פרויקט Speaker Stands שעשיתי
רציתי לשתף אתכם בפרויקט בניית מעמדים לרמקולים שהכנתי לאחרונה.
התכנון המקורי היה ליצור משהו בין הסטנדים של פוקל המקוריים, לבין פרויקט DIY נחמד שמצאתי כאן, והתוצאה הייתה משהו כזה (תמונה 1, אך בסוף פישטתי את האלמנטים בעיקר בכדי לחסוך בעלויות).
.
הדרישות שלי מהסטנד היו:
1. שתהיה לו פלטת בסיס גדולה ויציבה.
2. סטנד יחסית גדול, עם אפשרות למלא בחול.
3. אפשרות לחבר את הרמקולים לפלטה העליונה באמצעות ברגים (קיימת הכנה ברמקולים).
4. זול.
החומרים בהם השתמשתי הם:
- פלטת בסיס MDF 30 מ"מ (35 X 25 ס"מ)
- פלטה עליונה MDF 20 מ"מ (20 X 15 ס"מ)
- צינור PVC 4 צול (52 ס"מ גובה)
- מוט הברגה, ברגים, צבע ושות..
הבנייה עצמה:
ראשית יש לחבר בין הבסיס לבין מוט ההברגה, יש לקדוח חור בבסיס עם מקדח שטוח, כך שניתן יהיה למקם את הסוגר בתוך העץ ולמנוע ממנו לבלוט החוצה (במקרה שלי לא רציתי את החור במרכז, בגלל האופן שבו הרמקול מונח מעל הבסיס). חתכתי את מוט ההברגה ע"פ הגודל הרצוי וחיברתי אותו עם סוגר אחד בתחתית (שגם אותו חיזקתי באמצעות דבק אפוקסי) ושני סוגרים מעל הבסיס לנעילה.
בשלב השני מיקמתי את צינור ה- PVC במקומו, לצינור מספר מטרות: להסתיר את מוט ההברגה, לאפשר מקום למילוי חול וכן לתת גימור יפה לסטנד. את הצינור חיברתי לבסיס באמצעות דבק אפוקסי (ניתן גם באמצעות סליקון- המטרה היא בעיקר שיהיה אטום היות ולא פועלים עליו כוחות כלהם).
בשלב השלישי, קדחתי חור מקביל בפלטה העליונה, וארבע חורים מתאימים לרמקול שלי.
שלב רביעי- צביעה (בסיס, וצבע סופי).
שלב חמישי- מילוי חול (לאחר חימום בתנור).
שלב שישי- ספייקים מתאימים.
וזהו.
[/url]
התכנון המקורי היה ליצור משהו בין הסטנדים של פוקל המקוריים, לבין פרויקט DIY נחמד שמצאתי כאן, והתוצאה הייתה משהו כזה (תמונה 1, אך בסוף פישטתי את האלמנטים בעיקר בכדי לחסוך בעלויות).
.
הדרישות שלי מהסטנד היו:
1. שתהיה לו פלטת בסיס גדולה ויציבה.
2. סטנד יחסית גדול, עם אפשרות למלא בחול.
3. אפשרות לחבר את הרמקולים לפלטה העליונה באמצעות ברגים (קיימת הכנה ברמקולים).
4. זול.
החומרים בהם השתמשתי הם:
- פלטת בסיס MDF 30 מ"מ (35 X 25 ס"מ)
- פלטה עליונה MDF 20 מ"מ (20 X 15 ס"מ)
- צינור PVC 4 צול (52 ס"מ גובה)
- מוט הברגה, ברגים, צבע ושות..
הבנייה עצמה:
ראשית יש לחבר בין הבסיס לבין מוט ההברגה, יש לקדוח חור בבסיס עם מקדח שטוח, כך שניתן יהיה למקם את הסוגר בתוך העץ ולמנוע ממנו לבלוט החוצה (במקרה שלי לא רציתי את החור במרכז, בגלל האופן שבו הרמקול מונח מעל הבסיס). חתכתי את מוט ההברגה ע"פ הגודל הרצוי וחיברתי אותו עם סוגר אחד בתחתית (שגם אותו חיזקתי באמצעות דבק אפוקסי) ושני סוגרים מעל הבסיס לנעילה.
בשלב השני מיקמתי את צינור ה- PVC במקומו, לצינור מספר מטרות: להסתיר את מוט ההברגה, לאפשר מקום למילוי חול וכן לתת גימור יפה לסטנד. את הצינור חיברתי לבסיס באמצעות דבק אפוקסי (ניתן גם באמצעות סליקון- המטרה היא בעיקר שיהיה אטום היות ולא פועלים עליו כוחות כלהם).
בשלב השלישי, קדחתי חור מקביל בפלטה העליונה, וארבע חורים מתאימים לרמקול שלי.
שלב רביעי- צביעה (בסיס, וצבע סופי).
שלב חמישי- מילוי חול (לאחר חימום בתנור).
שלב שישי- ספייקים מתאימים.
וזהו.
[/url]
-
- התכנון המקורי ב- sketchup
-
- פלטות בסיס
-
- קידוח הפלטה לצורך העברת מוט ההברגה
"הילדים הם גשר אל עצמנו שנתן לנו הזמן"
- MartinHSabag
- מנהל