החל כיבוי השידורים האנלוגיים
חמור מאוד.
ביצוע המעבר (הרבה) פחות מהשנה וחצי בה זה היה אמור לקרות, פוגע בשכבות חלשות.
רמת הפרסום של שידורי ה- DTT נמוכה מאוד, וראיתי שרבים אינם מכירים את הנושא כלל.
אני צופה שנציגי יס והוט יעוטו על המסכנים כמוצאי שלל רב.
ביצוע המעבר (הרבה) פחות מהשנה וחצי בה זה היה אמור לקרות, פוגע בשכבות חלשות.
רמת הפרסום של שידורי ה- DTT נמוכה מאוד, וראיתי שרבים אינם מכירים את הנושא כלל.
אני צופה שנציגי יס והוט יעוטו על המסכנים כמוצאי שלל רב.
יש בזה משהו. עשיתי סריקה מתוך סקרנות ופתאום ראיתי שערוץ 1 נעלם (אח"כ קראתי שהסבו את המשדר לדיגיטלי). בלי פרסום או הודעה במקומונים.
המעבר עצמו זה דבר טוב אבל צריך לפרסם וליידע את התושבים. ולדעתי גם לחייב הפסקת מכירת טלוויזות אנלוגיות, כמו שעשו באירופה.
המעבר עצמו זה דבר טוב אבל צריך לפרסם וליידע את התושבים. ולדעתי גם לחייב הפסקת מכירת טלוויזות אנלוגיות, כמו שעשו באירופה.
בישראל, כמו בישראלי, הכל נערך בחאפריות.
למזלנו, הפעם יש פה כוונה טובה ולטובת האזרח.
אני לא אוהב את טיעון השכבות החלשות ואני חושב שהוא מופרך.
בגלל שלא ניתן לקלוט היטב את שידורי הטלוויזיה, השכבות החלשות נעשקות ע"י חברות הכבלים והלווין ולכן זה יטיב עימן בסופו של דבר.
אולי, יצטרכו קצת לחסוך בשיחות טלפון סלולריות או בסיגריות.
חוץ מזה, מי שבאמת צריך מקבל סבסוד.
למזלנו, הפעם יש פה כוונה טובה ולטובת האזרח.
אני לא אוהב את טיעון השכבות החלשות ואני חושב שהוא מופרך.
בגלל שלא ניתן לקלוט היטב את שידורי הטלוויזיה, השכבות החלשות נעשקות ע"י חברות הכבלים והלווין ולכן זה יטיב עימן בסופו של דבר.
אולי, יצטרכו קצת לחסוך בשיחות טלפון סלולריות או בסיגריות.
חוץ מזה, מי שבאמת צריך מקבל סבסוד.
כלומר- זה עושק שנעשה ע"י חברות הכבלים והלווין , בסיוע ובחסות הממשלה.
אגב- לא מדובר רק בשכבות החלשות, אלא רבים שלא מצליחים לקלוט, עוברים לכבלים.
אני מכיר אישית מספר אנשים, שכבר לפני כמה שנים שאלו אותי "אז איך אתה קולט ?!" - הטיעות של צלחת פרטית או אפילו אנטנה פרטית נראה להם כה מוזר ותמוהה, אפילו שהם עצמם ראו רק ערוץ 2.
מעניין מדוע אין קמפיין מלא, ברדיו, טלויזיה ועיתונות, לכל נושא ה- DTT. אני מריח קונספירציה ?
בשביל לקבל "סבסוד" צריך לדעת לפנות ולבקש. נציגי הממשלה לא עוברים מדלת לדלת בשכונת הרכבת בלוד ומחלקים לאנשים צ'קים עבור קניית ממירי DTT.
אגב- לא מדובר רק בשכבות החלשות, אלא רבים שלא מצליחים לקלוט, עוברים לכבלים.
אני מכיר אישית מספר אנשים, שכבר לפני כמה שנים שאלו אותי "אז איך אתה קולט ?!" - הטיעות של צלחת פרטית או אפילו אנטנה פרטית נראה להם כה מוזר ותמוהה, אפילו שהם עצמם ראו רק ערוץ 2.
מעניין מדוע אין קמפיין מלא, ברדיו, טלויזיה ועיתונות, לכל נושא ה- DTT. אני מריח קונספירציה ?
בשביל לקבל "סבסוד" צריך לדעת לפנות ולבקש. נציגי הממשלה לא עוברים מדלת לדלת בשכונת הרכבת בלוד ומחלקים לאנשים צ'קים עבור קניית ממירי DTT.
אני מסכים עם שניכם. המעבר לדיגיטלי מבורך והציבור יהנה ממנו.
אך המעבר התבצע מהר מדי (לא היה מספיק זמן להתארגן), ובקושי יש פרסום והסברה. צריך היה לצאת בפרסומים שמסבירים על המעבר, ופרסומים, בלי קשר לשכבה החלשה, שמסבירים שמי שרוכש טלוויזיה, מומלץ לרכוש טלוויזיה עם טיונר דיגיטלי ולא כזו שעוד שנה לא תוכל לקלוט שידורים. אך כל זה לא נעשה. המדינה מסייעת לחברות הכבלים והלויין וטובת האזרח לא באמת בראש עדיפויותיה. גם הבחירה בשיטת השידור היתה בעייתית. כך שחלק מהאנשים שמחזיקים טלוויזיה עם טיונר דיגיטלי חייבים ממיר.
אך המעבר התבצע מהר מדי (לא היה מספיק זמן להתארגן), ובקושי יש פרסום והסברה. צריך היה לצאת בפרסומים שמסבירים על המעבר, ופרסומים, בלי קשר לשכבה החלשה, שמסבירים שמי שרוכש טלוויזיה, מומלץ לרכוש טלוויזיה עם טיונר דיגיטלי ולא כזו שעוד שנה לא תוכל לקלוט שידורים. אך כל זה לא נעשה. המדינה מסייעת לחברות הכבלים והלויין וטובת האזרח לא באמת בראש עדיפויותיה. גם הבחירה בשיטת השידור היתה בעייתית. כך שחלק מהאנשים שמחזיקים טלוויזיה עם טיונר דיגיטלי חייבים ממיר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לאור הדיבורים המוקדמים על כיבוי השידורים, לא יכולתי שלא להזכר בסרטון הנפלא הזה:
http://www.annointed.net/video/play.php?vid=195
http://www.annointed.net/video/play.php?vid=195
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה