מחפש עזרה למספר שאלות לגבי טושיבה 32WL58
שלום לכולם שמי מאיר ואני חדש באתר .
לפני כחודש לאחר לבטים רבים רכשתי LCD מתוצרת טושיבה 32WL58 '
יש לציין כי לפני הגעת המסך היה ברשותי לתקופה זמנית מסך 32 של מרנץ .
לאחר הגעת הטושיבה היתברר כי איכות התמונה במרנץ טובה יותר וכי בטושיבה ישנם "מריחות "בתנועה מהירה ניסיתי כל חיבור אפשרי כולל החלפת ממיר לממיר דוקסיס (כבלים הוט) התקנת איסולטור וDC בלוק אך ללא כל שיפור ,דבר נוסף שהמליצו לי עליו הוא ממיר אות מסקרט לאות קומפוננט אותו גם ניסתי אך ללא שינו שניראה לעין , ושאלותי הם:
1.האם יש מישהו שמכיר את הטושיבה ומה חוות דעתו לגבי מסך זה וכן השוואה למסכים אחרים?
2.האם ישנו פתרון לבעיה זו?
3.האם חיבור RGB הוא חיבור זהה לחיבור Y,PB\CB,PR\CR ?
4.האם למישהו ישנו מידע עבור ממיר SET TOP BOX-HD C26H של טושיבה והאם ממיר זה נותן את המענה לבעיה הקיימת וכמו כן האם ממיר זה משדר ב 1080 גם שידורים בפורמט SD ( המרה של SD ל HD ).?
בתודה מראש
מאיר
לפני כחודש לאחר לבטים רבים רכשתי LCD מתוצרת טושיבה 32WL58 '
יש לציין כי לפני הגעת המסך היה ברשותי לתקופה זמנית מסך 32 של מרנץ .
לאחר הגעת הטושיבה היתברר כי איכות התמונה במרנץ טובה יותר וכי בטושיבה ישנם "מריחות "בתנועה מהירה ניסיתי כל חיבור אפשרי כולל החלפת ממיר לממיר דוקסיס (כבלים הוט) התקנת איסולטור וDC בלוק אך ללא כל שיפור ,דבר נוסף שהמליצו לי עליו הוא ממיר אות מסקרט לאות קומפוננט אותו גם ניסתי אך ללא שינו שניראה לעין , ושאלותי הם:
1.האם יש מישהו שמכיר את הטושיבה ומה חוות דעתו לגבי מסך זה וכן השוואה למסכים אחרים?
2.האם ישנו פתרון לבעיה זו?
3.האם חיבור RGB הוא חיבור זהה לחיבור Y,PB\CB,PR\CR ?
4.האם למישהו ישנו מידע עבור ממיר SET TOP BOX-HD C26H של טושיבה והאם ממיר זה נותן את המענה לבעיה הקיימת וכמו כן האם ממיר זה משדר ב 1080 גם שידורים בפורמט SD ( המרה של SD ל HD ).?
בתודה מראש
מאיר
- Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
1. יש לי את הטלויזיה הזאת. לא ראיתי מריחות בתנועה.
2. תבדוק את ה- contrast. ערך אופטימלי - סביב 70, ערך גבוה יותר מוריד זמן תגובה.
דעתי האישית שהבעיה לא נובעת מזמן תגובה אלא מאיכות שידורי הוט, ודווקא בגלל שבטושיבה עיבוד תמונה משוכלל יותר ממרנץ, הוא מנסה "לתקן" את התמונה, מה שמתבטא ב"מריחות".
האם ניסית לצפות ב-DVD וקיבלת אותה תופעה?
3. RGB זה RGB, ואילו Y,PB\CB,PR\CR זה חיבור קומפוננט. הם אינם תואמים.
2. תבדוק את ה- contrast. ערך אופטימלי - סביב 70, ערך גבוה יותר מוריד זמן תגובה.
דעתי האישית שהבעיה לא נובעת מזמן תגובה אלא מאיכות שידורי הוט, ודווקא בגלל שבטושיבה עיבוד תמונה משוכלל יותר ממרנץ, הוא מנסה "לתקן" את התמונה, מה שמתבטא ב"מריחות".
האם ניסית לצפות ב-DVD וקיבלת אותה תופעה?
3. RGB זה RGB, ואילו Y,PB\CB,PR\CR זה חיבור קומפוננט. הם אינם תואמים.
תודה לך Pakostnik
המצב לא קיים כאשר אני צופה DVD אבל לרוב אני צופה בכבלים במשך היום
כך שהתופעה מפריעה מאוד לאור ערך ההשקעה והמחיר של המסך
השאלה היא אם ישנו ממיר כלשהו לפתרון הבעיה?
כמו כן המליצו לי על ממיר מסקרט לקומפוננט וזה לא עזר כל כך.
מה ההבדל בין RGB לבין Y,PB\CB,PR\CR ?
והאם פורססור וידאו (SCALER ) עוזר , איך ניתן להשיג אחד כזה ומה מחירו וכמו כן איזה דגמים שונים קיימים?
המצב לא קיים כאשר אני צופה DVD אבל לרוב אני צופה בכבלים במשך היום
כך שהתופעה מפריעה מאוד לאור ערך ההשקעה והמחיר של המסך
השאלה היא אם ישנו ממיר כלשהו לפתרון הבעיה?
כמו כן המליצו לי על ממיר מסקרט לקומפוננט וזה לא עזר כל כך.
מה ההבדל בין RGB לבין Y,PB\CB,PR\CR ?
והאם פורססור וידאו (SCALER ) עוזר , איך ניתן להשיג אחד כזה ומה מחירו וכמו כן איזה דגמים שונים קיימים?
מוזר המצב שאתה מתאר, לי יש את ה 32wl48 מחובר ב S-video לממיר של HOT. אין לי מריחות.
את הקונטרסט אני שם על 65-70 ומפעיל את הפונקציה של שחור אמיתי.
איזה ערוצים אתה צופה בעיקר? נכון שיש ערוצים שאם אין ברירה אני לא צופה בהם בגלל איכות על הפנים, אצלי ערוץ 10 הנו בעל התמונה הטובה ביותר.
את הקונטרסט אני שם על 65-70 ומפעיל את הפונקציה של שחור אמיתי.
איזה ערוצים אתה צופה בעיקר? נכון שיש ערוצים שאם אין ברירה אני לא צופה בהם בגלל איכות על הפנים, אצלי ערוץ 10 הנו בעל התמונה הטובה ביותר.
קרה לי משהו דומה עם שארפ
יש לי מסך של שארפ, ובחלק מהערוצי הסרטים של הוט קרה אצלי דבר שהוא דומה מאוד למה שאתה מתאר.
מה שעשיתי היה פשוט להוריד את ה DNR
(Digital Noise Reduction אם אינני טועה), ל - Low, במקום ל - High, והדבר פתר את הבעייה.
יכול להיות שזה באמת מה שנאמר כאן על "עיבוד יתר" של התמונה בגלל האיכות ה"מדהימה" של הוט....
מה שעשיתי היה פשוט להוריד את ה DNR
(Digital Noise Reduction אם אינני טועה), ל - Low, במקום ל - High, והדבר פתר את הבעייה.
יכול להיות שזה באמת מה שנאמר כאן על "עיבוד יתר" של התמונה בגלל האיכות ה"מדהימה" של הוט....