מה אתם להגיד על קפה בארה"ב ?

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

שמעו, הייתי כמה פעמים בארה"ב וכמו שאמרתי, אני לא מחזיק מעצמי מבין גדול בקפה, אבל הדבר החום/שחור הזה שמוזגים לך בדיינרים בשם קפה, צריך להוציא מהחוק.

אני מכיר אנשים שממש אוהבים את הקפה פילטר האמריקאי, אישית, לא יכול לסבול את זה.

אתם?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

בארה"ב מוכרים מרק קפאין לא קפה.
מה שמוזגים בדיינרים זה קפה שמתחמם הלוך חזור בלי סוף ולכן הוא זוועה. אם ייצא לך פעם לשתות מפרקולטור כזה את הקפה כשהוא ממש טרי בלי שאריות מאתמול תראה שזה לא נורא. אבל אין להם מודעות לקפה מחוץ לבית.
לעומת זאת באינטרנט האמריקאים שולטים ללא עוררין. כל הידע האנושי ביקום על קפה קיים רק באתרים של אמריקאים שעושים קפה בבית.
שולט על כולם מלך המלכים הוא ה HOMEBARISTA.
אם לא היו הומבריסטה וקופיגיק לא היתה לי מכונה בבית (קודם הכרתי אותם רק אחר כך אתרים ישראלים - עם HT זה ישתנה)
יש להם גם בתי קלייה טובים כמו אינטילגנציה שקולים טוב יותר מבתי הקלייה בארץ.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

בישראל נוהגים להשמיץ את הקפה האמריקאי עם נימת זלזול, משתי סיבות:
1. הנוזל העכור שמגישים בדיינרים.
2. סטארבאקס.

למרות זאת, יש לנו עוד דרך ארוכה לעשות בכדי להגיע לתרבות הקפה שלהם. יש שם בתי קלייה ברמה הגבוהה ביותר, צריכת הקפה האיכותי בבית נפוצה מאוד כשרבים מאוד טוחנים את הקפה שלהם בעצמם ומכינים בפילטר, ניתן למצוא בסופרים הגדולים קפה קלוי ממגוון זנים למכירה ועוד..

אמריקאי שמגיע לבית ישראלי ורואה שכל מה שיש זה קפה נמס או בוץ, מעקם את האף יותר מאשר ישראלי שמגיע לדיינר אמריקאי. קפה נמס בעיני האמריקאים, זו הדרך הכי נחותה לשתות קפה, וכשאצלנו עדין ברוב הבתים מדובר על האבקה הזו של עלית, יש להם סיבה טובה לומר זאת.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

הם חזקים בקפה "ביתי" כי הם קלטו כמה נוראי הקפה בחוץ 8)

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #5 

הקפה האמריקאי הסטנדרטי פשוט נוראי.
בשביל נסיעות עבודה התחלתי להביא קפה מהארץ ולהכין לבד בחדר במיקרו או על האש (אין להם קומקום במלונות).

יצא לי להיות בחנות קפה ייעודית (שכחתי את השם) ושם היה קפה מעולה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32976
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

אתחיל ואומר שאני ממש לא מבין בקפה, וייתכן שתיכף יהרגו אותי כאן.
אבל ה-Iced Caramel Machiato של סטארבקס ממש טעים לי... 8O
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

המצב עוד טוב יחסית למה שהיה לפני 20-15 שנה לפני ש starbucks התבססה. אז לא הייתה שום אלטרנטיבה למי הקולחין הדלוחים, שמנוניים ופושרים שהוגש בתור קפה.

זה היה כל כך רע שבנסיעות הייתי מביא איתי מהארץ שקיקי של נסקפה, מבקש מים חמים לתה מהמסעדה ומכין נסקפה בו במקום.

זה לא שאי אפשר היה למצוא קפה טוב, אבל זה היה כמו למצוא מקומות בילוי בירושלים של שנות השמונים - זה קיים אבל צריך לדעת איפה. אותו הדבר עם הלחם, בירה, גבינות ועוד כמה מוצרי בסיס בארה"ב: הסטנדרט בסופרמרקט הוא נוראי אבל ניתן למצוא דברים מעולים אם יודעים איפה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #8 

יש אמנם הבדל בין בית לבחוץ, אבל רובינו כשאנחנו נוסעים לאמריקה תקועים עם מה שיש בחוץ
חזרתי לפני שבועיים מניו יורק..ובאמת שברוב המקומות הקפה היה זוועת אימים..דוקא קפה סביר בהחלט היה בסניף המקומי של ארומה ;)
פעם עוד בכלל עשיתי טעות נוראית..ביקשתי בדנקן דונטס "קפה גדול". וגם ידעתי שזה הולך להיות זוועה..לא ברור לי למה עשיתי את זה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

כי זה כמו לצפות בתאונה של רכבת היורדת מהפסים - יודעים שזה יהיה נוראי ורב קורבנות, אסון ברמה של מכת מצריים בזעיר אנפין אבל לא מסוגלים להשתחרר ולהפסיק לצפות בזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אולי יזרקו עליי פה קפסולות משומשות ופולים לא טחונים, אבל מאוד נהניתי לפני חודש מהקפה של סטארבאקס.

אז נכון, נכנסתי לעולם הקפה רק בשנה האחרונה (התחלתי עם נס של עלית אבל מהר מאוד עברתי לדברים מעט טובים יותר), אבל אני כן יודע להנות מאספרסו ביתי טוב ומפולים שנטחנו הרגע...

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #11 

קפה בארה"ב?
זה יותר כמו מים חומים.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #12 

ל-uriler ו-pixies, ובכלל לכל החבר'ה שמתחילים בהתנצלות :oops:
האתר שלנו נועד לכל מי שאוהב קפה, ולא חשוב באיזו צורה. גם קפה נמס זה קפה.
אם טעים לכם ככה - לכו על זה ותהנו!

רק זכרו, שיחד עם זאת, המטרה שלנו היא להעלות את המודעות לאיכות קפה. אתה אוהב נמס או אספרסו של סטארבאקס? בכיף. אבל בוא נסה רגע לשתות אספרסו איטלקי. טעים לך יותר? אתה מרגיש את ההבדל התהומי?

ולגבי השאלה של השרשור: לטעמי הקפה האמריקאי הוא לא קפה. קפה זה איטליה ואירופה, לא אמריקה. אגב, גם בברזיל שותים קפה פילטר מתרמוסים שמפוזרים בכל משרד ובית עסק. ממש מגעיל.

בביקור האחרון שלי בארה"ב קרו שני דברים מעולים מבחינת הקפה:
1. דאגתי להיות בבית-מלון מאובזר, כך שהיו לי בחדר כיריים. הבאתי מהבית את הבריקה, וביום הראשון הלכתי לחנות, קניתי פולי קפה וטחנתי אותם במקום. אמנם לא היתה לי מטחנה, ותוך יומיים הקפה היה פחות טוב משמעותית, אבל עדיין - ליגה מעל הג'אנק שנותנים בחדר האוכל.
2. יצאתי לאכול ארוחת צהריים עם בחור איטלקי שגר בארה"ב. הוא לקח אותי לבית-קפה קטן, במרכז רדמונד (פרבר של סיאטל), ושם חלטו לי אספרסו ברמה של בית-קפה ישראלי. זה האפסרסו הראשון האמיתי ששתיתי בארה"ב.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #13 

אפרופו איטליה, אני דיי התאכזבתי מהקפה באיטליה ושתיתי מספר פעמים שם כדי לדעת שזה לא מקרי.
ככה לפחות זה היה ברומא ובאיזור טוסקנה.
דווקא בספרד הופתעתי לטובה מרמת האספרסו בכמה מקומות למרות שקשה מאוד להסביר להם מזה "כפול קצר". יש להם הגדרות משלהם לקפה וצורותיו.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

moti,
תודה על קבלת הפנים :)

לגבי הקפה - בהחלט אפשר להרגיש הבדל בין אספרסו בסטארבאקס (שתיתי שם אספרסו, מוקה וקפוצ'ינו, תלוי במצב רוח ובמזג האוויר) לבין אספרסו טוב בהכנה ביתית (ויש לי כמה חברים / קרובי משפחה שמתעסקים בזה).
אבל, מאוד נהניתי בשני המקרים.

מה שכן אציין, יש הבדל גם בארה"ב בין אספרסו לאספרסו - ב Cosi (רשת בתי קפה / מסעדות שנפוצה בוושינגטון, שם ביקרתי לאחרונה) לטעמי היה קפה טוב מזה שקיבלתי בסטארבאקס.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #15 

בילויים בירושלים של שנות השמונים? מה הבעיה: טכנו ב "אמבטיה" ובטוקדות ברדילאיות בגלסנוסט כל שישי!
אם אתה עארס ל "אקספוזה" אם אתה מתחכם דלת ליד לפיתגורס ואם אתה תפרן לבראתון.
קפה בטעמים בטחנת קפה וואפל בלגי של בבט עם חצי שוקו (היום קוראים לזה שוקו קטן הפוליטיקליקורקט האלה)

פעם ראיתי באמצע מנהטן בית קפה קטן שהיתה לו צנצנת רעל של נס עלית. ישר רצתי לסטארבקס לשתות תה.

חברה, לא לרדת על סטארבקס - איפה יש לך שירותים זמינים ונקיים בכל מנהטן אם לא בסטארבקס?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32976
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #16 

uriler כתב:אולי יזרקו עליי פה קפסולות משומשות ופולים לא טחונים
...
:lol:
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #17 

כשעבדתי בארהב נהגתי לקחת "סלסלת קפה" חדשה שמיועדת לכד קפה שלם (כמו הכדים הדלוחים ב דיינרז) ולמזוג דרכה את הספל הראשון לתוך המאג שלי. התוצאה היא של קפה פרקולטור ריחני וחביב שבהחלט ראוי לשתיה, ואפילו משתפר בתוספת HALF AND HALF - מעין שמנת לקפה.
במקרים אחרים לאחר שבועיים נטולי קפה הייתי רץ לסניף בארנס אנד נובל שהכיל בתוכו באר של סטארבאקס ומתענג על כוס אספרסו. שבועיים של צום קפה עושים המון לשיפור הטעם.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #18 

מי שרוצה קפה בארה"ב, ימצא אותו
לא בעיה

חוץ מזה כי יש גם אנשים שאוהבים Starbucks (דוגמת אשתי)
זה גם קפה, רק קפה אמריקאי

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #19 

חייב לספר שתי אנקדוטות -
1. ב 2006 גרתי בפוסטר סיטי בסיליקון ואלי 3 חודשים. למזלי הבוס שלי היה מכור לקפה ולשמחתי ממש בפאתי פוסטר סיטי קיים סניף של הרשת PEETS שמגישים קפה שיותר קרוב לטעמנו. כמובן יש גם סניף בפאלו אלטו שם צריך להזהר כשמדברים עברית.. ביומיום היה לנו במשרדי סוני מכונת קפה מקצועית ואחרי הדרכה קלה מהבוס זכיתי לקפה משובח שנטחן במקום.
http://www.peets.com
2. ב 2005 נסעתי לעיירה שכוחת אל - קולמבוס במברסקה. האמריקאי שעבדתי איתו היה מכור לקפה וכל ביקור אצלנו במשרדים בר"ג היה מיד נחתך לישיבה ממשוכת שלו בארקפה תוך לגימה קפה ומבט בעובדות המצודדות.
בנברסקה בבוקר עם שלג זכיתי לטרמפ ממנו ולפני המשרד הוא לקח אותי לבוטקה באמצע שום מקום שקראו לו משהו כמו THE LIZARD CAFE והם הגישו קפה מצויין שחימם אותנו בשבוע הקר ההוא.

לסיכום, יש באמריקה נקודות אור. ויש אמריקאים מכורים.

שח

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #20 

שח_מט,

בוודאי, תציץ בשני האתרים הללו ותבין שלנו בארץ יש עוד פער להדביק לפני שנגיע לרמה שהאמריקאים נמצאים בה בנושא "קפה גורמה" וקפה כתחביב בבית:
http://www.coffeegeek.com/
http://www.home-barista.com/
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”