USB ל S/PDIF מה בדיוק קורה שם

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם. אתחיל בכמה הבהרות, ראשית אינני איש מחשבים לכן אם חלק מההנחות שלי מוטעות לחלוטין אז אבקש להסביר בשפה פשוטה והגיונית ללא משוואות וטורים למיניהם. שנית המחשב משמש אצלי כמקור למוזיקה לכן אני מפרסם בפורם הזה. ולשאלה. התפרסמו פה לאחרונה כמה שרשורים על DAC והמעבר מ USB ל SPDIF. האמת, אני קצת מבולבל. חשבתי שהמידע שעובר בחיבור SPDIF (אופטי או קואקסלי) הוא דיגיטלי למהדרין ולכן הצד המקבל חייב ב DAC כדי לפענח עת המידע. אך בשרשור הזה:
http://www.hometheater.co.il/vt98413.%D ... 7%91%D7%9C
דובר שהמעבר ל SPDIF בעצם דורש DAC ולא סתם "מתאם" שמאפשר החלפת חיבור. אם המידע הוא דיגיטלי למה צריך DAC? זה לא שונה,לצורך הדוגמה, מנגן במחשב שיודע לטפל במספר פורמטים, MP3 FLAC וכו'? אם יש כרטיס קול ONBOARD שמוציא SPDIF אז הוא משפיע על הצליל? עושה לו המרה כלשהי?

תודה מראש לכל העונים. 
כל יום לומדים משהו חדש

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

השאלה מבולבלת מדי, מה אתה רוצה לדעת?

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

yairf כתב:השאלה מבולבלת מדי, מה אתה רוצה לדעת?
...
כמו שציינתי אני בעצמי קצת מבולבל, אני אנסה למקד. לפי מה שקראתי מדובר בפרוטוקול להעביר מידע מסוג אודיו באופן כמעט זהה לפרוטוקול של האודיו המקצועי. אם נתעלם התחום הסראונד אז זהו אודיו לא דחוס. עכשיו לחיבורים למחשב. באופן פרקטי, נניח ואני רוצה לנגן קובץ אודיו WAV ולהוציא אותו בצורה זהה לחלוטין דרך SPDIF האם יש מכשיר שיעשה לי את ההמרה לפרוטוקול הנ"ל מיצעת USB סטנדרטית? האם המרה כזאת עשויה לפגוע במידע?
נניח שיש לך קובץ אם נתונים ידועים ומדודים, יש מכשיר זול פשוט שלאחר חיבור למחשב דרך USB יוציא לך את אותו קובץ בדיוק ללא שינויים כלל בפרוטוקול SPDIF?
מקווה שזה היה יותר ברור
כל יום לומדים משהו חדש

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

בטח שיש, וגם די בזול, אבל למה לא לעבוד עם USB DAC וזהו?

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אם יש DAC אם שתי כניסות או כרטיס קול (כמו במקרה שלי) שיש לו גם כניסת SPDIF אז עדיף לעשות המרה (אם ניתן לקרוא לזה ככה) דרך מכשיר זול ולשאיר את הDAC בכרטיס קול. מעבר לזה זו הייתה שאלה של הבנה.
כל יום לומדים משהו חדש

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”