השדרגת בוערת.. הכנתי שיעורים, עכשיו אני צריך שיבדקו אותם...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

המלצה למסך 50" בלי כבלים/לווין.
יש לי כיום מסך 37 של שארפ: LC-37WT1E כמו שמישהו פה כותב בחתימה שלו: השדרגת בוערת.
לאחרונה הצלחתי למצוא מישהו שיעשה לי "טובה" וייקח ממני את המסך הזה שלפני כשנתיים עלה לי יד ורגל מה שפשוט מכריח אותי לקנות מסך חדש...

התמהיל שלי מאוד פשוט:
PS3, XBOX360, Xtreamer. אולי לעתים רחוקות מחשב.
כולם מחוברים ל- reciever כך שהסאונד מהמסך תמיד נמצא ב- 0.
אין כבלים, אין לווין, אין ממיר דיגיטלי.
מרחק הצפייה הוא 2.7 - 3 מטרים.
התקציב המקסימלי: 7000-8000
עקרונית הסלון מואר אבל כשאני כבר יושב לשחק או לצפות במשהו, אני סוגר את התריסים (גם היום עם ה- LCD).

על פי כמה אינדיקטורים שמבוססים על המלצות, מגבלות תקציב והעדפה אישית החלטתי ללכת על 50". המליצו לי שאולי כדאי אפילו יותר גדול אבל אני לא חושב שזה אפשרי בתקציב הנ"ל.

ממה שהספקתי לברר וללמוד:
LCD ב-50" זה לא בתקציב הזה.
ראיתי המלצות לכיוון FHD בגלל הגודל, המרחק ותמהיל הצפייה.
קראתי שבמגבלות התקציב, פלאסמה תתן עבודה טובה יותר למשחקים בגלל השחורים, בגלל התנועה ובגלל שצריבות מסך זה נחלת העבר אם שומרים על כמה כללים פשוטים.

איפה שאני נמצא היום, אני מסתכל על ה- Samsung PS50B55 אני מסתכל על איכות תמונה, FHD, המלצות כאן ובמקומות אחרים (אני מבין שהבעיה עם המריחות נפתרה?) חיבורים וכו'.
לדוגמה, מעניינת אותי מאוד העובדה שיש לה יציאה אופטית: יש לי את הרמקולים Z5500 שהם נהדרים אבל רק עם כניסה אופטית אחת מה שהיום דורש ממני להחליף כל פעם את הכבל או לשחק עם מפצלים. אם המסך הזה יוריד ממני את הדאגה הזו זה יהיה נחמד.

זה המצב, אלו שיעורי הבית שלי, אני אודה לדעתכם.

תודה.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול גם ללכת על LCD בגדלים 46/47 אינץ'..

סמסונג B550 בגודל "46
פיליפס 8404 בגודל "47

מגרדים את ה8000

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

Re: השדרגת בוערת.. הכנתי שיעורים, עכשיו אני צריך שיבדקו אותם

שליחה #3 

sierra13 כתב:המלצה למסך 50" בלי כבלים/לווין.
יש לי כיום מסך 37 של שארפ: LC-37WT1E כמו שמישהו פה כותב בחתימה שלו: השדרגת בוערת.
לאחרונה הצלחתי למצוא מישהו שיעשה לי "טובה" וייקח ממני את המסך הזה שלפני כשנתיים עלה לי יד ורגל מה שפשוט מכריח אותי לקנות מסך חדש...

התמהיל שלי מאוד פשוט:
PS3, XBOX360, Xtreamer. אולי לעתים רחוקות מחשב.
כולם מחוברים ל- reciever כך שהסאונד מהמסך תמיד נמצא ב- 0.
אין כבלים, אין לווין, אין ממיר דיגיטלי.
מרחק הצפייה הוא 2.7 - 3 מטרים.
התקציב המקסימלי: 7000-8000
עקרונית הסלון מואר אבל כשאני כבר יושב לשחק או לצפות במשהו, אני סוגר את התריסים (גם היום עם ה- LCD).

על פי כמה אינדיקטורים שמבוססים על המלצות, מגבלות תקציב והעדפה אישית החלטתי ללכת על 50". המליצו לי שאולי כדאי אפילו יותר גדול אבל אני לא חושב שזה אפשרי בתקציב הנ"ל.

ממה שהספקתי לברר וללמוד:
LCD ב-50" זה לא בתקציב הזה.
ראיתי המלצות לכיוון FHD בגלל הגודל, המרחק ותמהיל הצפייה.
קראתי שבמגבלות התקציב, פלאסמה תתן עבודה טובה יותר למשחקים בגלל השחורים, בגלל התנועה ובגלל שצריבות מסך זה נחלת העבר אם שומרים על כמה כללים פשוטים.

איפה שאני נמצא היום, אני מסתכל על ה- Samsung PS50B55 אני מסתכל על איכות תמונה, FHD, המלצות כאן ובמקומות אחרים (אני מבין שהבעיה עם המריחות נפתרה?) חיבורים וכו'.
לדוגמה, מעניינת אותי מאוד העובדה שיש לה יציאה אופטית: יש לי את הרמקולים Z5500 שהם נהדרים אבל רק עם כניסה אופטית אחת מה שהיום דורש ממני להחליף כל פעם את הכבל או לשחק עם מפצלים. אם המסך הזה יוריד ממני את הדאגה הזו זה יהיה נחמד.

זה המצב, אלו שיעורי הבית שלי, אני אודה לדעתכם.

תודה.
...
sierra13 שלום לך .

המלצתי היא מסך LCD גודל 46 אינצ' . FHD . סמסונג דגם b-550 . שבחיבור ל ps-3 הוא מתאים ביותר .
ולגבי חיבורים אחרים הוא פשוט מעולה .

בהצלחה . (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה,
אני מבין מהתשובות שמתייחסות ל- LCD ולא לפלאסמה, שהציון שקיבלתי על השיעורים הוא לא משהו.. אבל אם יורשה לי, אני אנסה להסביר:
מדברים שקראתי פה וברשת (למשל HD GURU) פלאסמה עדיין נחשבת לאיכות צפייה לא רעה בכלל וכפתרון טוב בעלות סבירה למסכים גדולים:

[left]LCD is your only choice if size or budget constraints limit you to a below 42” size. While you have a choice of plasma or LCD at 42” and above, HD Guru and most other experts agree that plasma beats LCD (including those labeled “LED”) in overall picture quality.[/left]
שאר ההסבר בקישור, אל תעלו עלי, זה לא אני כתבתי...

דבר שני, אני בבלבלות נוראיות במה שקשור ל- FHD מול HDR.
ראיתי בתצוגה איכותית (כלומר, שידור טוב, תנאים תאורה אמיתיים, מסכים שלא תלויים בגובה 10 קמ", מוכר שבא בכיף ולא מעיק, אותו תוכן) שני פלאסמות 50 של פאנסוניק (אחת זה V10 והשנייה אני חושב C10) שאין ויכוח שהם סבבה ואפילו יותר מזה - אחת FHD והשנייה לא.
תהרגו אותי, עד שנכנסתי לתוך המסכים לא ראיתי הבדל בפרטים בתמונה בין FHD ל- HDR.
כן ראיתי תמונה טובה יותר באופן כללי ב- FHD אבל כאמור זה יותר בכיוון של איכות כללית ולא בגלל פרטים שהלכו לאיבוד ב- HDR.
ב- FHD הייתה פחות השתקפות, פחות היבהוב - דברים כאלו.
ככה שעכשיו אני די בטוח שעבורי לפחות אין יתרון או צורך ב- FHD אפילו ב- 50" אבל נראה שמסכי ה- FHD מושקעים יותר גם מבחינת דברים אחרים.
ועכשיו זה סתם מעיק בקטע של "אני לא צריך FHD כי אני לא רואה הבדל בפירוט, אבל אולי אני צריך FHD בגלל שאר הדברים שאמורים להיות גם ב- HDR אבל אין כי הקבלן חסך במלט או משהו".

אני צריך למצוא מקום שמראה את המסכים שהמלצתם עליהם ואת הסאמסונג 50...

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #5 

תוכל לראות אותם בא.ל.מ ואם אני לא טועה בארמגדון
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

sierra13 כתב:תודה,
אני מבין מהתשובות שמתייחסות ל- LCD ולא לפלאסמה, שהציון שקיבלתי על השיעורים הוא לא משהו.. אבל אם יורשה לי, אני אנסה להסביר:
מדברים שקראתי פה וברשת (למשל HD GURU) פלאסמה עדיין נחשבת לאיכות צפייה לא רעה בכלל וכפתרון טוב בעלות סבירה למסכים גדולים:

[left]LCD is your only choice if size or budget constraints limit you to a below 42” size. While you have a choice of plasma or LCD at 42” and above, HD Guru and most other experts agree that plasma beats LCD (including those labeled “LED”) in overall picture quality.[/left]
שאר ההסבר בקישור, אל תעלו עלי, זה לא אני כתבתי...

דבר שני, אני בבלבלות נוראיות במה שקשור ל- FHD מול HDR.
ראיתי בתצוגה איכותית (כלומר, שידור טוב, תנאים תאורה אמיתיים, מסכים שלא תלויים בגובה 10 קמ", מוכר שבא בכיף ולא מעיק, אותו תוכן) שני פלאסמות 50 של פאנסוניק (אחת זה V10 והשנייה אני חושב C10) שאין ויכוח שהם סבבה ואפילו יותר מזה - אחת FHD והשנייה לא.
תהרגו אותי, עד שנכנסתי לתוך המסכים לא ראיתי הבדל בפרטים בתמונה בין FHD ל- HDR.
כן ראיתי תמונה טובה יותר באופן כללי ב- FHD אבל כאמור זה יותר בכיוון של איכות כללית ולא בגלל פרטים שהלכו לאיבוד ב- HDR.
ב- FHD הייתה פחות השתקפות, פחות היבהוב - דברים כאלו.
ככה שעכשיו אני די בטוח שעבורי לפחות אין יתרון או צורך ב- FHD אפילו ב- 50" אבל נראה שמסכי ה- FHD מושקעים יותר גם מבחינת דברים אחרים.
ועכשיו זה סתם מעיק בקטע של "אני לא צריך FHD כי אני לא רואה הבדל בפירוט, אבל אולי אני צריך FHD בגלל שאר הדברים שאמורים להיות גם ב- HDR אבל אין כי הקבלן חסך במלט או משהו".

אני צריך למצוא מקום שמראה את המסכים שהמלצתם עליהם ואת הסאמסונג 50...
...
sierra13
שלום לך .

אתה יכול לפרט יותר בקשר להיבהוב על המסך . למה בדיוק אתה מתכוון לא אמור להיות שום היבהוב על המסך .

אשמח לקבל את תגובתך בנושא .

לילה טוב . (Y)

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הבהוב.כאילו ה- refresh rate נמוך מדי.
היו רגעים שזה הציק, היו רגעים שממש ראיתי שהתמונה לא סדירה והיו רגעים שלא חשתי בזה בכלל.
הייתה שם איזו אופצייה שהוא הפעיל שמיתנה את זה אבל עדיין יצא לי להתקל בזה אם כי ברמה פחותה.
הדרך הכי פשוטה לתאר את זה זה אם אתה זוכר במסכי מחשב CRT ה- refresh rate ב- default היה 60.
יש אנשים (ואני בינהם) ש "מרגישים" את ההבהוב הזה. זה לא משהו שאתה ממש רואה אלא יותר מרגיש - לי זה היה עושה כאב ראש תוך דקה.
מצד שני היו אצלנו אנשים שעבדו ככה שנים וטענו שהכל בסדר.

מה שהדאיג אותי היה שלפי התגובה של הבחור, זה כאילו נורמאלי. זתומרת הוא שיפר את המצב עם אחת ההגדרות אבל הוא לא היה בגישה של "רגע זה לא צריך להיות בכלל"
ועם כל מה שקראתי על 50HZ ו-100HZ התחלתי לדאוג שאולי במסך הזול יותר זה 50HZ וככה זה נראה..
ומדובר על מסך שחרג קצת מהתקציב גם ככה ואז אמרתי שאם זה המצב ככה במסך כזה, אני לא רוצה לחשוב מה יקרה לי במסך זול יותר..
בגלל זה עכשיו אני רוצה לבחון אותם בתנאי אמת ולא בתנאי חנות המונית..

spablos
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

9000es , הסמסונג שהמלצת b-550 מה תדירות התצוגה שלו? איזה סדרה הוא? ולמה המלצת דווקא עליו?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

spablos כתב:9000es , הסמסונג שהמלצת b-550 מה תדירות התצוגה שלו? איזה סדרה הוא? ולמה המלצת דווקא עליו?
...
spablos
שלום לך .

הסמסונג דגם b-550 מסך LCD הוא 50 הרץ .

יש למסך רמת שחורים במסך . פשוט מעולה ...
לחיבור ל ps-3 מומלץ מסך 50 הרץ .

לבסוף ............במחיר שלו אני לא רואה שום מסך שיכול להתמודד איתו .
הוא נראה יותר טוב ממסכים יקרים יותר .

לכן לפני רכישה יש צורך לראות את המסך בעיניים .
ומי שמתכוון לחבר ps-3 למסך .שיקח את קונסולת המשחק שלו לחנות ויחבר אותה למסך ויראה את היכולת שלו .

בהצלחה . (Y)

sierra13 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

9000es כתב:
spablos כתב:9000es , הסמסונג שהמלצת b-550 מה תדירות התצוגה שלו? איזה סדרה הוא? ולמה המלצת דווקא עליו?
...
הסמסונג דגם b-550 מסך LCD הוא 50 הרץ ....
....לחיבור ל ps-3 מומלץ מסך 50 הרץ .
(Y)
...
הי es9000,
מה הם הסיבות "על הנייר" להעדיף את ה- LCD 46 (אני מניח LA46B550?) על פני הפלאסמה 50 (PS50B550)? הכוונה ב"על הנייר" היא שברור לי שאין כמו מראה עיניים, אבל רציתי לדעת אם יש דברים בסיסיים בין המסכים/טכנולוגיות שגורמים להעדפה של אחד על פני השני?
בעיני (בתור הדיוט :) ) שניהם FHD, אחד יותר גדול שזה סבבה וה"טענות" הן שלפלאסמה יש תמונה טובה מאוד - לכאורה מה רע?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”