בשעה טובה ומוצלחת רכשתי את הרמקולים המעולים (לטעמי) של AE EVO 3 (קניתי יד שנייה - ותודה לחברים niko ו - logankungfu שהמליצו). אבל מגבר הקנווד הישן שלי מצא את דרכו לפח, ולמעט להסתכל על הרמקולים לא נותר לי כלום
אשר על כן, זקוק להמלצה לגבי רסיבר לרמקולים, בתקציב שנא סביב 2,000 ש"ח פלוס מינוס (אפשר כמובן גם יד שנייה). המרקולים הם 150W עם 8 אום.
הואיל ואני מתכוון בזמן הנראה לעין לקנות גם מסך, כנראה אני צריך יותר את רסיבר ק"ב.
השאלה היא מה הבדל במחיר בין רסיבר ק"ב לבין מגבר סטראו מאותה איכות? ז"א האם בינתיים כדי לקנות מגבר (כי יש לי עשכיו רק זוג רמקולים רצפתיים)), ואחר כך עם רכישת המסך לקנות רסיבר בנוסף למגבר.
כל מגבר סטריאו טוב גם אם הוא לא יקר ישמע יותר טוב מרסיבר קולנוע באותו המחיר!
אם בעתיד אתה רותה קולנוע לך על רסיבר טוב ולא על מגבר סטריאו ורסיבר..
אם כבר אתה רוצה לפצל קנה פאוור ורסיבר עם יציאות פרה... אבל כאן אתה מייקר את העיניין.
במחיר הזה תוכל לקבל תמורה מעולה למחיר ביד שניה ..
גם בחדש יש לך מבחר לא קטן ומספיק טוב בשביל הרמקולים שלך..
דנון 1705
מרנץ 4500
ימהה 457
בקיצור לא חסר..
חשוב מאוד לשמוע את ההגברה על הרמקולים שלך .
הרמקולים שלי הם בעצמה של 150 וואט רף עליון. מה עצמת המגבר אני צריך כדי להפעיל אותם בצורה מיטבית? מה מומלץ היחס בין עצמת הערוצים במגבר לבין עצמת הרמקול?
אין לי נסיון עם ה-EVO3 אך לי יש עם AE209... צר לי אך איני יכול להמליץ לך על הרסיבר... אמנם שמעתי את הרמקולים שלי עם דיי הרבה הגברות. לבסוף המסקנה שהם נשמעים טוב עם NAD, JOLIDA, VINCENT - הנ"ל מגברי סטראו.
ואכן- NAD, ככל שאני האזנתי, דוחף אותם היטב.
מבחינת רסיבר, המלצתי כבר למישהו בעבר, נסה את הרסיבר שאני מצאתי ביד שניה אם תצליח למצוא גם- ה AV-10 של נקמיצ'י.
מי שמכר לי אותו היה לגמרי במקרה הבעלים של EVO3 גם כן (ומכר אותם באותו זמן, הוא שדרג הכל), והשידוך בינהם ככל שידוע לי היה מוצלח, למרות שלא האזנתי לו. הרסיבר לא יהיה כ"כ יקר ביד שניה, ואילי זה מה שאתה מחפש.
andnaz כתב:הרמקולים שלי הם בעצמה של 150 וואט רף עליון. מה עצמת המגבר אני צריך כדי להפעיל אותם בצורה מיטבית? מה מומלץ היחס בין עצמת הערוצים במגבר לבין עצמת הרמקול?
...
אין שום קשר בין הנתונים.
נתון ההספק ברמקול רק אומר מה העוצמה המקסימלית שהוא מסוגל לקבל מבלי להינזק. העיניין הוא שאתה תהיה חירש הרבה לפני זה.
עזוב נתונים - כל רסיבר ממוצע יתאים מבחינה טכנית, רק איך השילוב נשמע לאוזניך הוא מה שחשוב.