תופעה מוזרה בפרקים האחרונים של דקסטר (ועוד כמה סדרות)
אני משתמש זה זמן מה במדיה פורטל + (1.9.5) CoreAVC והכל עבד חלק, עד שיום בהיר אחד כל מיני סדרות (ניפ טאק, קליפורניקיישן ודקסטר) התחילו לעשות לי בעיות.
תיאור הבעייה:
פתאום מופיעים ריבועים מוזרים בצבעים שונים על המסך, בעיקר כשיש תנועה מהירה או מעבר בין סצינות (מצ"ב תמונה מתוך Dexter.S04E11.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv).
שמתי לב שהתופעה קורית בשיחרורים החדשים של הקבוצות RED ו - DIMENSION
בדקתי ב - MediaInfo ורוב הפרקים שלא עבדו קודדו בפרופיל 3.1 עם Ref Frames 4 (אני לא בדיוק יודע מה זה אומר, אבל אולי זה יעזור לכם לעזור לי...)
האם יש איזו קונפיגורציה ב CoreAVC שיכולה לעזור לי?
בתודה מראש
יונתן
תיאור הבעייה:
פתאום מופיעים ריבועים מוזרים בצבעים שונים על המסך, בעיקר כשיש תנועה מהירה או מעבר בין סצינות (מצ"ב תמונה מתוך Dexter.S04E11.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv).
שמתי לב שהתופעה קורית בשיחרורים החדשים של הקבוצות RED ו - DIMENSION
בדקתי ב - MediaInfo ורוב הפרקים שלא עבדו קודדו בפרופיל 3.1 עם Ref Frames 4 (אני לא בדיוק יודע מה זה אומר, אבל אולי זה יעזור לכם לעזור לי...)
האם יש איזו קונפיגורציה ב CoreAVC שיכולה לעזור לי?
בתודה מראש
יונתן
הייתה לי בדיוק התופעה שאתה מתאר בפרק הלפני אחרון של דקסטר. לא התעמקתי בה, עברתי ל FFDSHOW והתופעה נעלמה. למרבה האירוניה, במשך שנתיים הייתי בטוח שפיענוח עם FFDSHOW לא סוחב אצלי, והסתבר לי שדווקא כן. אולי זה בגלל שבנתיים שדרגתי גרסה שלו. בכל מקרה ראיתי בהחלט שיפור באיכות התמונה לעומת COREAVC (מעבר לבעייה הספציפית הזאת).
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אותו כנ"ל גם אצלי, עם BSPlayer ו-coreAVC התופעה ממש הציקה.
החלפתי ל-MPC-HC והכל עובד כמו שצריך.
במחשב השני זה לא קרה, שם מותקן WIN7 עם SHARK.
כנראה שיש ל-coreAVC בעיה עם פרופילים מסויימים, כי שום קונפיגורציה שניסיתי לא עזרה (שיחקתי קצת עם DeBlocking ו-Deinterlace).
החלפתי ל-MPC-HC והכל עובד כמו שצריך.
במחשב השני זה לא קרה, שם מותקן WIN7 עם SHARK.
כנראה שיש ל-coreAVC בעיה עם פרופילים מסויימים, כי שום קונפיגורציה שניסיתי לא עזרה (שיחקתי קצת עם DeBlocking ו-Deinterlace).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
שמעתי על זה. מדובר על סוג קידוד חדש שגם COREAVC וגם מפענחים אחרים מתקשים מאוד איתו.
- AviBiton
- גורו HTmobile

לא, הורדתי והפעלתי, בלי שום הגדרות מיוחדות.assaf23 כתב:אני עובד עם MPC-HC וגם אצלי יש את התופעה הנ"ל....החלפתי ל-MPC-HC והכל עובד כמו שצריך...
theAman - עשית הגדרות מסויימות לפתור את הבעיה הנ"ל ?...
יש לי כרטיס מסך Radeon 2600 עדכנתי לגרסת ה Catalyst האחרונה, אך ללא שינוי.
לא מצאתי בהגדרות של ה - CoreAVC אפשרות לבחור את מספר ליבות המעבד בו ישתמש. אשמח אם תכוונו אותי למקום המתאים.
CoreAVC היה אצלי מוצא אחרון אחרי שב - MPC-HC היו לי המון תופעות Tearing שלא הצלחתי לפתור וב - ffdshow היו לי תקיעות מעצבנות.
יש לציין שב - VLC פרקים אלו עובדים מצויין (כך לבסוף ראיתי אותם), רק חבל שאין אפשרות להשתמש בקודקים של VLC במדיה פורטל.
אשמח לעוד פתרונות יצירתיים...
לא מצאתי בהגדרות של ה - CoreAVC אפשרות לבחור את מספר ליבות המעבד בו ישתמש. אשמח אם תכוונו אותי למקום המתאים.
CoreAVC היה אצלי מוצא אחרון אחרי שב - MPC-HC היו לי המון תופעות Tearing שלא הצלחתי לפתור וב - ffdshow היו לי תקיעות מעצבנות.
יש לציין שב - VLC פרקים אלו עובדים מצויין (כך לבסוף ראיתי אותם), רק חבל שאין אפשרות להשתמש בקודקים של VLC במדיה פורטל.
אשמח לעוד פתרונות יצירתיים...
אני עובד עם MPC-HC , האם אני יכול להתקין VLC במקביל ? האם זה יעשה לי בעיות ?היה אצלי מוצא אחרון אחרי שב - MPC-HC היו לי המון תופעות Tearing שלא הצלחתי לפתור וב - ffdshow היו לי תקיעות מעצבנות.
יש לציין שב - VLC פרקים אלו עובדים מצויין (כך לבסוף ראיתי אותם), רק חבל שאין אפשרות להשתמש בקודקים של VLC במדיה פורטל....
- oferlaor
- מנהל

yanivol,
אני יכול לומר שאני בודק תדיר כמה וכמה מזרימדיות ולא נתקלתי עד כה אפילו בבעיה אחת עם בלוקים וכו'.
אני יכול לומר שאני בודק תדיר כמה וכמה מזרימדיות ולא נתקלתי עד כה אפילו בבעיה אחת עם בלוקים וכו'.
- AviBiton
- גורו HTmobile

הבעיה היא ב-CoreAVC (לפחות לפי מה שאני הצלחתי לבודד).
יש אפשרות להשתמש באותה קונפיגורציה שיש אצלכם, אבל להוסיף לסוף שרשרת הפענוח את FFDSHOW (במקום, או בנוסף ל-CoreAVC).
אני סימנתי את האפשרות של X264 ב-FFDAHOW כ-ENABLE ועכשיו זה עובד כמו שצריך (לא היה לי כח לקנפג את הגרף, אז ה-FFDSHOW נמצא אחרי CoreAVC אצלי).
שווה לנסות.
יש אפשרות להשתמש באותה קונפיגורציה שיש אצלכם, אבל להוסיף לסוף שרשרת הפענוח את FFDSHOW (במקום, או בנוסף ל-CoreAVC).
אני סימנתי את האפשרות של X264 ב-FFDAHOW כ-ENABLE ועכשיו זה עובד כמו שצריך (לא היה לי כח לקנפג את הגרף, אז ה-FFDSHOW נמצא אחרי CoreAVC אצלי).
שווה לנסות.
הייי
ממה שאני מבין לא נמצא פיתרון לבעיה ב MPC-HC, ניסתי לראוןת את הפרק ב VLC ונראה כי הבעיה נפתרה אך אודה לעזרתכם אם תוכלו לומר לי איך
להגדיר את ה VLC, למערי איני מצליח לשמןע DD נשמע כאילו הקול נמרח למרות שהמערכת מסמנת שה DD פועל.
ממה שאני מבין לא נמצא פיתרון לבעיה ב MPC-HC, ניסתי לראוןת את הפרק ב VLC ונראה כי הבעיה נפתרה אך אודה לעזרתכם אם תוכלו לומר לי איך
להגדיר את ה VLC, למערי איני מצליח לשמןע DD נשמע כאילו הקול נמרח למרות שהמערכת מסמנת שה DD פועל.
- oferlaor
- מנהל

הבעיה בקידוד המקור.
משום מה החברים המקודדים עברו ל-ENCODER שמכשירים רבים פשוט לא יודעים לאכול.
משום מה החברים המקודדים עברו ל-ENCODER שמכשירים רבים פשוט לא יודעים לאכול.
תעבור למקודד אחר לשם בדיקה תנגן את הקובץ ב vlc player או KMPLAYER עם מקודד אחר הבעיה
שהקבצים לא סטנדרטיים
לי היתה אותה בעיה וככה פתרתי אותה כמו כו קרא את המאמר הבא
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=972503
שהקבצים לא סטנדרטיים
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=972503
עברתי ל VLC והתמונה השתפרה פלאים, אבל נוצרה לי בעיה אחרת, הסנכרון בין הקול לתמונה לא זהה.. זה קורה בחלקים שונים של הפרק, מה לעשות ??gadlavy כתב:תעבור למקודד אחר לשם בדיקה תנגן את הקובץ ב vlc player או KMPLAYER עם מקודד אחר הבעיה
שהקבצים לא סטנדרטיים
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=972503...