פיתרון להגברת האות של השידורים הדיגיטליים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לשרשור הקודם שפירסמתי כאן, ובעקבות המסקנה שלא יימצא פיתרון לסוגייה, חשבתי על רעיון אחר.

בגדול, יש לי שקע אנטנה שיוצא מהקיר שהאות היוצא ממנו חלש מדי כדי להיות מפוענח. השאלה היא, האם אני יכול לחבר מגבר כלשהו בין השקע לבין הטלוויזיה/ממיר, כך שהאות יהיה מספיק חזק כדי שניתן יהיה לפענחו?
אילו מגברים יכולים לספק לי את הפונקציונליות הזאת, והיכן אוכל למצוא אותם?

oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

אף אחד לא מכיר דגמים של מגברים?

שאלה נוספת, במידה ואקנה ממיר ל- DTT שמספק מתח הזנה להגברת אנטנה, האם אני יכול למצוא מגבר שיחובר בינו לבין שקע האנטנה, שינצל את המתח הזה לצורך ההגברה?

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #3 

אני לא חושב שיש לך צורך במגבר, מגבר נועד בדר"כ לבניינים, ושמים אותו בקומה הגבוהה ביותר, המגבר נותן הגברה כך שאפשר יהיה לשים עוד מטרים של כבל, בלי שתהיה הפרעה.

אני אתן דוגמא :
אתה רוצה לשדר וידיאו מהבית שלך ושהשכנים שלך בבית הפרטי שבסוף הרחוב יוכלו לקלוט את הוידיאו שלך חלק (כמו חברות של כבלים פיראטיים של פעם), אז אתה צריך לשים מגבר אחד בבית שלך, ואז למתוח 30 מטר כבל, ולשים שוב פעם מגבר נוסף באמצע הדרך, ועוד מגבר אחד בבית הפרטי הסופי (כי אולי הוא בעצמו רוצה למתוח כבלים ארוכים מאוד בתוך הבית שלו)

בקיצור, מה שאני אומר זה, כבר יש לך נקודה בקיר, הנקודה בקיר כבר מוגברת (אחרי ההגברה), כי בטוח יש לכם מגבר בבניין, אז אין לך צורך להגביר בשנית, זה לא יתן לך כלום. המגבר לא משפר לך את איכות הקליטה, אלא רק מאפשר לך שהמידע שעובר בכבלים ארוכים מאוד לא יהיה יותר מדיי חלש (בגלל אורך הכבלים). בקיצור, אם אתה גר בבניין, לשים מגבר בתוך הבית לא יעזור לך בכלום.

תבדוק את איכות הכבלים ושהם מחוברים טוב לאורך כל הדרך, תבדוק שאין מקומות חלודים והרוסים, תבדוק שאתה יכול לקלוט באנלוגית (בשיטה הישנה) בצורה יחסית טובה (מספיק שיהיה צבע, לא משנה אם יש שלג), כי בדר"כ מאותו משדר יוצא שידור בשיטה הישנה .
אם אתה מעוניין במשדר של איזור ת"א החדש, שים לב שהוא לא משדר באנלוגית, ושים לב שאנטנה על הגג היא ב- 99.999% לא טובה בשביל לקלוט אותו בכלל, דווקא אנטנות ביתיות פנימיות מתאימות למשדר הספציפי הזה.

israeleib
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

לא בטוח שזה יעבוד... אם הסיגנל הוא מאוד חלש ותגביר אותו אז כמובן שתגביר גם את הרעש. המגבר צריך להיות כמה שיותר קרוב למקור (כמה שיותר קרוב לאנטנה).

oreach פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

dvb-acavish ו-israeleib,

לצערי אין לי שליטה על מקור הקליטה (האנטנה) והדרך שהכבל עושה עד שהוא מגיע לארון התקשורת שמחוץ לבית. את השתלשלות העניינים בנוגע לכך כבר רשמתי בשרשור הזה. לכן אין לי כל דרך לבצע הגברה חוץ מהנקודה שבבית.

נכון שעל פניו, כיוון שהאות מגיע חלש, הגברה שלו תגביר גם את הרעש, אבל ייתכן, וזו רק השערה שלי, שהאות חלש מדי לפיענוח בגלל העוצמה שלו ולא בגלל יחס אות לרעש (SNR) נמוך. במקרה כזה, הגברה שלו (ביחד עם הרעש), בכל זאת אולי תאפשר פיענוח שלו, גם בין השאר בגלל מידע על תיקון שגיאות שמשולב באות המשודר.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”