הצעות ורעיונות לתצורת חיבור מערכת ורכיבים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Borderline1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #1 

שלומות
יש לי תהייה בקשר לצורת החיבור המיטבית של רכיבים שונים לרסיבר ואשמח לשמוע חוות דעתכם.
המערכת לא שלי אבל נברתי בה לאחרונה הבעייה התעוררה מחמת אי סינכרון קול ותמונה ועם הנבירה התבררו לי כמה דברים בקשר לחיבורים:
להלן התצורה הקיימת:
רסיבר onkyo txsr-701e (יש לו כניסות svideo, קומפוננט וקומפוזיט מבחינת סאונד יש כניסות ויציאות דיגיטליות אופטי וקאוקסיאלי ויציאות.
יציאות - svideo קומפוננט (ישיר ככל הנראה מעביר רק מכניסות הקומפוננט אני לא הצלחתי להבין בmanual אם אפשר להעביר מsvideo לקומפוננט וcomposite.) אין כניסת או יציאת hdmi.
ממיר pace 1000.

מסך פיליפס 9703 52" כניסות - scart (יודע לקבל svideo ו- rgb), קומפוננט,svideo (צדדית) וקומפוזיט.
יציאות סאונד דיגיטאלי בקואקס.

DVD מקליט פיליפס

וצ'נגר של דיסקים

הממיר היה מחובר לרסיבר בקומפוזיט ול-dvd דרך סקארט
הרסיבר קיבל חיבורים מה-dvd מהממיר ומהצ'נג'ר כולם בכבל a/v (אולי ה-dvd היה מחובר לרסיבר ב- svideo/
המסך היה מחובר לרסיבר במחבר קומפוזיט עם מתאם לסקארט במסך.

בשלב ראשון שיניתי את חיבור הממיר לרסיבר להעברתי לחיבור svideo (מסקארט בממיר)
אח"כ שיניתי היציאה ברסיבר ל-svideo בחיבור למסך.

השאלות הנשאלות הן אם בסטאפ הנוכחי לא ניתן להשיג חיבור טוב יותר אם יבוצע כדלקמן:
חיבור ממיר למסך ב- rgb (סקארט לסקארט).
שימוש ביציאה הדיגיטאלית של המסך להעברת הסאונד לרסיבר.
שיפור החיבורים בין הממיר לdvd העברה svideo או rgb אם יודע לקבל ושיפור החיבור בין ה-dvd לרסיבר (svideo).

או שיש הצעות טובות יותר לחיבורים - אשמח לשמוע
ושאלה נוספת האם החלפת הממיר ל-sv3100 עם יציאות קול דיגיטליות יביא לשיפור בתצורה ??
נקודות נוספות למחשבה או רעיונות לרסיבר אין יכולת השהיית קול על מנת לשפר הסינכרון (שהווה הבעייה הראשונה).

נדמה לי שבתצורה הקיימת המסך הוא הרכיב החדש ביותר במערכת ולכן כדאי שהוא יטפל ישירות בתמונה וישמש מעביר של הקול למערכת או שאולי כדאי לחבר הקול הנפרד לרסיבר.

אשמח לכל הצעה רעיון או שיפור להגיגיי

בתודה מראשמראש

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”