תגובות למדריך: דרגות לטחינת קפה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
OhadG - חשבתי על זה, אבל לא ברור לי איך לצלם ומה זה ימחיש. אני חושב שבשלב הזה המטרה היא לדעת שיש הבדלים. היות ורוב האנשים שטוחנים לעצמם כבר מתנסים ויודעים לאיזה גודל, המדריך בא במיוחד לאנשים שמבקשים שיטחנו להם בבית-הקפה.
hosq - הערה מצויינת! שווה שנחזור לזה כשנערוך סקירה של מטחנות שונות.
רק הערה אחת בנושא: מבדיקה אישית שלי, אין הבדל באיכות הקפה כאשר משתמשים בבריקה ומטחנות שונות (100 ש"ח או 1400 ש"ח). כלומר, יש דרכי חליטה שבהן השמירה על גודל אחיד של טחינת פולים איננה חשובה כ"כ. למשל, גם בפלנג'ר. כמובן שבטחינה לאספרסו האחידות הזו היא חשובה ביותר.י
hosq - הערה מצויינת! שווה שנחזור לזה כשנערוך סקירה של מטחנות שונות.
רק הערה אחת בנושא: מבדיקה אישית שלי, אין הבדל באיכות הקפה כאשר משתמשים בבריקה ומטחנות שונות (100 ש"ח או 1400 ש"ח). כלומר, יש דרכי חליטה שבהן השמירה על גודל אחיד של טחינת פולים איננה חשובה כ"כ. למשל, גם בפלנג'ר. כמובן שבטחינה לאספרסו האחידות הזו היא חשובה ביותר.י
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- OhadG
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
- נתן תודות: 185 פעמים
- קיבל תודות: 114 פעמים
דעתי שונה מעט.moti_r כתב:OhadG - היות ורוב האנשים שטוחנים לעצמם כבר מתנסים ויודעים לאיזה גודל, המדריך בא במיוחד לאנשים שמבקשים שיטחנו להם בבית-הקפה....
אני חושב שמי שקונה בבית קליה או בית קפה, מבקש בהתאם למכונה שיש לו, ולא נותן מעבר לכך את הדעת (לפחות כך זה היה אצלי).
אני חושב שמאמר כזה יותר רלוונטי למי שלראשונה עובר לטחון בבית, ורוצה להבחין (גם פיסית) בין דרגות הטחינה השונות, כדי לדעת שהוא לא מפספס בגדול. במקרה כזה, תמונות (תמונות תקריב כמובן) יתנו מענה הרבה יותר טוב ויועילו משמעותית.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
דווקא אני חשבתי הפוך לגמרי.
נראה לי שאנשים שטוחנים בבית, צריכים לעבוד לפי ההוראות עבור דרך ההכנה שלהם.
למשל, אם יש לך מכונת אספרסו, אתה יודע שאתה אמור לחלוט אספרסו קצר ב-25 שניות. אם הקפה זורם מהר יותר, הטחינה לא מספיק דקה. אם תטחן גס, הקפה יזרום כ"כ מהר, שברור שתאלץ להקטין.
נראה לי שהרבה אנשים הולכים לבתי-קפה (גם אני עשיתי את זה פעם, מחוסר הבנה) ומבקשים "תטחן לי את הקפה" בלי לזכור להסביר שזה למקינטה.
זו הבעיה העיקרית.
לגבי התמונות: תוכל להסביר לי איך אתה מדמיין אותן?
אם סתם אצלם גרגרים, זה לא יגיד כלום לגבי הגודל שלהם.
ראיתי באתר בחול, CG אם אני לא טועה, שצילמו גרגרים ליד מטבע כדי לתת קנ"מ. אבל זה נראה לי עדיין מסובך מדי, למשתמש הממוצע.
יש רעיון?
נראה לי שאנשים שטוחנים בבית, צריכים לעבוד לפי ההוראות עבור דרך ההכנה שלהם.
למשל, אם יש לך מכונת אספרסו, אתה יודע שאתה אמור לחלוט אספרסו קצר ב-25 שניות. אם הקפה זורם מהר יותר, הטחינה לא מספיק דקה. אם תטחן גס, הקפה יזרום כ"כ מהר, שברור שתאלץ להקטין.
נראה לי שהרבה אנשים הולכים לבתי-קפה (גם אני עשיתי את זה פעם, מחוסר הבנה) ומבקשים "תטחן לי את הקפה" בלי לזכור להסביר שזה למקינטה.
זו הבעיה העיקרית.
לגבי התמונות: תוכל להסביר לי איך אתה מדמיין אותן?
אם סתם אצלם גרגרים, זה לא יגיד כלום לגבי הגודל שלהם.
ראיתי באתר בחול, CG אם אני לא טועה, שצילמו גרגרים ליד מטבע כדי לתת קנ"מ. אבל זה נראה לי עדיין מסובך מדי, למשתמש הממוצע.
יש רעיון?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
ריבועי נייר לבן, עם ארבעה רמות טחינה עליהם. טורקי, אספרסו, מקינטה ופילטר. אמורים לראות את ההבדל טוב בעין עם צילום נכון, וזה יבהיר את הכוונה אני חושב לא רע.
דווקא מה שאתה מתכוון עם המטבע (ראיתי במקום אחר, לא בCG), לא הכי עוזר. זה תקריב גדול מדי לדעתי.
דווקא מה שאתה מתכוון עם המטבע (ראיתי במקום אחר, לא בCG), לא הכי עוזר. זה תקריב גדול מדי לדעתי.