מסך רחב בYES MAX
-
UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
בסלון של הבית יש לנו מסך HDready1080p של TOSHIBA - REGZI 42 אינץ'.
ההורים עדיין לא שידרגו לYES MAX HD בגלל שהם בטוחים שהמחיר ירד (הוא ירד?).
כל הזמן הזה YES שידר 4:3 אבל לא בצורה שקבילה ל-4:3 (עם שוליים בצדדים) אלא שזה מתוח (בגלל שהמסך מוגדר ל-WIDE) וככה בעצם גם ההורים שלי התרגלו.
כשנכנסתי ל'איתחול מתקדם' מצאתי את האפשרות לגדיר את זה למסך רחב (16:9) אבל הלוגו של YES בסרטים ובסדרות נראה מכווץ וההורים אומרים שהשחקנים נראים רזים ומכווצים, יש סיבה לכך?
ההורים עדיין לא שידרגו לYES MAX HD בגלל שהם בטוחים שהמחיר ירד (הוא ירד?).
כל הזמן הזה YES שידר 4:3 אבל לא בצורה שקבילה ל-4:3 (עם שוליים בצדדים) אלא שזה מתוח (בגלל שהמסך מוגדר ל-WIDE) וככה בעצם גם ההורים שלי התרגלו.
כשנכנסתי ל'איתחול מתקדם' מצאתי את האפשרות לגדיר את זה למסך רחב (16:9) אבל הלוגו של YES בסרטים ובסדרות נראה מכווץ וההורים אומרים שהשחקנים נראים רזים ומכווצים, יש סיבה לכך?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
YES כבר הרבה זמן משדרים גם תכנים במסך רחב 16:9.
אם הממיר מוגדר 4:3 והטלוויזיה WIDE - אז כל הזמן תתקבל תמונה מתוחה עם דמויות שמנמנות ואליפסות במקום עיגולים.
ברגע שהממיר מוגדר 16:9 אז תכני 16:9 יוצגו כמו שצריך. אין שום שינוי בתכני 4:3.
שחקנים רזים ומכווצים יופיעו כאשר הממיר מוגדר 16:9 ומחובר למסך 4:3 (למשל מסך CRT).
אם יש ספקות, העבירו לערוץ 144 ותבדקו שם.
אם הממיר מוגדר 4:3 והטלוויזיה WIDE - אז כל הזמן תתקבל תמונה מתוחה עם דמויות שמנמנות ואליפסות במקום עיגולים.
ברגע שהממיר מוגדר 16:9 אז תכני 16:9 יוצגו כמו שצריך. אין שום שינוי בתכני 4:3.
שחקנים רזים ומכווצים יופיעו כאשר הממיר מוגדר 16:9 ומחובר למסך 4:3 (למשל מסך CRT).
אם יש ספקות, העבירו לערוץ 144 ותבדקו שם.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
UserName
-
- חבר ותיק

יש גם איזושהי דרך לעשות בהגדרות EXACT SCAN בשביל שזה יציג אוטומטית ערוצים ב-4:3 עם שוליים בצדדים במקום שימרח?
ושאלה אחרת לגמרי:
בבית של דודים שלי יש מסך HDready וממיר YES MAX HD ובהעברת ערוץ הטלוויזיה (או הממיר) רושם בצד העליון 1080i למרות שהטלוויזיה ממירה את זה לרזולוציה שתאים לHDready, האם במסך שלי זה ישאר 1080i?
ושאלה אחרת לגמרי:
בבית של דודים שלי יש מסך HDready וממיר YES MAX HD ובהעברת ערוץ הטלוויזיה (או הממיר) רושם בצד העליון 1080i למרות שהטלוויזיה ממירה את זה לרזולוציה שתאים לHDready, האם במסך שלי זה ישאר 1080i?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
לא ב- yesMax. אפשרי ב- MaxHD או בממיר ה- HD הרגיל.
לשאלתך השנייה - לא משנה מה הרזולוציה שיוצאת מהממיר - הטלוויזיה תמיד תמיר אותה לרזולוציה הטבעית שלה ועבור רזולוציות שמשודרות בצורת interlace (כמו 1080i) הטלוויזיה תבצע deinterlace (כי LCD/פלזמה מציגות תמונה פרוגרסיבית בלבד).
לשאלתך השנייה - לא משנה מה הרזולוציה שיוצאת מהממיר - הטלוויזיה תמיד תמיר אותה לרזולוציה הטבעית שלה ועבור רזולוציות שמשודרות בצורת interlace (כמו 1080i) הטלוויזיה תבצע deinterlace (כי LCD/פלזמה מציגות תמונה פרוגרסיבית בלבד).
נערך לאחרונה על ידי smallville4r ב 14/12/2009 13:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
איינשטיין,
בעבר הייתי מחובר ב- MAX למסך טושיבה LCD בחיבור scart מלא RGB
היום אני מחבר את ה- MAX ל- PY800 ב- scart to S-VHS וגם כן מרגיש כאילו הדמויות בשידורי 16:9 מתוחות לאורך. הדמויות נראות ארוכות ולא טבעיות. הדבר המוזר זה דווקא שאני מגדיר את הממיר ל- 4:3 עם letterbox אז בשידורי 16:9 אני מרגיש שהפורפציות נכונות עם השוליים למעלה ולמטה.
יש רעיון?
היום אני מחבר את ה- MAX ל- PY800 ב- scart to S-VHS וגם כן מרגיש כאילו הדמויות בשידורי 16:9 מתוחות לאורך. הדמויות נראות ארוכות ולא טבעיות. הדבר המוזר זה דווקא שאני מגדיר את הממיר ל- 4:3 עם letterbox אז בשידורי 16:9 אני מרגיש שהפורפציות נכונות עם השוליים למעלה ולמטה.
יש רעיון?
-
UserName
-
- חבר ותיק

אם זה 4:3 LETTERBOX אפשר אפילו לקצר את זה עם הגדרת הטלוויזיה בעזרת המסך לתצוגת subtitle שעושה "זום" ומחסלת את השוליים.ambar כתב:איינשטיין,
יש רעיון?...