תגובות למדריך HTCafe פרק 2: הקצפת חלב לקפוצ´ינו
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
שלום aski1 וברוך הבא.aski1 כתב:מלא מלא מלא קצף
לזה אי אפשר לקרוא קפוצינו...
בהקצפה טובה של חלב , הקצף והחלב "מתערבבים" בקנקן לפני המזיגה ויכול להראות שיש לכאורה "רק קצף".
לאחר המזיגה, או אם סתם נותנים לקנקן לעמוד קצת, ישנה הפרדה חלקית לחלב חם וקצף מעליו.
כך שלמרות שאולי זה לא נראה כך, כן מדובר בקפוצ'ינו ובכוס יש קפה/חלב + קצף מעל.
מקווה שעזרתי.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
תודה על הסרטון החביב.
גם אני מקציף ידנית עם מקציף נירוסטה איכותי ותיק מאוד, התוצאה נראית זהה (הזמנתי גם את הטוטו שיהיה להשוואה)
לאחר שראיתי את "סרטון ההדרכה להקצפה ולאטה-ארט" שצורף כאן, אני מבין שעם תוצאת ההקצפה הידנית- לא ניתן להגיע לתוצאה (ארט) זהה. פשוט כיוון שההקצפה הידנית- סמיכה מידי.
כן, אפשר לשלוט מעט על כך ולדאוג שישאר חלב יותר נוזלי מתחת לקצף, אך עדיין הקצף עצמו אוורירי מידי ולא נוטה לשקוע.
תובנות אחרות למישהו
גם אני מקציף ידנית עם מקציף נירוסטה איכותי ותיק מאוד, התוצאה נראית זהה (הזמנתי גם את הטוטו שיהיה להשוואה)
לאחר שראיתי את "סרטון ההדרכה להקצפה ולאטה-ארט" שצורף כאן, אני מבין שעם תוצאת ההקצפה הידנית- לא ניתן להגיע לתוצאה (ארט) זהה. פשוט כיוון שההקצפה הידנית- סמיכה מידי.
כן, אפשר לשלוט מעט על כך ולדאוג שישאר חלב יותר נוזלי מתחת לקצף, אך עדיין הקצף עצמו אוורירי מידי ולא נוטה לשקוע.
תובנות אחרות למישהו
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
בגדול, אתה צודק. הקצפה מקצועית בעזרת קיטור נותנת תוצאת יותר חלקה וקרמית.
אבל אפשר בהחלט לשפר. נסה לפמפם פחות, ודאג לערבב טוב טוב את הכד לאחר ההקצפה.
אתה תראה שהסמיכות יורדת משמעותית.
אבל אפשר בהחלט לשפר. נסה לפמפם פחות, ודאג לערבב טוב טוב את הכד לאחר ההקצפה.
אתה תראה שהסמיכות יורדת משמעותית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
יופי של מדריך ופספוס קטן.
רק שהמדריך החביב נוגע בקלילות במקינטה ש"בדיוק" הכינה קפה. אם זה היה המקרה הוא היה נכווה וזועק מכאב.
חוץ מזה לקראת הקיץ נשמח למדריך להכנת קפה קר.
חוץ מזה לקראת הקיץ נשמח למדריך להכנת קפה קר.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

Adix - אתה רומז לשחיתות בתקשורת?
חתכתי מהסרט הראשון את החלק בו אני שוטף את המקינטה מיד לאחר ההכנה, כי הוא היה ארוך ומייגע מדי.
אבל מיד לאחר ההכנה, אני שוטף את המקינטה הרותחת מתחת למים זורמים, והיא מתקררת תוך 5-10 שניות.
לגבי קפה קר - מתכון אכן יגיע!
חתכתי מהסרט הראשון את החלק בו אני שוטף את המקינטה מיד לאחר ההכנה, כי הוא היה ארוך ומייגע מדי.
אבל מיד לאחר ההכנה, אני שוטף את המקינטה הרותחת מתחת למים זורמים, והיא מתקררת תוך 5-10 שניות.
לגבי קפה קר - מתכון אכן יגיע!
הכל ברוח טובה
דרך אגב, כבר שנים אני מכין קפה קר בעזרת שייקר של ברמנים. מערבב קפה חם + סוכר בשיקר ולאחר מכן מוסיף חלב וקרח או חלב שהקפאתי מראש מערבב הכל בשייקר ומוזג. אפשר גם למזוג את הקפה לכוסות ולאחר מכן לערבב חלב וקרח בשייקר. הייתרון של השייקר שהוא לא דורש מכשירים חשמליים, כל התהליך מהיר וקל לניקוי.moti_r כתב:Adix - אתה רומז לשחיתות בתקשורת?![]()
לגבי קפה קר - מתכון אכן יגיע!...
אפרופו בריקה, צריך ממש להקפיד לכבות את האש בזמן אחרת הקפה נשרף.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתה מתאר קפה קר.
אני בד"כ מכין גרניטה, עם הבלנדר. יוצא משהו משהו.
לגבי הבריקה: נכון מאוד. אם לא מכבים ומיד שופכים, הקפה נשרף. אמרתי את זה בסרטון, אני מקווה שזה היה מספיק ברור.
אני בד"כ מכין גרניטה, עם הבלנדר. יוצא משהו משהו.
לגבי הבריקה: נכון מאוד. אם לא מכבים ומיד שופכים, הקפה נשרף. אמרתי את זה בסרטון, אני מקווה שזה היה מספיק ברור.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

מקציף קיטור מחדיר בועיות אל תוך החלב.
מקציף ידני קורע את החלב לגזרים, ולכן הקצף הופך להיות גס יותר.
למרות זאת, אפשר לנסות להקציף עם ידני ממש מעט. אתה תקבל משהו מוזר, כי זה יהיה איחוד של חלב חם וקצף גס - ביחד זה מרגיש דומה לקצף בינוני, אבל הוא לא יהיה קרמי כמו שקיטור יודע לנפק.
בכל אופן, אין סיבה לקנות מכונה רק בשביל ההקצפה...
מקציף ידני קורע את החלב לגזרים, ולכן הקצף הופך להיות גס יותר.
למרות זאת, אפשר לנסות להקציף עם ידני ממש מעט. אתה תקבל משהו מוזר, כי זה יהיה איחוד של חלב חם וקצף גס - ביחד זה מרגיש דומה לקצף בינוני, אבל הוא לא יהיה קרמי כמו שקיטור יודע לנפק.
בכל אופן, אין סיבה לקנות מכונה רק בשביל ההקצפה...
- joncafe
- גורו קפה

לאו דווקא - אני בהחלט רואה מצב שבו אנשים יקנו מכונה ברמה מסויימת כי הקצפת חלב מאד חשובה להם. אל תשכח שרוב האנשים בארץ עדיין מעדיפים "הפוך" על אספרסו.moti_r כתב:בכל אופן, אין סיבה לקנות מכונה רק בשביל ההקצפה......
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
שוב תודה על המאמר.
שני טיפים בעקבות הסרטונים והכניסה לעולם הבריקה / טוטוקרמה:
1. חשוב לחמם את הכוס לפני הכנת הקפה (במיוחד בקפוצ'ינו). פשוט להרתיח מים, למזוג אותם לכוס ושניה לפני התפרצות הבריקה לשפוך את המים הרותחים.
ככה הקפה חם ונשאר כזה.
2. לגבי השלב בו מורידים את החלב מהגז (טוטוקרמה) - מוטי מסביר לתת סיבוב קל, לראות את האדים ולהריח את החלב החם.
כבר ב 50 מעלות (נמדד באמצעות מדחום) יש מעט אדים וריח כאשר מקרבים את הראש. זה לא מספיק - אומנם החלב יוצא מוקצף לעילא ולעילא, אבל הקפה פושר עד קר (במיוחד בכוס שלא חוממה).
כשהחלב ב 70 מעלות (הטמפ' הרצויה), כמות האדים גדולה בהרבה ולאחר שקשוק הכלי, הריח ממלא את המטבח.
זהו השלב להוריד מהגז ולהתחיל לפמפם.
שני טיפים בעקבות הסרטונים והכניסה לעולם הבריקה / טוטוקרמה:
1. חשוב לחמם את הכוס לפני הכנת הקפה (במיוחד בקפוצ'ינו). פשוט להרתיח מים, למזוג אותם לכוס ושניה לפני התפרצות הבריקה לשפוך את המים הרותחים.
ככה הקפה חם ונשאר כזה.
2. לגבי השלב בו מורידים את החלב מהגז (טוטוקרמה) - מוטי מסביר לתת סיבוב קל, לראות את האדים ולהריח את החלב החם.
כבר ב 50 מעלות (נמדד באמצעות מדחום) יש מעט אדים וריח כאשר מקרבים את הראש. זה לא מספיק - אומנם החלב יוצא מוקצף לעילא ולעילא, אבל הקפה פושר עד קר (במיוחד בכוס שלא חוממה).
כשהחלב ב 70 מעלות (הטמפ' הרצויה), כמות האדים גדולה בהרבה ולאחר שקשוק הכלי, הריח ממלא את המטבח.
זהו השלב להוריד מהגז ולהתחיל לפמפם.
- joncafe
- גורו קפה

שיטה פשוטה יותר היא להכניס את הספל עם מעט מאד (10 מ"ל) מים למיקרו לכחצי דקה.uriler כתב:1. חשוב לחמם את הכוס לפני הכנת הקפה (במיוחד בקפוצ'ינו). פשוט להרתיח מים, למזוג אותם לכוס ושניה לפני התפרצות הבריקה לשפוך את המים הרותחים....
עובד נהדר.
ניתן להתאים את כמות המים והזמן במיקרו לפי הספל שמשתמשים בו (נסוי וטעיה...)