איכות שידור SD ב-yesMaxHD - געגועים ל-HOT ?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
alon3232 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברים שלום,

הייתי מחובר ל-HOT SD בחיבור SCART/RGB ועברתי ל-MaxHD של yes לפני כשבועיים. אני מחובר עם כבל HDMI לכניסה 1 בקורו והממיר מוגדר על 1080i - הגדרות מבוססות על USER SETTINGS שהומלצו כאן ובפורומים אחרים.

התרשמותי:

1. איכות הצפייה בשידורי SD ירודה באופן משמעותי בהשוואה לממיר SD של HOT. ניסיתי גם לחבר את ממיר ה-yesMaxHD דרך יציאת ה-SCART/RGB של הממיר, אולם האיכות אפילו פחות טובה מאשר דרך ה-HDMI. אני מתכוון בעיקר לערוצי 10 ו-22 שבשידורים חיים (כמו חדשות מהאולפן) נראו מיליון דולר ב-HOT SD ונראים עכשיו גרוע ורועש דרך ה-yesMaxHD (שלא לדבר על זה שאיבדתי את המתיחה החכמה של הקורו - מצב WIDE - שלא ניתן להשתמש בו כעת).

2. שידורי HD, בעיקר Native HD של NG ו- Eurosport נראים מעולה - אין עוררין על כך.

האם יש למי מכם המלצות או הצעות בכדי לפתור את בעיית איכות הצפייה בערוצי SD (וכן, שמעתי על חיבור של ממיר S3100 במקביל עבור צפייה ב-SD).

טכנאים של YES שראו את התמונה בשידורי SD אמרו לי ש"ככה רואים" ושבממירי HD לא רואים טוב תוכן SD כמו שניתן היה לראות בממירים ה"ישנים". גם את הצעתו של אחד מהם לנסות ולחבר את יציאת ה-SCART/RGB בדקתי כפי שכתבתי קודם.

אודה מאוד להתייחסותכם ואודה גם אם בעלי קורו יואילו לשלוח לי את ה-SETTINGS שהם משתמשים בהם ע"מ שיהיה לי בסיס לכיוונים.

תודה !

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שאכן לא נכון להשוות בין ממירי SD לבין ממיר HD שמיועד להוציא תמונה ברזולוציה גבוהה ולכן סביר שהטיפול שלו בתכנים ברזולוציה נמוכה (רגילה) יהיה פחות טוב.

למרות זאת, לרוב זה עניין של כיול מחדש של הטלוויזיה - דבר שאותו אני ממליץ לך לעשות. לרוב, מי שכייל טוב ונכון את הטלוויזיה שלו ל- MaxHD קיבל תמונה מספיק טובה גם ב- SD וגם ב- HD.

איבוד מצב המתיחה החכמה הוא לא אשמת הממיר - אלא אשמת הטלוויזיה - הגדרות שהגדירו לה קבעו שברזולוציה גבוהה המתיחה החכמה תבוטל.

אתה יכול לנסות גם את מצב רזולוציית Auto - מצב שכן יאפשר לך מתיחה חכמה וייתכן שיתן תמונה טובה יותר ב- SD (וייתכן שלא).

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

לדעתי אין עוררין בכך שהממירים של חברת טומסון בהוט מוצאים תמונה טובה יותר ב SD .

היה לי ממיר ADB החזרתי אותו,תמונה חול ,נכון שאנשים לא שמים כל כך לב ,אני כן .

וגם כמו שאמרתי לפני יומיים ,הוט זה גם סלולר ,בעל השליטה בהוט ,פטריק דרהי, קנה את מירס וימזג אותה לתוך הוט .

42cents
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

אלון שלום

גם אני סובל מתופעה דומה
אני עברתי מ YES MAX ל YES MAX HD ודי מאוכזב משידורי ה SD (שהיו אחלה ב MAX הרגיל עם חיבור הכי פשוט - RCA)
האם הניסיון שלך עם כבל סקארט היה במקביל לחיבור HDMI?

ניסיתי לכייל את ה TV שלי כמה שאפשר והגעתי לשיפור מסוים. יש לציין שאני בעיקר מאוכזב משידורי הספורט ב SD ומסרטי 4:3 שנראים פשוט זוועת עולם (למרות שחל שיפור קל לאחר שהעברתי את ההגדרה ב TV למצב של ללא UpScale ממצב של Wide)
ערוץ 2 ו 10 נראים סביר
ערוצי הסרטים הרגילים שמשדרים 16:9 נראים טוב מאוד

ה HD מדהים, בייחוד ערוץ הסרטים וערוץ NG
השאלה הגדולה האם YES יספקו את הסחורה בהמלך התקופה הקרובה וירחיבו את חבילת הערוצים הדלה אחרת זה לא הכי שווה כי הפגיעה ב SD לא נעימה לצופה האנין.
אני בתקופת ניסיון של כמה חודשים ואני לא פוסל אפשרות לחזור ל MAX הישן והטוב עד אשר רוב הערוצים יהיו HD. חבל.

תודה

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1497
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #5 

אני ממש מבין לליבך.
לפני חודש בערך החזרתי את ה- MAX HD בעיקר בגלל הרגרסיה בצפיה ב- SD. כפי שאתה מתאר התמונה פשוט רעה, מגורענת ופשוט לא טובה.
היום אני עם ה- MAX הרגיל ופשוט מרוצה מאיכות הצפייה ב- SD.בחיבור S-VHS פשוט.
HD גם ככה אני רואה מתכנים שאני מוריד אז זה לא כל כך חשוב לי....

כל היתרונות לכאורה בחיבור דיגיטלי HDMI עם upscale ל- 1080i או 720p על הנייר נשמע מרשים
אבל במבחן התוצאה נכשל כשלון חרוץ

לטעמי הנסיגה באיכות הצפייה היא חמורה מאוד, YES חייבים לעשות משהו בנידון שכן היתרונות שך ה-HD בסופו של דבר מתגמדות שכן ביום יום מרבית האנשים צופים ב- SD וכאמור האיכות שם גרועה למדיי

למנהלי האתר, לדעתי שווה לפתוח שרשור ייעודי בנושא, לצרף את תלונות החברים, לפנות ל-YES בתקווה שיפתרו את הבעיה (כבר יש לא מעט תלונות בנושא). אני הראשון לחזור חזרה ל- MAX HD ברגע שהנושא ייפתר

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #6 

אם יש לך כניסת SCART במסך, אל תחשוב פעמיים, השג ממיר ישן של יס, חבר אותו דרך הסקארט והגדר RGB. שום דבר לא ישווה לכך (גם לא הוט באותה הקונפיגורציה)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #7 

על כל מקרה .
שרוכשים ממיר יס מקס hd .

הוא נועד להראות את יכולת השידור שלו בתכנים של HD .

ורק לאחר מכן את היכולת שלו בתכנים של SD .

אצלי למשל רואים את התכנים של ה SD טוב + .

מאוד תלוי סוג המסך .

בהצלחה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

42cents
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

הי 9000es

1. כאמור יש לי MAX HD וגם פיליפס 7404 שלה יכולות מצוינות ללא עוררין
ב SD אני רואה טוב רק תכנים שמשודרים 16:9. את ערוצי הסרטים הרגילים של YES שמשודרים 16:9 אני רואה ממש טוב
אבליש הרבה סרטים שמשודרים 4:3, ויש את הספורט שממש חשוב לי שנראה רע במיוחד. איזו TV יש לך שמוציאה SD טוב +?

2. בתכל'ס YES היום מספקת רק שני ערוצים נורמלים ב HD שהם סרטים ו NG. זה באמת שווה לסבול בשביל זה (אני על הדרך גם שואל את עצמי)?
מישהו ניסה לחבר חיבור מקבילי של SCART (ביחד עם HDMI)? יש שיפור ב SD?

3. האם מישהו יכול להמליץ לי (בהנחה שאני חוזר ל MAX הרגיל) איזה כבל SCART כדאי לרכוש? האם יש סוגים/איכויות? כמה עולה משהו איכותי?

תודה

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #9 

אין ספק שאיכות ה-SD בממיר ה-HD של YES ירודה לעומת האיכות דרך המקס הרגיל וה-S3100.
אבל בעזרת כיול טוב ניתן להגיע לאיכות טובה גם ב-SD.
כמובן שהמסך גם גורם משמעותי בתמהיל ולכן יש כאלה שהצליחו להסתגל ויש כאלה שהרגרסיה היתה יותר מדי עבורם.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #10 

אצלי מחובר היס מקס HD דרך HDMI ובהגדרה על 720, תכני SD נראים דווקא טוב מאוד (יחסי, כמובן).
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”