תגובות לביקורת: כבלי רמקולים ואינטרקונקט של Luminous Audio
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46358
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
כבלי רמקולים ואינטרקונקט של Luminous Audio Technology
כבלי רמקולים ואינטרקונקט של Luminous Audio Technology
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
כתבה טובה מאוד
שתי שאלות טכניות ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי:
1) למה צריך לכסות כבלים בניילון אנטי סטטי?
2) למה יש כיווניות חיבור בכבל?
בבקשה לא "הסברי אצבע" אלא הסבר מדעי עם הוכחות.
שתי שאלות טכניות ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי:
1) למה צריך לכסות כבלים בניילון אנטי סטטי?
2) למה יש כיווניות חיבור בכבל?
בבקשה לא "הסברי אצבע" אלא הסבר מדעי עם הוכחות.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
לגבי (2) אני בעצמי קיבלתי פעם תשובות כי יש סיכוך ליד מקור, לכן יש איזה חשיבות לכיוון
כתבה מעניינת, תודה.
שאלה לזיו:
מה לגבי ביקורות של ציוד hi fi? (לא בהכרח $$$$..)
לא הגזמנו עם כבלים?
לרוב האנשים כאן בפורום זה לא מדבר הרי..
כתבה מעניינת, תודה.
שאלה לזיו:
מה לגבי ביקורות של ציוד hi fi? (לא בהכרח $$$$..)
לא הגזמנו עם כבלים?
לרוב האנשים כאן בפורום זה לא מדבר הרי..
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

michael123,
לא ידעתי שאתה הדובר של "רוב האנשים כאן בפורום". אני דווקא מקבל הודעות בפרטי שצריך יותר כתבות על כבלים.
יש כתבות בקנה על הכל, סבלנות.
לא ידעתי שאתה הדובר של "רוב האנשים כאן בפורום". אני דווקא מקבל הודעות בפרטי שצריך יותר כתבות על כבלים.
יש כתבות בקנה על הכל, סבלנות.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני לא, אבל זאת ההתרשמות שליziv_r כתב:לא ידעתי שאתה הדובר של "רוב האנשים כאן בפורום". אני דווקא מקבל הודעות בפרטי שצריך יותר כתבות על כבלים....
תודהziv_r כתב:יש כתבות בקנה על הכל, סבלנות....
- chalmh
- חבר מביא חבר

michael123 כתב:

לא מובן לי מהסיבה הפשוטה שהסיכוך בכבל חייב להיות מחובר בשני צידיו על מנת שהסיגנל יוכל לעבור דרך הכבל (פלוס ומינוס כאשר הסיכוך משמש כמינוס בכבל RCA). אזי אם שני הקונקטורים RCA מחוברים באופן זהה, מה הטעם בכיווניות?לגבי (2) אני בעצמי קיבלתי פעם תשובות כי יש סיכוך ליד מקור, לכן יש איזה חשיבות לכיוון...
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
שאלה נוספת שתמיד עניינה אותי היא האם מבחינת מדידה של פרמטרים חשמליים (בלי להיכנס ל"האם ההבדל נשמע") ניתן לראות הבדל בין כיוון החיבור? ראיתי תוצאות של מדידות כאלו בביקורות קודמות אבל אני לא זוכר האם עניין הכיווניות המומלצת על ידי היצרן נבדקה....chalmh כתב:michael123 כתב:
לא מובן לי מהסיבה הפשוטה שהסיכוך בכבל חייב להיות מחובר בשני צידיו על מנת שהסיגנל יוכל לעבור דרך הכבל (פלוס ומינוס כאשר הסיכוך משמש כמינוס בכבל RCA). אזי אם שני הקונקטורים RCA מחוברים באופן זהה, מה הטעם בכיווניות?לגבי (2) אני בעצמי קיבלתי פעם תשובות כי יש סיכוך ליד מקור, לכן יש איזה חשיבות לכיוון......
מיכאל .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חנן, לרוב מדובר על סיכוך נוסף מעל הפלוס והמינוס.chalmh כתב:michael123 כתב:
לא מובן לי מהסיבה הפשוטה שהסיכוך בכבל חייב להיות מחובר בשני צידיו על מנת שהסיגנל יוכל לעבור דרך הכבל (פלוס ומינוס כאשר הסיכוך משמש כמינוס בכבל RCA). אזי אם שני הקונקטורים RCA מחוברים באופן זהה, מה הטעם בכיווניות?לגבי (2) אני בעצמי קיבלתי פעם תשובות כי יש סיכוך ליד מקור, לכן יש איזה חשיבות לכיוון......
במקרה כזה אתה דווקא רוצה להאריק את הרעש ושלא יגיע לדרגת ההגברה, כי אז הוא יוגבר ויישמע.
במקרה כזה, חשוב שהסיכוך הזה יהיה מחובר רק לצד אחד, להאריק אותו בצד המקור
- chalmh
- חבר מביא חבר

מרטין,
אם מסתכלים על הכבל כקו תמסורת, סגירת השדה של הסיגנל נעשית רק דרך הגיד המרכזי והסיכוך הפנימי. מכיוון שהם צמודים. לכן כל תוספת סיכוך המחוברת לאחד הצדדים אינה מוסיפה ואולי אף גורעת בהיותה STUB (אנטנה). סיכוך חיצוני בין שני מכשירים יעיל כסיכוך לקו תמסורת דיפרנציאלי.
אולי אני טועה?
אם מסתכלים על הכבל כקו תמסורת, סגירת השדה של הסיגנל נעשית רק דרך הגיד המרכזי והסיכוך הפנימי. מכיוון שהם צמודים. לכן כל תוספת סיכוך המחוברת לאחד הצדדים אינה מוסיפה ואולי אף גורעת בהיותה STUB (אנטנה). סיכוך חיצוני בין שני מכשירים יעיל כסיכוך לקו תמסורת דיפרנציאלי.
אולי אני טועה?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- roei3gs
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 370
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אני יודע שזה לא קשור אבל התמונה בכתבה ממש מסבירה את זה יותר טוב משאני יכול במילים קניתי רמקול רצפתי גדול שזה כולל סאב גדול ביחד עכשיו מאחורה בחיבורים יש לי כמו שיש בתמונות פה עם הרמקול מאחורה יש 4 חיבורים שמחוברים אחד לשני בפס זהב האם יש צורך לחבר רק ל2 הראשונים או התחתונים או שהעליון זה רמקולים והתחתון זה סאב שצריך לחבר בנפרד שיעבוד כמו שצריך ? תודה לעוזרים
http://www.hometheater.co.il/images/art ... ogy/16.jpg
http://www.hometheater.co.il/images/art ... ogy/16.jpg
תרשה לי להצטרף לקריאתו של michael.ziv_r כתב:michael123,
יש כתבות בקנה על הכל, סבלנות....
כאשר בשנה החולפת עלינו לטובה היו 7 כתבות על כבלים ואילו רק 4 כתבות על רמקולים רצפתיים אני מבין ושותף לתחשתו של מיכאל.
גם אני הייתי שמח למצוא כאן באתר המצויין הזה יותר כתבות על ציוד עממי ופופולרי ולתת אמנם מקום של כבוד אך יותר מצומצם לציוד הנישה על כל סוגיו שתופס כרגע מקום די נכבד במאמרים של שנת 2009.
תודה.
רועי
תודה על הביקורת.
אני מניח שצריך הרבה סבלנות כדי לאתר הבדלים דקים כאלו בצליל.
כתבת על אחד הכבלים שהוא צריך סוג של הרצה ברעש כדי שיגיע למצבו האופטימלי. האם זה ממש חלק מהוראות היצרן?
chalmh
גם אני כמוך די סקרן לגבי השאלה של הכיווניות. אין לי תשובה כי לא יצא לי לבדוק כבל מסוג כזה במעבדה אבל יתכן שאם הוא משמש כפילטר אז הם מכניסים איזה סליל במחבר ומשתמשים בהמשך הכבל כקבל ולכן ישנה משמעות לכיוון.
אבל בינינו, זה הכי קל לבדוק. אשמח אם רועי יחזור להאזין כשהכבל מחובר כמו שהיצרן מבקש ולאחר מכן יהפוך את כיוונו ונראה אם בכלל יש הבדל בצליל. אני סומך על האוזן שלו שנדע את האמת.
אם באמת יש הבדל ננסה לחקור למה...
תודה על הביקורת.
אני מניח שצריך הרבה סבלנות כדי לאתר הבדלים דקים כאלו בצליל.
כתבת על אחד הכבלים שהוא צריך סוג של הרצה ברעש כדי שיגיע למצבו האופטימלי. האם זה ממש חלק מהוראות היצרן?
chalmh
גם אני כמוך די סקרן לגבי השאלה של הכיווניות. אין לי תשובה כי לא יצא לי לבדוק כבל מסוג כזה במעבדה אבל יתכן שאם הוא משמש כפילטר אז הם מכניסים איזה סליל במחבר ומשתמשים בהמשך הכבל כקבל ולכן ישנה משמעות לכיוון.
אבל בינינו, זה הכי קל לבדוק. אשמח אם רועי יחזור להאזין כשהכבל מחובר כמו שהיצרן מבקש ולאחר מכן יהפוך את כיוונו ונראה אם בכלל יש הבדל בצליל. אני סומך על האוזן שלו שנדע את האמת.
אם באמת יש הבדל ננסה לחקור למה...
מוטי
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

roei3gs,
תחבר לאחד הזוגות. תוכל למצוא הרחבה על סוגי התצורה בחוברת המדריך למשתמש שקיבלת עם הרמקולים. אם יש לך שאלות נוספות, אני מציע כי תפתח שרשור נפרד על מנת שתקבל את תשומת הלב המגיעה לך.
rib,
נרשם לפני.
motico,
הכבלים חזרו כבר ליצרן, אבל אני מניח כי ניתן לבדוק את ההשפעות השמיעות של כבלים כיוונים עם כל כבל אשר מסומן כך.
תחבר לאחד הזוגות. תוכל למצוא הרחבה על סוגי התצורה בחוברת המדריך למשתמש שקיבלת עם הרמקולים. אם יש לך שאלות נוספות, אני מציע כי תפתח שרשור נפרד על מנת שתקבל את תשומת הלב המגיעה לך.
rib,
נרשם לפני.
motico,
הכבלים חזרו כבר ליצרן, אבל אני מניח כי ניתן לבדוק את ההשפעות השמיעות של כבלים כיוונים עם כל כבל אשר מסומן כך.
- chalmh
- חבר מביא חבר

motico,
האם אני טועה?
אני פשוט לא רוצה "להרגיז" "כבלאים" מושבעים, אבל כל עניין הכיוון נשמע לי "עבודת אלילים", אלא אם כן מישהו יוכיח לי ההפך (מדעית). יכול להיות שהכבל בנוי מהרבה אנטנות "צלחת" קטנות וכיווניות?
בוא נצא מנקודת הנחה שמסננות פסיביות של קיבול והשראות אכן קיימות בתצורה כזאת או אחרת בכבל. מכיוון שהמסננות הן פסיביות אז פעולת הסינון או העברת התדרים היא שווה בשני הכיוונים. לדוגמה אם הקיבול אמור להנחית תדר מסוים ב-6dB וההשראות להנחית את אותו התדר בעוד 3dB, אזי אם נחבר את האחד לפני השני או את השני לפני האחד, בשני המקרים נקבל נחות של 9dB.... אבל יתכן שאם הוא משמש כפילטר אז הם מכניסים איזה סליל במחבר ומשתמשים בהמשך הכבל כקבל ולכן ישנה משמעות לכיוון....
האם אני טועה?
אני פשוט לא רוצה "להרגיז" "כבלאים" מושבעים, אבל כל עניין הכיוון נשמע לי "עבודת אלילים", אלא אם כן מישהו יוכיח לי ההפך (מדעית). יכול להיות שהכבל בנוי מהרבה אנטנות "צלחת" קטנות וכיווניות?
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
יופי של סקירה
רועי , ד"ש
רועי , ד"ש
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
rib כתב:תרשה לי להצטרף לקריאתו של michael.ziv_r כתב:michael123,
יש כתבות בקנה על הכל, סבלנות....
כאשר בשנה החולפת עלינו לטובה היו 7 כתבות על כבלים ואילו רק 4 כתבות על רמקולים רצפתיים אני מבין ושותף לתחשתו של מיכאל.
גם אני הייתי שמח למצוא כאן באתר המצויין הזה יותר כתבות על ציוד עממי ופופולרי ולתת אמנם מקום של כבוד אך יותר מצומצם לציוד הנישה על כל סוגיו שתופס כרגע מקום די נכבד במאמרים של שנת 2009.
תודה....
אין פה כמעט כתבות וחבל מאד .
יש מלא יבואנים שמביאים לארץ כל כך הרבה חברות טובות ולא שומעים על מוצרים שלהם בכלל.
דבר נוסף שאני לא מבין זה למה צריך כתבה על חברה כבלים שלא מיובאת לארץ ושלא שמעו עליהם.
אם אני רוצה לקחת כבל לטסט , איך בדיוק אני עושה את זה , קונה בלי לשמוע ? זה מה שרוצים פה לעודד?
יש בארץ כבלים XLO וגם FURUTECH וגם ACOUSTIC ZEN וגם VAN DEN HUL וגם AUDIOQUEST
ועוד הרבה חברות שגם מוכרות וגם אפשר לבדוק אותם מיבואן , מה הקטע הזה לא מבין?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

vladimir71,
רוב, אם לא כל הביקורת שאנחנו מעלים על ציוד שחסר יבואן בארץ, היצרן מאפשר להשאיל את המוצר תמורת תשלום סימלי וברוב המקרים קיימת אפשרות גם להחזרת המוצר וקבלת הכסף חזרה.
אנחנו לא נעלה ביקורת על ציוד כאשר היבואנים מכתיבים לנו כיצד לבדוק את המוצרים שלהם ובאיזה תנאים.
רוב, אם לא כל הביקורת שאנחנו מעלים על ציוד שחסר יבואן בארץ, היצרן מאפשר להשאיל את המוצר תמורת תשלום סימלי וברוב המקרים קיימת אפשרות גם להחזרת המוצר וקבלת הכסף חזרה.
אנחנו לא נעלה ביקורת על ציוד כאשר היבואנים מכתיבים לנו כיצד לבדוק את המוצרים שלהם ובאיזה תנאים.
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 14/12/2009 6:33, נערך פעם 1 בסך הכל.