תרומתו של הסקארט?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, יש לי טלוויזיה חדשה (SONY S5500) ואחרי שבוע של שימוש בטלוויזיה עם קומפוזיט, עברתי היום לחיבור סקארט בלבד בין הטלוויזיה לממיר, כבל של hama (Full RGB)
מבין גדול באיכויות וטלויזיות אני לא, ובכל זאת אני לא רואה שינוי ניכר או בכלל בין האיכות בקומפוזיט לסקארט.. איך ניתן להשוות ולראות שאני באמת מנצל את הסקארט ומשהו שם לא דפוק?

אני מדבר על מצב בו הכיול זהה גם בתמונה של הקומפוזיט וגם של הסקארט..
הגדרתי את ה RGB דרך ההגדרות בממיר ומה שכן, פתאום כאילו התמונה והשליטה בתפריט של יס נהיה הרבה יותר איטי..

אז מה עושים ואיך אני מזהה את ההבדלים?

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

חוץ מזה, יש לי מצב סמארט [Smart] בטלוויזיה שאמור לזהות לבד את שידור התמונה ולהתאים את עצמו, הבנתי שזה עובד רק עם סקארט והאמנם, גם אחרי שהסקארט חובר עדיין התמונה נחתכת לי בתפריט של היס מעט ובתקצירים, גם בכתוביות שרצות למטה בערוצים כמו 5+ וכו'... ככה זה אמור להיות?
או שאולי צריך להגדיר את זה באופן יותר מורכב מאיזה מקום?

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #3 

תבדוק שאתה נמצא בכניסה במסך שתומכת ב-RGB וכן הכבל תומך ב-FULL RGB
במידה ויש שתי יציאות SCRAT לממיר, רק אחת תומכת ב-RGB תוודא שאתה נמצא ביציאה המתאימה .
אמור להיות הבדל משמעותי...... (Y)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

בשביל שכל זה יעבוד אתה חייב גם שהממיר יהיה במצב SCART RGB, גם שהכבל יהיה SCART מלא (מרביתם הם כאלה) וגם לוודא שהמסך תומך בSCART מלא (שלך הוא כזה).

איפה ההבדלים צריכים להתבטא? בגבולות של אובייקטים ובעיקר בעת תזוזה. שים למשל תפריטים של הממיר הוט/יס שלך ותראה אם הגבולות שלהם חדים במצב SCART או במצב קומפוזיט.

oFRiZ פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

yuria, בממיר יש יציאה אחת אבל במסך יש 2 יציאות והלכתי על AV1 אבל אני מאמין שזה לא ממש משנה כי שניהם אמורים לתמוך ב FULL RGB..

עופר, דווקא בתפריט של יס קצת קשה לי להבחין בהבדל אבל אם אני נתפס על תמונה מסויימת מסרט לאורך מספר שניות ומדפדף בין החיבורים אז אני כן יכול להבחין אולי שהתמונה קצת יותר מציאותית אבל עדיין כנראה שציפתי לאיכות הרבה יותר גבוהה וההבדלים לא כאלו גדולים כמו שחשבתי.. [אגב, בדגם שלקחתי יש תמיכה מלאה בסקארט אבל, אולי עדיף לחבר בקומפננט?]

שוב בנושא ה Smart, מישהו שמכיר את הדגם יכול אולי לעזור ולהגיד לי האם התמונה אמורה להיחתך ככה קצת בתקצירים ובתפריט או שמא אני צריך להגדיר את זה איפשהו ולא מספיק לסמן את מצב הסמארט?

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”