:הל: הוט הופכת להיות ספקית אינטרנט!

חדשות ועדכונים של HT Magazine
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #1 

[pressrelease]
מפת התקשורת החדשה
הרצל עוזר מנכ"ל HOT:
תוך יומיים נקבל רישיון ISP
במושב מפת התקשורת החדשה בועידת ישראל לעסקים של גלובס ציין שר התקשורת משה כחלון כי עוד השבוע תוקם ועדת התעריפים של המשרד ובימים אלה מגבשים את המתווה שלה. בתגובה לאמירה זו אמר הרצל עוזר מנכ"ל HOT כי על משרד התקשורת לטפל בדברים חשובים יותר כמו תעריפי חברת הסלולר ורק אחרי זה שיטפלו בתעריפי בזק ו – HOT.
אבי גבאי מנכ"ל בזק ציין בדבריו כי בשוק התקשורת הנייחת יש 7 מתחרים יותר מבכל שוק אחר כמו לדוגמא שוק הסלולר או האינטרנט שם כמעט ואין תחרות. בפניה לשר התקשורת אמרי גבאי כי השוק צריך לעבור משיטת רגולציה של מגבלות לרגולציה של תמריצים וכי צריך לאחד את שוק ה ISP והנייח.
הרצל עוזר המשיך ואמר כי ביומיים הקרובים תקבל HOT רישיון ISP לאחר שניסיונם לרכוש את 012 נכשל לאחר שטורפד על ידי משרד התקשורת. עוזר תקף גם את משרד התקשורת כי נרדם בשמירה במגבלות על חברות הסלולר לעומת HOT שמוטלות עליה מגבלות שונות כמו חובת הפקות מקור ב – 160 מיליון ש"ח בשנה, איסור פרסומות, הפרדה מבנית, מגבלות על שידורי מבוגרים, חובת העברת VOB, תמלוגים על תשתית, ועדת תעריפים ועוד. בנוסף הוסיף עוזר כי מוקד השירות של HOT לא מספיק מהיר כמו שהוא מצפה שיהיה. " לא מספיק להוסיף 500 מוקדנים צריך גם להחליף מאות אלפי ממירים ישנים ללקוחות כחלק מהשירות. השנה ובשנה הבאה נחליף 800 אלף ממירים ישנים לחדשים וזה מספר עצום", הוסיף עוזר.
[/pressrelease]

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #2 

לדעתי זו בעיה לא קלה - הוט מרכזת גם תשתית וגם תוכן ולא ממש ברור לי כל נושא הרגולציה כאן.

כיצד חברות כמו בזק בינ"ל (שגם היא אנומליה), נטוויז'ן ו-012 יוכלו להתמודד עם חברת תשתית שיש לה גם ISP ?

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #3 

נראה לי שיש יותר סיכוי שבשנה הבאה יחליפו הרבה וזה לא יהיו רק ממירים.
מהסתכלות עבר, ניתן לצפות כי בעל השליטה החדש ישנה אותה מקצה לקצה כולל, את שדרת ההנהלה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

אז אני לא מבין, זה חדשות טובות לצרכן או לא???

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

Hazoom,

בטווח הקצר אני חושב שזה מאוד טוב כי זה יעודד תחרות.

אני מעריך שהוט יוכלו בקלות רבה יותר להתגבר על הקשיים של אינטגצריה מול UFI מאשר חברות חיצוניות.

בסופו של דבר יש להם 90% ממה שהם צריכים. מה שחסר זה חיבור חזק ל-BACKBONE ולרשת הישראלית וזה לא סיפור משמעותי.

זה גם יפשט מאוד את דרך החיבור לרשת ויגרום לשינוי במודלים הכספיים בחברות.

בטווח הארוך זה בעייתי מאוד כי זה מרכז המון כוח אצל חברה אחת שהיא גם חברת תשתית, גם ספק אינטרנט, גם בעלת זכויות תוכן, גם בעלת ערוצי טלויזיה וגם בעלת חברת טלפוניה. בעצם מה שחסר להם בשביל להשתלט על היקום זה חברת סלולר (שלא מן הנמנע שהם ינסו לרכוש).

יש כאן בהחלט כמה בעיות רגולטוריות. בכלל לא בטוח שהם יקבלו אישור לזה מפעת הריכוזיות הזו. אם זה יקרה, אני מעריך שזה לא יהיה HOT עצמם שיקבלו את ה-ISP אלא חברת בת שתקום לצורך העניין (HOT בינ"ל ?).

הרשות להגבלים העסקיים ובכלל משרד התקשורת בהחלט צריכים לעשות בדק בית כאן כי יש באלגן עצום בכל שוק התקשורת ולצערי משרד התקשורת הוא ריאקטיבי מדי ופחות מדי יוזם ומסדיר (שזה בעצם התפקיד שלו).

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

אני לא מבין את זה. הרי בזק נאלצו להקים את בזק בינלאומי כי אסור היה להם לרכז תשתית ותוכן תחת אותה חברה.
מדוע להוט מותר?
ואם הם כל כך רצו לעשות את זה - למה הם לא פתחו חברת בת?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #7 

עופר, אני חושב שאת ההשתלטות על היקום אני אשאיר לגוגל 8)

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #8 

כל העניין של ההפרדה המבנית של HOT פשוט לא מופעל כאן. הרגולציה אמורה הייתה לכפות הפרדה מבנית על HOT כמו שהפעילה על בזק מול yes ועל בזק מול בזק בינלאומי.

בפועל מקבלים כאן חברה שהיא גם ספקית טלוויזיה, גם חברת טלפון, גם חברת תשתיות אינטרנט, עכשיו גם הופכת לספקית אינטרנט ובעתיד גם לחברת סלולר ?

איך נותנים לדבר כזה לקרות בלי לכפות הפרדה מבנית ? צריך לשלול את הרשיון שלה עד שתהיה הפרדה מבנית מוחלטת בין כל חטיבה וחטיבה שלה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

ההבדל הוא שבזק היתה בעת ההפרדה מונופול ברור.

הטענה הצודקת של HOT היא שהיא לא מונופול ולכן היא אינה צריכה לעבור את אותה מסכת עינויים של בזק.

העניין הוא שזה מונע תחרותיות הוגנת ובעיני הרגולטור היא כן היתה צריכה לפתוח חברה נפרדת לצורך זה. מבחינת הוט, זה מהלך מצויין ועוד שוק גדול ומשמעותי. החיסרון הגדול שלו הוא שספקיות האינטרנט יתרחקו ממנה כמו מאש - אבל יש לה מסלול פרסומי מספיק חזק בכדי לעקוף אותן.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #10 

ההבדל כיום הוא ש:

א' - אם אני לא טועה, בזק כבר ממש לא מונופול כחברת טלפוניה (אני חושב שהיא מחזיקה בפחות מ- 85% מהמנויים, כך שהיא כבר לא מוגדרת כזו). היא גם אינה מונופול בתחום תשתית האינטרנט והיא בטח אינה מונופול בשוק הטלוויזיה (ומעולם לא הייתה). אם כבר HOT הייתה מונופול בתחום הטלוויזיה.

ב' - HOT מקבלת רשיונות להפעיל תחרות מול בזק באותן קטגוריות שלבזק יש בה חברות בנות, כאשר על בזק חלה חובת הפרדה מבנית שמיושמת דרך אגב לפי חוק.
HOT (גם אם אינה מונופול) מפעילה את אותן הקטגוריות ללא כפיית הפרדה מבנית (הרגולטור כן החיל עליה החובה, רק שהיא משתמשת בכל מיני תירוצים שאחד מהם הוא כמו שציינת שהיא אינה מונופול כדי לא ליישם את ההפרדה הזו).

לפי דעתי ישנן שתי דרכים לפתור את הבעיה הזו:

1) לכפות על HOT הפרדה מבנית - הדבר יגרום לביטול ה- bundles ש- HOT יכולה להציע - מה שאוטומטית יגרור עליית מחירים בשירותים ש- HOT מציעה בכל הקטגוריות. השיטה לא טובה לצרכן הממוצע אשר מנוי לשירותי ה- bundle שלהם כיום, אך תחזיר את כללי השוק למקומם המתאים להם ותיצור תחרות הוגנת (או מה שנקרא fair play). הפועל היוצא הוא שהמחירים יהיו יקרים יותר לצרכן שידרוש אותם אבל התחרות תחזור להיות הוגנת ובמחירים ריאליים לכל.

2) לאפשר לבזק להציע bundles דומים עם החברות בנות שלה - yes ובזק בינלאומי, כאשר בזק בינלאומי תמוזג לתוך בזק ואז בזק תציע ISP + תשתית כמו ש- HOT רוצה להיות. הדבר יאפשר גם לבזק ול- yes להציע מבצעי bundle בדומה ל- HOT ולהוריד את המחירים שלהם כדי להתחרות טוב יותר במחירים ש- HOT מציעה. פתרון טוב לצרכן, יגרור ירידת מחירים גם בקטגוריות האלה אצל בזק ו- yes, אבל רע לרגולציה ואינו תקין.

בוודאי שעבור HOT מתן הרישיון הזה הוא מהלך מצוין. מה רע לה להרוויח בעוד קטגוריה ? כל ההכנסות מגיעות בסופו של דבר אליה ולא לחברת בת שכביכול אמורה להיפתח בשביל זה.
נערך לאחרונה על ידי smallville4r ב 14/12/2009 21:57, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #11 

הרגולטור נרדם על האף.
Need more cowbell

פיקסל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

oferlaor כתב:Hazoom,

בטווח הקצר אני חושב שזה מאוד טוב כי זה יעודד תחרות.

אני מעריך שהוט יוכלו בקלות רבה יותר להתגבר על הקשיים של אינטגצריה מול UFI מאשר חברות חיצוניות.

בסופו של דבר יש להם 90% ממה שהם צריכים. מה שחסר זה חיבור חזק ל-BACKBONE ולרשת הישראלית וזה לא סיפור משמעותי.

זה גם יפשט מאוד את דרך החיבור לרשת ויגרום לשינוי במודלים הכספיים בחברות.

בטווח הארוך זה בעייתי מאוד כי זה מרכז המון כוח אצל חברה אחת שהיא גם חברת תשתית, גם ספק אינטרנט, גם בעלת זכויות תוכן, גם בעלת ערוצי טלויזיה וגם בעלת חברת טלפוניה. בעצם מה שחסר להם בשביל להשתלט על היקום זה חברת סלולר (שלא מן הנמנע שהם ינסו לרכוש).

יש כאן בהחלט כמה בעיות רגולטוריות. בכלל לא בטוח שהם יקבלו אישור לזה מפעת הריכוזיות הזו. אם זה יקרה, אני מעריך שזה לא יהיה HOT עצמם שיקבלו את ה-ISP אלא חברת בת שתקום לצורך העניין (HOT בינ"ל ?).

הרשות להגבלים העסקיים ובכלל משרד התקשורת בהחלט צריכים לעשות בדק בית כאן כי יש באלגן עצום בכל שוק התקשורת ולצערי משרד התקשורת הוא ריאקטיבי מדי ופחות מדי יוזם ומסדיר (שזה בעצם התפקיד שלו).
...

עופר, מה שאמרת (שרק חסר להם זה להפוך גם לסלולר) קרה ביום שבת האחרון.
פטריק דרהי , הבעלים של הוט הודיעה שהוא רוכש את מירס --> מכאן שסביר מאוד להניח שהחברות יתאחדו ויפעלו יחד.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

לא ידעתי, מדאיג אפילו יותר...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #14 

אז בקרוב אמרו HOT QUATRO?
ואם גם ענייני מירס יצאו לפועל HOT SINCO???

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #15 

פיקסל, הקדמת אותי במעט.
בעל השליטה החדש בהוט הולך לשנות לגמרי את מפת התקשורת בארץ.
בין השורות מבינים מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך, וזה לא יהיה דומה למה שהיה פה עד כה.
אם בזק מתכוונת לנסות להתחרות בו עם ה NGN המצו'קמק שלה, אני מציע לה לחשוב שוב ואולי לעצור את הפריסה עכשיו.
יהיה פה שינוי משמעותי בתשתית, בתוכן וגם בשיווק, כן בשיווק.
תהיה לנו קבוצת תקשורת ברמה אירופאית.
לעניין ההפרדה המבנית, כנראה שיורדים מזה, ויתנו לעוד שחקנים להכנס (לדעתי יש מקום לשחקני תוכן אינרנטי ובשילוב תשתיות על בסיס חברת חשמל)  יהיה פה מעניין.
כצרכנים, ואני אישית הייתי מעדיף להיות לא רק צרכן במקרה הזה, אנו נהנה מהשינוי.
אני יודע שזה נשמע מופרך, אבל אם הייתי צריך להמר על מישהו שיוביל את השוק בעוד חמש שנים, אני מהמר על הוט.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #16 

המודל והקידמה הצרפתית עוד רחוקה מאיתנו כמזרח ממערב ,אך נקווה לפחות לפיפס קטן מהנהלת הוט החדשה.

שימו לב לדבר הבא

100 מגה הורדה (דרך אגב יש בעיות עם מערכות הפעלה וכרטיסים) לכן בחלק מהמחשבים , 100M הורדה.

10 מגה העלאה .

טלפון קווי חופשי לכל העולם !!!

חבילת טלוויזה מורחבת ,120 ערוצים .

5 ערוצי HD .

חיבור VOD , כל הסרטים והדגש על הכל , עולים 2 ש"ח .

כל זה 169 שקל,נשמע מוזר ולא הגיוני ,אבל זה מה שהצלחתי להבין מהקצת שאני יודע ומאתר מקביל.

http://offres.numericable.fr/home.php

נ.ב מספיק להסתכל ולקנא במערך הרכבות הכי מפותח בעולם ובעיקר על בניית הקו בין צרפת לבריטניה ,ראיתי

זאת בנשיונל ג'אוגרפיק ,הרכבת טסה תחילה במהירות 300 קמ"ש רק בצרפת ולאחר שידרוג אחרי שנה גם

בבריטנייה. זמן הנסיעה בין פריז ללונדון שעתיים וחצי בערך.

הכסף הגדול של הכלכלה הצרפתית מורכב מתיירות קרוב ל 100 מיליון תיירים בשנה ,מקום ראשון בעולם, המביאים

איתם הרבה מאד כסף(יקר) מה שמבריא כלכלה בכל מצב שהוא יותר מהר מאשר כלכלות אחרות , כלומר הכסף

מתפרס לכל שכבות החברה בכל חלקי הארץ יותר מהר .

לכן גם הנהלה חדשה בהוט בישראל או מקום אחר

בעולם לא יכולה להרשות לעצמה לקחת 29 יורו על חבילה כמו שציינתי לעיל או מחיר דומה ,המשחק פה שונה

לחלוטין ,כמו באמריקה הרבה מאד כסף נשפך על תוכן ,כוכבים ופרסום .

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #17 

בזק עדיין מונופול בתחום הטלפוניה לשוק הפרטי והעסקי.
משרד התקשורת קבע רף של 85% שמתחתיו הוא יתן לחברה הקלות, אבל חברה שמחזיקה יותר מ-50% מהשוק היא מונופול.

אין סיבה של-HOT לא יהיה ספק אינטרנט, כמו שלבזק יש את בזק בינ"ל, כל עוד הספק הזה יספק תנאים הוגנים גם ללקוחות ADSL.
אין סיבה של-HOT לא יהיה מפעיל סלולארי כמו שלבזק יש את פלאפון.

אני לא מבין את החשש שלכם מהצעדים האלה.

משרד התקשורת החליטו שלא לחייב את HOT בהפרדה מבנית כי בזק עדיין הרבה יותר חזקה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #18 

הבעיה היא שמשרד התקשורת לא חושב להקדים תרופה למכה ויחכה רק עד שבזק תחלש עוד יותר ואז בגלל שעל הוט כמעט ואין הגבלות היא תתפוס את מקומה של בזק.

ועוד משהו: כשיש רק שני שחקנים תמיד יהיה מונופול.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #19 

בטלפוניה יש יותר מ-2 שחקנים
באספקת אינטרנט יש יותר מ-2 שחקנים.
בסלולאר יש יותר מ-2 שחקנים.

בטלויזיה ואספקת תשתית לאינטרנט יש כיום 2 שחקנים
אבל מדברים על זה שחברת החשמל תכנס לתחום אספקת התשתיות.
משרד התקשורת גם מקווה שבזק תקים חברת טלויזיה חדשה שתשדר ב-IPTV, ובגלל זה לא נותן לה להשתלט על yes, לא רואה את זה קורה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #20 

קראתי את הטופיק...וזה הספיק לי ל :lol:
אני כבר רואה את ה"שירות" של הוט .......גם באינטרנט ...."האאא אתה לא מצליח לגלוש ? טוב ...אז ...נבוא ..מתי ...אולי ...נראה ..." אם בכלל אפשר להשיג אותם

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”