גודל החדר משפיע על האקוסטיקה?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

היי, רציתי לדעת אם גודל החדר יכול להשפיע על עוצמת הסאב או הבאס לטובה או לרעה?

כי המצב שלי לפי מה שהבנתי גרוע כי יש לי זוג רמקולים cerwin vega cls12 + סאב 15 אינצ' מאותה סידרה + שני אחוריים גדולים וופר 8'. בחדר ממצוע של 3.20 מטר כפול 4 זאת אומרת כול צלע 3.20 וזה יוצר גם חדר מרובע.

האמת שזו שאלה רטורית אך אני שואל זאת ביגלל שלדוד שלי יש חדר באותו גודל כמו שלי, אך הצלעות שלו לא שווים:
שני צלעות 3.70 ושני צלעות 2.70 וזה יוצא חדר לאורך, כאשר המערכת שלו ממוקמת בסוף החדר כאשר יש שני הקירות מיצדי הרמקולים תוחמים אותם (בפינות) מה שלי אין . ויש לו אותה מערכת כמו שלי רק שלו cls 10 ולא 12 אינצ'
אך הסאב זזה. ואצלו הסאב נימשע יותר בריא משלי, זאת אומרת יותר רך כזה ומיתפזר בחדר. ואילו שלי יותר נותן בראש (לא שזה לא טוב) . היתי רוצה לדעת אם השטיח מקיר לקיר שלו עושה את העבודה הזאת או צורת החדר? אני יודע שזה תלוי מלא מרכיבים אבל מה הכי הגיוני נישמע.
תודה מחכה לתשובה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

שטיח מקיר לקיר לא עושה - שום דבר - בכל הקשור לתדרים נמוכים. לגבי השאלה - כן גודל החדר משפיע.
חדרים קטנים (במיוחד עם מידות חופפות) הם מקור ליותר צרות בכל הקשור לתדרים נמוכים. אין דרך להתחמק
מהנושא מלבד שימוש ב RC יעודי ו/או מלכודות בס.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78845
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #3 

משפיע - ברור...

כל דבר בתוך החדר וגם המבנה שלו הם הדברים הכי חשובים שמשפיעים על הדהוד.

לפי הגודל והמבנה ניתן לחשב תדרי הדהוד ולמצוא את התדרים של הגלים העומדים.

כאשר צלעות שונות זה משנה את כל המבנה של ההדהוד של גלי הקול הלוך וחזור בין הקירות.

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

HazooM דווקא אמרו לי ששטיח עבה יותר מרגיל עוזר בצורה משמעותית לבאס בחדר. משום שככל שיש יותר ספוג זה מטפל בתדרים היותר נמוכים.
ובקשר ללוכדי באס . אתה חושב שזה יפתור לי את הבעיה אם השים בכול פינה אחד כזה?

oferlaor מה אתה מציע לי לעשות? שטיח לא יעזור לי ? כי הוא גם מונע הידהוד.
אצל דוד שלי ממש מרגישים שזה השטיח עושה את זה ,וגם יש לי תחושה שאם אני יעשה שטיח זה ישפר אבל אני לא יסתכן אם באופן מדעי זה לא משפר.
אז לכן אני שואל.
תודה.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #5 

zion1234 - שטיח לא מטפל בתדרים נמוכים מהסיבה הפשוטה שמדובר באורכי גל מאד ארוכים. גם אם תצמיד
לקירות שטיח עבה זה לא ישנה. לגבי מלכודות בס - הם בטוח יעזרו, אבל יפתרו את הבעיה? לא בטוח.

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

HazooM שאלתי כמה חנויות שיש בהם חדר מוזיקה למה הם שמו שטיח והם ענו לי שזה עוזר לבאס.
בנוסף כמה אנשים פה באתר אמרו לי את זה וגם אנשי מיקצוע הסבירו לי את מה שאני הסברתי לך ששטיח עבה יותר מרגיל עוזר בצורה משמעותית לבאס בחדר. משום שככל שיש יותר ספוג זה מטפל בתדרים היותר נמוכים.
בקשר ללוכדי באס אתה יכול לישלוח לי קישור בבקשה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

שטיח לא עוזר בבאסים. נקודה.
אמרו? אז אמרו. שלח אותם לפה ונסביר להם.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_trap
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

HazooM
כתב
כתב

שליחה #8 

MartinHSabag כתב:שטיח לא עוזר בבאסים. נקודה.
אמרו? אז אמרו. שלח אותם לפה ונסביר להם.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_trap
...
כבר ענו בשבילי (Y)

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

MartinHSabag אין משהו יותר זול מיזה? כמו משהו לפינות רק שישפר בצורה משמעותית.
הינה דוגמא פה באתר שטענו אחרת למרות שגם אני חשבתי בהתחלה שזה לא עוזר לבאס.
http://www.hometheater.co.il/vt97444

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

שנה את מיקום המערכת, רמקולים בחדר (f)

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

האמת שאין לי ביכלל מקום לשחק עם הרמקולים או עם הסאב בחדר כי הוא כולל שני מיטות ולא ניתן לשנות כלום. תודה בכול אופן

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

לאן נעלמתם חברה :? ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #13 

zion1234 כתב:לאן נעלמתם חברה :? ?
...
כולם פה.

שוב:
1.שטיח לא מטפל בתדרי הבאס.
2.חשוב לשבור מקביליות בחדר .חדר עם קירות מקבילים לא עושה טוב לתדרים הנמוכים.ניתן לשבור מקביליות בעזרת בניה של נישות וכו..
3.רכישת RC ייעודי אמור לשפר את בעיית הגלים העומדים, כמובן שניתן לבצע גם עם טיפול אקוסטי פסיבי ,לאחר ביצוע מדידות ,על מת לדעת היכן למקם ומה למקם בכל קיר.

בהצלחה

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

istarmini, האם אתה חושב שאם אני אשים שטיח זה כלל לא יעזור לי בתחום הבאס, אפילו לא יעשה אותו יותר הדוק? כי אצל דוד שלי ניראה כאילו השטיח ממש משפר. או שזה יכול להיות מבנה החדר.

בקשר למקביליות, מזה?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

zion1234 כתב:istarmini, האם אתה חושב שאם אני אשים שטיח זה כלל לא יעזור לי בתחום הבאס, אפילו לא יעשה אותו יותר הדוק? כי אצל דוד שלי ניראה כאילו השטיח ממש משפר. או שזה יכול להיות מבנה החדר.

בקשר למקביליות, מזה?
...
שטיח לא יעזור מהסיבות שכבר הוזכרו כאן. מי שאמר לך ששטיח עוזר לא ממש מבין ענין.

מה הכוונה מה זה מקביליות?

על קווים מקבילים (אלו שלעולם לא נפגשים)שמעת?

אותו הדין לגבי קירות. נניח והחדר שלך מלבן ארוך הקיר הימני והשמאלי נחשבים קירות מקבילים לצורך הענין.

jonessy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 116
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #16 

2.חשוב לשבור מקביליות בחדר .חדר עם קירות מקבילים לא עושה טוב לתדרים הנמוכים.ניתן לשבור מקביליות בעזרת בניה של נישות וכו..
...
לא נכון בעליל.

הסטת קירות מתבצעת לרוב לטובת מניעת Flutter Echoes מקירות מקבילים, או הארכת\שינוי מסלול התנועה של החזרים גיאומטריים (=תדרים גבוהים).

לשינוי המקיביליות של הקירות השפעה זניחה ביותר עד אפסית על התדרים הנמוכים, הן מבחינת תדרי הרזוננס הטבעיים והן מבחינת ההתפלגות המרחבית של הצמתים\טבורים של הגלים העומדים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #17 

jonessy כתב:
...
לא נכון בעליל.

הסטת קירות מתבצעת לרוב לטובת מניעת Flutter Echoes מקירות מקבילים, או הארכת\שינוי מסלול התנועה של החזרים גיאומטריים (=תדרים גבוהים).

לשינוי המקיביליות של הקירות השפעה זניחה ביותר עד אפסית על התדרים הנמוכים, הן מבחינת תדרי הרזוננס הטבעיים והן מבחינת ההתפלגות המרחבית של הצמתים\טבורים של הגלים העומדים.
...
וואלה טוב ללמוד וקשה לי גם להתווכח כי זה לא תחום ההתמחות שלי אבל מה שאני כן יכול לספר הוא ,שבזמן שבניתי את הבית ואת חדר הקולנוע הייעודי במרתף, התייעצתי עם איש אקוסטיקה(מבלי להזכיר שמות כמובן) .אחת ההמלצות שקיבלתי היא לדאוג לשבור מקביליות על מנת להמנע מבעיות בתדרים הנמוכים. כמובן שניתנו לי עוד המלצות לגבי אזורים סופגים ואזורים מחזירים. בזמן הבניה דאגתי לשבור מקביליות והתוצאה מבחינת התדרים הנמוכים משביעת רצון(לא מושלם אבל כל מי ששמע אמר שהתוצאה משביעת רצון בהתחשב במיגבלות החדר ,קרי קירות בטון ותיקרה נמוכה). יש לי בעיה אחרת והיא זליגת רעש לשכן אבל זה כבר סיפור אחר.

jonessy
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

זה בסדר. מדובר באחד המיתוסים המוצלחים של השנים האחרונות. :D

הדרכים המוצלחות (והמוכחות) להתמודד בצורה יעילה עם שדה הקול הנמוך הן: א) בחירה של יחסים טובים בין מידות האורך\רוחב\גובה ו- ב) קיצור זמן המהוד של הגלים העומדים באמצעות הוספת בליעה בתדרים הנמוכים.

בכל מה שקשור לרזוננטים, החישובים הדרושים לצורך אנליזה מתמטית של השדה האקוסטי בחדרים "בלתי-נורמאליים" (כלומר, כאלה שאינם מלבניים, או לפחות "דומים מספיק") הם ממש לא טריוויאליים.

לחדרים מלבניים יש מודלים אנליטיים פשוטים באמצעותם כל מהנדס יכול לחזות את התנהגות השדה האקוסטי בצורה די טובה.

חדרים בלתי נורמאליים דורשים לרוב פתרונות נומריים יחודיים למשוואת הגלים, ואלה אינם בהישג ידם של רבים, בין אם מבחינת ידע\יכולת או מבחינת נגישות טכנולוגית.

זו אינה בעיה "קיומית" עבור אלה העוסקים בחדרים גדולים (אולמות וכו') מכיוון ששם גם התדרים הנמוכים מתנהגים בצורה גיאומטרית למדי, ומקובל "להזניח" את הרזוננטים בתדרים שמתחת לתחום השמע האנושי.

אך בחדרים קטנים, זו בהחלט סוגיה משמעותית, ולכן רבים מעדיפים להישאר בגיאומטריה מלבנית שהתנהגותה ידועה וניתנת לחיזוי בצורה פשוטה יחסית.

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

אה אני מבין למה כוונתך.
אצלי הקירות שווים זה לזה בכול צלע, זאת אומרת אותם מטרים.
האם זה גרוע ? או שזה עדיף ממלבן?
ועוד שאלה קטנה, מה זה לשבור מקביליות ואיך עושים זאת תודה?

jonessy
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #20 

אם כל המידות זהות (אורך=רוחב=גובה), אז מדובר במצב הגרוע ביותר האפשרי מבחינת יחסים בין מימדי החדר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”