סקר - אתם בעד אגרת כניסה לתל אביב עם רכב?
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לפני תקופה עלה רעיון לקחת אגרה עבור כניסה לאיזור תל אביב עם רכב.
כמובן שהתוכנית הזאת לא עברה.
דוח חדש קובע שחייבים ליישם את החוק עבור הפחתה בזיהום:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3818199,00.html
אני בעד התוכנית.
אבל בנוסף שהממשלה תחייב כמה תנאים:
1. החלפת לפחות 50 מהתחבורה הציבורית העירונית "לידידותית לסביבה".
ועד שנה מסויימת להגיע ל 100 אחוז
2. הגדלת תנועת הרכבות
כמובן שהתוכנית הזאת לא עברה.
דוח חדש קובע שחייבים ליישם את החוק עבור הפחתה בזיהום:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3818199,00.html
אני בעד התוכנית.
אבל בנוסף שהממשלה תחייב כמה תנאים:
1. החלפת לפחות 50 מהתחבורה הציבורית העירונית "לידידותית לסביבה".
ועד שנה מסויימת להגיע ל 100 אחוז
2. הגדלת תנועת הרכבות
אם יש מס ירוק על רכב, למה צריך להיות מס ירוק בכניסה לעיר? שיחליטו בממשלה על מה מטילים מס. או שיטילו מס ירוק עם קניית הרכב בכמות שתספיק לשימוש כל הקילומטרים של הרכב או שיטילו מס על כניסה למקומות עם זיהום.
ואני מצטער שאני כל יום נמצא בתל אביב ואין לי דרך להגיע עם אוטובוס אלא אם בא לי לצאת מעל לשעה קודם. אני לא רוצה לצאת השקם בבוקר ולהגיע בלילה רק בגלל שעולה לי כסף להכנס לעיר עם אוטו. ועוד לא דיברנו על הכנסות העירייה שאני מספק בגלל שחניה זה לא בחינם.
מצידי שיטילו את המס הזה, אם הם יעמדו בשני תנאים לפני שהם יטילו אותו:
א) תחבורה ציבורית ברמה מספקת מאוד (מה שלפי הכתבה ינטרל את החיסכון בפליטת גזים)
ב) יבטלו את המס הירוק עם קניית הרכב
מצחיק מאוד שהממשלה עושה כל כך הרבה כסף ממס על מכוניות ובאותו הזמן היא מתנהגת כאילו מכוניות זה רע. ברגע שאנשים לא יסעו ברכבים הכנסות המדינה יפלו בצורה חדה. מעניין מה יקרה אז, כל בעיות זיהום האוויר יפתרו ומס הקניה על רכב ירד לחצי?
ואני מצטער שאני כל יום נמצא בתל אביב ואין לי דרך להגיע עם אוטובוס אלא אם בא לי לצאת מעל לשעה קודם. אני לא רוצה לצאת השקם בבוקר ולהגיע בלילה רק בגלל שעולה לי כסף להכנס לעיר עם אוטו. ועוד לא דיברנו על הכנסות העירייה שאני מספק בגלל שחניה זה לא בחינם.
מצידי שיטילו את המס הזה, אם הם יעמדו בשני תנאים לפני שהם יטילו אותו:
א) תחבורה ציבורית ברמה מספקת מאוד (מה שלפי הכתבה ינטרל את החיסכון בפליטת גזים)
ב) יבטלו את המס הירוק עם קניית הרכב
מצחיק מאוד שהממשלה עושה כל כך הרבה כסף ממס על מכוניות ובאותו הזמן היא מתנהגת כאילו מכוניות זה רע. ברגע שאנשים לא יסעו ברכבים הכנסות המדינה יפלו בצורה חדה. מעניין מה יקרה אז, כל בעיות זיהום האוויר יפתרו ומס הקניה על רכב ירד לחצי?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
במצב של התחבורה הציבורית כיום - הרעיון הזה הוא בדיחה אחת גדולה.
- Huber
- חבר במועדון HT

ואיך בדיוק אגרה תטפל בזיהום? למה לא לטפל בו ע"י עידוד מאסיבי בשימוש ברכבים ירוקים ע"י הפחתה דרסטית (ולא - מה שיש כיום זו בדיחה) של המיסוי על רכבים שכאלו? להוסיך עוד מס זה לא פתרון לכלום, זה רק דרך להעשיר את קופת המדינה ותו לא. תקן אותי אם אני טועה, אבל כיום המס על רכב בישראל עומד על מעל ל 70 אחוז למיטב זיכרוני. הדרך הנכונה להפחית את הזיהום היא או ליצור אלטרנטיבה ראויה דרך תחבורה ציבורית (מה שלדבריך לא יקרה) או להוריד את המיסוי על רכבים ירוקים/היברדיים למצב בו רכב ירוק יהיה אלטרנטיבה ראויה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
המיסוי בארץ גם עכשיו הוא מהגבוהים בעולם. אין שום צורך בעוד מס נוסף. במקום לקחת עוד מהציבור עדיף שידאגו לתחבורה ציבורית איכותית וזמינה אל וממרכזי הערים. החוסר בחניה כבר יעזור לעודד את הציבור להשתמש בה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא