איך ממירים הקלטה שנעשתה ב- TotalMedia לפורמט מקובל, כמו XVID

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

שימו לב! הבעיה נפתרה !
התוכנה שנמצאה מתאימה לצורך המרה של שידורי הרשות השניה (שנעשו בתוכנת ההקלטה TotalMedia )היא TMPGenc 4.0 Xpress .
יש להמיר באמצעות התוכנה לכל פורמט שמעוניינים חוץ מ- UnCompressed (משום שכל שניה שוקלת 1 גיגה!).
יש אפשרות לעשות TIMESHIFTING לסאונד לצורך הסינכרון בין הסאונד לבין הוידאו (אבל לא היה צורך!)
בהמרה הראשונית היתה בעיה בסינכרון בין הסאונד לבין הוידיאו, אך בכל ההמרות הנוספות (ביקשתי בעזרת התוכנה שהיא תמיר רק חלק מכל הקלט, אך לא את כולו, באמצעות CUT and EDIT שיש בתוכנה. בכל מקרה, זה עובד, וזה כנראה יעבוד אם ממירים את כל הוידאו מתחילתו ועד סופו, פשוט צריך לבחור ב- XVID AVI, זה הכי מקובל).

תודה רבה לכל המשתתפים בדיון !!

אני אודה אם מישהו יעלה מדריך מפורט.

המשך תחילת הדיון המקורי כאן :
שלום
הקלטתי את שידורי ה- DVB-T/DTT של הרשות השניה באמצעות Total Media, קיבלתי קובץ Mpeg,
אבל לצערי אי אפשר לנגן את הקובץ הזה בנגן DVD כי זה לא DIVX וזה לא XVID,
אי אפשר לנגן את זה ברוב הגירסאות של Media Player Classic.

בקיצור, אני חייב עזרה דחופה!
איך ממירים את הקובץ הזה , חיפשתי מידע איך להמיר He-AAC v2 (שזה הקודק של האודיו), אבל אף תוכנה לא יודעת להשתמש ב-CODEC הזה לפי מה שראיתי.
ההעדפה היא להמיר את זה ל- AVI רגיל, שאפשר יהיה לנגן את זה ב- DVD
נערך לאחרונה על ידי dvb-acavish ב 13/12/2009 0:14, נערך 15 פעמים בסך הכל.

amiTT1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

כל תוכנת המרה אני מאמין.

תנסה את file factory

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה רבה.
אני אנסה. אם יהיה תקין, או אם אמצא אחרת, אני מבטיח לעדכן פה .

המשך יום טוב

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

הקובץ שיוצא לך מההקלטה בקלות אפשר להמיר אותו במפעל הפורמטים [file factory], בעבר ניסיתי להמיר כזה קובץ וזה עבד די טוב.

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

טוב, אז הורדתי את התוכנה Format File Factory , וזו התוכנה היחידה (חוץ מ- Any Video Converter) שהצליחה לזהות את קודק הסאונד של הרשות השניה (של ההקלטה של TotalMedia).
הבעיה היא, ששתי התוכנות האלה לא מצליחות להמיר את הסאונד כהלכה, ובעצם הוא יוצא מסינכון של 1000 מילישניות בערך.
אני כבר אובד עצות. שתי תוכנות המרה (מתוך 10 שניסיתי) ושתיהן לא מצליחות לסנכרן את הסאונד ואת הקול כמו שצריך ?

ניסיתי לשחק עם הגדרות הפלט של התוכנה/ות ככל שאפשר (כמובן שבחרתי 25 פריימים לשנייה) , ניסיתי להמיר לסוגי פורמטים שונים בפלט, אבל לא מצאתי אפשרות של שינוי סינכרון בין קול לבין התמונה, וקובץ הפלט פשוט תמיד יוצא מסינכרון...

כמובן שהקלט המקורי מסונכרן היטב... עובדה ש- VLC מנגן אותו בצורה טובה,
אבל כל הפלטים תמיד יוצאים מסינכרון.

הנה דוגמא : (אחת מיני רבות...) שוקל 7 מגה :
http://quickupload.net/l6roxzdhi53k/dug ... t.avi.html

nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

תנסה את האתר "ממיר מדיה" [חפש בגוגל], ותחזור עם תשובה אם זה טוב.
או שתנסה את אחת מהתוכנות הבאות:
http://download.cnet.com/AVS-Video-Conv ... 29027.html
או
http://download.cnet.com/Easy-MPEG-AVI- ... 98528.html
או
http://download.cnet.com/AVI-MPEG-Video ... 56000.html
או
http://download.cnet.com/101-AVI-MPEG-W ... 74774.html

זה פשוט ניסוי וטעייה. עם כל הצער שבדבר.

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

טוב,
את ה"ממיר מדיה" לא ניסיתי, כי צריך להעלות את הקובץ אל השרת שלהם (דבר שיכול לקחת זמן של ימים כשמדובר בהקלטה ארוכה וב- UPLOAD איטי יחסית)

ניסיתי את ארבעת התוכנות שעושות המרה מ- mpeg ל- avi , ולהלן התוצאות :
1. התוכנה 101 AVI MPEG WMV Converter
תוצאה : טעינת קובץ הקלט נכשלה. (כנראה בגלל הקודק)

2. התוכנה AVI MPEG Video Converter
בעת לחיצה על CONVERT, זה כותב שה- CONVERT FINISHED תוך אלפית שניה, ובפועל לא מייצר אף קובץ בפלט בנתיב המבוקש. בקיצור.. לא עובד.

3. התוכנה AVS Video Converter 6.3.3.371
את התוכנה זכור לי שניסיתי בעבר, ניסיתי עכשיו שוב, עם המון "משחקים" שלי באפשרויות הקידוד תוכנה. התוצאה : לא שומעים סאונד בפלט בכל הניסיונות, כנראה התוכנה לא יודע לזהות את הקודק של האודיו.

4.התוכנה Easy MPEG/AVI/DIVX/WMV/RM to DVD 2.0.17
תוצאה : טעינת קובץ הקלט נכשלה. (כנראה בגלל הקודק)

כמו כן, חשוב לציין לגבי התוכנות שכן עבדו (אבל לקו בחוסר סינכרון בין קול לתמונה) ומפורסמות למעלה , אני ניסיתי את התוכנות האלה גם במחשב אחר עם מערכת הפעלה VISTA , ולא XP , ועדיין יש את הבעיה של חוסר הסינכרון, בדיוק אותו דבר.
ניסיתי להוריד תוכנות שמקודדות את הסרט פעמיים : כדי שפעם ראשונה אני אקודד עם Format Factory, ובפעם השניה אני פשוט אקודד את ה-AVI שקיבלתי עם TIMESHIFTING של הסאונד. הרי לא איכפת לי לקודד פעמיים דרך שתי תוכנות.
בינתיים לא מצאתי לזה פתרון (כי לא מצאתי תוכנה טובה שלוקחת את ה- AVI ומקודדת אותו פעם נוספת אחרי שהיא שינתה את התיזמון) , אחת מהתוכנות אמרה שהסאונד במקור (בפלט של ה- Format Factory) מופיע עם מיקום מינוס, ושהמינימום זה אפס, זה נותן רמז שאולי תוכנת ה- TotalMedia שמרה את הסאונד שהיה לפני הוידאו, ומבחינת מיקום, היא אמרה שהמיקום שלו יחסית לוידאו הוא "מיקום מינוס".

בקיצור, הפיתרון הוא שצריך למצוא תוכנה שתעשה קידוד נוסף וכל מה שתעשה זה קידוד עם DELAY לסאונד.
אילו תוכנות מומלצות ?

מהמו
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה #8 

תנסה מה שממליצים באתר הבא:
תודיע לנו אם עובד.

http://forum.videohelp.com/topic332626.html

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

עוד תוצאות :[/i] (התמקדתי בעיקר בהמרה ראשונית מ- MPEG הראשוני, ההקלטה של TotalMedia, ופחות התמקדתי בחיפוש אחר תוכנה שתעשה לי CONVERT נוסף בשביל סינכרון מחדש של הסאונד)
לקחתי שוב את אותה הקלטה מהשידורים של ערוץ 10 והפעלתי דרך התוכנות :[/u]
WinFF - לא מצליח לפתוח את הקובץ
XMedia Record - התוכנה קורסת בזמן לחיצה על CONVERT
Super - לא מצליח לפתוח את הקובץ
HandBrake 0.94 - מצליחה להמיר את הסאונד, אבל שוב יש בעיה של אי סינכרון של הקול מול התמונה.

AviDemux 2.5.1 - נראית תוכנה נחמדה, אבל שוב.. התוכנה לא מצליחה לפענח את ה- CODEC של הסאונד

ts Muxer - לא מצליח לפתוח את הקובץ.
Total Video Converter - קורסת אחרי לחיצות על CONVERT.
TMPGEnc 4.0 XPress - פרטים בהמשך

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

שימו לב! הבעיה נפתרה !
התוכנה שנמצאה מתאימה לצורך המרה של שידורי הרשות השניה (שנעשו בתוכנת ההקלטה TotalMedia )היא TMPGenc 4.0 Xpress .
יש להמיר באמצעות התוכנה לכל פורמט שמעוניינים חוץ מ- UnCompressed (משום שכל שניה שוקלת 1 גיגה!).
יש אפשרות לעשות TIMESHIFTING לסאונד לצורך הסינכרון בין הסאונד לבין הוידאו (אבל לא היה צורך!)
בהמרה הראשונית היתה בעיה בסינכרון בין הסאונד לבין הוידיאו, אך בכל ההמרות הנוספות (ביקשתי בעזרת התוכנה שהיא תמיר רק חלק מכל הקלט, אך לא את כולו, באמצעות CUT and EDIT שיש בתוכנה. בכל מקרה, זה עובד, וזה כנראה יעבוד אם ממירים את כל הוידאו מתחילתו ועד סופו, פשוט צריך לבחור ב- XVID AVI, זה הכי מקובל).
תודה רבה לכל המשתתפים בדיון !!
אני אנסה עכשיו לעשות CONVERT ללא CUT-EDIT (אלא להמיר את כל ה- 4 דקות שיש לי ממש מהתחלת הקטע, וזה כנראה גם יעבוד),
אשתדל להעלות מדריך מפורט בקרוב,
או אם למישהו בא לתרום ולהעלות מדריך , אני בטוח שיזכה לתודות רבות.
אני אישית כבר מותש, ניסיתי עשרות(!) תוכנות להמרה. אני רק מקווה שאני לא אצטרך לפרמט בקרוב עם כל התוכנות האלה שהתקנתי...

נערך לאחרונה על ידי dvb-acavish ב 12/12/2009 23:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

טוב, הנה מדריך מקוצר מאוד
בכל מקרה, חשוב לשים לב שכנראה כן צריך לעשות CUT-EDIT ולסמן את נקודת ההתחלה (שמים "דגל התחלה") כמה שניות אחרי תחילת הקטע שרוצים להמיר, ככה לא תהיה שום הודעת שגיאה :

1. ללחוץ על START NEW PROJECT
http://i47.tinypic.com/k340t1.jpg
תמונה

2. ללחוץ על ADD FILE
http://i47.tinypic.com/6pxj5c.jpg
תמונה

3. זה הקובץ שאנחנו מעוניינים להוסיף, כדאי להיכנס ל- CUT-EDIT ולסמן "דגל התחלה" כמה שניות אחרי תחילת הקטע (למשל, החל משניה מספר 5 והלאה)
בדוגמא הזו לא נכנסתי ל- CUT-EDIT, ולכן יש הודעת שגיאה קטנה שצריך להתעלם ממנה בעת הפעלה ע"י Media Player Classic (למי שמעוניין להבין יותר : הקובץ שיצרה TotalMedia מכיל סאונד של הרשות השניה בתחילת הקובץ עם "מיקום מינוס", זאת אומרת הוא מכוון לקטע וידאו קודם שאיננו קיים בקובץ שהתקבל מההקלטה)
http://i48.tinypic.com/14436s0.jpg
תמונה

4. לוחצים על OK, ועוברים ל- FORMAT, שם בוחרים ב-AVI XVID, ובוחרים בסאונד AC3 STEREO 48000KHZ, לא ניסיתי דברים אחרים משום שהעיקר שזה עובד!
http://i48.tinypic.com/2lld56p.jpg
תמונה

http://i45.tinypic.com/x5cc4g.jpg
תמונה

5. עוברים ל- ENCODE, ולוחצים למטה על כפתור ה- ENCODE
http://i48.tinypic.com/vowlnd.jpg
תמונה

התקבל קובץ AVI רגיל בקידוד XVID שאפשר לפתוח בכל DVD שמנגן XVID.
הסינכרון בין הסאונד לבין התמונה הוא מושלם לאורך כל הדרך.

בהצלחה !

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אם לוקחים את הקובץ בשלמותו וממירים אותו בשלמותו, אז כשפותחים את הקובץ המומר ב- Media Player Classic מתקבלת הודעת שגיאה קטנה שצריך לאשר אותה.
אבל, אם נכנסים ל- EDIT CUT בתוכנת ההמרה, ומסמנים נקודת התחלה שהיא קצת אחרי נקודת ההתחלה האמיתית - אז אין שום הודעות שגיאה, משום שהוא מתגבר עם הבעיה שהסאונד הראשוני מכוון לפריימים קודמים שבכלל לא נמצאים על גבי קובץ ההקלטה שיצרה תוכנת ה- Total Media משידורי ה- DTT \ DVB-T \ DTV שיש בישראל.

בהצלחה !

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #13 

לפי צילומי המסך שלך אני רואה שאתה עובד עם XP. לצערי עם 7 התוכנה הזאת מתמודדת קצת פחות טוב ועושה קצת בעיות. בנוסף החיתוך לא הכי נוח והיא די איטית, אבל כנראה שזו כרגע הברירה היחידה.

שרפתי אתמול שעות ארוכות (מתבייש לספר כמה) בנסיון למצוא משהו ראוי יותר. ממש בלתי אפשרי למצוא תוכנה שמתמודדת עם קבצי transport stream בקידוד h.264/he-aac. התוכנה היחידה הראויה שמצאתי היא תוכנה נהדרת בשם handbrake, וכמו כל דבר טוב, היא אפילו חינמית - http://handbrake.fr. הממשק שלה מאוד פשוט והיא עושה את העבודה בקלות ובמהירות.נוחה כמעט כמו auto gk הישן והטוב (שכמובן לא יודע להתמודד עם הקבצים הנ"ל, אחרת היתה נחסכת ממני כל הטרחה).

הבעיה היחידה שלה - משום מה בגרסה החדשה המפתחים החליטו שהקונטיינר AVI עם קידוד XVID הוא מיושן, והסירו אותו מהתוכנה. עכשיו, ברמת העקרון אין לי שום בעיה לקודד את הקבצים ל MKV. נהפוך הוא, האיכות באמת טובה משמעותית, בקבצים קטנים יותר. הבעיה היא שאין עדיין אף תוכנה (חרשתי שעות בפורומים שונים בחו"ל כדי למצוא כזאת והעליתי חרס. אז אם אני טועה, אני אשמח אם מישהו יפנה אותי לאחת כזאת) שיודעת לערוך, כלומר לחתוך קובץ כזה בתחילתו ובסופו, שמתאימה למשתמש הפשוט. כלומר, עם ממשק ראוי (ע"ע video redo plus, avidemux). גם תוכנה לעריכת קבצי ה ts המקוריים שהוקלטון לא הצלחתי למצוא (למעט tmpgenc הנ"ל) ולכן זה בעייתי מאוד, עבורי לפחות, כי אני צריך לחתוך כל קובץ כדי שיתחיל עם תחילת התוכנית שהוקלטה ויסתיים בסופה. באמצעות avidemux אפשר לפתוח קבצי MKV מסויימים, אבל היא בעייתית מאוד עבור קבצים כאלה - מגמגמת, לא יציבה ויוצאת מסנכרון.

ניסיתי להתקין גרסאות ישנות יותר של handbrake, אך הן קרסו לי מיד בהעלאת התוכנה (כנראה אי תאימות ל WIN7). גם קומפטביליטי מוד לא ממש עזר. רק לאחר מספר הסרות והתקנות הצלחתי להפעיל את גרסה 0.9.3 וכרגע מה שנראה לי שאעשה זה המרה של קובץ ה TS ל XVID כפי שהוא, ואז אערוך אותו ב avidemux.

אם למישהו יש פתרון פשוט וראוי יותר, בראש ובראשונה תוכנת עריכה שיודעת להתמודד עם קבצי ההקלטה המקוריים (TS) אשמח לשמוע...

amiTT1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95

שליחה #14 

תנסה את mkvtoolnix

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #15 

מכיר אותה. היא לא מאפשרת עריכה עם ממשק ראוי, אלא רק ע"י הכנסת נקודות זמן.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3877
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #16 

dvb-acavish
תודה על המדריך
מה נפח הקובץ המומר מבחינת נפח +זמן ?
לדוגמא אם הקובץ לפני ההמרה הוא 50 גיגה ונמשך 5 דקות- מקבלים בסוף ההמרה 5 דקות ונפח??
And the meek shall inherit the earth
...

rn23
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

לדעתי, VirtualDub אמור לעשות את אותו דבר בחינם, אך יהיה צריך, כמובן, להתקין את הקודקים המתאימים לאודיו ולווידאו מראש.

dvb-acavish פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

FIRE_WIRE כתב:dvb-acavish
תודה על המדריך
מה נפח הקובץ המומר מבחינת נפח +זמן ?
לדוגמא אם הקובץ לפני ההמרה הוא 50 גיגה ונמשך 5 דקות- מקבלים בסוף ההמרה 5 דקות ונפח??
...
בקובץ הסופי כל 1 דקה שוקלת בערך 15 מגה בייט. ושומעים סאונד (שאף תוכנה אחרת לא הצליחה לפענח את הסאונד).
כמובן שאולי ניתן לבחור בקידוד בפלט אחר ממה שאני בחרתי (אני הרי בחרתי XVID עם MP3) ואז הגודל של קובץ הפלט יגדל או יקטן בהתאם לקידוד.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”