הגברה מובנית מול מגבר סטריאו
שלום ,יש לי שאלה יחסית מוזרה שאני לא מצליח להבין.
אני מדבר על אופן הפעולה של מגבר ,לדוגמא ,אני נכנס כרגע לתחום המוניטורים האולפניים וכמובן שהם מוגברים אקטיבית ,אקטיבית זאת אומרת שלכל אחד מהם משודך מאחור מגבר ( בדר"כ 2 ל BI AMP ) שמגביר אותו .
המשקל של המוניטור ביחס לגודלו הוא יחסית מאוד זהה למשקל של רמקול מדפי רגיל.
השאלה שלי היא איך ?! .. לדוגמא מגבר סטריאו כזה ענק , וכזה גדול וכזה כבד מוציא לדוגמא רק 50 וואט לערוץ ?
ואיך אפשרי להכניס 2 מגברים קטנים שמספקים כ 75 וואט יחדיו ( 50 ליחידת הבאס ו 25 לטוויטר ) שיהיו בגודל מיקרוסקופי ביחס למגבר סטריאו וישקלו בערך 2 קילו ביחס למגבר סטריאו מכובד ששוקל כ 20 קילו ?
ועוד עיניין שמטריד אותי - ידוע שמוניטורים ( ברמות הגבוהות , GENELEC או DYNAUDIO לדוגמא ) מספקים סאונד נקי מאוד בעזרת הגברה פנימית ומאוד נאמן למקור , הם רמקולים Reference לכל דבר.
ידוע גם שמטרתו של מגבר סטריאו , לרוב ... הוא גם להיות כמה שיותר שקוף ולא להותיר חתימת סאונד שתשנה את אות המקור , נכון ? אז מה ההיגיון לרכוש מגברים בשווי של עשרות אלפי שקלים אם אפשר לקנות רמקול איכותי בכל קנה מידה שנועד להשמיע את המקור בדיוק כמו שהוא ? זה לא החלום של כל אודיופיל ?
אני לא מנסה להיכנס כאן למלחמה הידועה הזאת של PRO AUDIO VS AUDIOPHILE אבל אשמח להסבר שאני לא מוצא ברשת ...
אני מדבר על אופן הפעולה של מגבר ,לדוגמא ,אני נכנס כרגע לתחום המוניטורים האולפניים וכמובן שהם מוגברים אקטיבית ,אקטיבית זאת אומרת שלכל אחד מהם משודך מאחור מגבר ( בדר"כ 2 ל BI AMP ) שמגביר אותו .
המשקל של המוניטור ביחס לגודלו הוא יחסית מאוד זהה למשקל של רמקול מדפי רגיל.
השאלה שלי היא איך ?! .. לדוגמא מגבר סטריאו כזה ענק , וכזה גדול וכזה כבד מוציא לדוגמא רק 50 וואט לערוץ ?
ואיך אפשרי להכניס 2 מגברים קטנים שמספקים כ 75 וואט יחדיו ( 50 ליחידת הבאס ו 25 לטוויטר ) שיהיו בגודל מיקרוסקופי ביחס למגבר סטריאו וישקלו בערך 2 קילו ביחס למגבר סטריאו מכובד ששוקל כ 20 קילו ?
ועוד עיניין שמטריד אותי - ידוע שמוניטורים ( ברמות הגבוהות , GENELEC או DYNAUDIO לדוגמא ) מספקים סאונד נקי מאוד בעזרת הגברה פנימית ומאוד נאמן למקור , הם רמקולים Reference לכל דבר.
ידוע גם שמטרתו של מגבר סטריאו , לרוב ... הוא גם להיות כמה שיותר שקוף ולא להותיר חתימת סאונד שתשנה את אות המקור , נכון ? אז מה ההיגיון לרכוש מגברים בשווי של עשרות אלפי שקלים אם אפשר לקנות רמקול איכותי בכל קנה מידה שנועד להשמיע את המקור בדיוק כמו שהוא ? זה לא החלום של כל אודיופיל ?
אני לא מנסה להיכנס כאן למלחמה הידועה הזאת של PRO AUDIO VS AUDIOPHILE אבל אשמח להסבר שאני לא מוצא ברשת ...
עד כמה שידוע לי ברוב המוניטורים כיום ההגברה היא קלאס די או מה שמכנים דיגיטלית.
אם תבדוק ותראה יש בשוק הרבה מגברים דיגיטלים מעולים במחיר של אלפי דולרים ששוקלים קילו בודדים. ואל תשכח שמדובר רק במגבר הספק ללא קדם, אין את הקופסא והכפתרוים וכל הדברים המכבידים הנ"ל.
אני דרך אגב התלבטתי מאד אם לקנות רמקולים מוגברים של ADAM במקום המדפיים שלי + הגברה, ועד היום לא יודע אם עשיתי נכון. הפחידו אותי שהצליל המוניטורי המאד נייטרלי יהיה בסופו של דבר מעייף. עד שלא ניסיתי לתקופה ארוכה לא אוכל לומר אם זה אמנם כך.
אם תבדוק ותראה יש בשוק הרבה מגברים דיגיטלים מעולים במחיר של אלפי דולרים ששוקלים קילו בודדים. ואל תשכח שמדובר רק במגבר הספק ללא קדם, אין את הקופסא והכפתרוים וכל הדברים המכבידים הנ"ל.
אני דרך אגב התלבטתי מאד אם לקנות רמקולים מוגברים של ADAM במקום המדפיים שלי + הגברה, ועד היום לא יודע אם עשיתי נכון. הפחידו אותי שהצליל המוניטורי המאד נייטרלי יהיה בסופו של דבר מעייף. עד שלא ניסיתי לתקופה ארוכה לא אוכל לומר אם זה אמנם כך.
אני גם מתלבט אם לקנות מוניטורים או רמקולים ומגבר.
יש לי מגבר ישן של פיוניר A400X שהוא יחסית שקוף .. חשבתי לשדך לו זוג Omega audio L7 מדפיים שהם גם סוג של מאוד שקופים ,כל כך שקופים שגם LEV SULOTIONS קונים אותו מאומגה אודיו ומוכרים אותו עם קצת שינויים בתור מוניטורים לכל דבר ..
עכשיו אני לא יודע מה יהיה טוב יותר מוניטור מוגבר דוגמת ה Yamaha hs50m או השילוב הנ"ל שאין לי מושג אין יבוא לידי ביטוי ,כי אני צריך ניטראליות מושלמת ל MIXING
יש לי מגבר ישן של פיוניר A400X שהוא יחסית שקוף .. חשבתי לשדך לו זוג Omega audio L7 מדפיים שהם גם סוג של מאוד שקופים ,כל כך שקופים שגם LEV SULOTIONS קונים אותו מאומגה אודיו ומוכרים אותו עם קצת שינויים בתור מוניטורים לכל דבר ..
עכשיו אני לא יודע מה יהיה טוב יותר מוניטור מוגבר דוגמת ה Yamaha hs50m או השילוב הנ"ל שאין לי מושג אין יבוא לידי ביטוי ,כי אני צריך ניטראליות מושלמת ל MIXING
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
יש לך דוגמא של מוניטור מוגבר שאתה מדבר עליו ?
אני, לא חושב שמישקלם זהה למשקל מדפיים (לא מוגברים) והדוגמא מהעולם שאני מכיר - HR824 MK2 - שמשקלם 34.6 lb
(15.7 kg) שזה לא מעט יחסית לגודלם. לזה כמובן תורם TOROIDAL POWER
TRANSFORMER והדסינקים, השאר, לדעתי, זניח !!!
ואני לא מזכיר משהו מפלצתי כמו Adam Professional Audio MP1 שוקלים 60 ק"ג.
אז המסקנה שהגברה בתוך המוניטור כן מוסיפה למשקלו.
אני, לא חושב שמישקלם זהה למשקל מדפיים (לא מוגברים) והדוגמא מהעולם שאני מכיר - HR824 MK2 - שמשקלם 34.6 lb
(15.7 kg) שזה לא מעט יחסית לגודלם. לזה כמובן תורם TOROIDAL POWER
TRANSFORMER והדסינקים, השאר, לדעתי, זניח !!!
ואני לא מזכיר משהו מפלצתי כמו Adam Professional Audio MP1 שוקלים 60 ק"ג.
אז המסקנה שהגברה בתוך המוניטור כן מוסיפה למשקלו.
- valer_valer
- חבר ותיק

באיכות הסאונד שלהם קשה לי להאמין שתוכל לקנות משהוא מקביל של HI-FI (מגבר + מדפיים) במחיר זול ממחירם !!!Diforce כתב:ה MACKIE HR824 הוא מאוד יקר , כ 8 אלף ש"ח...
אבל אני כנראה מפספס משהו - תוכל בבקשה לחדד את מטרת הדיון ?
האדם המוגברים שאני שמעתי מעולים - ועולים קצת פחות (בסביבות 6K)
http://www.music-shop.co.il/Company_Ind ... mpanyID=20
http://www.music-shop.co.il/Company_Ind ... mpanyID=20
מטרת הדיון הוא לדון בנושא האיכות של רמקול אקטיבי X עם הגברה מובנית איכותית ואיכות סאונד שאמורה להיות כמה שיותר נאמנה למקור - כמה שיותר שטוחה ומושלמת ,ולהבין למה זה הגיוני לרכוש מגברים בעשרות אלפי שקלים ולשדך להם רמקולים בעוד עשרות אלפי שקלים ... לעבור את כל העיניין של הסינרגיה בין הרכיבים כי אולי זה ישמע *** ,במקום פשוט לרכוש רמקול אקטיבי ברמה גבוהה שהם כבר עשו את כל השרשרת הזאת למעננו בצורה הטובה ביותר.
אני מבין שאפשרי מאוד להשתמש ברמקולים HIFI בתור מוניטורים ,קיימים מספר רב של אולפנים שעושים זאת ,למרות הכל ה NS10 המיתולוגי הוא עדיין פאסיבי ולא אקטיבי ,וגם משתמשים ברמקולים של B&W בתור מוניטורים ... השאלה היא האם אני אישית יפיק יותר תועלת מ OMEGA AUDIO L7 + PIONEER A400X שמספק כ 66 RMS או מוניטור אקטיבי מוגבר "זול" דוגמת ה YAMAHA HS50M או KRK וכו...
אני מבין שאפשרי מאוד להשתמש ברמקולים HIFI בתור מוניטורים ,קיימים מספר רב של אולפנים שעושים זאת ,למרות הכל ה NS10 המיתולוגי הוא עדיין פאסיבי ולא אקטיבי ,וגם משתמשים ברמקולים של B&W בתור מוניטורים ... השאלה היא האם אני אישית יפיק יותר תועלת מ OMEGA AUDIO L7 + PIONEER A400X שמספק כ 66 RMS או מוניטור אקטיבי מוגבר "זול" דוגמת ה YAMAHA HS50M או KRK וכו...
היתה לי אותה התלבטות כמו שלך. כמעט קניתי את ה ADAM המוגבר בסביבות 6,000 ש"ח (לא זוכר אם זה היה דגם A5 או A7) - אבל "הפחידו" אותי שגם אם בשמיעה ראשונית הם נשמעים טוב הרי שיהיו מעייפים לטווח הארוך כי לא בנויים להאזנה ביתית.
עד היום אני ממש לא בטוח אם זה נכון - תלוי כנראה גם בסוג המוסיקה, סוג החלל ומרחק הרמקולים מהאזניים.
אני בסופו של דבר יושב עם זוג מורלים צמודים משני צדדי ובעצם ממש כמו באולפן ומאד נהנה מהאזנה - מאזין שעות ללא כל עייפות .
מה זה אומר ? שווה לנסות. אולי אם תמצא ביד2 עדיף.
ותחזור לספר לנו אם הפתרון הנ"ל מתקבל על הדעת או שצדקו אלה שהזהירו אותי מפניו.
עד היום אני ממש לא בטוח אם זה נכון - תלוי כנראה גם בסוג המוסיקה, סוג החלל ומרחק הרמקולים מהאזניים.
אני בסופו של דבר יושב עם זוג מורלים צמודים משני צדדי ובעצם ממש כמו באולפן ומאד נהנה מהאזנה - מאזין שעות ללא כל עייפות .
מה זה אומר ? שווה לנסות. אולי אם תמצא ביד2 עדיף.
ותחזור לספר לנו אם הפתרון הנ"ל מתקבל על הדעת או שצדקו אלה שהזהירו אותי מפניו.
- valer_valer
- חבר ותיק

תלך לפי השמיעה שלך - זה מה שיקבע בסופו של דבר ...השאלה היא האם אני אישית יפיק יותר תועלת מ OMEGA AUDIO L7 + PIONEER A400X שמספק כ 66 RMS או מוניטור אקטיבי מוגבר "זול" דוגמת ה YAMAHA HS50M או KRK וכו......
סידרה VXT של KRK לא רעה בכלל, בייחוד VXT8.
הייתי קופץ להאזין http://www.sontronics.co.il/mon-krk.html