שאלה קטנה
-
zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 471
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יש לי *** אקוסטיקה בסלון, ויש לי פרדיים מוניטור 3 V.4 שהם עם פיר אחורי
עד עכשיו הם היו רחוקים מהקיר בכדי שלא יהיו יותר מדי גלים עומדים והחזרים, אבל..., השבוע ניקינו ושכחתי להחזיר אותם למקום והם היו קרובים לקיר, ואהבתי את הסאונד
השאלה שלי היא אם קרבתם לקיר פוגמת באיכות או שיכול להיות גם שבמצבים מסויימים זה אפילו יתרום
אני כבר אומר שבכל מקרה אני אשאיר אותם בינתיים קרוב לקיר כי אני אהבתי את הסאונד, אני גם אריץ כמה בדיקות
תודה
עד עכשיו הם היו רחוקים מהקיר בכדי שלא יהיו יותר מדי גלים עומדים והחזרים, אבל..., השבוע ניקינו ושכחתי להחזיר אותם למקום והם היו קרובים לקיר, ואהבתי את הסאונד
השאלה שלי היא אם קרבתם לקיר פוגמת באיכות או שיכול להיות גם שבמצבים מסויימים זה אפילו יתרום
אני כבר אומר שבכל מקרה אני אשאיר אותם בינתיים קרוב לקיר כי אני אהבתי את הסאונד, אני גם אריץ כמה בדיקות
תודה
-
zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התגובה המהירה
מצטער על "ניבולי הפה" בנוגע לאקוסטיקה ה"ממש לא טובה" בסלוני
אני לא בא לשאול מה נכון או לא נכון מבחינתי, אלא מבחינת ההיבט הפיזיקלי של המצב...
הכוונה היא שהאם התדרים החוזרים מהקיר פוגמים בתדרים אחרים שאני כרגע לא שם לב אליהם וכו', האם אני מאבד מהפירוט של הרמקול או לא?
יכול להיות שזה נשמע לי טוב אבל בעצם פוגם ומונע ממני לשמוע פרטים חשובים בצליל ופוגם באיזון של הרמקול
אני לא בא לשאול מה נכון או לא נכון מבחינתי, אלא מבחינת ההיבט הפיזיקלי של המצב...
הכוונה היא שהאם התדרים החוזרים מהקיר פוגמים בתדרים אחרים שאני כרגע לא שם לב אליהם וכו', האם אני מאבד מהפירוט של הרמקול או לא?
יכול להיות שזה נשמע לי טוב אבל בעצם פוגם ומונע ממני לשמוע פרטים חשובים בצליל ופוגם באיזון של הרמקול
ראה ...יש בעיה כי אנחנו על פדי פורום ולא אצלך בבית .
אני לא מכיר את המצבים האקוסטים שהרמקולים מצויים אצלך בבית ..
אבל אוהב או לא אוהב אלא ביטויים דיי רציניים ודיי החלטיים בתחום שלנו .
אני ממש לא יודע איך הרמקול הזה מתנהג אצלך בחדר . והאם חסימת הפורט האחרוי בזה שהצמדת אותם יותר לקיר מבעבר השפיע בצורה פיסיקאלית על הדבר .
בדרך כלל : רמקולים עם פיר אחורי נוטים להזיז מהקירות האחרויים בשביל לתת לרמקול "לנשום" כראוי .
אבל שוב אתה הצהרת שאתה אוהב את הנעשה הרבה יותר ממה שהיה לך בעבר .
תהנה
בכל מקרה יש צמיד טעם לנסות ולנסות ולנסות עד שמגיעים להחלטה מה נשמע לנו הכי טוב .
חבל להתעסק כרגע בפיסיקה ובסטנדרטים של "נכון" או לא "נכון" ...
נגיד ואתה באמת "מאבד" פירוט כל שהו? SO? ...אם התוצאה מוצאת חן בעינך כרגע יותר אשריך .
אביעד
אני לא מכיר את המצבים האקוסטים שהרמקולים מצויים אצלך בבית ..
אבל אוהב או לא אוהב אלא ביטויים דיי רציניים ודיי החלטיים בתחום שלנו .
אני ממש לא יודע איך הרמקול הזה מתנהג אצלך בחדר . והאם חסימת הפורט האחרוי בזה שהצמדת אותם יותר לקיר מבעבר השפיע בצורה פיסיקאלית על הדבר .
בדרך כלל : רמקולים עם פיר אחורי נוטים להזיז מהקירות האחרויים בשביל לתת לרמקול "לנשום" כראוי .
אבל שוב אתה הצהרת שאתה אוהב את הנעשה הרבה יותר ממה שהיה לך בעבר .
תהנה
בכל מקרה יש צמיד טעם לנסות ולנסות ולנסות עד שמגיעים להחלטה מה נשמע לנו הכי טוב .
חבל להתעסק כרגע בפיסיקה ובסטנדרטים של "נכון" או לא "נכון" ...
נגיד ואתה באמת "מאבד" פירוט כל שהו? SO? ...אם התוצאה מוצאת חן בעינך כרגע יותר אשריך .
אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
אני גם חושב שהאוזן זאת האינדיקציה, ואם אתה מבסוט, אז אתה מבסוט.
תגידו, אני חדש פה, ואפרופו שרשור מקביל, המושג ROOM MODES מוכר פה?
כעיקרון, גלים עומדים תמיד ישנם, אנו פשוט "מנווטים" בתוך השדות שלהם
.
החזרים גם תמיד ישנם. על ידי הזזה אתה פשוט משנה את המשחק בתדרים.
(אני מתעלם כרגע מיישום בליעה/פיזור אקוסטיים וכו').
לא רק מיקום הרמקול קובע ביחס לגלים עומדים, אלא ישנה משמעות למיקום גם לגבי ההחזרים.
מומלץ שהמרחק של רמקול יהיה שונה בין כל משטח מחזיר אליו הוא קרוב (קרי: X מקיר אחורי, Y מקיר צידי, Z מרצפה וכדומה).
זה כדי שההתאבכויות הבונות/הורסות לא יחזרו על עצמם.
תגידו, אני חדש פה, ואפרופו שרשור מקביל, המושג ROOM MODES מוכר פה?
כעיקרון, גלים עומדים תמיד ישנם, אנו פשוט "מנווטים" בתוך השדות שלהם
החזרים גם תמיד ישנם. על ידי הזזה אתה פשוט משנה את המשחק בתדרים.
(אני מתעלם כרגע מיישום בליעה/פיזור אקוסטיים וכו').
לא רק מיקום הרמקול קובע ביחס לגלים עומדים, אלא ישנה משמעות למיקום גם לגבי ההחזרים.
מומלץ שהמרחק של רמקול יהיה שונה בין כל משטח מחזיר אליו הוא קרוב (קרי: X מקיר אחורי, Y מקיר צידי, Z מרצפה וכדומה).
זה כדי שההתאבכויות הבונות/הורסות לא יחזרו על עצמם.
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com
-
zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

מסכים עם מרטין
אני חושב שצריך איזה מאמר מפציץ על אקוסטיקה בחדרים ותשובות לגבי השאלות האלה שלרוב חוזרות על עצמן
אם היה לי את הידע הייתי כותב בשמחה
אם היה לי את הידע הייתי כותב בשמחה