שאלה: HTPC מרוחק או פתרון אחר

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

אני חדש בתחום ומחפש אחר מערכת שתתאים לבית חדש שמחווט היטב ברשת מחשב קווית .
יש לי מערכת ופלזמה בסלון שמיועדות להקרנת תכני HD ו-SD. בנוסף אני מעוניין לשחק שם גם במשחקי מחשב מעת לעת ולגלוש ברשת מהסלון. כך שאני כנראה זקוק לפחות למחשב שולחני חזק מספיק למשחקים ולהזרמת HD.

אבל, אני מעדיף שהמחשב לא ישב בסלון אלא בחדר העבודה ושאוכל לשלוט בו מרחוק ללא בעיות. לא הצלחתי להבין האם יש פתרון שמאפשר זאת. ישנם מדיה אקסטנדרס אבל הם מוגבלים למדיות מסוימות ולא מאפשרות משחק או גלישה. סטרימרים טובים להזרמת מדיה אבל לא למשחק.

האם יש פתרון אחר שמתאים?

תודה,
עדי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום ולאתר!
בראש הפורום יש את שרשור המפרטים המומלצים. נסה לעיין בו. אם אתה מעוניין במשחקים בסלון, אז ככל הנראה מפרט מספר 4 יתאים לך.
בד"כ לא מומלץ שהמחשב ישב רחוק מהסלון אם אתה מעוניין גם במשחקים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

HTPC + מחשב למשחקים

שליחה #3 

בחנתי את המפרטים ואני מחפש להשקיע הרבה פחות, משהו בכיוון של מפרט 2 או 3 אבל לא משוכנע שזה מספיק למשחקים..
1. האם יש אופציה משתלמת יותר של AMD שמשלבת משחקים וHD?
2. בהנחה שמארז יפה לא מעניין אבל חשוב שיהיה שטוח, האם אפשר להשתמש במארז ממפרט 1 או 2, או שהספק חלש מדי?
3. לגבי כרטיס המסך, מה נותן HD5750 לעומת HD4350 הישן מעבר לפורמטי האודיו החדשים שפחות מעניינים אותי. האם יספיק להריץ את רוב המשחקים ברזולוציה של 720p?
4. אגב, האם יש סיבה לHardDrive של סמסונג? אני מכיר וסומך על WD והמחיר זהה.

תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

1. בהחלט ניתן. כאן יש המלצה למפרט למשחקים בזול יותר:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15
2. בשרשור שהבאתי בסעיף הקודם יש שימוש במארז של מפרט מספר 2, ה-NSK2480. אמור להיות מספיק בשביל HD5770 או HD5750.
3. ה-HD4350 די חלש למשחקים. בדוק את המחירים של HD4770 או HD4850. הם מצויינים למשחקים (ללא פורמטים חדשים).
4. אתה יכול ללכת גם על WD, אין בעייה עם זה. הסמסונג ידוע כרגע כשקט ומצויין ל-HTPC. שוק ההארד דיסקים מאוד דינמי, וכל פעם הוא משתנה מבחינת איכות מוצרים של חברה כזו או אחרת.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לאחר חריש קל בנושא כרטיסי וידאו

שליחה #5 

מה דעתך על הHD4650? או Nvidia 220GT?
יש למשל את Sapphire Radeon HD4650 1024MB ב-315ש"ח ב-IVORY ונראה שהוא מוצלח יותר למשחקים

לגבי הדגמים שהזכרת הם בתג מחיר דומה מאד ל5750, כך שאם כבר, נראה לי עדיף ללכת על ה-5750

תודה..

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מפרט למחשב HTPC + משחקים

שליחה #6 

טוב, עברתי על ההצעות ואני בכיוון של המפרט הבא:

מארז: EZ-Cool T280-D (כולל ספק (ספייר) 400W)
285 ש"ח
ספק כוח: Seasonic S12E-650 Bronze (כרטיס המסך דורש מינימום 450 וממליץ 600, אחרת הייתי מוותר. כולל 5 שנות אחריות)
475 ש"ח
מאוורר חלופי: SHURIKEN Rev. B SCSK-1100
160 ש"ח
לוח אם: Gigabyte GA-M61PME- (לפי ה-spec נראה מספיק לכל הצרכים)
260 ש"ח
כרטיס אודיו כלול Realtek ALC883 codec
כרטיס רשת כלול RTL 8201CL
HD: 1G סמסונג / WD
425 ש"ח
מעבד AMD ATHLON II X2 250 (מספיק טוב? אחרת אלך על ה-620 שהומלץ)
375 ש"ח
כרטיס וידאו Sapphire 5750 1G VaporX (שקט יותר מהגרסה הרגילה ואמור לכלול משחק Dirt2)
820 ש"ח
זכרון 2X1G 800Mhz Kingston
220 ש"ח
מקלדת+עכבר אלחוטי Microsoft desktop 1000 (האם טוב מספיק למרחק 7מ'?)
140 ש"ח
DVD LG GH22NP20 DVD Black
140 ש"ח

סה"כ
3300 ש"ח

אשמח לשמוע השגות או הצעות לשיפור. זה בערך התקציב שהייתי מעוניין להוציא על העניין.
תודה,
עדי

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

מפרט בסה"כ מצויין. יש סיכוי לא רע שאין צורך בספק החזק יותר. 400 וואט אמורים להספיק בשביל ה-HD5750 + המעבד שהוא יחסית חסכוני בחשמל.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

דרישות מינימום לHD5750

שליחה #8 

טוב, כנראה שלא כ"כ פשוט לבנות HTPC שמריץ משחקים היום..
הלכתי ל-IVORY לקבל הצעת מחיר על המפרט בהודעה הקודמת. אבל, הם מוכנים למכור מחשב הכולל את 5750 רק עם ספק של 550W ומעלה, מה שמוסיף הוצאה של 250-300 ש"ח לפחות.

חזרתי וחפרתי בנושא ספקי כוח (מדהים לאילו רמות אפשר להגיע, אף פעם לא התייחסתי לספק כוח וקניתי לא מעט מחשבים בחיי). נראה שהמארז אליו כוונתי 280D-JSP EZ-Cool מגיע עם ספק של אותה חברה של 400W אבל הוא לא מציאה וגם המארז כנראה לא משהו (לא שיצא לי לראות, הם לא מחזיקים כלום בחנות).

קראתי מעט על דרישות המינימום של Sapphire לכרטיס הזה והם ממליצים על 450W מספק רציני. עם זאת הכרטיס לא אמור למשוך יותר מ-85W במקסימום! בבדיקה באתר שמחשב עומס צפוי על הספק עולה שכל המפרט לא דורש יותר מ-250W במקסימום. אז או שעובדים על כולם או שאני לא הבנתי משהו.

קראתי גם מעט על המארז השני שהומלץ פה של Antec 2480. הוא מגיע עם ספק מקורי של אותה חברה -רק 380W אבל נחשב איכותי מאד (ברמה של ספק נפרד מחברה טובה) וגם המארז בנוי הרבה יותר מוצלח מבחינת ספיגת רעשים וקירור חכם. עכשיו אני בכיוון של ה-Antec למרות העלות הנוספת.

בכל אופן, אשמח לדעת אם יש מישהו שרכש אחד מהמארזים הללו ויכול להגיב מנסיונו. ועוד יותר אשמח לשמוע אם יש מישהו שמבין בנושא של עומסים על הספק ויכול להמליץ האם אפשר ללכת על הספקים המקוריים או שצריך להשקיע יותר בנושא.

תודה,
עדי

tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

קודם כל, איזה משחקים אתה מתכון להריץ?
פקמן או קרייסיס?
מה זה השטויות האלה לא למכור, זה כסף שלך עם כל הכבוד.אישית לי יש ניסיון רע עם אייבורי.
בכל מקרה, ספק איכותי מחברה איכותית יכול לסחוב את הספק גם אם הוא 450W ולא 550W.
לגבי הספקים שמנסים לדחוף לך, לא להיט, כל הספקים הג'ינרים האלה, גם לא נצילים וגם יש להם רעש של מטוס.
תראה כעיקרון אתה צריך לבדוק כמה אמפר במסילה של ה12V הכרטיס שלך לוקח, כי מהמסילה הזאת הוא מושך מתח ולפי זה להתאיפ ספק.
תלך לכיוון SEASONIC, CORSAIR,ENERMAX וכו'

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #10 

לא כלכך הבנתי, במפרט ציינת שאתה רוצה Seasonic S12E-650 Bronze אז למה בדיוק אייבורי לא הסכימו ?
(אגב, נשים בצד רגע את כל הלכלוכים הרגילים על אייבורי - מגיע להם פה מחמאה על זה שלא הסכימו לתת לך לקחת ספק חלש ל 5750, זה הדבר הנכון לעשות)

באופן כללי, אל תתגרה במזל בכל מה שקשור לספק, אם ספייר מציינים דרישות מינימום של 450W הם יודעים למה... התקלות שנובעות ממחסור בחשמל הן התקלות שהכי קשה למצוא (כלומר למצוא שהגורם היה מחסור בחשמל).
אם אתה רוצה לקרוא קצת יותר על ספקים אני ממליץ לך לבקר פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265292.0.
הספקים שמגיעים עם המארזים הם בד"כ ספקים גנריים (לא מומלץ) אלא אם מדובר במארז מחברה שמייצרת גם ספקים טובים (כמו במקרה של Antec)

את המארז שציינת אני לא מכיר אבל עוד מהמחיר שלו אני יכול לומר לך בבטחון מלא שאי אפשר לצפות ממנו להרבה.
אני לא חושב שזו תהיה משימה פשוטה למצוא מארז טוב שמגיע עם ספק טוב ויהיה מעל 450 , בטח שלא מארז HTPC
אתה לא ממש בונה פה מחשב HTPC, אתה בונה מחשב משחקים ומנסה להכניס אותו למארז HTPC, הרבה אפשרויות חדשות יפתחו לך אם תחשוב פשוט על מארז רגיל (מלבני) ופשוט תשכיב אותו

אגב, לגבי השאלה המקורית שלך ל HTPC מרוחק - אם יש לך אפשרות להעביר כבל HDMI מהחדר עבודה לסלון זה יכול לפתור לך הרבה דברים.

נ.ב.
איך זה שלא אכפת לך שהמארז יהיה יפה אם המחשב יהיה בסלון ? חשבתי שרצית את המחשב בחדר עבודה מלכתיכלה כדי שלא יכער את הסלון

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

כמה הבהרות

שליחה #11 

שבלול, אתה צודק. אני שכחתי לציין ששיניתי את המפרט בעקבות התגובה של pixies, הלכתי על הספק האוריגינלי של 400W ובמקום שדרגתי את המעבד ל-620.
בנוגע למארז, אני רוצה שיהיה שוכב ובעל מראה סביר, אבל לא כ"כ אכפת לי אם יהיה קצת פלסטיקי או פחות יפה מהרסיבר הצמוד אליו. אני לא רוצה להעמיד לצד השולחן מארז עומד ואם אשכיב מארז עומד יהיה לא נוח להפעיל את ה-DVD שלו במידת הצורך למרות שזה באמת פותח אפשרויות.

הסיבה שרציתי את המחשב בכלל בחדר היא לחסוך את הצורך בעוד מחשב לצרכי עבודה ולהשתמש באחד לשניהם. אבל גם אם אני יכול להעביר כבל מהחדר לסלון, איך אפשר לשלוט בו באופן יעיל? אני אצטרך למשוך גם מאריך למקלט IR או משהו? הבנתי שיש אפשרות להשתמש בכבל cat5 שיש לי בקירות ולהתאים לו שני מתאמים ל-HDMI. מישהו ניסה כזה פתרון?

מה לגבי הטענה שגם 450 זה overkill למפרט כזה?

tamos, לשאלתך אני מעונין לשמור על אופציות פתוחות לגבי המשחקים שאפשר לשחק במערכת הזו. נכון להיום גם המשחקים החדשים ירוצו על מפרט נמוך יותר אבל אני מעונין לשים את המחשב ולא לשדרג את המפרט שלו במשך מספר שנים. כעיקרון כשאני כבר משחק וזה לא קורה הרבה לצערי מחוסר זמן, אני בד"כ לא משחק משחקים כבדים מדי.
לגבי דרישות הכרטיס, מהאתר של ספייר עולה שהם ממליצים על ספק 450W איכותי עם יציאה של 75W לכרטיס.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #12 

כדאי שרק תציץ באפשרות להשכיב מארז עומד - תראה אם זה באמת יכול לפתור לך את הבעיה במחיר סביר. אם כן לשים DVD בצורה אנכית זה ממש לא נורא שלא לדבר על זה שאתה יכול לוותר על כונן דיוידי ולהתשמש בכונן DVD של המחשב בחדר עבודה (דרך הרשת)
יש פתרונות להעברת HDMI דרך CAT5 אבל אני לא מכיר אותם ובטח שלא יודע איך זמן התגובה שלהם, תכלס זה נשמע לי "פלסטרי" מידי בשביל משחקים. מקלדת וכבר מוצאים פתרון אלחוטי טוב שמבוסס על RF

אגב, עכשיו שמתי לב שאין כרטיס טלווזיה במפרט שלך, מה שגורם לי לחשוב שאין לך כוונות להקליט בכלל עם ה HTPC. אם זה המצב זה נראה ש PS3 יהיה פתרון בכלל לא רע בשבילך.
אמנם לא נח לגלוש ממנו אבל גם ככה אני מנחש שאחרי שתנסה לא תגלוש הרבה מהסלון גם אם יהיה לך מחשב שם.
ובפחות מ2000 ש"ח (אפילו 1500) אתה עונה על רב הצרכים שלך וגם מקבל נגן בלו-ריי שגם שמתי לב שלא הכנסת למפרט שלך.
שלא לדבר על זה שתוכל לשחק כמה אנשים יחד בסלון
אני בטוח שלא גיליתי לך את אמריקה פה אבל תחשוב גם על הכיוון הזה, אם ממש תרצה לשחק במחשב דווקא תמיד תוכל לשחק בחדר העבודה (או פשוט לחבר כבל ולהתשמש במקלדת עכבר אלחוטיים)
נדמה לי שהיתרון הכי משמעותי של HTPC הוא היכולת לשמש כמכשיר הקלטה מתקדם ומראש אתה מווותר על היתרון הזה

נ.ב.
450W לא יכול להיות overkill אם אחד הרכיבים שלך מבקש את זה כדרישת מינימום. למרות שהיצרנים מוסיפים מקדם בטיחות אל תשכח שהאינטרס המוחלט שלהם זה דווקא שדרישות המינימום יהיו כמה שיותר נמוכות.
אני בטוח שאפשר לעבוד עם ספק פחות גדול ואם תתעקש גם תצליח - אבל תחפש קודם קצת בגוגל על אנשים שמסתדרים עם ספקים קטנים לכ.מסך הזה.

נ.ב. 2
אני לא חולק על pixies ש400וואט אמורים להספיק על הנייר, הבעיה שהספק שצויין הוא ספק גנרי במחיר מאוד נמוך, הסיכוי שהוא 400וואט אמיתי הוא נמוך מאוד.

rune7 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

נחזור להתחלה

שליחה #13 

אולי אני ניגש לזה מהכיוון הלא נכון.
נתחיל שוב ברצונות:
- אני מעוניין לראות תכני HD שיש ויהיו לי במחשב (סדרות וסרטים). לכן לא רואה כרגע צורך בכונן BR.
- אין לי וגם לא מסתמן שנעשה בקרוב מנוי להוט או יס, בטח לא HD.
- אני משתמש ב-DVB של קונקה לצפות בערוצים הבסיסיים וזה יותר ממספיק. לכן אני גם לא רואה צורך בהקלטות מהטלויזיה.
- בנוסף, מעונין לשחק משחקים ב-HT שאני בונה.

מאחר ואנחנו עוברים עכשיו, זו גם ההזדמנות להוציא קצת כסף על כל הצעצועים שאפשר לחשוב עליהם וגם לעשות את זה נכון מבחינת חיבורים וחיווטים.

הצטיידתי בפלזמה HDR 50 ויש לי סט רמקולים ישן וטוב של פרדיים.
כעת אני מחפש פתרון לנושא הסטרימינג וגם רסיבר הולם.
מתוכנן בהמשך מקרן optoma HD20, או ביבוא אישי או בנסיעה קרובה (בארץ רוצים עליו מחיר שערורייתי), לכסות יותר טוב את נושא FHD ואפקט ה-wow. וכן wii לילדים.

חשבתי על PS3 אבל עלות המשחקים מרתיעה (משחקי מחשב גם זולים יותר וגם קל יותר להחליף, כנ"ל wii).

רעיונות להשלמת ה-setup יתקבלו בברכה.

kurdi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

שמע לגבי המרחק, אם הוא לא גדול מדי, אז לא צריכה להיות בעיה. תעביר CAT5, תשתמש בשלט RF, ושמעתי שאפשר להעביר כבלי HDMI למרחק של איזה 13 מטר. אם יש לך רסיבר עם כניסות/יציאות HDMI אז זה עוד יותר פשוט כי אתה מחבר ישירות בין המחשב לרסיבר (ומעביר AUDIO על אותו כבל) ואז מהרסיבר מוביל עוד כבל HDMI למסך.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

אם אתה מעוניין במשחקים, זה יהיה רעיון גרוע למקם את ה-HTPC רחוק מהמסך. משחקים דורשים ממשקי משתמש בעלי תגובה מהירה, וזה יהיה רעיון קצת גרוע להרחיק אותו.
שקול ברצינות הצבה שלו קרוב למסך, או שפשוט תשחק במחשב רק בחדר בו הוא יוצב.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”