קבצי 1080P בסמסונג B550 - כנראה שלא...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

לפי השרשור האינסופי הזה, בהחלט כן!

http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... yback.html

אז למרות שאני מתכוון בסופו של דבר לרכוש סטרימר, זה מוסיף לטלוויזיה לא מעט נקודות זכות (אם כי אני מניח שתרגום, לפחות כזה שאינו מובנה, בלתי אפשרי). וכאילו זה לא מספיק, המחיר ב LASTPRICE צנח ל 4,300 (יש גם אתרים אחרים שהמציעים במחיר הזה, אבל ב LASTPRICE זה עם אחריות 3 שנים של סם ליין).

נראה לי שסוף סוף קיבלתי החלטה על איזו טלוויזיה ללכת. :)

עדכון - לאחר שבועות של התלבטויות ויסורים, ולאחר שראיתי היום את ביצועיו של המסך גם ב HD (מעולה!) ולאור ירידת המחיר, סוף סוף הזמנתי את המסך! אם באמת ניתן יהיה לנגן קבצי HD, אז זה בכלל אחלה בונוס.
נערך לאחרונה על ידי amittzor ב 20/12/2009 13:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #2 

מתוך סקרנות - מישהו באמת הצליח לנגן ככה קבצי MKV?

בני_פו
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אני לא מוצא את המחיר הזה בלאסטפרייס...
איפה הגרלת אותו ?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

הוא אפילו לא אמר על איזה מסך הוא מדבר, אז לפי מה חפשת ? :?
סה"כ אמר B550.
זה יכול להיות LCD בכמה גדלים שונים או אפילו פלזמה בכמה גדלים - B550 זה עולם שלם של אפשרויות..

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #5 

בחוברת של ה-B750 שלי 52" רשום בפירוש שאפשר לנגן קבצי MKV עד 1080P, אבל מה זה שווה שהאודיו יוצא דרך הרמקולים של הטלוויזיה?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

בני_פו
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

jacko-il כתב:הוא אפילו לא אמר על איזה מסך הוא מדבר, אז לפי מה חפשת ? :?
...
כל כך הרבה דברים עוברים אצלי בראש
כנראה שהשלמתי את הפרטים שרציתי, LCD 40" היה נראה לי מתאים...

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

כן, לזה התכוונתי, LCD בגודל 40 אינץ', וידעתי שעשיתי בשכל כשמיהרתי להזמין, כי פתאום המחיר קפץ עכשיו ל 5,400. שמתי לב שיש נדנדה מטורפת של מחירים. דגם אחר שהתעניינתי לגביו, פיליפס 5604 בגודל 42, עלה לפני שבועיים בסביבות 4.5, ותוך כמה ימים קפץ ל 5,100 (עכשיו זה 4,900).

אבל אל תתבאס - אם אתה מעוניין לרכוש - תסתכל בחנויות אחרות בזאפ. יש את זה ב 4,600 עם אחריות של סם ליין. 300 שקל זה לא כזה נורא.

danlior - אתה מדבר על דגם אחר לגמרי. לפי מה שהבנתי ב B550 זה לא מצויין וזה אפשרי רק לאחר שינוי הגדרות בתפריט טכנאים, וגם אז זה לא עובד מושלם. הבנתי שבחלק מהמקרים זה מאתחל את הטלוויזיה תוך כדי ניגון. לגבי הסאונד - אתה צודק, רק אל תשכח שלא לכולנו יש מערכת קולנוע ביתי, וחלקנו שומעים דרך הטלוויזיה. הבעיה היא שזה לא יודע לפענח DTS, ורוב הקבצים (לפחות של הסרטים) באים עם פסקול ב DTS. יש לזה כמובן עוד הרבה חסרונות. מן הסתם אני מניח שזה לא תומך בכתוביות, ובכלל להתחיל להעביר קבצים על DOK די מבאס. שווה להשקיע עוד 600 ש"ח באקסטרימר ולראות כמו מלך.

BarakRL
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

ממה שהבנתי, בדגמים החדשים של ה-B550 (במסכי LCD ז"א), אין יותר את האפשרות הנ"ל (האופציה של wiselink וכו').
אצלי בכל אופן, בתפריט השירות/טכנאים, זה לא קיים (מסך שנקנה לפני שבועיים).

אבל חפיף. מחברים את הלפטופ. :)

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לא נורא. גם ככה אני אקנה סטרימר

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

קיבלתי היום בשעה טובה את הטלוויזיה, ועוד לא הספקתי לשחק איתה יותר מדי. בינתיים אני רק יכול להגיד שהיא ממש יפה :)

כמה שאלות למנוסים:

1. ניסיתי להפעיל דרך תפריט השירות את האופציה שמאפשרת ניגון קבצי וידאו (לינק בהודעה שפותחת את השרשור) ומתוך האפשרויות שצריך להפעיל שם, WISELINK MOVIE, WISELINK WRITE & HIGH DEVI, יש לי רק את HIGH DEVI. השרשור הזה מדבר על דגם LE40B550 ולי יש LA4B550. אני מניח ש E זה EUROPE ו A זה ASIA, אז כנראה בדגם שמשווק בארץ אין את האופציה הזאת. יתכן שאני צריך לעדכן את ה FIRMWARE כדי שיהיה את זה? יש טעם בכלל להתעסק עם הפירמוור? איך אני בודק איזה פירמוור מעודכן כרגע בטלוויזיה?

2.אני כרגע מחובר ל YES עם YES MAX. עוד שבועיים באים לנתק אותי, אבל בינתיים אני קצת בבעיה - למסך אין כניסות SVIDEO ו SCART, כך שהאופציה היחידה שעומדת בפני היא לחבר דרך הקומפוזיט. האמת? מהמרחק שאני צופה גם ככה זה לא אסון, אבל אני בטוח שיכול להיות יותר טוב. למישהו יש רעיון, או שאני "אסבול" את השבועיים האלה?

3. ניסיתי לחבר את יציאת הקומפוננט של הממיר של NOWCOM. אני לא כל כך מבין בזה, אבל האותיות שביציאת הממיר ובכניסת הטלוויזיה קצת שונות - באחד זה y, cb, cr ובשני y, pb, pr, יש לזה משמעות? האם אני צריך כבל RGB מיוחד, או שאפשר לקבל תמונה עם כל כבל RCA רגיל? כי ניסיתי לחבר כבל RCA שיש לי בבית, וזה נראה פשוט רע. כל תזוזה הכי קטנה על המסך גורמת לעיוותים בתמונה (אפילו בחיבור קומפוזיט זה נראה טוב בהרבה).

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #11 

amittzor

תתחדש ותהנה!

לגבי שאלה 2 - אם זה עניין של שבועיים, תסבול בשקט - אם זה עניין די קבוע אז אני ממליץ לך לקנות טרנסקורדר שיקבל RGB מהסקארט וימיר אותו לקומפוננט - מחדד את התמונה פלאים אבל לא כמו בממיר HD
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #12 

amittzor
תתחדש ותעשה חיים

אשמח אם תעלה תמונות כדי שנוכל להתרשם ובעיקר לקנא :)

תודה רבה

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #13 

תתחדש ותהנה ממנה כל רגע אפשרי . (f)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #14 

מסך מצויין!(יש לי בדיוק את אותו הדגם)
בקשר לקומפוזיט, אנחנו צפינו במשך שלושה שבועות ממרחק של 2-2.5מ'(קרוב, אבל תענוג בHD)
ובאמת, שהתרשמתי.
לא הייתי מוכן לאיכות סבירה כ"כ, במיוחד לא שבקומפוזיט.
בHDMI בכלל, הSD נראה בסדר גמור, הופתעתי לטובה.
חכה שתגיע לHD אתה בכלל תהנה, השחורים מצויינים, הצבעים גם.

יש לי שאלה קטנה על הטלווזיה,
בנושא של הB550(פלאזמה) מישהו נתן שם כיול מקצועי.
האם זה טוב גם לB550 LCD?

אריאל

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #15 

amittzor כתב:קיבלתי היום בשעה טובה את הטלוויזיה, ועוד לא הספקתי לשחק איתה יותר מדי. בינתיים אני רק יכול להגיד שהיא ממש יפה :)

כמה שאלות למנוסים:

1. ניסיתי להפעיל דרך תפריט השירות את האופציה שמאפשרת ניגון קבצי וידאו (לינק בהודעה שפותחת את השרשור) ומתוך האפשרויות שצריך להפעיל שם, WISELINK MOVIE, WISELINK WRITE & HIGH DEVI, יש לי רק את HIGH DEVI. השרשור הזה מדבר על דגם LE40B550 ולי יש LA4B550. אני מניח ש E זה EUROPE ו A זה ASIA, אז כנראה בדגם שמשווק בארץ אין את האופציה הזאת. יתכן שאני צריך לעדכן את ה FIRMWARE כדי שיהיה את זה? יש טעם בכלל להתעסק עם הפירמוור? איך אני בודק איזה פירמוור מעודכן כרגע בטלוויזיה?

2.אני כרגע מחובר ל YES עם YES MAX. עוד שבועיים באים לנתק אותי, אבל בינתיים אני קצת בבעיה - למסך אין כניסות SVIDEO ו SCART, כך שהאופציה היחידה שעומדת בפני היא לחבר דרך הקומפוזיט. האמת? מהמרחק שאני צופה גם ככה זה לא אסון, אבל אני בטוח שיכול להיות יותר טוב. למישהו יש רעיון, או שאני "אסבול" את השבועיים האלה?

3. ניסיתי לחבר את יציאת הקומפוננט של הממיר של NOWCOM. אני לא כל כך מבין בזה, אבל האותיות שביציאת הממיר ובכניסת הטלוויזיה קצת שונות - באחד זה y, cb, cr ובשני y, pb, pr, יש לזה משמעות? האם אני צריך כבל RGB מיוחד, או שאפשר לקבל תמונה עם כל כבל RCA רגיל? כי ניסיתי לחבר כבל RCA שיש לי בבית, וזה נראה פשוט רע. כל תזוזה הכי קטנה על המסך גורמת לעיוותים בתמונה (אפילו בחיבור קומפוזיט זה נראה טוב בהרבה).
...
לגבי 2,3. במידה ואתה לא מתכוון להשתמש עם ממירי HD ויש לך יציאת קומפוננט בממיר NOWCOM
ולפי דבריך יש לך יציאת קומפוננט במממיר ,תקנה כבל RGB (כבל בשלושה צבעים :אדום,כחול ,ירוק )
ותחבר לפי הצבעים גם בממיר וגם בכניסת הקומפוננט במסך
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

תודה, אבל השאלה שלי היא - במה נבדל כבל קומפוננט מכבל RCA (חוץ מהצבעים)? כי כשחיברתי RCA ליציאות והכניסות של הקומפוננט, ראו נורא.

בינתיים אני ממש מתלהב מהטלוויזיה, למרות שאני מחובר כרגע ליס מקס בקומפוזיט עלוב. כל הדברים שחששתי מהם - זוויות צפיה, תמונה זוועתית ב SD ועוד ממש הפתיעו אותי לטובה. כנראה שכשיהיה הסטרימר המיוחד אני אחטוף שב"ץ מרוב התלהבות.

הדבר היחיד שממש מבאס אותי זה הסאונד. לא יודע של מי היה הרעיון לשים את הרמקולים מאחורה, מה גם שהם כנראה לא משהו, וחבל, כי המסך עצמו כל כך מושקע. חבל שאין סאונד נורמאלי. ובסאונד, בניגוד לתמונה, הדרישות שלי מאוד צנועות. הסאונד בטלוויזיה הזאת רע, ואומר את זה אחד שעד אתמול שמע דרך טלוויזית CRT מצ'וקמקת של יונדאי. כמה שלא ניסיתי לשחק עם האקוולייזר, זה לא משביע את רצוני. רסיבר לצערי לא בא בחשבון כרגע, אבל קראתי באחד הפורומים בחו"ל שמישהו חיבר רמקולים של מחשב (2.1) ליציאת האוזניות. לא בטוח שאני לא אעשה את זה בסוף. במחשב יש לי 2.1 של לוג'יטק ואני מבסוט מהם עד הגג.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

amittzor כתב:תודה, אבל השאלה שלי היא - במה נבדל כבל קומפוננט מכבל RCA (חוץ מהצבעים)? כי כשחיברתי RCA ליציאות והכניסות של הקומפוננט, ראו נורא.

בינתיים אני ממש מתלהב מהטלוויזיה, למרות שאני מחובר כרגע ליס מקס בקומפוזיט עלוב. כל הדברים שחששתי מהם - זוויות צפיה, תמונה זוועתית ב SD ועוד ממש הפתיעו אותי לטובה. כנראה שכשיהיה הסטרימר המיוחד אני אחטוף שב"ץ מרוב התלהבות.

הדבר היחיד שממש מבאס אותי זה הסאונד. לא יודע של מי היה הרעיון לשים את הרמקולים מאחורה, מה גם שהם כנראה לא משהו, וחבל, כי המסך עצמו כל כך מושקע. חבל שאין סאונד נורמאלי. ובסאונד, בניגוד לתמונה, הדרישות שלי מאוד צנועות. הסאונד בטלוויזיה הזאת רע, ואומר את זה אחד שעד אתמול שמע דרך טלוויזית CRT מצ'וקמקת של יונדאי. כמה שלא ניסיתי לשחק עם האקוולייזר, זה לא משביע את רצוני. רסיבר לצערי לא בא בחשבון כרגע, אבל קראתי באחד הפורומים בחו"ל שמישהו חיבר רמקולים של מחשב (2.1) ליציאת האוזניות. לא בטוח שאני לא אעשה את זה בסוף. במחשב יש לי 2.1 של לוג'יטק ואני מבסוט מהם עד הגג.
...
ההבדל הינו בעכבה האופינית של הכבל שאמורה להיות 75 אוהם
הכבל הצהוב שאתה מחבר הוא אכן בעכבה אופינית של 75 אוהם אבל הכבלים של הקול (אדום ,לבן )
זה כבל שמעביר אותות שמע (בתחום של עד 20 קילוהרץ )והאותות של אות ה-RGB (קומפוננט )בתדר שבסביבות
5 מגה הרץ מה שגורר עיוותים קשים כאשר מעבירים אותם בכבל אודיו ולא וידאו (U)
לחילופין תוכל לחבר בשלושה כבלים צהובים (קומפוזיט )אבל תוודא שאתה מחבר לפי הצבעים כלומר
אדום לאדום (ע"י אותו כבל צהוב)וכו'
אבל שלא תסתבך קנה כבל קומפוננט בעלות של עד 60 ש"ח ותהנה מהתמונה (Y)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אז בגלל זה העיוותים בתמונה. תודה רבה!

דרך אגב - מכיוון שבשבועיים הקרובים אני עדיין רואה דרך הממיר של YES, שאין בו יציאת קומפוננט, וגם אם אני אצטרך כמה ימים אחרי זה לראות עדיין עם קומפוזיט, לא עדיף לי להזמין מאי-ביי ולחסוך כמה עשרות שקלים?

http://cgi.ebay.com/G961-RCA-RGB-Compon ... 23046f4544

ועוד שאלה - כדאי לי לקנות כבל שמעביר מ HDMI ל RGB, או שזה לא יתן לי איכות טובה יותר?

http://cgi.ebay.com/HDMI-to-5-RCA-RGB-A ... 27add9ac11

שאלה נוספת - מה המשמעות של האותיות שבל מחברי הקומפוננט? אני יודע שזה של הצבעים Y,R, B, אבל למה במקום אחד כתוב CR, CB ובמקום אחר PR, PB?

ואחת אחרונה - יש דרך לחבר WII עם כבל נורמאלי יותר מ RCA? ל WII יש יציאה ייחודית והוא מגיע עם כבל שבקצה אחד חיבור ליציאה שלו, ובקצה השני RCA. ראיתי באי-ביי כל מיני כבלים שמחברים בין היציאה הזו לקומפוננט, HDMI וכו', השאלה היא אם מישהו ניסה לחבר עם כבל כזה ואם זה נותן איכות טובה יותר (אני לא יודע מה טיב היציאה של ה WII)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

amittzor כתב:אז בגלל זה העיוותים בתמונה. תודה רבה!

דרך אגב - מכיוון שבשבועיים הקרובים אני עדיין רואה דרך הממיר של YES, שאין בו יציאת קומפוננט, וגם אם אני אצטרך כמה ימים אחרי זה לראות עדיין עם קומפוזיט, לא עדיף לי להזמין מאי-ביי ולחסוך כמה עשרות שקלים?

http://cgi.ebay.com/G961-RCA-RGB-Compon ... 23046f4544

ועוד שאלה - כדאי לי לקנות כבל שמעביר מ HDMI ל RGB, או שזה לא יתן לי איכות טובה יותר?

http://cgi.ebay.com/HDMI-to-5-RCA-RGB-A ... 27add9ac11

שאלה נוספת - מה המשמעות של האותיות שבל מחברי הקומפוננט? אני יודע שזה של הצבעים Y,R, B, אבל למה במקום אחד כתוב CR, CB ובמקום אחר PR, PB?

ואחת אחרונה - יש דרך לחבר WII עם כבל נורמאלי יותר מ RCA? ל WII יש יציאה ייחודית והוא מגיע עם כבל שבקצה אחד חיבור ליציאה שלו, ובקצה השני RCA. ראיתי באי-ביי כל מיני כבלים שמחברים בין היציאה הזו לקומפוננט, HDMI וכו', השאלה היא אם מישהו ניסה לחבר עם כבל כזה ואם זה נותן איכות טובה יותר (אני לא יודע מה טיב היציאה של ה WII)
...
לגבי 1.תוכל לקנות מ-EBAY
לגבי 2.לא ניתן להמיר אותות HDMI לקומפוננט אנאלוגי ללא ממיר אלקטרוני מתאים (טרנסקודר)-מבחינת
האיכות זה לא ישפר בנוסף
לגבי 3.קבל לינק הסבר מלא(ההבדל הינו רק סימון האות
-בעקרון בקומפוננט מעבירים שלושה אותות :
*בהירות
*הפרש צבע כחול
*הפרש צבע אדום
במקלט מתוך הפרשי הצבע ואות הבהירות מייצרים את האות "ירוק"
להשלמת ה-RGB
http://en.wikipedia.org/wiki/Component_video
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015