אני מקרין על הקיר שלי וכל סרט יש לו פורמט שונה.
חוץ מזה יש לי גם PS שאני רוצה לחבר למקרן ומשער שגם לו יש פורמט שונה.
איך אני יודע איזה גודל מסך לקנות? הרי אם אני אקנה מסך צר מידי אז התצוגה תצא מהשוליים ואם אקנה גבוה מידי אז יהיו שוליים לבנים.
האם כדאי בכלל לקנות מסך 4:3 וזהו כדי להיות בטוח?
איך מחשבים גודל מסך?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תקנה מסך ביחס של הפאנל של המקרן (16:9 אם זה מקרן ק"ב).
אם הרבה מהתכנים שלך הם בפורמט רחב יותר, אזי אתה יכול לקנות מסך רחב יותר ולהשתמש בעדשה אנאמורפית (בהנחה שהתקציב והמקרן מאפשרים) ואז למסך מהצדדים ע"י וילונות, כמו בקולנוע.
רוב האנשים ייקנו מסך ביחס של המקרן, קרי, 16:9 ובסרטים אנאמורפיים יהיו להם פסים שחורים למעלה ולמטה או במקרה של מסך נגלל, רק למעלה.
אם הרבה מהתכנים שלך הם בפורמט רחב יותר, אזי אתה יכול לקנות מסך רחב יותר ולהשתמש בעדשה אנאמורפית (בהנחה שהתקציב והמקרן מאפשרים) ואז למסך מהצדדים ע"י וילונות, כמו בקולנוע.
רוב האנשים ייקנו מסך ביחס של המקרן, קרי, 16:9 ובסרטים אנאמורפיים יהיו להם פסים שחורים למעלה ולמטה או במקרה של מסך נגלל, רק למעלה.
אתה מתכוון ליחס מסך.
לך על 16.9 הנפוץ לקולנוע ביתי.karlos כתב:אני מקרין על הקיר שלי וכל סרט יש לו פורמט שונה.
חוץ מזה יש לי גם PS שאני רוצה לחבר למקרן ומשער שגם לו יש פורמט שונה.
איך אני יודע איזה גודל מסך לקנות? הרי אם אני אקנה מסך צר מידי אז התצוגה תצא מהשוליים ואם אקנה גבוה מידי אז יהיו שוליים לבנים.
האם כדאי בכלל לקנות מסך 4:3 וזהו כדי להיות בטוח?...
לגבי גודל זה תלוי בסוג המקרן, מרחק ההתקנה מהמסך, ומרחק הישיבה מהמסך.
יחס מומלץ הוא רוחב מסך כפול 1.50 = מרחק ישיבה . או ההפך מרחק הישיבה לחלק 1.50 שווה לרוחב מסך. לגבי מידות מרחקים ויכולת זום כנס למחשבון של האתר projectorcentral.com
בהצלחה.