שאלה לגבי כיבוי אוטומטי של מגבר כח

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
bu13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

הי,
יש לי מגבר כח סטריאו, אשר נכנס למצב של STAND BY כאשר לא מגיע אליו אות (תקין לגמרי כאשר מדובר במוסיקה). כאשר אני צופה בסרט (הוא מניע את הרמקולים הקדמיים) לעיתים במהלך הסרט הוא נכבה ונדלק (לעיתים יותר מפעם אחת במהלך הסרט) מפני שלא תמיד מגיע סאונד לרמקולים הקדמיים.
א. האם נתקלתם בתופעה?
ב. האם זה לא עלול לפגוע בו (לא הייתי מדליק ומכבה אותו 3 פעמים במהלך שעתיים)? :מבולבל:

אני יודע לדוגמא שהסאב שלי עובד כך גם כן (אך שם זמן הכיבוי שלו ללא סיגנל הוא ארוך יותר, וגם כאשר הוא עובר למצב של SB הוא שקט לחלוטין. במגבר שלי ממש שומעים שהוא נכבה).

תודה לכל העוזרים,
אבי.
"הילדים הם גשר אל עצמנו שנתן לנו הזמן"

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

עדיף לבטל את האפשרות הזו לגמרי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #3 

bu13,
התופעה שאתה מתאר לא נשמעת הגיונית. במהלך צפייה בסרט, רוב המידע ב 100% מהסרט מגיע לרמקולים הקדמיים. ייתכן ואתה צופה בווליום מאוד נמוך?

bu13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

דווקא לא. אבל האם זה משנה, גם אם הווליום נמוך הוא עדיין צריך להתקבל במגבר כח, לא?
זיו, האם לדעתך ב- 100% מהזמן מגיע סאונד לרמקולים הקדמיים (מה קורה עם דיבורים שמגיעים רק לסנטר)? האם יש קשר לכך שהרמקולים הקדמיים מוגדרים ברסיבר כקטנים?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #5 

כאשר שומעים בעוצמת שמע נמוכה, לפעמים לא נשלח סיגנל לסאב במשך זמן מסויים והוא נכבה. דבר דומה עלול להתקיים עם המגבר, אך רק בעוצמת שמע קרובה ל Mute.
גם בסצנות בהם רוב השמע מגיע לסנטר, גם הרמקולים הקדמיים משתתפים ולכן המגבר לא אמור להכבה. בנוסף, המגבר נכבה רק לאחר פרק זמן ארוך (יחסית לסצנות בסרטים) בהם הוא לא מקבל סיגנל (או סיגנל מאוד חלש כמו בעוצמת שמע נמוכה).

1. האם ניתן להגדיר במגבר את פרק הזמן בו הוא יכבה לאחר שהוא מפסיק לקבל סיגנל? במידה וכן, הגדל את הזמן הזה.
2. בטל את הסנטר ובדוק אם התופעה עדיין מתקיימת.

bu13 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה זיו. חשבתי באמת על הניסוי עם הסנטר כדי לבדוק מה קורה אז. העוצמות שאני שומע בהן הן נורמליות לגמרי, והזמן הדרוש למגבר להכנס ל- Standby הוא דווקא די קצר (עניין של דקות ספורות).
אני עדיין מחפש איך אם בכלל אפשר לבצע את ההגדרה (לצערי אין לי את ה manual)- מדובר ב- audio analogue corelli..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”