הערות והארות בקשר למפרט מס' 1 סתיו 2009
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 146
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום שלום
אני הולך (סוף סוף) לבנות לי HTPC חדש, mythtv. המחשב הישן קורס מדי פעם, וגם מעיר אנשים בקצה השני של הרחוב בלילה.
חשבתי לקחת את המפרט הראשון ברשימה (אני לא צריך יותר מזה) ורק להחליף בו את המארז ל antec NSK2480 שאמור להיות שקט בטירוף (זו הדרישה היחידה באמת):
מעבד: AMD Athlon II X2 240 בהספק 65 וואט.
315 ש"ח
לוח אם: Gigabyte GA-MA78GM-UD2H
410 ש"ח
זכרון: G.Skill DDR2 1GB 800Mhz CL5 x 2
190 ש"ח
דיסק קשיח: WD5000AAKS 500GB
265 ש"ח
מארז+ספק: Antec NSK2480
350 ש"ח
הערות:
1. בלוח יש מקום לשני כרטיסים אם אני מבין, אחד יהיה כרטיס לכידה (שיש לי, pvr150). השני יהיה כרטיס רשת אלחוטי (אין בלוח, נכון?).
2. כמה דיסקים פנימיים אפשר לשים?
3. אני לא מתכוון לשחק משחקים בכלל במחשב, האם אפשר להוריד עוד מהמפרט הזה?
חן חן
אני הולך (סוף סוף) לבנות לי HTPC חדש, mythtv. המחשב הישן קורס מדי פעם, וגם מעיר אנשים בקצה השני של הרחוב בלילה.
חשבתי לקחת את המפרט הראשון ברשימה (אני לא צריך יותר מזה) ורק להחליף בו את המארז ל antec NSK2480 שאמור להיות שקט בטירוף (זו הדרישה היחידה באמת):
מעבד: AMD Athlon II X2 240 בהספק 65 וואט.
315 ש"ח
לוח אם: Gigabyte GA-MA78GM-UD2H
410 ש"ח
זכרון: G.Skill DDR2 1GB 800Mhz CL5 x 2
190 ש"ח
דיסק קשיח: WD5000AAKS 500GB
265 ש"ח
מארז+ספק: Antec NSK2480
350 ש"ח
הערות:
1. בלוח יש מקום לשני כרטיסים אם אני מבין, אחד יהיה כרטיס לכידה (שיש לי, pvr150). השני יהיה כרטיס רשת אלחוטי (אין בלוח, נכון?).
2. כמה דיסקים פנימיים אפשר לשים?
3. אני לא מתכוון לשחק משחקים בכלל במחשב, האם אפשר להוריד עוד מהמפרט הזה?
חן חן
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

האם כדאי להוסיף גם את המאוורר ממפרט 2 כדי שיהיה *יותר* שקט:
קירור חלופי למעבד: ThermalTake Golden Orb II
145 ש"ח
ועוד שאלה: אם בכל זאת נרצה להכין אותו לעבודה עם 1080p, האם פשוט יותר לעבור למפרט 2?
קירור חלופי למעבד: ThermalTake Golden Orb II
145 ש"ח
ועוד שאלה: אם בכל זאת נרצה להכין אותו לעבודה עם 1080p, האם פשוט יותר לעבור למפרט 2?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
1. יש בלוח 2 חריצי PCI, חריץ PCI-EX16 אחד וחריץ PCI-EX1 אחד. כלומר, ניתן לשים בו 2 כרטיסי PCI ו-2 כרטיסי PCI-EX1 אם לא תשים בו כרטיס מסך חיצוני.
2. אם אתה לא שם כונן אופטי, אז עד 4 הארד דיסקים (השלישי והרביעי עם מתאם מכני פשוט של 5.25" ל-3.5" או פשוט ברגים ארוכים). אם אתה שם כונן אופטי, אז עד 3 הארד דיסקים (השלישי עם המתאם).
3. לא חושב...
2. אם אתה לא שם כונן אופטי, אז עד 4 הארד דיסקים (השלישי והרביעי עם מתאם מכני פשוט של 5.25" ל-3.5" או פשוט ברגים ארוכים). אם אתה שם כונן אופטי, אז עד 3 הארד דיסקים (השלישי עם המתאם).
3. לא חושב...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

פגז.pixies כתב:2. אם אתה לא שם כונן אופטי, אז עד 4 הארד דיסקים (השלישי והרביעי עם מתאם מכני פשוט של 5.25" ל-3.5" או פשוט ברגים ארוכים). אם אתה שם כונן אופטי, אז עד 3 הארד דיסקים (השלישי עם המתאם)....
בוא נשאל ככה: אם אשים בו 3 כוננים קשיחים, האם תהיה בעית חום במארז?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לי יש את אחיו הגדול (ה-Fusion, בעל מרחב פנימי זהה) עם 3 דיסקים וכונן אופטי, ואין בעיות חום.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי הוא שקט מאוד (בעיקר אחרי ששמים את מפסקי המאווררים של המארז על מהירות הכי איטית), אבל היו גם גולשים שהתלוננו שהוא רועש... 
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ציינתי בתחילת השרשור שהמחירים נכונים לתאריך הרשום שם.
ייתכן שמחירי הזכרונות עלו מאז.
בכל מקרה, תרגיש חופשי להשתמש בפירמה זולה יותר, זה ממש לא קריטי עבור HTPC.
ייתכן שמחירי הזכרונות עלו מאז.
בכל מקרה, תרגיש חופשי להשתמש בפירמה זולה יותר, זה ממש לא קריטי עבור HTPC.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בוודאי, תמיד כיף להתחדש ולהשתדרג. תתחדש ותיהנה! 
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

טוב, הצלחתי להשיג הכל היום חוץ מלוח-האם. יכול להיות שהוא מיושן קצת? שווה לקנות משהו יותר מעודכן?
ועוד שאלה: איך לחבר את המחשב לLCD, עם הvga או ה- HD? בהנחה שאני אצפה באיכות 720p. והאודיו? לחבר את כל השישה? אני בספק אם אני אראה משהו שישתמש בזה.
תודה
ועוד שאלה: איך לחבר את המחשב לLCD, עם הvga או ה- HD? בהנחה שאני אצפה באיכות 720p. והאודיו? לחבר את כל השישה? אני בספק אם אני אראה משהו שישתמש בזה.
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בהחלט. אתה יכול לקחת את לוח האם ממפרט מספר 2. לוח מעולה.
לגבי ההתחברות, זה תלוי בדגמי המסך/רסיבר (אם יש) או סט רמקולים.
יש מסכים שלא עובדים טוב עם מחשב ב-HDMI. רוב דגמי ה-HD Ready של טושיבה והיטאצ'י, למשל, עובדים רע מאוד עם מחשב ב-HDMI ועדיף לחבר אותם ב-VGA.
בד"כ פשוט מומלץ לנסות את 2 החיבורים ואז להחליט עם איזה חיבור אתה מגיע לתוצאות שהכי מספקות אותך. אם תציין דגם, אוכל לנחש עם מה הוא עובד יותר טוב.
לגבי האודיו, שוב, ציין מהו ציוד האודיו שלך.
לגבי ההתחברות, זה תלוי בדגמי המסך/רסיבר (אם יש) או סט רמקולים.
יש מסכים שלא עובדים טוב עם מחשב ב-HDMI. רוב דגמי ה-HD Ready של טושיבה והיטאצ'י, למשל, עובדים רע מאוד עם מחשב ב-HDMI ועדיף לחבר אותם ב-VGA.
בד"כ פשוט מומלץ לנסות את 2 החיבורים ואז להחליט עם איזה חיבור אתה מגיע לתוצאות שהכי מספקות אותך. אם תציין דגם, אוכל לנחש עם מה הוא עובד יותר טוב.
לגבי האודיו, שוב, ציין מהו ציוד האודיו שלך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עד כמה שזכור לי, הסקארלט עובדת מצויין ב-HDMI (נדמה לי שצריך לבחור בכניסת HDMI ספציפית שעובדת טוב עם מחשב. בדוק במדריך למשתמש).
לגבי רמקולים, אין צורך להעביר בשלב זה כבל נוסף. האודיו, בהגדרה נכונה, עובר דרך כבל ה-HDMI. אפשר גם לחבר כבל אודיו אנלוגי אחד מה-Front Line Out של כרטיס הקול המובנה של המחשב (שקע ירוק).
לגבי רמקולים, אין צורך להעביר בשלב זה כבל נוסף. האודיו, בהגדרה נכונה, עובר דרך כבל ה-HDMI. אפשר גם לחבר כבל אודיו אנלוגי אחד מה-Front Line Out של כרטיס הקול המובנה של המחשב (שקע ירוק).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ללינוקס יש תמיכה טובה רק לכרטיסי המסך של אנוידיה. אם אתה מעוניין לעבוד עם לינוקס, ייתכן שכדאי לך לחפש לוח אם עם כרטיס מסך של אנוידיה, 9300/9400 למשל. עוד אפשרות זה לנטרל כרטיס מסך בלוח האם או לקנות לוח אם ללא כרטיס מסך ולהוסיף כרטיס מסך חיצוני של אנוידיה.
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

טוב... עכשיו חזרתי לנק' ההתחלה בקשר ללוח...
כבר יש לי AMD athlon II 245, זכרון 2G ddr2, ומארז antec nsk2480. עכשיו פתאום נפל לי האסימון שהלוח שאני רוצה לקנות כולל כרטיס מובנה של ATI, וזה לא ממש טוב ללינוקס.
אז הנה השאלה: אני צריך לוח אם microATX שמיועד להחזיק מעבד amd athlon II X2 245, עובד עם זכרון ddr2, ועם כרטיס nvidia מובנה (עם יכולות HD כמובן). רצוי גם מקום לשני כרטיסים. יש למישהו המלצה?
חן חן
כבר יש לי AMD athlon II 245, זכרון 2G ddr2, ומארז antec nsk2480. עכשיו פתאום נפל לי האסימון שהלוח שאני רוצה לקנות כולל כרטיס מובנה של ATI, וזה לא ממש טוב ללינוקס.
אז הנה השאלה: אני צריך לוח אם microATX שמיועד להחזיק מעבד amd athlon II X2 245, עובד עם זכרון ddr2, ועם כרטיס nvidia מובנה (עם יכולות HD כמובן). רצוי גם מקום לשני כרטיסים. יש למישהו המלצה?
חן חן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למרבה הצער אין כזה דבר. יש רק לוחות לאינטל עם כרטיס מסך מובנה של אנוידיה.
מה שאתה יכול לעשות זה ללכת על כרטיס מסך חיצוני של אנוידיה שעולה כ-200 שקל, ולוח אם זול ל-AMD ללא כרטיס מסך.
מה שאתה יכול לעשות זה ללכת על כרטיס מסך חיצוני של אנוידיה שעולה כ-200 שקל, ולוח אם זול ל-AMD ללא כרטיס מסך.
-
reformy
-
- חבר פעיל מאוד

ואו זה קשה. מצאתי את זה:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=3081
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2817
מה דעתך?