מה אתם להגיד על קפה בארה"ב ?
ומצד שני, יש לאמריקאים גם הרבה מה ללמוד מאיתנו. כך לדוגמא, אם חשקה נפשך בקפוצ'ינו, ואתה נכנס לבית קפה אקראי, הראשון שאתה רואה, הסיכוי שתקבל קפוצ'ינו טוב בארץ לעומת ארה"ב או אירופה (לפחות ברובה) גדול בהרבה.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מסכים לחלוטין, קרמריקה!
בנושא של קפה מחוץ לבית, ישראל היא ממש מעצמה בייחוד ביחס לגדלנו הקטן.
בנושא של DIY וקפה בייתי, יש לנו עוד פער לסגור עם האמריקאים.
אמנם יש פה כמה "חנוני-קפה" (coffee geeks) שלא היו מביישים גם את האתרים המובילים בארה"ב, אבל צריכים עוד.
אני מקווה שהפורטל והפורומים החדשים שלנו יהיו כר פורה לצמיחת כאלה.
בנושא של קפה מחוץ לבית, ישראל היא ממש מעצמה בייחוד ביחס לגדלנו הקטן.
בנושא של DIY וקפה בייתי, יש לנו עוד פער לסגור עם האמריקאים.
אמנם יש פה כמה "חנוני-קפה" (coffee geeks) שלא היו מביישים גם את האתרים המובילים בארה"ב, אבל צריכים עוד.
אני מקווה שהפורטל והפורומים החדשים שלנו יהיו כר פורה לצמיחת כאלה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
דווקא אני חושב שגם בקפה ביתי אנחנו לוקחים את האמריקאים בסיבוב.
אין לי מספרים, אבל אני מוכן להמר שאחוז בתי האב שמחזיקים במכונות קפה נורמאליות גבוה בישראל מאשר בארה"ב.
אצלנו יש מודעות לאיכות האוכל. אנשים כאן לא ממהרים לאכול ***.
אגב, אנקדוטה מעניינת: האתר hometheater.co.il מייצר טראפיק שהוא חצי מכמות הטראפיק של האתר הכי גדול בתחום באינטרנט! אבסולוטית!
זה אומר שאנחנו עומדים לעקוף את homebarista ו-coffeegeek בסיבוב, תוך 5 שנים
אין לי מספרים, אבל אני מוכן להמר שאחוז בתי האב שמחזיקים במכונות קפה נורמאליות גבוה בישראל מאשר בארה"ב.
אגב, אנקדוטה מעניינת: האתר hometheater.co.il מייצר טראפיק שהוא חצי מכמות הטראפיק של האתר הכי גדול בתחום באינטרנט! אבסולוטית!
זה אומר שאנחנו עומדים לעקוף את homebarista ו-coffeegeek בסיבוב, תוך 5 שנים
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אנקדוטה אכן מעניינת, אבל לגבי המספרים, אני יותר ממוכן להמר שאתה טועה, גם באחוזים.moti_r כתב:דווקא אני חושב שגם בקפה ביתי אנחנו לוקחים את האמריקאים בסיבוב.
זה אומר שאנחנו עומדים לעקוף את homebarista ו-coffeegeek בסיבוב, תוך 5 שנים...
אני מניח שאנחנו לא מדברים על מכונות שיושבות על השיש ללא שימוש או בבוידעם, אם כן, אנחנו אלופי העולם.
שהיתי בארה"ב/קנדה במצטבר די הרבה, ויצא לי לבקר בלא מעט בתים. תתפלא בכמה בתים, שלא בהכרח משקיעים הרבה כסף בתחום, טוחנים לבד את הקפה לפני ההכנה בפילטר.
המודעות שם לקפה איכותי גבוהה יותר. תשאל ישראלי ממוצע, מה זה קפה טרי. במקרה הטוב, הוא יניח שאתה מדבר על שקית קפה טורקי שנפתחה לא מזמן. אמריקאי ממוצע, ידע לומר שזה קפה שנטחן הרגע, מספיק לראות את הפרסומות בטלוויזיה שם בכדי להבין איפה הם עומדים.
אל תשכח שאצלנו הסטנדרט זו הכנה בלי מכונה. הרוב המוחלט שותים נס קפה, אחרי זה בוץ. מעטים משקיעים בטורקי ומעטים הרבה יותר משקיעים במכונה כלשהי.
אני כן מוכן להסכים שיש סיכוי שאחוז מכונות האספרסו האיכותיות בבתים גבוה יותר אצלנו. אך אספרסו זו לא השיטה היחידה לקפה איכותי.... היא פשוט היקרה ביותר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אתה יודע מה? שכנעת אותי.
ולו רק בגלל אינסוף המדפים שמצאתי שם, בכל סופרמרקט בינוני ומעלה, עם מיני מינים שונים של פולי קפה.
בכל סופר כזה יש גם מטחנה, ואתה יכול לטחון לעצמך את הפולים במקום.
בארץ אין דבר כזה בשום סופרמרקט.
ולו רק בגלל אינסוף המדפים שמצאתי שם, בכל סופרמרקט בינוני ומעלה, עם מיני מינים שונים של פולי קפה.
בכל סופר כזה יש גם מטחנה, ואתה יכול לטחון לעצמך את הפולים במקום.
בארץ אין דבר כזה בשום סופרמרקט.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -