אלן פארסונס - מגיע לישראל בקרוב
חציו של הצמד המיתולוגי , שהרכיב את אחד מההרכבים המעניינים של עולם המוזיקה , הפופ ,והרוק המתקדם שניקרא.........הפרוייקט של אלן פארסון , ינחת אצלנו ל 2 הופעות במרץ הקרוב בהיכל התרבות.
חציו השני של הצמד, המוזיקאי אריק וולפסון, שהקים את ההרכב הזה......ניפטר בדיוק השבוע.
אלן פארסונס , הוא בהחלט עילוי , אחרי הכל הבחור הוא מוזיקאי מחונן ,יוצר ,מפיק , ואיש סאונד משובח , שזכה על עבודת הסאונד המדהימה שלו בפרס הגראמי. את עבודת הסאונד המדהימה שלו הוא עשה ביצירת המופת של הפינק פלוייד...... הצד האפל של הירח באולפני אבבי רואד שבלונדון. הוא היה טכנאי הקלטה ואיש הסאונד הראשי באלבום הזה.
הוא החל את דרכו בגיל 18 כעוזר טכנאי באולפני אבבי רואד הנחשבים והיוקרתיים , וזכה לקרדיט הראשון שלו כטכנאי הקלטות באלבומם של החיפושיות אבבי רואד. בהמשך עבד על אלבומם של הפינק פלוייד Atom Heart Mother.
בהמשך היה שותף להקלטות רבות עם אמנים רבים כטכנאי וכמפיק.
בשנת 74 הוא פוגש במיזנון של אולפני אבבי רואד , מוזיקאי סקוטי בשם אריק וולפסון ( שניפטר השבוע מסרטן בגיל 64 ) שעובד באולפן על אלבום קונספט ( סיפורי אדגר אלן פו ). פארסונס כבר עם רזומה של 2 אלבומי חיפושיות ופינק פלויד , ועסוק בפרוייקטים נוספים כאיש סאונד וכמפיק והוא מבקש מוולפסון שיהיה המנהל שלו.
וולפסון רואה את עבודתו המיוחדת והנחשבת של פארסונס עם אמנים שונים , ומציע לו הצעה. פארסונס יפיק ויהיה אחראי על הסאונד של החומרים שלו וגם של פארסונס עצמו. ברגע הזה נולד למעשה הפרוייקט של אלן פארסונס.
הלהקה למעשה לא הופיעה מעולם על הבמה ולמעשה הם היו להקת אולפן שעשתה חומרים מקוריים ואלבומי קונספט ואספה מוזיקאים שונים לכל אלבום. עדיין קשה היה בעידן ההוא לפני הופעת הסמפלרים לשחזר על במה את כל האפקטים המיוחדים והמסובכים שהשניים יצרו באולפן.
ההופעה הראשונה והיחידה שלהם על במה הייתה בשנת 90 , וגם אז בהדגמה מיוחדת. זו גם הייתה השנה בה התפרק ההרכב.
אלן פארסונס פרוג'קט הוציאה למעשה כ 10 אלבומים . וכמה מהשירים שלהם הפכו ללהיטי ענק כמו ....Eye in the Sky........ וכן Time .
בהמשך החל אלן פארסונס להופיע עם הרכב תחת השם Alan Parsons Live Project . ( ברשותו של וולפסון )
הוא מנגן על קלידים....גיטרות....באס וגם חליל.
בקריירה שלו הוא היה מועמד ל 10 פרסי גראמי על עבודת הסאונד שלו ועל ההפקות שלו.
כאמור.....בחודש מרץ הקרוב בהיכל התרבות שבת"א יופיע אלן פארסונס והפרוייקט שלו ב 2 ערבים. ב 7 וב 8 למרץ..בשעה 8 וחצי בערב מאוד יהיה כדאי להיות שם. אני אהיה שם ! .
http://www.alanparsonsmusic.com/
רפי_א
חציו השני של הצמד, המוזיקאי אריק וולפסון, שהקים את ההרכב הזה......ניפטר בדיוק השבוע.
אלן פארסונס , הוא בהחלט עילוי , אחרי הכל הבחור הוא מוזיקאי מחונן ,יוצר ,מפיק , ואיש סאונד משובח , שזכה על עבודת הסאונד המדהימה שלו בפרס הגראמי. את עבודת הסאונד המדהימה שלו הוא עשה ביצירת המופת של הפינק פלוייד...... הצד האפל של הירח באולפני אבבי רואד שבלונדון. הוא היה טכנאי הקלטה ואיש הסאונד הראשי באלבום הזה.
הוא החל את דרכו בגיל 18 כעוזר טכנאי באולפני אבבי רואד הנחשבים והיוקרתיים , וזכה לקרדיט הראשון שלו כטכנאי הקלטות באלבומם של החיפושיות אבבי רואד. בהמשך עבד על אלבומם של הפינק פלוייד Atom Heart Mother.
בהמשך היה שותף להקלטות רבות עם אמנים רבים כטכנאי וכמפיק.
בשנת 74 הוא פוגש במיזנון של אולפני אבבי רואד , מוזיקאי סקוטי בשם אריק וולפסון ( שניפטר השבוע מסרטן בגיל 64 ) שעובד באולפן על אלבום קונספט ( סיפורי אדגר אלן פו ). פארסונס כבר עם רזומה של 2 אלבומי חיפושיות ופינק פלויד , ועסוק בפרוייקטים נוספים כאיש סאונד וכמפיק והוא מבקש מוולפסון שיהיה המנהל שלו.
וולפסון רואה את עבודתו המיוחדת והנחשבת של פארסונס עם אמנים שונים , ומציע לו הצעה. פארסונס יפיק ויהיה אחראי על הסאונד של החומרים שלו וגם של פארסונס עצמו. ברגע הזה נולד למעשה הפרוייקט של אלן פארסונס.
הלהקה למעשה לא הופיעה מעולם על הבמה ולמעשה הם היו להקת אולפן שעשתה חומרים מקוריים ואלבומי קונספט ואספה מוזיקאים שונים לכל אלבום. עדיין קשה היה בעידן ההוא לפני הופעת הסמפלרים לשחזר על במה את כל האפקטים המיוחדים והמסובכים שהשניים יצרו באולפן.
ההופעה הראשונה והיחידה שלהם על במה הייתה בשנת 90 , וגם אז בהדגמה מיוחדת. זו גם הייתה השנה בה התפרק ההרכב.
אלן פארסונס פרוג'קט הוציאה למעשה כ 10 אלבומים . וכמה מהשירים שלהם הפכו ללהיטי ענק כמו ....Eye in the Sky........ וכן Time .
בהמשך החל אלן פארסונס להופיע עם הרכב תחת השם Alan Parsons Live Project . ( ברשותו של וולפסון )
הוא מנגן על קלידים....גיטרות....באס וגם חליל.
בקריירה שלו הוא היה מועמד ל 10 פרסי גראמי על עבודת הסאונד שלו ועל ההפקות שלו.
כאמור.....בחודש מרץ הקרוב בהיכל התרבות שבת"א יופיע אלן פארסונס והפרוייקט שלו ב 2 ערבים. ב 7 וב 8 למרץ..בשעה 8 וחצי בערב מאוד יהיה כדאי להיות שם. אני אהיה שם ! .
http://www.alanparsonsmusic.com/
רפי_א
נכון מאוד.....
אכן יש דמיון רב בין השיר טיים של אלן פארסונס ל us and them של הפינק פלוייד.
חשבתי אכן לציין את זה........ובסופו של דבר לא הדגשתי את זה ,אבל האוירה , השירה , הקצב ,וההשראה של 2 השירים .........בהחלט מאוד דומים.
אני מניח ומקווה שנישמע את טיים גם בארץ בקרוב.
באופן אישי אני גם מאוד אוהב את השירים .
רפי_א
חשבתי אכן לציין את זה........ובסופו של דבר לא הדגשתי את זה ,אבל האוירה , השירה , הקצב ,וההשראה של 2 השירים .........בהחלט מאוד דומים.
אני מניח ומקווה שנישמע את טיים גם בארץ בקרוב.
באופן אישי אני גם מאוד אוהב את השירים .
רפי_א
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
האלבום הראשום שלו Tales of Mystery and Imagination אלבום פשוט מצוין, שאר האלבומים נוטים לכיוון הפופ והיה לי קשה להתחבר אליהם.. בכל מקרה אהיה בצבא ולא אוכל לצאת להופעה אבל מאמין שיהיה חוויתי .
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
תודה על הסקירה המעולה.
חלק מהסיפור ידעתי מלפני 20 שנה, אבל הרוב היה חדש לי.
חלק מהסיפור ידעתי מלפני 20 שנה, אבל הרוב היה חדש לי.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
איזה יופי של פוסט - רכשתי את כל האלבומים שלו בתקליטי ויניל כבר אז, כל אלבום שיצא , אני בדיוק חוזר מתאילנד בתאריכים האלה ,אחרת הייתי קונה כרטיס ובא לארץ לראות את ההופעה - סוף סוף אמן בסדר גודל כזה מופיע בהיכל התרבות ולא באיזה פארק מסריח ונידח עם 60 אלף סרדינים דחוסים ביום קיץ מחניק .
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
הייתי ילד בן 5 שהשמיעו לי לראושנה את אלן פרסונס פרוג'קט פירמיד , והתכמרתי , הייתי שעות מקשיב לאלבום הזה עם אוזניות ומביט באקוואריום והתמכרתי .....
20 שנה אחרי כשהייתי בטיול בהולנד הם הופיעו ברוטרדם ובמקרה נתקלתי בזה ,כמובן שלא היו כרטיסים לא פתחו קופות והכל נמכר מראש ...אכלתי את הלב מאז ועד היום אני זוכר את זה.
לאלבומים שלהם תמיד היה סאונד סוף הדרך , וגיטריסיט מעולה עם צליל אופייני Ian Bairnson ,שעזב את הפרוייקט מזמן
20 שנה אחרי כשהייתי בטיול בהולנד הם הופיעו ברוטרדם ובמקרה נתקלתי בזה ,כמובן שלא היו כרטיסים לא פתחו קופות והכל נמכר מראש ...אכלתי את הלב מאז ועד היום אני זוכר את זה.
לאלבומים שלהם תמיד היה סאונד סוף הדרך , וגיטריסיט מעולה עם צליל אופייני Ian Bairnson ,שעזב את הפרוייקט מזמן
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
וואו,
רק עכשיו ראיתי את זה. אין כמעט ספק שאני אהיה באולם.
לעניות דעתי Tales of Mystery and Imagination הוא אחד מאלבומי המופת של הפרוגרסיב רוק. לא מזמן יצאה לו גרסת Remastered Deluxe Edition שנרכשה ומומלצת בחום.
האלבומים האחרים (חוץ מ-I Robot) הם באמת יותר פופיים, אבל גם פופ צריך לדעת לעשות, ושירים כמו Eye in the sky ו-Old and Wise עדיין עושים לי צמרמורת קטנה בכל פעם
רק עכשיו ראיתי את זה. אין כמעט ספק שאני אהיה באולם.
לעניות דעתי Tales of Mystery and Imagination הוא אחד מאלבומי המופת של הפרוגרסיב רוק. לא מזמן יצאה לו גרסת Remastered Deluxe Edition שנרכשה ומומלצת בחום.
האלבומים האחרים (חוץ מ-I Robot) הם באמת יותר פופיים, אבל גם פופ צריך לדעת לעשות, ושירים כמו Eye in the sky ו-Old and Wise עדיין עושים לי צמרמורת קטנה בכל פעם
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
הדרן:danlior כתב:היכן ניתן לרכוש כרטיסים?roypeles כתב:רכשתי לעצמי 2 כרטיסים ל 7 לחודש. שורה שניה, מקום אסטרטגי.........
http://www.hadran.co.il/
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
ראיתי איפשהו שהוא אמר שהוא הקליט את זה בחנות שעונים עתיקים, עם מכונת הקלטה 14 ערוצים...sam22 כתב:חשוב לציין שהוא האיש מאחרוי השעונים המועררים בDSOTM...
מאוד מסקרן אותי איך יראה המופע היום בערב, ומי יהיו הזמרים המובילים, שבטח הם אלמוניים, ולא המקוריים שביצעו את השירה המקורית.
עוד יותר מעניין, זה העיבוד של המוסיקה, בלייב-מחוץ לאולפני ההקלטות.