תגובות לביקורת: כבלי רמקולים ואינטרקונקט של Luminous Audio
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
chalmh
אתה צודק שהסלילים והקיבולים הפרזיטיים נמצאים לכל אורך הכבל במידה שווה ולכן אין משמעות לכיוון.
אני התכוונתי למשהו אחר. אם החברה שמייצרת את הכבל הכניסה במתכוון סליל אבל רק בצד אחד של המחבר. במקרה הזה האיזון מופר כי הסליל עובד כמסנן מול הקיבול של המשך הכבל ולכן ישנה משמעות לכיוון הכבל.
אבל כל זה סתם תיאוריה ללא ביסוס.
כמו שזיו אמר, אפשר לבצע את הניסיון בכל כבל עם "קוטביות" ואני מקווה שבפעם הבאה שיערכו בדיקות מהסוג הזה הבוחן ינסה לשמוע גם כשהכבל הפוך.
אתה צודק שהסלילים והקיבולים הפרזיטיים נמצאים לכל אורך הכבל במידה שווה ולכן אין משמעות לכיוון.
אני התכוונתי למשהו אחר. אם החברה שמייצרת את הכבל הכניסה במתכוון סליל אבל רק בצד אחד של המחבר. במקרה הזה האיזון מופר כי הסליל עובד כמסנן מול הקיבול של המשך הכבל ולכן ישנה משמעות לכיוון הכבל.
אבל כל זה סתם תיאוריה ללא ביסוס.
כמו שזיו אמר, אפשר לבצע את הניסיון בכל כבל עם "קוטביות" ואני מקווה שבפעם הבאה שיערכו בדיקות מהסוג הזה הבוחן ינסה לשמוע גם כשהכבל הפוך.
מוטי
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
מוטי,
אני לא נוטה להסכים גם להיפותזה שסליל מורכב בצד מסוים ישנה את התנהגות הכבל. לא משנה איך נחבר את הכבל, הגב הסליל ישפיע על הסיגנל במידה שווה. בהיותו רכיב פסיבי אין לרכיב יכולת אבחנה מאין נכנס הסיגנל ומהיכן הוא יוצא. לעומתו, רכיב אקטיבי חייב להיות כיווני. באין מרכיבים אקטיביים (אפילו דיודה לצורך העניין) בכבל, אין משמעות לכוון החיבור, אלא אם כן יוחיכו לי אחרת. אם חיבור כבלים פסיביים לא כיווני בתדרי RF, אין שום סיבה בעולם שזה יהיה עבור תדרי אודיו.
עדיין לא הצלחתי להבין את משמעות אריזת הכבלים בניילון אנטי סטטי (אלא אם כן הניילון הזה היה פשוט הזמין ביותר).
אני לא נוטה להסכים גם להיפותזה שסליל מורכב בצד מסוים ישנה את התנהגות הכבל. לא משנה איך נחבר את הכבל, הגב הסליל ישפיע על הסיגנל במידה שווה. בהיותו רכיב פסיבי אין לרכיב יכולת אבחנה מאין נכנס הסיגנל ומהיכן הוא יוצא. לעומתו, רכיב אקטיבי חייב להיות כיווני. באין מרכיבים אקטיביים (אפילו דיודה לצורך העניין) בכבל, אין משמעות לכוון החיבור, אלא אם כן יוחיכו לי אחרת. אם חיבור כבלים פסיביים לא כיווני בתדרי RF, אין שום סיבה בעולם שזה יהיה עבור תדרי אודיו.
עדיין לא הצלחתי להבין את משמעות אריזת הכבלים בניילון אנטי סטטי (אלא אם כן הניילון הזה היה פשוט הזמין ביותר).
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
חנן
זה שהסליל לא קוטבי מאפשר להפוך אותו מבלי לשנות את התוצאה הסופית.
שינוי מיקומו במעגל זה כבר משהו אחר.
לשם הבהרה ניסיתי לצייר את שני המצבים. זרימת האות היא כמובן משמאל לימין.
1 . מצב שהכבל מחובר לפי הוראות היצרן:
האות שיוצא (לדוגמה מנגן CD), נכנס לסליל ובהמשך הסליל יש קיבול של הכבל. המסנן שנקבל זה הסליל הטורי עם הקבל.
2. מצב שהכבל מחובר הפוך:
במקרה זה נגן ה CD מזריק את האות ישר לקיבול של הכבל והסליל לא במשחק. הסליל נכנס לפעולה עם עכבת הכניסה של המגבר אבל זה כבר מסנן אחר לגמרי.
זה שהסליל לא קוטבי מאפשר להפוך אותו מבלי לשנות את התוצאה הסופית.
שינוי מיקומו במעגל זה כבר משהו אחר.
לשם הבהרה ניסיתי לצייר את שני המצבים. זרימת האות היא כמובן משמאל לימין.
1 . מצב שהכבל מחובר לפי הוראות היצרן:
האות שיוצא (לדוגמה מנגן CD), נכנס לסליל ובהמשך הסליל יש קיבול של הכבל. המסנן שנקבל זה הסליל הטורי עם הקבל.
2. מצב שהכבל מחובר הפוך:
במקרה זה נגן ה CD מזריק את האות ישר לקיבול של הכבל והסליל לא במשחק. הסליל נכנס לפעולה עם עכבת הכניסה של המגבר אבל זה כבר מסנן אחר לגמרי.
- chalmh
- חבר מביא חבר

מוטי,
כעת הבנתי למה הכוונה. ישנה בעיית אסימטריה בשני קצות קו התמסורת. כאן בהחלט יכול להיות הבדל בביצועים. אני אריץ סימולציות לשני המצבים כדי לראות את ההבדלים בין המצבים. לצורך הסימולציה אני אשתמש בהתנגדות פרזיטית טורית של 0.1 אוהם בין הסליל לקבל כדי לדמות מצב אמיתי פחות או יותר. אני מקווה שאוכל להעלות גרף BODE בקרוב (הערב).
האם באמת חברות הכבלים דוחפים רכיבים לתוך הכבל? הוספת רכיבים לכבל רק הופכת אותו ליותר "אטי" ומצרה את רוחב הפס שלו.
כעת הבנתי למה הכוונה. ישנה בעיית אסימטריה בשני קצות קו התמסורת. כאן בהחלט יכול להיות הבדל בביצועים. אני אריץ סימולציות לשני המצבים כדי לראות את ההבדלים בין המצבים. לצורך הסימולציה אני אשתמש בהתנגדות פרזיטית טורית של 0.1 אוהם בין הסליל לקבל כדי לדמות מצב אמיתי פחות או יותר. אני מקווה שאוכל להעלות גרף BODE בקרוב (הערב).
האם באמת חברות הכבלים דוחפים רכיבים לתוך הכבל? הוספת רכיבים לכבל רק הופכת אותו ליותר "אטי" ומצרה את רוחב הפס שלו.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
חנן
כמו שכתבתי בפוסט הקודם, לא בדקתי את הכבל ולכן אני לא יודע מה באמת הם "דוחפים" בכבל.
אני מסכים איתך שאם הכבל הומוגני אז אין משמעות להפיכה. אם כן יש הבדל, זה אומר שצד אחד לא שווה לצד השני וזה נעשה כנראה בכוונה.
אם תצליח לשים יד על כבל כזה אולי תוכל לבחון אותו חשמלית.
כמו שכתבתי בפוסט הקודם, לא בדקתי את הכבל ולכן אני לא יודע מה באמת הם "דוחפים" בכבל.
אני מסכים איתך שאם הכבל הומוגני אז אין משמעות להפיכה. אם כן יש הבדל, זה אומר שצד אחד לא שווה לצד השני וזה נעשה כנראה בכוונה.
אם תצליח לשים יד על כבל כזה אולי תוכל לבחון אותו חשמלית.
מוטי
- chalmh
- חבר מביא חבר

סימולציות וגרפים
להלן התוצאות של חיבור "מעגל 1" לצורך הסימולציה. מצורף השרטוט ותוצאת ספקטרום ההיענות והזזת הפאזה של הכבל בחיבור הזה.
-
- השרטוט החשמלי של הכבל
-
- גרף ההיענות לתדר ולפאזה של הכבל בחיבור הנ"ל
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

להלן התוצאות של חיבור "מעגל 2" לצורך הסימולציה. מצורף השרטוט ותוצאת ספקטרום ההיענות והזזת הפאזה של הכבל בחיבור הזה.
-
- השרטוט החשמלי של הכבל
-
- גרף ההיענות לתדר ולפאזה של הכבל בחיבור הנ"ל
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

המסקנה היא שבכבל אסימטרי בחיבורי הקצה, ישנה חשיבות לכיווניות החיבור. אם אמנם חברות הכבלים שותלות רכיבים לא "אוהמיים" באופיים באחד או בשני הקצוות ובערכים שונים.
מעגל 1 הוא החיבור הכיווני המומלץ (לעניות דעתי).
פתרנו את החידה?
מעגל 1 הוא החיבור הכיווני המומלץ (לעניות דעתי).
פתרנו את החידה?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
את השאלה הזו אתה צריך להפנות ליבואנים לא לנו.ש בארץ כבלים XLO וגם FURUTECH וגם ACOUSTIC ZEN וגם VAN DEN HUL וגם AUDIOQUEST
ועוד הרבה חברות שגם מוכרות וגם אפשר לבדוק אותם מיבואן , מה הקטע הזה לא מבין?...
לא היה מקרה שיבואן הציע לנו ציוד ואמרנו לו לא.
תבדוק לפני שאתה רומז דברים כאלו....
חנן
תודה על הסימולציה.
מעגל 1 זה מה שאנחנו (אני ואתה) היינו בוחרים מכיוון שהוא היותר נכון מבחינה טכנית (הכי פחות משפיע על הצליל), אבל אני מניח שיצרני הכבלים המיוחדים רוצים כן להשפיע על הצליל ולכן הייתי מהמר שדווקא מעגל 2 הוא החביב עליהם.
אני לא חושב שפתרנו את החידה כי כרגע הכל רק השערות ברמה התאורטית ואנחנו לא באמת יודעים מה יש בכבל.
תודה על הסימולציה.
מעגל 1 זה מה שאנחנו (אני ואתה) היינו בוחרים מכיוון שהוא היותר נכון מבחינה טכנית (הכי פחות משפיע על הצליל), אבל אני מניח שיצרני הכבלים המיוחדים רוצים כן להשפיע על הצליל ולכן הייתי מהמר שדווקא מעגל 2 הוא החביב עליהם.
אני לא חושב שפתרנו את החידה כי כרגע הכל רק השערות ברמה התאורטית ואנחנו לא באמת יודעים מה יש בכבל.
מוטי
- chalmh
- חבר מביא חבר

מוטי,
מספיק שהם יתקינו טבעת פריט באחת הקצוות ובכך הם יפרו את הסימטריות של הכבל מכיוון שההשראות היחסית בקצה עם הפריט גבוהה יותר. הקיבול כנראה פחות בעייתי והם כפי הנראה משתמשים בקיבול הפרזיטי של הכבל.
אתה צודק, אנחנו רק משערים
מספיק שהם יתקינו טבעת פריט באחת הקצוות ובכך הם יפרו את הסימטריות של הכבל מכיוון שההשראות היחסית בקצה עם הפריט גבוהה יותר. הקיבול כנראה פחות בעייתי והם כפי הנראה משתמשים בקיבול הפרזיטי של הכבל.
אתה צודק, אנחנו רק משערים
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
על פי הערכים שהוכנסו לסימולציה, השפעה כלשהי מתחילה הרבה מעבר לתחום השמיעה שלנו.
השאלה באמת אם היצרנים מכניסים משהו לכבל שיכול להשפיע בתחום הנשמע.
לא מזמן ראיתי, לא זוכר איפה, יצרן שמכניס רשת זובל בכבל שלו ומצהיר על כך במפורש.
השאלה באמת אם היצרנים מכניסים משהו לכבל שיכול להשפיע בתחום הנשמע.
לא מזמן ראיתי, לא זוכר איפה, יצרן שמכניס רשת זובל בכבל שלו ומצהיר על כך במפורש.
- chalmh
- חבר מביא חבר

אריה,
אכן הסימולציה לא היתה משהו ממשי ולכן אין להתייחס לתוצאות ברמת תחום השמע הפרקטי. זה היה רק "תרגיל" כדי לראות אם יש בכלל הבדל בכיווניות החיבור.
אני יכול רק לציין שאם התנגדות הכניסה יורדת מ-47K לסביבות 1K ומטה, כיווניות החיבור לא משמעותית כמעט לחלוטין והגרפים נראים כמעט זהים. אך מכיוון שהתנגדויות כניסה אופייניות הן 47K אזי ניתן לראות הבדלים בכיווניות החיבור. מן הסתם הערכים שבחרתי לסימולציה היו שרירותיים ולא מייצגים.
אכן הסימולציה לא היתה משהו ממשי ולכן אין להתייחס לתוצאות ברמת תחום השמע הפרקטי. זה היה רק "תרגיל" כדי לראות אם יש בכלל הבדל בכיווניות החיבור.
אני יכול רק לציין שאם התנגדות הכניסה יורדת מ-47K לסביבות 1K ומטה, כיווניות החיבור לא משמעותית כמעט לחלוטין והגרפים נראים כמעט זהים. אך מכיוון שהתנגדויות כניסה אופייניות הן 47K אזי ניתן לראות הבדלים בכיווניות החיבור. מן הסתם הערכים שבחרתי לסימולציה היו שרירותיים ולא מייצגים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!