דחוף: ASUS HDAV1.3 DELUXE או SLIM למגבר (לא רסיבר)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
היי טלוש,
רק ל-DELUXE יש פענוח אנלוגי מלא.
ל-SLIM אין.
לכן, ה-DELUXE זהו הכרטיס עבורך.
רק ל-DELUXE יש פענוח אנלוגי מלא.
ל-SLIM אין.
לכן, ה-DELUXE זהו הכרטיס עבורך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כרגע אין מתחרים. יש את האוזנטק, אבל לא ברור מה קורה איתו. בארץ בטח אין אותו.
לפני שאתה שופך 1000 שקל, כדאי לבדוק את מה שקורה עכשיו עם FFDShow, שיש להם כבר גירסאות SVN שיש להן פענוח של הפורמטים החדשים.
לא ברור עדיין אם ה-FFDShow עובד עם 16 או 24 ביט, אבל שים לב: כאן באמת מדובר בהבדל מאוד מאוד זניח שספק אם אוזן אנושית יכולה להבחין בו.
ההבדל הגדול והמשמעותי בין DTS ל-DTS-HD (או בין DD ל-True-HD) הוא שהישן הוא פורמט Lossy והחדש הוא לא Lossy (כמו FLAC), ולא הקטע של 16/24 ביט.
לפני שאתה שופך 1000 שקל, כדאי לבדוק את מה שקורה עכשיו עם FFDShow, שיש להם כבר גירסאות SVN שיש להן פענוח של הפורמטים החדשים.
לא ברור עדיין אם ה-FFDShow עובד עם 16 או 24 ביט, אבל שים לב: כאן באמת מדובר בהבדל מאוד מאוד זניח שספק אם אוזן אנושית יכולה להבחין בו.
ההבדל הגדול והמשמעותי בין DTS ל-DTS-HD (או בין DD ל-True-HD) הוא שהישן הוא פורמט Lossy והחדש הוא לא Lossy (כמו FLAC), ולא הקטע של 16/24 ביט.
אתה צודק, תודה.
העניין הוא שהאפשרויות היחידות להעביר את הנתונים לרסיבר מבחינתי, כרגע, זה דרך האופטי או דרך היציאות האנלוגיות המזעזעות על הלוח אם (אני רגיל לפענוח הפנימי של ה-NAD)
כך שלפי איך שאני רואה את זה, האפשרות שלי היא או לקנות כרטיס קול איכותי ודרכו להוציא את הפורמטים החדשים ל-5.1 או ללכת ישירות על ה-HDAV שכולל צ'יפסט יעודי לעסק...
מה אתה אומר?
העניין הוא שהאפשרויות היחידות להעביר את הנתונים לרסיבר מבחינתי, כרגע, זה דרך האופטי או דרך היציאות האנלוגיות המזעזעות על הלוח אם (אני רגיל לפענוח הפנימי של ה-NAD)
כך שלפי איך שאני רואה את זה, האפשרות שלי היא או לקנות כרטיס קול איכותי ודרכו להוציא את הפורמטים החדשים ל-5.1 או ללכת ישירות על ה-HDAV שכולל צ'יפסט יעודי לעסק...
מה אתה אומר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זוהי באמת דילמה, כי כרטיס קול אנלוגי איכותי גם עולה הרבה.
מה לגבי ה-Asus Xonar D1? אני רואה בנתונים היבשים שלו שיש לו SNR מרשים ותמיכה ב-24 ביט. הוא עולה 350 ש"ח ברשת הגדולה והזולה.
ה-DELUXE עולה באותה חנות 1050 ש"ח, אבל עושה את ההמרה בחומרה.
שוב, אני לא יודע אם יש לזה יתרון כלשהו.
אל תשכח שתצטרך ככל הנראה להשקיע גם בכבלים טובים ואיכותיים בין יציאות הכרטיס לכניסות של המגבר. וגם לא ברור איך הכרטיסים האלה מתמודדים עם כל הרעשים האלקטרומגנטיים שנמצאים בתוך המחשב. אני רואה שה-D1 הוא ללא מעטה מתכת, וה-DELUXE כן.
מה לגבי ה-Asus Xonar D1? אני רואה בנתונים היבשים שלו שיש לו SNR מרשים ותמיכה ב-24 ביט. הוא עולה 350 ש"ח ברשת הגדולה והזולה.
ה-DELUXE עולה באותה חנות 1050 ש"ח, אבל עושה את ההמרה בחומרה.
שוב, אני לא יודע אם יש לזה יתרון כלשהו.
אל תשכח שתצטרך ככל הנראה להשקיע גם בכבלים טובים ואיכותיים בין יציאות הכרטיס לכניסות של המגבר. וגם לא ברור איך הכרטיסים האלה מתמודדים עם כל הרעשים האלקטרומגנטיים שנמצאים בתוך המחשב. אני רואה שה-D1 הוא ללא מעטה מתכת, וה-DELUXE כן.
שמתי לב לכרטיס הזה לפני והוא יכול בהחלט לבוא כאופציה במידה וה-FFDSHOW יודע לעשות המרה של הנתונים ולהוציא אותם ללא DOWNSAMPLE כלל ליציאות האנלוגיות של הכרטיס ולא דרך HDMI.
חידשת לי עם ה-FFDSHOW.
אז הדילמה היחידה היא, כמו ב-HA... חח
מה יותר טוב, הפעם, פענוח חומרה או תוכנה?

מה היית עושה?
ד.א: ההבדל בין 16 ביט ל-24 ביט זה בערך 30%. במגבר "נורמאלי" ניתן לשמוע את ההבדל בפירוט, כמובן, אם המקור המתאים.
חידשת לי עם ה-FFDSHOW.
אז הדילמה היחידה היא, כמו ב-HA... חח
מה יותר טוב, הפעם, פענוח חומרה או תוכנה?
מה היית עושה?
ד.א: ההבדל בין 16 ביט ל-24 ביט זה בערך 30%. במגבר "נורמאלי" ניתן לשמוע את ההבדל בפירוט, כמובן, אם המקור המתאים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה 30% בחישוב "מתמטי", אבל אוזן אנושית לא מסוגלת להבחין בהבדל בין 16 ל-24 ביט. הבשורה הגדולה של הפורמטים החדשים היא בדחיסה שהיא לא Lossy, ולא ב-16/24 ביטים.
אבל אולי בשביל השקט הנפשי האודיופילי עדיף כבר ללכת על ה-DELUXE וזהו...
אבל אולי בשביל השקט הנפשי האודיופילי עדיף כבר ללכת על ה-DELUXE וזהו...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא ידוע לי על כאלה שהשתמשו באופציה הזו. כל הגולשים כאן בפורום שקנו את הכרטיס ודיווחו על כך השתמשו רק ביכולת ה-Passthtough שלו דרך HDMI.
אולי שווה לגגל קצת ולחפש review-ים באנגלית עליו.
אולי שווה לגגל קצת ולחפש review-ים באנגלית עליו.
חיפשתי אבל לא היה משהו ספציפי בנוגע לאנלוגי.
הם יעדו את זה ספציפית למגברי "וינטאג'"....
טוב נו, כרגיל... נעשה 50/50... חח
אגב, שאלה OFFSIDE.
כרגע יש לי AMD 4800. אני רוצה לבצע פענוח במעבד לסרטי BR מלאים (כ-40-50 ג'יגה). לאיזה מעבד כדאי לשדרג שבעומס מלא של STREAM המעבד לא יעלה מעל ה-50%? או שלעזוב את הסיפור ולהשתמש בהאצת חומרה המובנית של 780G (3200)?
תודה.
הם יעדו את זה ספציפית למגברי "וינטאג'"....
טוב נו, כרגיל... נעשה 50/50... חח
אגב, שאלה OFFSIDE.
כרגע יש לי AMD 4800. אני רוצה לבצע פענוח במעבד לסרטי BR מלאים (כ-40-50 ג'יגה). לאיזה מעבד כדאי לשדרג שבעומס מלא של STREAM המעבד לא יעלה מעל ה-50%? או שלעזוב את הסיפור ולהשתמש בהאצת חומרה המובנית של 780G (3200)?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נטען כאן שאפילו E5200 מריץ ריפים מלאים של בלוריי בפענוח תוכנה. כלומר, E7500 המומלץ עבור מערכות אינטל אמור להיות מעל ומעבר. לא יודע אם יהיה בדיוק על 50% עיבוד אבל מאמין שלא רחוק מזה.
ה-AMD החדש והזול, ה-II X2 250 שווה בעוצמתו ל-E7500, כך שהוא בהחלט יכול להיות הימור טוב עבור לוח האם שלך.
ה-AMD החדש והזול, ה-II X2 250 שווה בעוצמתו ל-E7500, כך שהוא בהחלט יכול להיות הימור טוב עבור לוח האם שלך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

השאלה היא אם FFDShow יודע לנצל 3 או 4 ליבות. ה-CoreAVC ככל הנראה יודע.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ייתכן ששווה לנסות ולראות שאתה מצליח לקנפג את ה-FFDShow שיעשה פענוח של הפורמטים החדשים על כרטיס הקול המובנה (המעאפן מבחינת איכות...), ורק אז לשקול אם אתה מעוניין לקנות כרטיס קול אנלוגי איכותי בלבד.טלוש כתב:חחח.. תודה.
ככה אתה מוותר על הכסף של אחרים...
לא היו כאן משתמשי הכרטיס שאולי כן משתמשים ביציאות האנלוגיות שלו?...
ברור, השאלה כמה כרטיס כזה יעלה והאם ההפרש שווה את הפענוח של FFDSHOW....pixies כתב:ייתכן ששווה לנסות ולראות שאתה מצליח לקנפג את ה-FFDShow שיעשה פענוח של הפורמטים החדשים על כרטיס הקול המובנה (המעאפן מבחינת איכות...), ורק אז לשקול אם אתה מעוניין לקנות כרטיס קול אנלוגי איכותי בלבד.טלוש כתב:חחח.. תודה.
ככה אתה מוותר על הכסף של אחרים...
לא היו כאן משתמשי הכרטיס שאולי כן משתמשים ביציאות האנלוגיות שלו?......
עוד חצי שעה מבצע/דוחה את הקנייה.
טוב, עכשיו אני כותב מהדרך... בדרך לעבודה, מחר מתקינים את הכרטיס.
הכרטיס נקנה עם SN #9XXX כלומר מהדגמים שתומכים 24P.
השיקול שלי היה פשוט יחסית (אני עובד עליכם, זה תמיד מורכב טילים.. חח) כרטיס קול איכותי שמוציא 120DB WEIGHTED עולה כ-900 שקל של CREATIVE, וגם הוא לא עושה את העבודה בצורה נקייה. כאן אני מקבל גם את הפורמטים החדשים שעוברים פענוח תוכנה במאמץ ממוצע של כ-20% מהמעבד + מעבדי BURR BROWN מהסדרה הגבוהה יחסית.
לאחר שיחה עם מכר מחול, שבדק את הכרטיס בניגון אודיו שעובר STREAMING ישירות למגבר יוקרתי, לא נמצא הבדל כלל בינו לבין נגן CD בשווי $3K. אבל כן היה שינוי בין נגן CD בשווי $5K קלאסי. כמובן שהדבר נבדק עם מקור איכותי שיודע לנצל את היכולות של המרכיבים.
אצלי יש ציוד יותר מעודן, והבדיקה שלי, לאיכות, הולכת במלחמה בין יחידת ה-PRE של רסיבר NAD שמכוון לצליל קלאסי נקי לבין הכרטיס. כמובן שהמקור בשני המקרים נכנס ישירות למגבר של הרסיבר.
נכון להיום ישנם 2 כרטיסים שתומכים בהוצאת צליל אנלוגי של הפורמטים החדשים. מכיוון שהשני לא משווק לארץ הייתה לי רק אפשרות אחת.
מחיר הכרטיס בחול אחרי המרה ומס: 948. מחיר הכי נמוך בארץ בפרסום טראד זה: 1050 (ברשת גדולה).
כעת מה שנשאר הוא להחליט האם להשאר עם פענוח בחומרה או תוכנה עם הכרטיס הזה מכיוון שלפי הפרסומים השונים, הכרטיס אוכל כ-20% מהמעבד (יחסית למעבדים חדשים שיוצאים היום). בפענוח חומרה אני מרוויח מעבד נקי שהולך בעיקר ל-SYSTEM ולכרטיס קול. מצד שני האם ה-3200 של AMD בצ'יפסט של 780G יתן מענה חומרתי להאצה של 1080P בגודל מלא כ-40GB ללא תקיעות ובעיות מיותרות (פרפקציוניסט כבר אמרתי??).
כעת מה שנשאר הוא לבחור כבלים מתאימים שיעבירו את הנתונים מיציאות ה-RCA של הכרטיס קול ישירות לרסיבר. אני לא מבין כל כך בכבילה בייחוד כשמדובר ברמות דיוק כאלה, ככה שאני אשמח לעזרה בזה גם כן !!??
עדכונים בקרוב!
איתי, אל תדאג, אתה בין הראשונים שמוזמן, PIXIES, כמובן גם אתה, פשוט איתי גר 2 מטר ממני
הכרטיס נקנה עם SN #9XXX כלומר מהדגמים שתומכים 24P.
השיקול שלי היה פשוט יחסית (אני עובד עליכם, זה תמיד מורכב טילים.. חח) כרטיס קול איכותי שמוציא 120DB WEIGHTED עולה כ-900 שקל של CREATIVE, וגם הוא לא עושה את העבודה בצורה נקייה. כאן אני מקבל גם את הפורמטים החדשים שעוברים פענוח תוכנה במאמץ ממוצע של כ-20% מהמעבד + מעבדי BURR BROWN מהסדרה הגבוהה יחסית.
לאחר שיחה עם מכר מחול, שבדק את הכרטיס בניגון אודיו שעובר STREAMING ישירות למגבר יוקרתי, לא נמצא הבדל כלל בינו לבין נגן CD בשווי $3K. אבל כן היה שינוי בין נגן CD בשווי $5K קלאסי. כמובן שהדבר נבדק עם מקור איכותי שיודע לנצל את היכולות של המרכיבים.
אצלי יש ציוד יותר מעודן, והבדיקה שלי, לאיכות, הולכת במלחמה בין יחידת ה-PRE של רסיבר NAD שמכוון לצליל קלאסי נקי לבין הכרטיס. כמובן שהמקור בשני המקרים נכנס ישירות למגבר של הרסיבר.
נכון להיום ישנם 2 כרטיסים שתומכים בהוצאת צליל אנלוגי של הפורמטים החדשים. מכיוון שהשני לא משווק לארץ הייתה לי רק אפשרות אחת.
מחיר הכרטיס בחול אחרי המרה ומס: 948. מחיר הכי נמוך בארץ בפרסום טראד זה: 1050 (ברשת גדולה).
כעת מה שנשאר הוא להחליט האם להשאר עם פענוח בחומרה או תוכנה עם הכרטיס הזה מכיוון שלפי הפרסומים השונים, הכרטיס אוכל כ-20% מהמעבד (יחסית למעבדים חדשים שיוצאים היום). בפענוח חומרה אני מרוויח מעבד נקי שהולך בעיקר ל-SYSTEM ולכרטיס קול. מצד שני האם ה-3200 של AMD בצ'יפסט של 780G יתן מענה חומרתי להאצה של 1080P בגודל מלא כ-40GB ללא תקיעות ובעיות מיותרות (פרפקציוניסט כבר אמרתי??).
כעת מה שנשאר הוא לבחור כבלים מתאימים שיעבירו את הנתונים מיציאות ה-RCA של הכרטיס קול ישירות לרסיבר. אני לא מבין כל כך בכבילה בייחוד כשמדובר ברמות דיוק כאלה, ככה שאני אשמח לעזרה בזה גם כן !!??
עדכונים בקרוב!
איתי, אל תדאג, אתה בין הראשונים שמוזמן, PIXIES, כמובן גם אתה, פשוט איתי גר 2 מטר ממני
נראה לי שהכרטיס הזה יבוא איתי כמו לפטופ... חח
למה אטמי אוזניים?
זה שלכרטיס יש רגישות גבוהה זה לא אומר שצריך לשמוע חזק, להיפך.
ככל שהציוד פחות מדוייק יש רצון להגביר על מנת לקבל את הפרטים "החבויים". נקווה שאצטרך להגביר פחות עם הכרטיס הזה, למה השכנים שלי יותר סובלים... 2 סאבים של 10".
למה אטמי אוזניים?
זה שלכרטיס יש רגישות גבוהה זה לא אומר שצריך לשמוע חזק, להיפך.
ככל שהציוד פחות מדוייק יש רצון להגביר על מנת לקבל את הפרטים "החבויים". נקווה שאצטרך להגביר פחות עם הכרטיס הזה, למה השכנים שלי יותר סובלים... 2 סאבים של 10".