מה מעניין אותנו יותר, האח הגדול או משפחת שליט?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.

באיזה תוכנית שהוצגה אתמול ב 21:00 בערב צפית? או בדיעבד היית צופה

האח הגדול בערוץ 2
10
31%
משפחה בשבי בערוץ 10
9
28%
אף אחת מהתוכניות
13
41%

סך הכול הצבעות: 32

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

אתמול בשעה 21:00 בערב שודרה בערוץ 10 תוכנית בשם "משפחה בשבי" שזוהי בעצם תוכנית שתיארה את השנה האחרונה בחייה של משפחת שליט: חשיפה מאוד אינטימית של הקשיים, התסכול והכאב המתמשכים בניסיונות להביא לשחרורו של גלעד. אל מול התוכנית הזאת התייצבה בערוץ 2 תוכנית הריאליטי, האח הגדול שזוכה בשבועות האחרונים לאחוזי צפייה הגבוהים ביותר כיום בטלוויזיה(מעל 30%). נעזוב רגע את ההחלטה, המעניינת בלי קשר, של ערוץ 10 לשדר את התוכנית על גלעד שליט דווקא מול פצצת הרייטינג של ערוץ 2. מה שאותי הדהים, דווקא, הוא העובדה שהרייטינג של האח הגדול בקושי נפגע אתמול מהתוכנית בערוץ 10. האח הגדול קיבל אתמול רייטינג באזור ה 29% וזה לעומת 11% רייטינג של "משפחה בשבי". כמובן שלא ציפיתי לנהירה "בלתי מבוקרת" ולניצחון באחוזי הצפייה לתוכנית בערוץ 10 אבל חשבתי שזה לפחות יגרום לאיזה ירידה של 7%-10% בצפייה של האח הגדול!

אגב,
קישור לסרט "משפחה בשבי":
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=682963

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #2 

לא זה ולא זה .
האח הגדול תת רמה בחיים לא אצפה !!!!
הסרט על משפחת שליט - מניפולצייה של רגשות שלא בטוח שזו העת לסרט כזה ....יתכן מאוד שזה מזיק ...ובכלל מיותר.
אם הייתי חייב אז בסרט על שליט .
עדיף אף אחד!

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #3 

אריה,
אני חושב שלפי החתימה שלי והאווטר שלי אתה יכול כבר לנחש...
אני אתמול לא צפיתי באף אחת מהתוכניות (אני לא צופה באח הגדול בכלל, אבל זה נושא אחר).
את התוכנית על משפחת שליט לא ראיתי כי אני אישית חושב שהיא משרתת דווקא אינטרסים של הצד השני.
אני כן אצפה בה בעוד שבועיים-שלושה, בתקווה שהכל יהיה מאחורינו (אז אני גם אשנה את האווטר שלי).

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #4 

uris כתב:לא זה ולא זה .
האח הגדול תת רמה בחיים לא אצפה !!!!
הסרט על משפחת שליט - מניפולצייה של רגשות שלא בטוח שזו העת לסרט כזה ....יתכן מאוד שזה מזיק ...ובכלל מיותר.
אם הייתי חייב אז בסרט על שליט .
עדיף אף אחד!
...
(Y)

noyitz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

כל ההשוואה הזו לא רלוונטית, אין קשר בין הצפייה באח הגדול לבין המעורבות/העניין בעיניינו של גלעד שליט.
אני יכול להגיד לך מניסיוני האישי, איבדתי שני חברים מהמחלקה בחטיפה ב 2000, וכל נושא החטיפות קרוב מאוד לליבי. את עיניין גלעד שליט אני מלווה בעניין רב, ומחפש כל בוקר איזה עדכון בעניין.
אתמול צפיתי באח הגדול, כי פשוט זה מה שבא לי לראות בערב עם אישתי (ימי ראשון ושלישי סגורים אצלנו בשביל זה).

אני יכול להבטיח לך שהשידור החי של החזרה שלו יקח בלי בעיה גם את הגמר של האח הגדול, התוכנית אתמול הייתה פשוט ז'אנר אחר שלאו דווקא מעיד על העניין של הצופים בפרשה.
אני בכל מקרה מתכנן לראות את זה באתר שלהם ביום שיתאים לי.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

noyitz כתב:כל ההשוואה הזו לא רלוונטית, אין קשר בין הצפייה באח הגדול לבין המעורבות/העניין בעיניינו של גלעד שליט.
אני יכול להגיד לך מניסיוני האישי, איבדתי שני חברים מהמחלקה בחטיפה ב 2000, וכל נושא החטיפות קרוב מאוד לליבי. את עיניין גלעד שליט אני מלווה בעניין רב, ומחפש כל בוקר איזה עדכון בעניין.
אתמול צפיתי באח הגדול, כי פשוט זה מה שבא לי לראות בערב עם אישתי (ימי ראשון ושלישי סגורים אצלנו בשביל זה).
...
אתה מעלה נקודה חשובה ולטעמי גם נכונה אבל קשה לי להתעלם מהעבודה שפשוט כמעט אף אחד לא נדד לערוץ 10 על מנת לראות כתבה על גלעד שליט. אגב, אני לא חושב שהכתבה הייתה מניפולצייה על המשפחה אלא פשוט הייתה רצון להשיג עוד תומכים ודעת קהל למלחמה על שיחרור גלעד שליט!
אני רוצה להדגיש שאני לא מנסה להעביר פה איזה ביקורת כלפי מישהו שהחליט שמסיבה כזאת או אחרת התוכנית בערוץ 10 לא "מעניינת" אותו וחלקו מעדיף לצפות באח הגדול, אותי כן מדהימה העובדה שכמעט כולם החליטו להישאר עם האח הגדול ולא לנדוד ל 10!

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #7 

noyitz כתב:אני יכול להבטיח לך שהשידור החי של החזרה שלו יקח בלי בעיה גם את הגמר של האח הגדול, התוכנית אתמול הייתה פשוט ז'אנר אחר שלאו דווקא מעיד על העניין של הצופים בפרשה.
אני בכל מקרה מתכנן לראות את זה באתר שלהם ביום שיתאים לי.
...
זה בדיוק העניין!!!
הסיבה שרייטינג השיחרור של גלעד שליט יהיה "100%" לטעמי נובע בגלל אותה הסיבה שהאח הגדול מקבל רייטינג של 31% כל שבוע ופחות בגלל הסיבה האחרת.....
(אני מקצין במכוון את התגובה שלי כדי להבליט את הנקודה שלי)

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #8 

גם אני צפיתי באח הגדול ולא בגלל איכויות מסוימות.
עקרונית לא הייתי מוכן לצפות בסרט על גלעד שליט בדיוק מהסיבה שצוינה כבר קודם, מדובר במניפולציה רגשית המשרתת אינטרס של ערוץ 10 (רייטינג והכנסה מפרסומות), וכמובן אינטרס של המשפחה והחברים (הכי לגיטימי שבעולם), ליצור הזדהות ודחיפה לפשרה של ההנהגה והציבור לסגירת עסקה בכל מחיר, וכמו כן לצערי משרתת את אויבינו.

בשל כך העדפתי להימנע מצפיה בסרט, שאכן הייתי שמח לצפות בו אחרי סגירת העסקה.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

osherov כתב: אתה מעלה נקודה חשובה ולטעמי גם נכונה אבל קשה לי להתעלם מהעבודה שפשוט כמעט אף אחד לא נדד לערוץ 10 על מנת לראות כתבה על גלעד שליט. אגב, אני לא חושב שהכתבה הייתה מניפולצייה על המשפחה אלא פשוט הייתה רצון להשיג עוד תומכים ודעת קהל למלחמה על שיחרור גלעד שליט!
אני רוצה להדגיש שאני לא מנסה להעביר פה איזה ביקורת כלפי מישהו שהחליט שמסיבה כזאת או אחרת התוכנית בערוץ 10 לא "מעניינת" אותו וחלקו מעדיף לצפות באח הגדול, אותי כן מדהימה העובדה שכמעט כולם החליטו להישאר עם האח הגדול ולא לנדוד ל 10!
...
אני לא רואה טלוויזיה , אבל הסרט נדד גם לאינטרנט ואני לא אעלה אותו מסיבה אחת פשוטה . זו מסחטה רגשית .

כמו כול אחד מעם ישראל מצבו של גלעד נוגע לליבי , ואני מתפלל/מייחל/מקווה שהוא ישוחרר , ושיצליח להשתקם מבחינה נפשית במהירה (ד"א אף אחד אפילו לא חושב על זה אבל זה העינוי היותר גדול שיהיה לו )

אבל וזה אבל גדול מאוד . ככול שהמסחטה הזו תעבוד יותר טוב , כך יותר חיילים יהיו בסיכון להיות הגלעד שליטים הבאים , ואם למשפחתם לא יהיה היכולת להניע את התקשורת בצורה כ"כ טובה כמו משפחתו של שליט , אזי הטרגדיות יהיו של המשפחות האלו בגלל המסחטה הרגשית של היום

שלא לדבר על העובדה שכולם מודעים לה שככול שהמחיר יהיה יותר גבוה , אנחנו כנראה נשלם ביותר פיגועים
אז אני בהחלט חושב שמי שלא הלך לראות את זה , עשה מעשה טוב לשליט וגם לעם שלו , ושידר מסר ברור הן לחמאס והן לפולטיקאים חסרי החוט שידרה שלנו , מה הוא חושב על העניין . ולא זה לא משנה אם זה מסר אקטיבי או פאסיבי

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

אתם מדברים כאן על המסחטה הרגשנית שכביכול נוצרה במכוון ע"י ערוץ 10 על מנת לקבל יותר רייטינג אבל צריך לזכור שמשפחת שליט הסכימה למסחטה הזאת ובמודע ובשיקול דעת הם היו מעוניינים שנצפה בשידור הזה! אני לא מקבל את זה שמישהו עשה עליהם מניפולציה, להפך אני דווקא חושב שהם הרוויחו עוד דעת קהל ציבורית בסרט הזה (ע"י מניפולציה על הצופים).
בקשר למחיר היותר גבוה שנשלם בעקבות הסרט והצפיה בסרט, אז דעתי היא :roll:

בקשר, לצופי האח הגדול, ברור לי שרוב הצופים באח הגדול לא עשו את זה משיקולים עניניים (כמו אלה שהצגתם בשרשור) אלא עשו את זה כי זה סטאם זה פשוט "כיף ומעניין" יותר לצפייה

אגב, בגדול דעתי היא שזה לא נכון לשחרר כל כך הרבה רוצחים בגין גלדע שליט (ואני מבין יפה מאוד את משמעות דעתי) אבל דווקא בגלל זה נראה לי מאוד חשוב לצפות בסרט כדי כן לראות את הקושי הלא אנושי הזה שעובר על המשפחה הזאת.... :(
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 10/12/2009 11:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #11 

truejoker כתב: אבל וזה אבל גדול מאוד . ככול שהמסחטה הזו תעבוד יותר טוב , כך יותר חיילים יהיו בסיכון להיות הגלעד שליטים הבאים , ואם למשפחתם לא יהיה היכולת להניע את התקשורת בצורה כ"כ טובה כמו משפחתו של שליט , אזי הטרגדיות יהיו של המשפחות האלו בגלל המסחטה הרגשית של היום
...
למרות שאנו חורגים מנושא השרשור - אני רוצה להגיב לנקודה הזו. משום מה יש איזו דמגוגיה זולה כאילו ביצוע עסקת שיחרור תדרבן את הצד השני לבצע עוד פיגועי חטיפה.
תרשה לי לחדש לך: הצד השני רצה, רוצה וירצה לבצע עוד פיגועי חטיפה כי זה הפיגוע הכי חזק מבחינת עוצמתו, ומשך הזמן שהוא משפיע.
פיגוע חטיפה הוא פיגוע "איכותי" (קשה להוציאו לפועל והוא מצביע עלח יכולת מבצעית גבוהה) וחמור מכך: הוא פיגוע שנצרב בתודעת הקהל של הצד הנפגע:
את השמות של גולדווסר ורגב כולנו זוכרים, מישהו זוכר את שמות ההרוגים שנסעו איתם באותו האמר? מישהו זוכר את שמות ארבעת ההרוגים בטנק שיצא לדלוק אחריהם וחטף מטען על אדמת לבנון?
מישהו זוכר מה שמו של המ"מ של גלעד שליט, אשר נהרג בפיגוע בו נחטף גלעד? או מה שהוא שמו של הטען-קשר?
כולנו כאן זוכרים את נחשון וקסמן, שנחטף בשנת 1994 - השם הזה פשוט צרוב לנו בתודעה הלאומית, לעומת זאת את שמות שני חיילי המילואים שנרצחו באכזריות בלינץ' ברמאללה - אנחנו לא ממש זוכרים.

חשוב להבין: הצד השני לא ממש אוהב אותנו, והצד השני משתמש בטרור. פיגוע חטיפה הוא הכלי הכי טוב שיש לטרור - ולכן הצד השני ימשיך לנסות להוציא לפועל פיגועי חטיפה, בלי קשר לשאלה האם עסקת שליט תצא או לא תצא לפועל.
You are never fully dressed without a smile

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

osherov כתב:אתם מדברים כאן על המסחטה הרגשנית שכביכול נוצרה במכוון ע"י ערוץ 10 על מנת לקבל יותר רייטינג אבל צריך לזכור שמשפחת שליט הסכימה למסחטה הזאת ובמודע ובשיקול דעת הם היו מעוניינים שנצפה בשידור הזה! אני לא מקבל את זה שמישהו עשה עליהם מניפולציה, להפך אני דווקא חושב שהם הרוויחו עוד דעת קהל ציבורית בסרט הזה (ע"י מניפולציה על הצופים).
...
לרגע לא חשבתי שזה לא משפחת שליט . אני אמרתי במפורש שנפגעים אחרים שאין להם משפחה כמו שליט שיודעת לתמרן את התקשורת , לא תשיג את אותם השגים . משמע מכך שאני מתכווין למסחטה שלהם

osherov כתב: בקשר למחיר היותר גבוה שנשלם בעקבות הסרט והצפיה בסרט, אז דעתי היא :roll:

בקשר, לצופי האח הגדול, ברור לי שרוב הצופים באח הגדול לא עשו את זה משיקולים עניניים (כמו אלה שהצגתם בשרשור) אלא עשו את זה כי זה סטאם זה פשוט "כיף ומעניין" יותר לצפייה
...
לא הבנתי מה דעתך לגבי המחיר הגבוה יותר . אתה באמת חושב שהחמאס לא בודק את הדברים האלו ? אתה חושב שהם לא יודעים שיש להם עסק עם לחיץ , שאם היה רואה שכול המדינה צופה , היה נלחץ יותר ? אני לא מזלזל ביריבים שלי , והיות וע"פ הספר של סון טסו זה הדברים הראשונים שאני צריך לדעת , אני מניח שהם יודעים

ולגבי אם עשו זאת מהשיקולים האלו או לא ? אני בטוח שלא . כי מי שיכול לראות את הרפש הזה לא יכול לחשוב כ"כ עמוק , הוא מכור . רק שזה לא משנה , מספיק שזה מה שהועבר לצד השני . ולא זה לא משנה אם זה יעצור בעדם או לא , בטוח אבל שיש לזה אימפקט על מה שהם חושבים שהם יכולים לקבל . וכמו שראית בוודאי בסדרה FLASHPOINT , לעיתים חייבים להביא חוטף להגיון מסויים :lol:
osherov כתב: אגב, בגדול דעתי היא שזה לא נכון לשחרר כל כך הרבה רוצחים בגין גלדע שליט (ואני מבין יפה מאוד את משמעות דעתי) אבל דווקא בגלל זה נראה לי מאוד חשוב לצפות בסרט כדי כן לראות את הקושי הלא אנושי הזה שעובר על המשפחה הזאת.... :(
...
אני מסכים איתך לגבי השחרור , אני לא מסכים לגבי הסרט , כי אותי לפחות הוא היה יכול אולי לכופף רגשית . וכמו שאומרים "פיקח לא נכנס למקום שבו חכם יוכל לצאת ממנו " אני משתדל לא להכנס למלכודות כאלו

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

שד . אולי אתה צודק , אבל ממה שאני ראיתי בין השבויים שם יש אנשים שנראה לי (ואולי אני טועה בזה ) שיעזרו להם מאוד בנושא החטיפות . ויש לי תיאוריית קונספירציה שגם בגלל זה הם רוצים עסקה עכשיו , כי הם רוצים להצליח . הם די מיצו את יכולת הפגיעה ע"י גלעד ועכשיו הם מקוווים לעשות עוד מכה . אם התיאוריה שלי נכונה או לא ? אני לא יודע . אבל את האמת אני די מפחד

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #14 

אריה,
לא ברור לי איזה מסקנות ניסית להסיק מהסקר, אבל גם לשיטתך (שמניחה שיש מסקנות להסיק) אני חושב שטעית בשאלה.
הרי מה שמעניין אותך זה רק כמה אנשים צפו בסרט על שליט, שאחרת היו צופים באח הגדול. את זה אפשר להסיק מנתוני הרייטינג הכלליים של "האח" שכאמור, לא נפגעו, אך לא מהסקר פה.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

moco כתב:אריה,
לא ברור לי איזה מסקנות ניסית להסיק מהסקר, אבל גם לשיטתך (שמניחה שיש מסקנות להסיק) אני חושב שטעית בשאלה.
הרי מה שמעניין אותך זה רק כמה אנשים צפו בסרט על שליט, שאחרת היו צופים באח הגדול. את זה אפשר להסיק מנתוני הרייטינג הכלליים של "האח" שכאמור, לא נפגעו, אך לא מהסקר פה.
...
משה,
אתה צודק שעל מנת להעביר את הנקודה שלי (שהייתה כבר מבוססת עוד לפני תוצאות הסקרון) לא היה צורך לבדוק כמה אנשים צפו בסרט על משפחת שליט והדבר היחיד הרלוונטי היה כמה רייטינג קיבלה תוכנית האח הגדול אבל ברור לכולנו שחתך האוכלוסייה בפורום הזה הוא שונה מהותית מחתך כלל אוכלוסיית ישראל ולכן אותי גם עניין במה צפו חברי הפורום, ומה הם הסיבות לכך שאנשים כאן בפורום לא צפו בסרט על משפחת שליט!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

אז לצורך העיניין, אני צפיתי בסרט על שליט אך די במקרה, שזו הסיבה לרוב צפיות הטלויזיה שלי - אני במקרה רואה משהו ומחליט להישאר.
באח הגדול איני צופה אף פעם ולא במקרה :wink:
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

דעתי בעניין המחבלים הכבדים

שליחה #17 

אגב,
זה אומנם קצת מחוץ לנושא השרשור הזה אבל לדעתי אחת הדרכים למדינה להתמודד עם בעיית שחרור מחבלים כבדים בעתיד במסגרת עיסקת שיחרור חטוף היא פשוטה יחסית. למרות ההתנגדות הכללית שלי לעונש מוות במדינת ישראל אני חושב שלמען ביטחון המדינה בעתיד צריך לאפשר חקיקה התאפשר עונש מוות למחבלים עם דם על הידיים שנתפסו חיים (כמובן שצריך להגדיר קריטריונים מי נחשב לבר מוות ומי לא אבל זזאת לא נראית בעייה סבוכה מידי). ברור לי שזה לא ימנע או ימעיט חטיפות בעתיד אבל זה כן ימנע מצב בו אנחנו נידרש לשחרר מחבלים שהיו אחראים על רצח של עשרות ומאות ישראלים, מהסיבה הפשוטה שהרוצחים האלה כבר לא יהיו בחיים!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #18 

אתה בטוח שרק לגבי אלה שנתפסו בחיים? :roll: :lol:

זה אולי ימנע שחרור מחבלים כאלה, אך ייצור לך ים של בעיות אחרות שבינהן סיכוי לא קטן להגברת הטרור.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #19 

moco כתב:זה אולי ימנע שחרור מחבלים כאלה, אך ייצור לך ים של בעיות אחרות שבינהן סיכוי לא קטן להגברת הטרור.
...
כאן, אני מסכים במאת האחוזים עם דעתו של רן לגבי זה שארגוני הטרור מנסים להוציא פיגוע בכל מחיר כמעט בכל רגע נתון (דווקא עכשיו בגלל העיסקה והמצב של החאמס בעזה ייתכן שלא כך הדבר אבל במשך שנים ארוכות זה היה המצב). לכן, למרבה הצער, אני לא רואה שום סיכון מזה שהטרור יתעצם בגלל ענישה הזאת. אגב, זאת אחת הסיבות שאני חושב שהעונש הזה לא צריך להיות רטרואקטיבי על רוצחים שכבר ביצעו את הפשע ויושבים בכלא הישראלי אלא על פשעים שיעשו בעתיד.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #20 

moco כתב:אתה בטוח שרק לגבי אלה שנתפסו בחיים? :roll: :lol:
...
חשבתי וחיפשתי אבל לא הצלחתי לצאת מהמשפט שרשמתי בצורה אלגנטית :(
טוב, אז בקרב הגדול בינינו התוצאה עכשיו היא 100:1 לטובתי :wink: