מה זה הפרסומת הענקית הזאת לאורנג' ?
זה לא שונה מאתרים אחרים
מבין מה מפריע לאנשים ואולי אפשר לבדל קצת יותר פרסומת ממאמר, אבל מצד שני למה לא רואים כזו ביקורת על אינסוף דוגמאות אחרות במדיה הכתובה והאינטרנטית שנים על גבי שנים, למשל:
כתבות ג. יפית (סליחה על הדוגמא האומללה) בידיעות אחרונות
כתבות שנראות כמו ידיעה עם כיתוב "כתבה פרסומית" איפשהו בתחתית
"בלוג מקודם" באתר דה-מרקר, כחלק מרשימת בלוגים
ועוד ועוד...
האתר הזה לא נוצר (ומתופעל) יש מאין.
אגב, כדאי להעביר את השרשור למקום מתאים יותר מפורום מזרימי מדיה
כתבות ג. יפית (סליחה על הדוגמא האומללה) בידיעות אחרונות
כתבות שנראות כמו ידיעה עם כיתוב "כתבה פרסומית" איפשהו בתחתית
"בלוג מקודם" באתר דה-מרקר, כחלק מרשימת בלוגים
ועוד ועוד...
האתר הזה לא נוצר (ומתופעל) יש מאין.
אגב, כדאי להעביר את השרשור למקום מתאים יותר מפורום מזרימי מדיה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
זה לא פרסומת - האם נכנסת למאמר?
יש שם סיכום של האירועים שקשורים לאורנג' כולל שת"פ מול האתר.
זה אכן עלה לעמוד הראשי עם סימון מתאים בכדי להבהיר שהאתר קיבל תמורה בעד הפעילויות הללו. אני חושב שגילוי נאות הכרחי במקרים כאלה.
אנחנו לא עושים את זה הרבה, אבל עכשיו בסוף השנה מתברר שיש הרבה מאוד פעילות שיווקית ובאנרים לא מספקים בהכרח את הגופים המסחריים.
העניין הוא שזה מסומן באופן מאוד ברור בכדי שאם זה מטריד אותך שמראש לא תיכנס למאמר הזה.
אם לא היינו חושבים שזה ADDED BENEFIT לחברי האתר (למשל להבין מה בדיוק הבשורה שאורנג' מביאה לאייפון), לא היינו עושים את זה.
שים לב שהמאמרים הרלוונטים קשורים לאתר - מי שרוצה לראות את ההשקה של אפסון הוזמן לאירוע שלהם (הרבה חיכו ל-5500) והאירוע של היומולדת היה בסופו של דבר בחסות של גוף מסחרי, האם להוריד את האירוע או שהיינו צריכים לוותר עליו?
יש שם סיכום של האירועים שקשורים לאורנג' כולל שת"פ מול האתר.
זה אכן עלה לעמוד הראשי עם סימון מתאים בכדי להבהיר שהאתר קיבל תמורה בעד הפעילויות הללו. אני חושב שגילוי נאות הכרחי במקרים כאלה.
אנחנו לא עושים את זה הרבה, אבל עכשיו בסוף השנה מתברר שיש הרבה מאוד פעילות שיווקית ובאנרים לא מספקים בהכרח את הגופים המסחריים.
העניין הוא שזה מסומן באופן מאוד ברור בכדי שאם זה מטריד אותך שמראש לא תיכנס למאמר הזה.
אם לא היינו חושבים שזה ADDED BENEFIT לחברי האתר (למשל להבין מה בדיוק הבשורה שאורנג' מביאה לאייפון), לא היינו עושים את זה.
שים לב שהמאמרים הרלוונטים קשורים לאתר - מי שרוצה לראות את ההשקה של אפסון הוזמן לאירוע שלהם (הרבה חיכו ל-5500) והאירוע של היומולדת היה בסופו של דבר בחסות של גוף מסחרי, האם להוריד את האירוע או שהיינו צריכים לוותר עליו?
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 11/12/2009 16:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הביקורת שלך היא נגד התופעה הזו בכל האינטרנט?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
- יצירת קשר:
תסלחו לי, אמנם אני אחראי קטגוריה באתר וכותב מאמרים (כמובן ללא תשלום ובהתנדבות מלאה), אבל הביקורת הזו היא עלובה וקטנונית. חשבתם לרגע כמה עולה להחזיק אתר כזה? אז מה עם בנוסף לבאנרים פרסומיים, נוספו גם כתבות פרסומיות (שמסומנות בראשן ככאלה - בלי שום אותיות קטנות). זכותכם המלאה להתעלם מהם, אבל מרגיז שבאתר פרטי, אתם בכלל מתלוננים על הקיום שלהם 
....וואלה אתה ממש כפוי טובהLEVIA כתב:דווקא במקום של המאמרים החדשים ? מזל ששמתי לב למילים ?"מאמר פרסומי"
!!...
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אף אחד לא מפקפק בכך שעלויות ההחזקה של האתר הן גבוהות, אבל יש דרכים יותר טובות לממן אותן.ride כתב:תסלחו לי, אמנם אני אחראי קטגוריה באתר וכותב מאמרים (כמובן ללא תשלום ובהתנדבות מלאה), אבל הביקורת הזו היא עלובה וקטנונית. חשבתם לרגע כמה עולה להחזיק אתר כזה? אז מה עם בנוסף לבאנרים פרסומיים, נוספו גם כתבות פרסומיות (שמסומנות בראשן ככאלה - בלי שום אותיות קטנות). זכותכם המלאה להתעלם מהם, אבל מרגיז שבאתר פרטי, אתם בכלל מתלוננים על הקיום שלהם...
וממתי אסור לי להתלונן על משהו רק בגלל שאני לא הבעלים? גולש באתר אינטרנט הוא כמו לקוח בחנות וכשמשהו לא מוצא חן בעיניו יש לו זכות להתלונן על כך.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
איזה דרכים חוץ מפרסומות אפשרי לממן את אחזקת האתר?sapir255 כתב:אף אחד לא מפקפק בכך שעלויות ההחזקה של האתר הן גבוהות, אבל יש דרכים יותר טובות לממן אותן.ride כתב:תסלחו לי, אמנם אני אחראי קטגוריה באתר וכותב מאמרים (כמובן ללא תשלום ובהתנדבות מלאה), אבל הביקורת הזו היא עלובה וקטנונית. חשבתם לרגע כמה עולה להחזיק אתר כזה? אז מה עם בנוסף לבאנרים פרסומיים, נוספו גם כתבות פרסומיות (שמסומנות בראשן ככאלה - בלי שום אותיות קטנות). זכותכם המלאה להתעלם מהם, אבל מרגיז שבאתר פרטי, אתם בכלל מתלוננים על הקיום שלהם...
וממתי אסור לי להתלונן על משהו רק בגלל שאני לא הבעלים? גולש באתר אינטרנט הוא כמו לקוח בחנות וכשמשהו לא מוצא חן בעיניו יש לו זכות להתלונן על כך....
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אני לא מתלונן על פרסומות רגילות שנראות כמו פרסומות והן לגיטימיות לחלוטין, אני מתלונן על פרסומות שנראות כמו תוכן רגיל. (גם אם כתוב למטה בקטן "מאמר פרסומי")zovirax כתב:איזה דרכים חוץ מפרסומות אפשרי לממן את אחזקת האתר?sapir255 כתב:אף אחד לא מפקפק בכך שעלויות ההחזקה של האתר הן גבוהות, אבל יש דרכים יותר טובות לממן אותן.ride כתב:תסלחו לי, אמנם אני אחראי קטגוריה באתר וכותב מאמרים (כמובן ללא תשלום ובהתנדבות מלאה), אבל הביקורת הזו היא עלובה וקטנונית. חשבתם לרגע כמה עולה להחזיק אתר כזה? אז מה עם בנוסף לבאנרים פרסומיים, נוספו גם כתבות פרסומיות (שמסומנות בראשן ככאלה - בלי שום אותיות קטנות). זכותכם המלאה להתעלם מהם, אבל מרגיז שבאתר פרטי, אתם בכלל מתלוננים על הקיום שלהם...
וממתי אסור לי להתלונן על משהו רק בגלל שאני לא הבעלים? גולש באתר אינטרנט הוא כמו לקוח בחנות וכשמשהו לא מוצא חן בעיניו יש לו זכות להתלונן על כך.......
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ואני מצפה ממך שתפתח אתר משלך,תממן מכיסך הפרטי,ללא באנרים,ללא דמי חבר/תרומות/חסויות,ועל הדרך תקים מפלגה נגד כל הפרסום הסמוי/גלוי/גס/לא חוקי/מעצבן שמסביבנו,תארגן הפגנות נגד כל הניגוד אינטרסים/בעלות צולבת/עושק/גזילה שבחיינו......WTF בשביל מה יש לך ראש על צוורsapir255 כתב:נו באמת, זאת התגובה שלך?MartinHSabag כתב:הביקורת שלך היא נגד התופעה הזו בכל האינטרנט?...
ציפיתי לקצת יותר מתגובה בסגנון של "אם 10 קופצים מהגג, כנראה שיש להם סיבה טובה וגם לי כדאי לקפוץ"....
הסימון נעשה בפונט מזערי. אני לא שמתי לב אליו עד שזה הוזכר כאן.oferlaor כתב: זה אכן עלה לעמוד הראשי עם סימון מתאים בכדי להבהיר שהאתר קיבל תמורה בעד הפעילויות הללו. אני חושב שגילוי נאות הכרחי במקרים כאלה.
...
קראתי לא פעם התבטאויות על כך שהאתר הזה נושא את דגל האתיקה ועל כך שסרבתם פעמים רבות לכל מני המצעות לפרסם ביקורות אוהדות. לאחרונה אני קצת מבולבל - יתחת הכותרת "מאמרים" יש ידיעות בולטות על פתיחה מחדש של חנות אחת, ועל מבצע בחנות אחרת. לאחרונה הייתה מסיבה של האתר בשיתוף בולט מאוד של יבואן.
האם המידע הזה מוגש כשרות נטו לקוראים? האם אלה פרסומות בתשלום? האם כל מי שיש לו חנות יכול לקבל מאמר כזה במקום בולט כל כך? (השאלה האחרונה היא החשובה בעיני, ומעמידה למבחן את ההצהרות, יותר מהשאלות האחרות).
אני קורא המון ביקורות באתר. הסתמכתי עליו ברכישה של לפחות 3 מוצרים. תמיד היה לי ברור שהביקורות האלה נטולות כל פניות, אבל לאור מה שתארתי למעלה, אני קצת במבוכה.
אני יודע שמה שאני כותב עלול לעצבן אתכם, אבל אני ממש מבקש שתנסו לענות לי בצורה עינינית.
מרטין, לא דוגמה מוצלחת. גם על ערוץ 2 ו-10 אני לא משלם כלום אבל יש בעיה מאוד גדולה עם פרסומות סמויות שלא במקבץ הפרסומות.MartinHSabag כתב:על מה שילמת בדיוק?גולש באתר אינטרנט הוא כמו לקוח בחנות......
דעתי האישית היא שלאתר פרטי יש את הזכות לפרסם גם בצורה כזו (ובאופן אישי אני מאוד לא אוהב את זה). מה שאותי הרבה יותר מטריד זה שאתם דוחפים את הרף כל הזמן למטה ואני פוחד שלא תשכילו או תוכלו לעצור אותו ובמהלך הזמן זה ישפיע על המקצועיות שזה הגורם מספר 1 אצלי לכך שאני גולש הרבה באתר זה.
אני לא בטוח שלפני שנה אם הייתי שואל אתכם האם אתם מוכנים לסוג כתבה כזו הייתם מסכימים וזו למעשה הטענה שלי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
nir11,
אכן המינון בעמוד הראשי גבוה בנקודת זמן זו. אני מסכים 100%.
סוף השנה, חגים והרבה השקות שונות ומשונות גרמו לכך שהמינון ברגע זה פשוט גבוה מהמקובל אצלנו.
אני חושב שמאוד ברור איפה הקו עובר וברור לחלוטין מה ההבדל בין מאמר לבין ביקורת על מוצר. אל תשליך בין אירועים מסחריים שאנחנו עורכים לחברי האתר (גם המאמר על אורנג' הוא כזה, שניים מחברי האתר זכו לקבל מתנה מאורנג'). אני חושב שאירועים שבהם חברי האתר משתתפים (והיו כמה כאלה לאחרונה) מגיע להם סקירה מלאה.
לגבי גודל הפונט. האותיות הן אותן אותיות שבהן אנחנו מסמנים את השם של הכותב. זה נעשה באופן ברור לחלוטין.
sapir255,
כשיהיה לך אתר בסד"ג כזה אשמח אם תחזור אלי ותסביר לי איך אתה אישית מימנת אותו... כשיש רק אתרים בודדים בארץ שמרוויחים כסף, קל מאוד מהצד להצביע ולהגיד איך אפשר לעשות את זה יותר טוב...
אכן המינון בעמוד הראשי גבוה בנקודת זמן זו. אני מסכים 100%.
סוף השנה, חגים והרבה השקות שונות ומשונות גרמו לכך שהמינון ברגע זה פשוט גבוה מהמקובל אצלנו.
אני חושב שמאוד ברור איפה הקו עובר וברור לחלוטין מה ההבדל בין מאמר לבין ביקורת על מוצר. אל תשליך בין אירועים מסחריים שאנחנו עורכים לחברי האתר (גם המאמר על אורנג' הוא כזה, שניים מחברי האתר זכו לקבל מתנה מאורנג'). אני חושב שאירועים שבהם חברי האתר משתתפים (והיו כמה כאלה לאחרונה) מגיע להם סקירה מלאה.
לגבי גודל הפונט. האותיות הן אותן אותיות שבהן אנחנו מסמנים את השם של הכותב. זה נעשה באופן ברור לחלוטין.
sapir255,
כשיהיה לך אתר בסד"ג כזה אשמח אם תחזור אלי ותסביר לי איך אתה אישית מימנת אותו... כשיש רק אתרים בודדים בארץ שמרוויחים כסף, קל מאוד מהצד להצביע ולהגיד איך אפשר לעשות את זה יותר טוב...