התחדשתי - Samsung 52B750

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #1 

כבר תקופה לא קצרה שאני מנסה לצוד מסך חדש, מסך שיענה על הדרישות החד משמעיות שלי: תמונה בהירה, בוהקת, חדה ומפורטת אך עם שחורים טובים ועמוקים ובעלת עומק.

עד לאחרונה היה לי ברור שעליי לבחור או מסך LCD בוהק עם תמונה שטוחה ושחורים אפרפרים או מסך פלזמה עם שחורים עמוקים, תמונה עמוקה אך חלשה ולבנים אפרפרים.

מעולם לא הבנתי את כל אילו שמתפלשים באפר רגלה של הפיוניר קורו ונדהמים מרמת השחורים שלה. בסדר השחורים נהדרים אבל מה עם השאר? התמונה בה תמיד נראתה לי כמו מסכי CRT ישנים שמנורת המסך שלהם החלה לדעוך - תמונה חלשה וחשוכה.

מסכי הפלזמה של פנסוניק תמיד היוו עבורי כמעין פשרה - אחלה שחורים ועומק ולבנים טובים עם בהיקות מסוימת.

מסכי ה-LED תמיד ניראו לי כפלזמה WANNABE - מעין התאמת הנתונים של LCD על מנת שיראו כמו מסכי פלזמה טובים. לא הצלחתי לראות שום יתרון של אף מסך LED לעומת הפנסוניק V10 למשל. אם כבר, אז כבר!

אז כשניכנסתי לחנות על מנת לרכוש את ה-V10 פתאום שמעתי "פססססט" מאחד הצדדים ולפני נתגלה ה-B750 במלוא הדרו - מסך חד, בוהק ובהיר אך עם תמונה עמוקה ורמת שחורים גבוהה ביותר, אולי לא כמו של הפיוניר קורו או של הפנסוניק אבל די קרוב לכך. משהו אחר מכל מסך LCD.

אתם יודעים איך זה שברגע שמתאהבים בבחורה, כל הבחורות (לפחות לתקופה מסוימת) נעלמות ובכן, כך הרגשתי עם המסך הזה. היה לי ברור שאותו אני קונה וכל האלטרנטיבות התפוגגו ונהפכו ללא רלוונטיות.

השאלה היא היכן לרכוש. יש עניין של מחיר, שירות לאחר הקניה והכי חשוב איך אוכל לדאוג לכך שאקבל לידי יחידה החפה מבעיות ופגמי יצור כמו זליגה של אור, תאורה לא אחידה. בעיות בגאומטריות וכו. איך אוכל להסביר על בעיה כמו של זליגת אור למוכר הבלנדרים בשקם אלקטריק או בא.ל.מ?

ובכן, נכנסתי לסניף ארמגדון ברמת גן וביקשתי הצעת מחיר. זוהר וראובן הכירו אותי מקודם לא כלקוח קבוע אלא כבחור שמידי פעם ניכנס לשם על מנת לראות מסכים ולשאול שאלות. קניתי שם כמה פעמים קניות קטנות כמו כבלים או מתאמים אך שום דבר שאמור לגרום לכך שאהיה לקוח מועדף. זוהר הפתיע אותי על ידי כך שישר נתן לי את המחיר הנמוך ביותר אותו הצלחתי להשיג עד אותו היום. גם לו יכולתי להוריד אותו בעוד כמה מאות שקלים לא הייתי מעוניין בכך. עסקה צריכה להיות מבוססת על WIN WIN והורדתי בפניו את הכובע על כך שלא גרר אותי למשא ומתן מעייף בנוסח הבזאר התורכי מגבעתיים.

הסברתי לזוהר על חששותי וכמה חשוב לי לקבל מסך נקי מבעיות. על זה זוהר ענה לי בפשטות "בשביל זה אנחנו פה. כשהמסך שלך יגיע נפתח אותו בפניך ואתה תחליט אם לקחת אותו או לא" ובכן למסך שהגיע אכן היתה בעיה חמורה של זליגת אור ובמקום לנסות לשכנע אותי ראובן והחברה מארמגדון הצדיקו את רשמיי ובאותו הרגע זוהר הזמין עבורי מסך נוסף. המסך השני שהגיע היה מושלם וללא רבב. תוך 24 שעות הוא הותקן לשביעות רצוני על ידי מתקין מקצועי ואדיב בשם אולג.

אין לי מספיק מילים לתאר את שביעות רצוני מארמגדון - אני מה שנקרא לקוח קשה - אני יודע מה שאני רוצה, אני רוצה מוצר מושלם וגם את המחיר הכי טוב. ובכן, קיבלתי את כל מה שרציתי מארמגדון ועל זה מגיע להם ציון מיוחד לשבח.

אחרי כשבוע עם המסך בבית אני יכול להעיד על כך שאני מרוצה בטירוף מהקניה שלי.

אציין במיוחד את מערכת עיבוד התמונה המתקדמת של המסך - פונקציות רבות הגורמות לתמונה להראות שונה לחלוטין בכל מצב. דרושים ימים ארוכים על מנת לדעת לנצל את כל הכיוונים ועל מנת להתאים כל כיוון למקור.

רק אומר לכם שאחרי שלמדתי לכייל אותה כהלכה אני רואה סרטים ב-1080P ומוצא את עצמי עם פה פעור. אני פשוט נפעם מרמת הפרטים ולא מצליח להצביע על פרט אחד בתמונה אותו הייתי רוצה לשפר - כן! כולל את רמת השחורים! ביום חמישי ראיתי עם חבר את המשחק של מכבי ביס HD וללא קשר למשחק עצמו ישבנו שנינו המומים במשך כל המשחק. זה לא נראה כמו בחיים, זה נראה הרבה יותר מפורט מאשר בחיים.

ורבותיי, שיהיה ברור, כבר ראיתי הרבה מסכים בימי חיי והמסך הקודם שלי היה גם HD מאוד איכותי.

עוד דבר שהדהים אותי במסך הזה, זה החיבור שיש לו עם הסטרימר שלי הדויקו 4100. אל תשאלו אותי איך אבל המסך מצליח לשלוט בסטרימר וכל סרט מקבל את כיוון הברייטנס והקונטראסט משלו בסטרימר שהכי מתאים לו.

כמו כן, יש למסך מוד שמיועד לקונסולות משחקים. עדיין לא ניסיתי אותו אבל אומרים שה-XBOX360 שלי יפרח בו. אעדכן בהמשך.

ומה עם בכל זאת כמה מגרעות? ובכן, עיבוד התמונה מאוד אגרסיבי ואם משתוללים איתו יותר מידי אפשר להגיע לתוצאות מאוד חזקות שגורמות לאיבוד פרטים באיזור הגריי - אבל זה רק אם לא עושים את הכיול נכונה.

כמו כן, המסך לא MATTE כמו שהייתי רוצה שיהיה וישנה החזרת אור מסוימת. עדיין החזרת האור מועטת הרבה יותר מרוב המסכים שראיתי. אם תסתכלו בתמונה שצרפתי, אז היא נלקחה באור יום מלא כשמכל הצד השמאלי שהוא מרפסת פתוחה בא אור יום חזק. ככה, כמו גם בערב בסלון מואר, אין לי שום בעיה לצפות בסרטים.

ועוד דבר, למסך אין כניסת סקארט ואין אפילו כניסת SVIDEO. אם תחברו אליו ממיר של יס דרך קומפוזיט התמונה תהיה מאוד לא איכותית ומטושטשת. לכן מומלץ או ממיר יס HD או טרנסקורדר הממיר את יציאת הסקארט לקומפוננט. דרך הסקארט התמונה של שידורי SD חדה ואיכותית, כמעט כמו דרך היס מקס HD

אז זהו, רציתי לשתף אותכם בשימחתי ולהמליץ לכם שאם בכוונתכם לקנות מסך, אז לא לפספס את ההזדמנות לבחון את הסמסונג B750.
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 13/12/2009 3:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

danlior

תתחדש ותהנה ממנה כל רגע אפשרי רכשת מסך פצצה . (f)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Yondalar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

תתחדש.
רכשת מסך מצוין ואני בטוח שתהנה ממנו.

פנק אותנו בעוד תמונות (קצת יותר גדולות אם אפשר :wink: )

jepe
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

תתחדש,זה מסך מעולה.

תביא עוד תמונות של המסך גם בפעולה :D

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #5 

תתחדש. מסך מצוין.
ביום שישי יצא לראות את ה 52B750 ראש בראש עם 5090H והV10. לאחר כיול מהיר ולא מקצועי שלה (ותודה ל 9000ES) אני חייב לומר שהיא לא נופלת מאף אחד מהם ואולי אף טובה מהפנסוניק.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #6 

תתחדש (b)
אגב ,איך מזהים זליגת אור ?

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #7 

הי, דבר ראשון - מברוק ותתחדש

בקשר למה שכתכת לגבי ההשתקפות:
"כמו כן, המסך לא MATTE כמו שהייתי רוצה שיהיה וישנה החזרת אור מסוימת. עדיין החזרת האור מועטת הרבה יותר מרוב המסכים שראיתי. אם תסתכלו בתמונה שצרפתי, אז היא נלקחה באור יום מלא כשמכל הצד השמאלי שהוא מרפסת פתוחה בא אור יום חזק. ככה, כמו גם בערב בסלון מואר, אין לי שום בעיה לצפות בסרטים. "

בתמונה שצרפת רואים השתקפות די רצינית במסך. כמובן שבצפיה רגילה קשה לראות את זה, אבל באם תראה סרט עם סצינות חשוכות, זה לא יהיה בולט ומפריע ?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #8 

תתחדש!!
העם דורש..... כל מיני דברים

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #9 

תתחדש, עשית בחירה מצויינת :D

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

mayeast כתב:הי, דבר ראשון - מברוק ותתחדש

"כמו כן, המסך לא MATTE כמו שהייתי רוצה שיהיה וישנה החזרת אור מסוימת. עדיין החזרת האור מועטת הרבה יותר מרוב המסכים שראיתי. אם תסתכלו בתמונה שצרפתי, אז היא נלקחה באור יום מלא כשמכל הצד השמאלי שהוא מרפסת פתוחה בא אור יום חזק. ככה, כמו גם בערב בסלון מואר, אין לי שום בעיה לצפות בסרטים. "

בתמונה שצרפת רואים השתקפות די רצינית במסך. כמובן שבצפיה רגילה קשה לראות את זה, אבל באם תראה סרט עם סצינות חשוכות, זה לא יהיה בולט ומפריע ?
...
mayeast

רק לצורך העניין .................... מרבית החברות המובילות בעולם . עוברות לליין של פאנלים מבריקים .
כך שלנסות לברוח מהמרכיב הזה בדור החדש של המסכים רק הולך ופוחת .

אפילו טושיבה עברה למסכים עם פאנל מבריק .

אתה תראה שבעוד שנתיים כל המסכים יהיו בעלי פאנל מבריק .

יום טוב . (Y)
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 13/12/2009 18:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

yanivol כתב:תתחדש. מסך מצוין.
ביום שישי יצא לראות את ה 52B750 ראש בראש עם 5090H והV10. לאחר כיול מהיר ולא מקצועי שלה (ותודה ל 9000ES) אני חייב לומר שהיא לא נופלת מאף אחד מהם ואולי אף טובה מהפנסוניק.
...
למה רק אולי? יכולתי לקנות אותה בפחות :)

האמת, פה זה כבר עניין של טעם אישי. לדעתי צריך לבחון שלושה דגמים כשקונים מסך חדש - פיוניר קורו, פנסוניק V10 וסמסונג B750 - כל אחד מהם הוא הטוב מסוגו.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

sufgi123 כתב:תתחדש (b)
אגב ,איך מזהים זליגת אור ?
...
פשוט מאוד, שמים מסך שחור לצפיה (ביס אימפקט למשל או סתם מקור ללא תמונה) ואם במקום מסך שחור אחיד אתה רואה מסך שחור עם כתמי אור אז יש לך זליגת אור. יש לציין שזליגת האור מאוד מפריעה כי באזורים הפגומים לא יכול להיות לך שחור אמיתי ובקטעים חשוכים אתה רואה כאילו מישהו מאיר לך על המסך עם פנס.

אין לי מושג מדוע אין מודעות גבוהה יותר לנושא. כל הדיבורים על שחורים וקונטרסט גבוהה לא רלוונטים אם יש זליגת אור.

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

...
קודם כל תודה!

זה מה שניסיתי להסביר - אף על פי שלמסך ישנה בעיה מסוימת של השתקפות היא מהחלשות שראיתי. לפנסוניק V10 למשל יש פי עשר השתקפות.

בתמונה שאתה רואה הייתי צריך הרבה אור כי אין לי פלאש בנייד ולכן פתחתי את כל התריסים במרפסת על מנת להציף את החדר באור. במסכים אחרים לא היית רואה דבר. גם אז במסך שלי ההשתקפות היית נעלמת עם תמונה כלשהי. בערב אני רואה תכנים באור מלא של כ-200W ללא כל בעיה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

danlior כתב:

...
קודם כל תודה!

זה מה שניסיתי להסביר - אף על פי שלמסך ישנה בעיה מסוימת של השתקפות היא מהחלשות שראיתי. לפנסוניק V10 למשל יש פי עשר השתקפות.

בתמונה שאתה רואה הייתי צריך הרבה אור כי אין לי פלאש בנייד ולכן פתחתי את כל התריסים במרפסת על מנת להציף את החדר באור. במסכים אחרים לא היית רואה דבר. גם אז במסך שלי ההשתקפות היית נעלמת עם תמונה כלשהי. בערב אני רואה תכנים באור מלא של כ-200W ללא כל בעיה.
...

danlior
כל הפאנלים של מסכי הסמסונג מסדרת .

b-750 .
b-650 .
led 6000 .
led7000 .
led 8000 .
יש להם פאנל שחור ברמה מדהימה . מבחינים בזאת ישר בזמן שהמסך כבוי . רואים פאנל שחור שחור . ברמה הכי טובה שיש .

לגבי זליגת האור אין הרבה מה לעשות . אם זה רק בפינות המסך אפשר להתמודד עם זה יפה .

תהנה . (Y)

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

9000es

לגבי מסכי ה-LED - לא חוכמה, כי כשהמסך לא מאוד עוצמתי אז קל לשמור על שחורים כהים. החוכמה היא לעשות זאת כשהמסך חזק מאוד ובוהק.

לגבי זליגת אור, אם אתה יכול לחיות עם זה אז שיבושם לך, עבורי זה דיל ברייקר. אני בשום אופן לא מוכן להשקיע הון תועפות במסך שהושקעה בו טכנולוגיה שהביאה אותו ליחס קונטרסט של 1:לכמעט אין סוף ושבגלל פגמים ביצור בחלקים מסוימים יחס הקונטרסט נופל ל-1:10 ובמיוחד בקצוות שהכי קל לראות את הבעיה.

לא לוותר, לעמוד על כך שמגיע לכם מסך ללא פגמי יצור.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #16 

danlior כתב:
mayeast כתב:=
.
...
תתחדש ותהנה,

יש לי V10 "58 ותאמין לי שאין לה "פי 10" השתקפויות,
לא צריך להוריד מערך מסכים אחרים כדי להתהדר בקניה שלך,

רכשת מסך מעולה לכל הדעות שמתאים לצרכים שלך,
יש ונאמר הרבה על ההבדלים בין LCD ופלזמה אבל זה כבר לשרשור אחר,

(Y)
...

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #17 

מסך מעולה (Y)

תתחדש והרבה הנאה

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

Rino כתב:
danlior כתב:
mayeast כתב:=
.
...
תתחדש ותהנה,

יש לי V10 "58 ותאמין לי שאין לה "פי 10" השתקפויות,
לא צריך להוריד מערך מסכים אחרים כדי להתהדר בקניה שלך,

רכשת מסך מעולה לכל הדעות שמתאים לצרכים שלך,
יש ונאמר הרבה על ההבדלים בין LCD ופלזמה אבל זה כבר לשרשור אחר,

(Y)
...
אני בחנתי את נושא זה כששני המסכים צמודים זה לזה, ואתה?

אולי הפי 10 רמז למדידה מדעית מה שלא עשיתי אך הפנסוניק V10 הוא אחד מהמסכים עם הכי הרבה השתקפויות שראיתי והסמסונג מהפחות.

תודה מקרב לב עבור האיחולים. לא התכוונתי להוריד מערך מסכים אחרים כדי להתהדר אלא על מנת להסביר מדוע בחרתי במסך שלי.

וכל מה שנאמר על ההבדלים בין פלזמה ל-LCD נאמר לפני שהמסך ה-LCD הזה יצא לשוק :)
...

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #19 

נהניתי מאוד לקרוא ,

אין ספק שעשית קניה מושכלת (מוצר, מחיר, שירות).

תתחדש , דרור .

נ.ב

ואם אפשר תמונות קצת יותר לתפארת הטלויזה , אשמח
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #20 

תתחדש , מסך ליגה !
ראיתי אותו מול ה LED 6000 של סמסונג , לא יכולתי להבחין בהבדלים .

חיב לשאול אותך משהו - כשאני רואה את המרחק של הרמקולים שלך אחד מהשני, ואני רואה זאת אצל רוב חברי הפורום שמעלים תמונות ....., אין פה הפסד עצום של פוטנציאל?

אם צליל עובר מצד ימין לצד שמאל כשכל המרחק ביניהם הוא בקושי 2 מטר ובדרך יש סנטר באמצע ??? מעברי המשקל בין הצדדים הופך לכמעט לא רלוונטי , במיוחד עם רמקולים גדולים, זה לא רק המעברים אלא סתם צליל שמאלי או ימני בסרט - אתה רוצה להרגיש שהוא בא מהצד אבל אין כמעט משמעות לכך כשהכנפיים כל כך קצרות , ניסית להרחיק אותם בעוד איזה מטר וחצי לכל צד ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”