למה אומרים שיש הבדל בין HDMI ל VGA ?
אתה לא יכול לבדוק דבר כזה בXtreamer אלא רק ע"י חיבור כרטיס מסך כלשהו לכלי תצוגה שיש לו את היכולת לתפקד כמסך מחשב מבחינת מיפוי פיקסלים. אם יש לך טלויזיה בעלת ארבע כניסות HDMI שכולן תומכות בNR ובמדריך למשתמש כתוב שמחשב יש לחבר רק לכניסת HDMI מסוימת מתוך הארבע יש לזה סיבה. הטלויזיה יודעת לקרוא את הצבעים שמגיעים מהכרטיס בצורה תקינה ובעצם להסתנכרן בצורה שתגרום לה לתפקד כמסך מחשב רק דרך אותה כניסה. אתה גם תראה שברגע שהסנכרון הזה מתבצע לא תוכל לשלוט דרך תפריטי הטלויזיה במאפיינים כמו חדות וצבע שנשלטים ע"י כרטיס המסך. לא כל טלויזיה מסוגלת לזה. מזרימדיות, ממירי HD, נגני DVD עם יציאת HDMI וכו' לא עובדים בצורה הזאת ולא מסוגלים להגיע לאותו דיוק בהצגת טקסט בעובי פיקסל. סביר להניח שהקו יהיה אפילו פחות מדויק מאשר מה שקבלת עם החיבור האנלוגי.
אה אוקי בגלל זה לא הבנתי באמת למה הקווים נראו יותח חדים במחשב( בחיבור VGA ) מאשר ב XTREMERRoi232 כתב:אתה לא יכול לבדוק דבר כזה בXtreamer אלא רק ע"י חיבור כרטיס מסך כלשהו לכלי תצוגה שיש לו את היכולת לתפקד כמסך מחשב מבחינת מיפוי פיקסלים. אם יש לך טלויזיה בעלת ארבע כניסות HDMI שכולן תומכות בNR ובמדריך למשתמש כתוב שמחשב יש לחבר רק לכניסת HDMI מסוימת מתוך הארבע יש לזה סיבה. הטלויזיה יודעת לקרוא את הצבעים שמגיעים מהכרטיס בצורה תקינה ובעצם להסתנכרן בצורה שתגרום לה לתפקד כמסך מחשב רק דרך אותה כניסה. אתה גם תראה שברגע שהסנכרון הזה מתבצע לא תוכל לשלוט דרך תפריטי הטלויזיה במאפיינים כמו חדות וצבע שנשלטים ע"י כרטיס המסך. לא כל טלויזיה מסוגלת לזה. מזרימדיות, ממירי HD, נגני DVD עם יציאת HDMI וכו' לא עובדים בצורה הזאת ולא מסוגלים להגיע לאותו דיוק בהצגת טקסט בעובי פיקסל. סביר להניח שהקו יהיה אפילו פחות מדויק מאשר מה שקבלת עם החיבור האנלוגי....
אני יבדוק במחשב השני שיש לו את שתי סוגי היציאות ..
רגע אתה בעצם אומר שכרטיס מסך של מחשב ומחשב בכלל מציג תמונה מדוייקת יותר מ XTREMER (בלי קשר לחיבור)
דרך אגב נכנסתי ללינק הזה של מיקרוסופט
http://www.microsoft.com/windows/window ... wcase.aspx
ובצד ימין למתה כתוב
(to play 1080p video with 5.1 surround sound)
# Windows XP
# Windows Media Player 10
# DirectX 9.0
# 1.8 GHz Intel Core Duo or higher processor (or equivalent);
3.0 GHz Intel Pentium 4 or higher processor (or equivalent)
# 512 MB of RAM
# 128 MB video card
# 1920 x 1440 screen resolution
# 24-bit 96 kHz multichannel sound card
# 5.1 surround sound speaker system
לא מוזכר שם חיבור HDMI
מוזכר שם רק הרזולוציה הנדרשת וזה מיקרוסופט ואני לא חושב שהם טועים
לא אני בכלל לא מבין יותר מכולם(אחרת לא הייתי שואל את השאלה הזאת)dude69il כתב:![]()
![]()
![]()
GIL900 נראה כי אתה מבין טוב יותר מכולם....לא?
אז בשביל מה אתה שואל?
...
אני רק רוצה להבין דברים יותר לעומק ולא להסתפק בתשובות פשוטות..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
הדרך לבדוק דברים כאלה זה על ידי PATTERNS כמו BURST.
אם גם ה-XTREAMER וגם המחשב מחוברים ב-NATIVE RATE למסך, ושניהם תקינים - לא צריך להיות הבדלים דרמטיים באיכות התמונה.
סביר להניח שבגלל שהגאמה שונה, איזון הצבעים שונה (במחשב sRGB, ב-XTREAMER זה REC709) ועיבוד התמונה שונה (לפחות בתחום הוידאו, פחות ב-STILLS).
אם גם ה-XTREAMER וגם המחשב מחוברים ב-NATIVE RATE למסך, ושניהם תקינים - לא צריך להיות הבדלים דרמטיים באיכות התמונה.
סביר להניח שבגלל שהגאמה שונה, איזון הצבעים שונה (במחשב sRGB, ב-XTREAMER זה REC709) ועיבוד התמונה שונה (לפחות בתחום הוידאו, פחות ב-STILLS).