גרסא חדשה של mythtv - יש סיבה למסיבה.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

לאחר כשנה וחצי של פיתוח מאסיבי, יצאה mythtv עם גרסא חדשה (0.22) לפני כחודש. הגרסא החדשה מכילה מספר לא קטן של שיפורים, ואף מהפיכות ב-mythtv, ובראשן טיפול בנושא הכי כאוב של myth עד היום: יכולות ה-GUI ויצירת themes.

הגרסא החדשה כוללת למעשה מנוע GUI חדש לגמרי שנכתב כמעט מאפס ולא נראה כמו אוסף של פאטצ'ים. המנוע החדש משתמש בספריות בסיס מתקדמות יותר אשר נותנות:
1. שימוש בהאצת חומרה.
2. ניגון flash והצגת דפי web מובנים.
3. אפקטים כמו אנימציות, fadeים וכו'.

התוצאה, היא מנוע GUI סופר עשיר וסופר גמיש. על בסיס המנוע הזה אפשר ליצור theme שתגרום ל-myth להיראות ולהתנהג כמו XBMC, מדיה פורטל או DVR כמו יס מקס. ניתן לראות דוגמאות ב:
http://www.mythtv.org/wiki/MythUI_Demo_Theme

הגרסא החדשה כוללת כמובן לא מעט שיפורים ותיקוני באגים, אני אציין את אלה שנראים לי חשובים:
1. תמיכה מלאה בהאצת חומרה של nvidia - VDPAU. אמנם התמיכה הזו עברה התאמה לגרסא הקודמת - אבל לגרסא החדשה יש יכולות משופרות וטובות יותר.
2. ניגון BDRIP מלא מתוך mythtv, ללא שימוש בנגן חיצוני. אמנם אין תמיכה בתפריט, אבל כן יש תמיכה בבחירת ערוצי שמע, תרגום ועוד ישירות מה-OSD.
3. פענוח TrueHD/MLP, DTS-HD MA, and E-AC-3.
4. זיהוי אוטומטי של framerate.
5. תמיכה אינטגרלית ב-dvbs2 וב-hdpvr.
6. תמיכה משופרת בהבאה אוטומטית של עטיפות, fanart ושאר metadata של סרטים וסדרות.
7. תמיכה בניווט וריטקלי/ הוריזונטלי או שניהם גם יחד.

לצער היושבים בציון, התיקונים שנכתבו (על ידי עידו, טוני ואנוכי) אשר מתקנים בעיות עברית ב-OSD לא נכנסו לגרסא הנוכחית (הם נמצאים בתור לגרסא הבאה שאמורה להיסגר באיזור פברואר). אני מעריך שלא יעבור הרבה זמן, ואני אעבור לגמרי לגרסא הזו - ואז אפרסם תיקון לעברית עבורה.
You are never fully dressed without a smile

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

תודה רבה, נראה מעניין (זה אומר שאני רץ להתקין :) )
מה זאת אומרת תיקונים? כרגע אין עברית בכלל ? היא הפוכה אולי? או שסתם לא שלמה בכל המקומות?

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #3 

ומה עם גרסה מקומפלת לWINDOWS?

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #4 

staticx כתב:תודה רבה, נראה מעניין (זה אומר שאני רץ להתקין :) )
מה זאת אומרת תיקונים? כרגע אין עברית בכלל ? היא הפוכה אולי? או שסתם לא שלמה בכל המקומות?
...
בעקרון ל-myth יש תמיכה בעברית ב-GUI (למרות שלפעמים התרגום די מזעזע...). הבעיות ה"ידועות" אשר הקוד המשותף תיקן הן בעיות של עברית ב-OSD תוך כדי צפייה בוידאו/טלוויזיה/תוכנית מוקלטת. תיאור התוכנית מוצג הפוך, ואינו מיושר לימין. בנוסף, גם התפריטים של ה-OSD אינם מיושרים ימינה ומתנהגים "הפוך".
כל זה תוקן כבר בגרסא הקודמת, והקוד הועלה למפתחים של myth. מכיוון שאף אחד לא ווידא ובדק שהתיקון הנ"ל עובד כמו שצריך עם הגרסא החדשה - מחכים עם הכנסה של התיקון עד לבדיקה מלאה.

IProgrammer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

מה אם הקלטה דיגיטלית בעבודה מול OSCAM (שכידוע, תומכת כיום בכרטיסי ה- YES הלבנים) ? יש חדש בנושא ?

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #6 

IProgrammer כתב:מה אם הקלטה דיגיטלית בעבודה מול OSCAM (שכידוע, תומכת כיום בכרטיסי ה- YES הלבנים) ? יש חדש בנושא ?
...
אין לי גרסא של oscam שמטפלת ביס כמו שצריך (אהמ..אהמ... רמז...רמז). אני הצלחתי לעבוד עם myth יחד עם newcs וקורא כרטיסים של smargo (תחת המגבלות של newcs כמובן).
בכל מקרה - ל-myth היתה תמיכה מצויינת ב-DVB, והגרסא האחרונה הכניסה את כל הפאטצ'ים של dvb-s2 פנימה, כולל סריקת ערוצים טובה יותר, משיכת EPG ישירת מה-EIT, ניצול כרטיס אחד להקלטת כמה ערוצים מאותו טרנספונדר ועוד.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

מה לגבי תרגום DVB-SUBTITLE?
הצלחת לראות בערוצי YES השונים?

IProgrammer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

Shed כתב:
IProgrammer כתב:מה אם הקלטה דיגיטלית בעבודה מול OSCAM (שכידוע, תומכת כיום בכרטיסי ה- YES הלבנים) ? יש חדש בנושא ?
...
אין לי גרסא של oscam שמטפלת ביס כמו שצריך (אהמ..אהמ... רמז...רמז). אני הצלחתי לעבוד עם myth יחד עם newcs וקורא כרטיסים של smargo (תחת המגבלות של newcs כמובן).
בכל מקרה - ל-myth היתה תמיכה מצויינת ב-DVB, והגרסא האחרונה הכניסה את כל הפאטצ'ים של dvb-s2 פנימה, כולל סריקת ערוצים טובה יותר, משיכת EPG ישירת מה-EIT, ניצול כרטיס אחד להקלטת כמה ערוצים מאותו טרנספונדר ועוד.
...
אני לא כלכך מבין מה לא עובד לך בגירסה של ה- OSCam. אני מבין שהוא כרגע לא מטפל בעידכון הכרטיס, אבל זאת לא צריכה להיות הבעיה כרגע. הגירסה שיש כרגע ב- OSCAM אמורה לעבוד חלק. אני בזמנו קימפלתי אותה בלינוק והשתמשתי בה ביחד עם Sage וגם MediaPortal ללא שינוי בשום שורת קוד והיא עבדה חלק.

מה כרגע לא עובד לך ?

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #9 

אני חייב להודות שבתור משתמש Mythtv חיכיתי בקוצר רוח לגירסא הזו ואני מעט מאוכזב.
הסיבות העיקריות הן התמיכה בעברית (ממש ציפיתי לחזור ולקרוא כבר מלמעלה למטה) וכל העיסוק ב metadata.
למעשה, הסידור של ספריית הסרטים והוידיאו הן הסיבה היחידה שהכנסתי כפתור של XBMC בתוך הfrontend של myth.
אני יודע שאמור להיות סקריפט חדש (JAMU) אבל עדיין לא ברור לי מדוע הם לא עושים זאת פשוט כמו XBMC, הגדרת הספריה וקביעת הסקריפט שייקח אוטומטית את כל המידע. ברגע שנגיע לשם אנחנו בדיוק במקום הנכון.

אני חושב שאין ספק ש myth היא יציבה ומצויינת לצפייה והקלטה של טלויזיה, אבל בכל הקשור לארגון והצגה גרפית יפה של הסרטים והסדרות היא עדיין לוקה בחסר.

אני כרגע ממליץ על השילוב בין שתי התוכנות הללו, זה די פשוט ליצור אותו והוא מנצח.

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

tur,

אם אתה עובד עם גרסא 0.21 - אז יש תיקון עבור ה-OSD בעברית. אותו תיקון גם משנה את ההתנהגות של כל לה-GUI במידה ובוחרים בשפת ממשק עברי (למשל: הפיכת תיפקודי החיצים בתפריטים).
אם אתה עובד עם 0.22 - תמתין קצת בסבלנות, אני מקווה שתוך זמן קצר אני אתפנה לעשות פורטינג לתיקון של 0.21 על 0.22. באופן תיאורטי לפחות, הוא אמור לעבוד שם חלק.

בנוגע לטיפול בקבצי וידאו - אני ממש לא מבין מה הבעיה. כל מה שצריך להגדיר ב-myth זה את הספרייה שבה יושבים קבצי הוידאו, וסקריפט שמושך את המידע מ-imdb. אפשר גם להשתמש ב-imdb bulk update ולהריץ אותו ב-cron פעם ביום.
ככה זה עובד ב-0.21 בלי בעיות. הגרסא החדשה הוסיפה יכולות GUI להצגת fan art נוסף ברקע, ושילבה את JAMU פנימה, תוך כדי הפרדה ואבחנה בין סרטים לסדרות.

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #11 

Shed,
אני חושב שהפער העיקרי נוגע לטיפול בסדרות טלויזיה (אלו שלא הוקלטו מצפייה בלוח המשדרים).
אני מסכים ש JAMU שיפר את המצב אבל בהשוואה ל XBMC - זה הרבה יותר קשה.
אני שיחקתי עם זה, ניסיתי כמה סקריפטים וכמובן שהוספתי אותם ל cron.
אם אתה מכיר את XBMC אתה כנראה מבין למה אני מתכוון ואם לא, תן הצצה.
בעיקרון, דרך ממשק המשתמש (ה GUI) אתה מגדיר את התוכן שנמצא בספריה מסוימת (נניח סדרות טלויזיה) ואז מגדיר את ה scrapper הרלוונטי (כאשר יש מגוון של אתרים שניתן להוריד מהם את המידע). ברגע זה, כל X זמן ה XBMC עושה זאת אוטומטית.
אני מאוד אוהב את MYTH אבל נראה לי שהפער הזה ניתן לגישור, על בסיס החלטה של המפתחים. בעיקר לאור העובדה שיש כבר תוכנת קוד פתוח שעושה זאת.
ואגב, JAMU דורשת מספר הגדרות שצריכות להיכנס לתוך הסקריפט, שוב, קצת פחות נוח למשתמש. לא סיפור גדול אבל סתם חבל.
מקווה מאוד ש 0.23 תהווה את השיפור המשמעותי, בעיקר לאור תחרות כתיבת ה themes שהם עושים לקראת ההפצה הזו.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”