למה אומרים שיש הבדל בין HDMI ל VGA ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

כל הזמן אני שומע דיבורים ש HDMI הרבה יותר טוב מחיבור RGB / VGA
ורזולוצית FULL HD של HDMI הרבה יותר טובה מרזולוצית 1920x1080@60Hz

והסיבה היא ש HDMI זה דיקיטלי ו RGB / VGA זה אנלוגי
אבל בפועל אין שום הבדל ואני בטוח במליון אחוז כי עשיתי בדיקה
הבדיקה שעשיתי היא שפתחתי צייר במחשב ועשיתי רקע שחור וברקע השחור ציירתי כל מני צורות בכל מני צבעים
אחר כך הסתכלתי מקרוב על כל פיקסל בטלוויזיה(ממש ראיתי את רשת הפיקסלים) ולא ראיתי שיש פיקסלים שהתאורת צבע שלהם היא בינונית כלומר היו או פיקסלים עם צבע או פיקסלים בצבע שחור.. כלומר במילים פשוטות יותר לא הייתה שום מריחת צבע

אז עם כל הכבוד לדיגיטלי או לא דיגיטלי וכל זה אני בסופו של דבר רואה שלא קיים שום הבדל
אז אולי בדיגיטלי הנתונים עוברים מהמכשיר עד הטלוויזיה באופן דיגיטלי(כלומר נתונים שהטלוויזיה צריכה לעבד) אבל חשבתם לעצמכם שהמעבד של הטלוויזיה מעביר את התמונה למסך של הטלוויזיה באופן אנלוגי? לא נראה לי..

בכל זאת אשמח אם תתנו לי תשובה אמתית למה HDMI באמת יותר טוב מ RGB / VGA (אני חיברתי ה RGB )
כי אני פשוט לא מבין את הנושא הזה
נערך לאחרונה על ידי gil900 ב 05/12/2009 18:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. בחיבור דיגיטלי אתה חוסך שתי המרות מיותרות שיש בחיבור אנלוגי. המידע הוא דיגיטלי והמסך הוא דיגיטלי ולכן יש צורך בהפיכה לאנלוגי ואז חזרה לדיגיטלי.
כל המרה, בהגדרה מאבדת איכות וזו הסיבה שאומרים ש-HDMI הוא איכותי יותר בפוטנציה.
2. הבדיקה שעשית לא בהכרח מייצגת את המצב האמיתי. בדיקה של תמונה סטטית לא דורשת רוחב פס גבוה.
נסה לעשות את זה עם מידע וידאו בעל רוחב פס גבוה (TEST PATTERN GENERATOR) ואז תבדוק שוב.

למרות כל זאת, בהחלט יכול להיות שלא תראה שום הבדל בסטאפ שלך וזאת משום שלא הבחיבור הזה או ההמרות הללו הן צוואר הבקבוק של איכות התמונה....

הערה: סגנון הכתיבה שלך ("בילבולי מוח"), לא מקובל כאן. שים לב להבא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

VGA אמור לתת לך תמונה חדה ונקייה על אף היותו אנלוגי. לא סתם הוא שימש כסטנדרט בחיבור למסכי מחשב.
בגדול, האותות המועברים למסך הם RGB וסינכרון אופקי ואנכי, ועל פניו איכות הפלט צריכה להיות זהה לאותות המועברים באופן דיגיטלי.

ההבדל העיקרי נעוץ בעובדה שאותות אנלוגיים חשופים יותר לרעשים שבדרך, ולכן ככל שהם עוברים דרך ארוכה יותר, ו/או מועברים דרך כבל גרוע ו/או בסביבה רוויית רעשים אלקטרוניים, האות האנלוגי ישתנה והתוצאה לא תהיה זהה למקור השידור, או במילים אחרות נקבל תמונה "רועשת".

אות דיגיטלי, לעומת זאת, יותר חסין לרעשים, כיוון שהמידע מועבר בינארית בשתי רמות מתח שונות לעומת המידע האנלוגי בו רמת המתח מייצגת את הערך המועבר. (כך תוספות מתח זעומות של רעש מהסביבה לא ישפיעו כמעט על האות הדיגיטלי, כיוון שהמרחק בין שתי רמות המתח הוא מספיק גדול כדי שעוצמת הרעש תהיה זניחה לעומתו. זאת לעומת האות האנלוגי, שבו תוספת רעש מתווספת לרמת המתח המייצגת את הערך המקורי, ולמעשה משפיעה עליו)
על אותות דיגיטליים ניתן גם להפעיל תיקוני שגיאות, מה שעוד יותר מחסן אותם מרעש.

עוד הבדל שקיים, שבטח לא התכוונת אליו, הוא שהשיטה הדיגיטלית מאפשרת הפעלה של מנגנוני הגנת זכויות יוצרים על התוכן המועבר (HDCP למשל).

לסיכום, אם יש לך כבל VGA טוב המחבר כרטיס טוב למסך טוב,, לא תוכל להבחין בין הפלט שלו לבין הפלט המופק מ-HDMI. לי כבר יצא לראות כבלי VGA גרועים שגורמים לתופעות של כפילות בתצוגה, בדרך כלל החלפתם בכבלים טובים פתרה את הבעיה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

gil900, אני מסכים איתך. עם מסך איכותי וכבל איכותי זה כמעט בלתי אפשרי להבחין בהבדלים באיכות התמונה (גם ב-1920 על 1080) בין VGA ל-HDMI. נוסיף לכך גם חיבור קומפוננט. אותו דבר - לא ניתן לראות הבדל באיכות בינו לבין HDMI (למעט זה שקומפוננט מסוגל רק ל-1080I).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #5 

pixies כתב:(למעט זה שקומפוננט מסוגל רק ל-1080I).
...
וואלה?
את זה לא ידעתי...
אני אבדוק את זה

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #6 

מצטרף לתשובות שקיבלת.
אכן בכיול מתאים ועם כבל מתאים עין רגילה לא תבחין בשום הבדל.
בחיבור מחשב חשוב לקבל NR. לא כל מסך תומך ב-NR גם בכניסת ה-HDMI וגם בכניסת ה-VGA.

מבחינת שימוש ההבדל העיקרי בין HDMI לבין VGA הוא ש-HDMI יכול להעביר גם אודיו. VGA לא.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #7 

guyezra כתב:
pixies כתב:(למעט זה שקומפוננט מסוגל רק ל-1080I).
...
וואלה?
את זה לא ידעתי...
אני אבדוק את זה
...
אם נדייק: אין עדיין 1080P תקני לקומפוננט, אם כי יש פה ושם מכשירים/טלוויזיות התומכים ב-1080P דרך קומפוננט (מעטים).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

pixies כתב:gil900, אני מסכים איתך. עם מסך איכותי וכבל איכותי זה כמעט בלתי אפשרי להבחין בהבדלים באיכות התמונה (גם ב-1920 על 1080) בין VGA ל-HDMI. נוסיף לכך גם חיבור קומפוננט. אותו דבר - לא ניתן לראות הבדל באיכות בינו לבין HDMI (למעט זה שקומפוננט מסוגל רק ל-1080I).
...
נכון

עזרתם לי להבין את כל התמונה עכשיו

אז
כשמדובר בחיבור VGA איכותי מאוד אז אין רעשים והפרעות כמו שב HDMI אין רעשים והפרעות בגלל היותו HDMI
נכון?
איינשטיין כתב:מצטרף לתשובות שקיבלת.
אכן בכיול מתאים ועם כבל מתאים עין רגילה לא תבחין בשום הבדל.
בחיבור מחשב חשוב לקבל NR. לא כל מסך תומך ב-NR גם בכניסת ה-HDMI וגם בכניסת ה-VGA.

מבחינת שימוש ההבדל העיקרי בין HDMI לבין VGA הוא ש-HDMI יכול להעביר גם אודיו. VGA לא.
...
לא צריך עין לייזר או חיישנים מיוחדים בשביל לראות הבדל.
צריך שתהיה לך ראיה חדה ושתסתכל טוב טוב מקרוב על כל פקסל ותיראה
אני לא חושב שצריך בשביל לקבוע הבדל עין מפותחת או חיישן וחוץ ממה שהעין רואה יש גם את מה שהטלוויזיה מסוגלת להציג בפועל

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #9 

באופן אקטיבי, ההבדל יכול להיות זעיר, אבל בזכות זה שזה דיגיטלי זה מונע SCALING מיותר ורעש מלחדור לוידאו.

הבדיקה שנעשתה רחוקה מלהיות רלוונטית. לא כך בודקים דברים.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

oferlaor כתב:באופן אקטיבי, ההבדל יכול להיות זעיר, אבל בזכות זה שזה דיגיטלי זה מונע SCALING מיותר ורעש מלחדור לוידאו.

הבדיקה שנעשתה רחוקה מלהיות רלוונטית. לא כך בודקים דברים.
...
למה זעיר?
אין מצבים שאין שום הבדל כשמשתמשים בכבל איכותי כמו למשל כבל VGA מזהב עבה ומצופה בשכבה עבה?

אם ההבדל זעיר הוא יכול להיות כלכך זהיר שהטלוויזיה לא מסוגלת להראות אותו וליישם אותו

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

לא. תמיד יהיה הבדל בגלל ההמרה מאנלוגי לדיגיטלי ומהשפעות הרעש הסביבתי על העסק.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

יש הוכחה לזה שיש הבדל חוץ מהסברים?

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #13 

אני אשאיר את ההוכחות לאנשי המקצוע באתר אבל אני חייב לומר לך שבהחלט קיים הבדל.
בצעת את הבדיקה על מסך מחשב שמהיותו כזה הוא בעל רזולוציה טבעית גבוהה קרי בעל פיקסלים קטנים יחסית לאלה של HDTV. לא ציינת אגב אם הגדרת את המחשב על הרזולוציה הטבעית של המסך. בתוך מה שמוגדר "Native Rate" יש גבול עליון ותחתון של דיוק. האות האנלוגי של הVGA לרוב נוגע באיזור הגבול התחתון בעוד שאותות דיגיטליים מגיעים אל העליון. כשאתה מסתכל בפיקסלים קטנים כמו אלה של מסך מחשב ובמיוחד כשאין לך מקור השוואה שמראה תמונה מאות דיגיטלי באמת לא תוכל לראות הבדל כלשהו. זה בדיוק כמו להשוות גוונים שונים של לבן. גוון מסוים יראה לך "הכי לבן" עד שתראה אחר "יותר לבן" ממנו.
באופן אישי בדקתי את העניין עם שלוש הטלויזיות הדקות שיש לי בבית(hdr "32, hdr "37, fhdr "46). שלושתן LCD, מחברות שונות ושלושתן תומכות בNative Rate דרך כניסת הVGA והHDMI. בשלושתן היה יתרון מסוים בחדות לטובת האות הדיגיטלי - יתרון שלא הייתי מבחין בו בלי השוואה כמובן.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Roi232 כתב:אני אשאיר את ההוכחות לאנשי המקצוע באתר אבל אני חייב לומר לך שבהחלט קיים הבדל.
בצעת את הבדיקה על מסך מחשב שמהיותו כזה הוא בעל רזולוציה טבעית גבוהה קרי בעל פיקסלים קטנים יחסית לאלה של HDTV. לא ציינת אגב אם הגדרת את המחשב על הרזולוציה הטבעית של המסך. בתוך מה שמוגדר "Native Rate" יש גבול עליון ותחתון של דיוק. האות האנלוגי של הVGA לרוב נוגע באיזור הגבול התחתון בעוד שאותות דיגיטליים מגיעים אל העליון. כשאתה מסתכל בפיקסלים קטנים כמו אלה של מסך מחשב ובמיוחד כשאין לך מקור השוואה שמראה תמונה מאות דיגיטלי באמת לא תוכל לראות הבדל כלשהו. זה בדיוק כמו להשוות גוונים שונים של לבן. גוון מסוים יראה לך "הכי לבן" עד שתראה אחר "יותר לבן" ממנו.
באופן אישי בדקתי את העניין עם שלוש הטלויזיות הדקות שיש לי בבית(hdr "32, hdr "37, fhdr "46). שלושתן LCD, מחברות שונות ושלושתן תומכות בNative Rate דרך כניסת הVGA והHDMI. בשלושתן היה יתרון מסוים בחדות לטובת האות הדיגיטלי - יתרון שלא הייתי מבחין בו בלי השוואה כמובן.
...
איך אני ידע אם המצאת את זה או דמיינת את זה?
זה כמו לתת למישהו קוקה קולה והוא יגיד שזה טעים בגלל שזה קוקה קולה

אני גם לא הבנתי את ההסבר אבל ממה שהבנתי ציינת שההבדל הוא בגוונים של הצבעים אבל זה כבר הגדרות צבע ולא פגם כלשהו בתמונה

בכל מקרה אני מאוד אשמח לקבל הוכחות ולא הסברים

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #15 

8O
לא דמיינתי שום דבר.
אלה דברים שאפשר לראות, ככל שהפיקסלים יותר גדולים ובעיקר בפונטים בעובי של פיקסל על רקע בהיר. כמו שאמרתי - על מסך מחשב ממוצע יהיה קשה לראות את זה בגלל הפיקסלים הקטנים.
העניין עם הלבן היה "מטאפורה" שבאה להמחיש לך שהכל יחסי. אתה לא תרגיש שהתמונה שהVGA נותן לא חדה מספיק עד שתראה את התמונה שהDVI/HDMI/Display Port נותנים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #16 

אפשר לומר את האבחנה הבאה:מסכי מחשב פעלו שנים רבות בחיבור VGA. בשנים האחרונת יש מעבר לחיבור ב DVI, ואין שום גל של אמירות על כך שאיכות התמונה השתפרה פלאים.
תאורטית המומחים צודקים, בפועל, בשימוש יומיומי - לא מורגש שום הבדל what so ever.

זאת עוד שאלה עתיקת יומין בסגנון כבל HDMI פשוט מול כבל HDMI שעולה 200 שקל, ועוד ועוד ועוד. תכף יתקנו אותי כאן שההשוואה לא מדוייקת. אני יודע שהיא לא מדוייקת, זה רק בשביל להעביר את המסר.

התשובה ניתנת להשגה רק במבחן השוואתי עיוור. האבחנה שהבאתי בתחילת הפוסטה די רומזת לתשובה.
אני הייתי מחבר שני מסכים זהים, אחד ב VGA, אחד ב HDMI, ואז מביא סוללת מומחים למבחן עיוור.
הסיגנל הרלוונטי למבחן כזה אינו TEST PATTERN, יען כי אין זה סיגנל שאנשים צופים בו, אלא תוכן אמיתי, שמבחינתי במומחים יכולים לבחור.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #17 

בעקרון חיבור DVI או HDMI יכול לפתור בעיה של shimmering כי מיפוי הפיקסלים 1:1 מסייע למסך לקבוע ביתר דיוק את הצבע של פיקסלים בגבולות קווי המיתאר. זו בעיה שהייתה פעם נפוצה במסכי CRT וגם בדורות הראשונים של מסכי LCD והייתה מאוד קלה להבחנה כשצפו בטקסט וראו כיצד הגבולות של הפונטים אינם ברורים וחדים.

ברמה המעשית זה די נדיר היום לראות מסך שאינו מסוגל לנעול אות אנלוגי כמו שצריך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

gil,

לא הבנתי איזו הוכחה תספק אותך...

כאמור, ההבדל יכול להיות מזערי עד לא ניתן לזיהוי אם ה-VGA כוון כראוי. כלומר, אם המסך מכסה 100% מהפיקסלים, הכבל קצר ואין רעש על הקו. במקרה כזה, סביר להניח שפשוט לא תוכל לזהות הבדלים. יש דרכים לעודד זאת, ויש יתרון בולט ל-VGA בכך שניתן בקלות רבה להעביר אותו מרחקים מאוד ארוכים עם מעט הפסדים (כבלים טובים).

כאשר ה-VGA מכוון באופן כזה, אין שום סיבה לחשוב שצריך להחליף. HDMI/DVI זה בהחלט לא תשובת פלא לכל הבעיות של העולם (יש לא מעט בעיות עם החיבור הזה - בעיקר כאשר מדובר על הצפנה או כאשר צריך לעבור מרחק רב יותר מ-5 מטר...).

כאשר צריך הצפנה (תוכן כמו בלוריי מכריח אותך לעשות זאת), אין לך שום ברירה ואז חייבים DVI.

כאשר יש לך מסך עם DVI ו-VGA ואתה צריך לבחור, סביר להניח שגם אם ההפרשים קטנים (בגלל הצורך בהמרה כפולה והשימוש באנלוגי) תבחר ב-DVI, כי מה יש לך להפסיד.

לשאלתך - ראיתי תקלות ב-VGA שלא יכולות לקרות ב-DVI (בעיות של תזמונים שגרמו ל-MOIRE והפרעות רעש).

אם מדובר על מחשב והמסך דיגיטלי, אין שום סיבה לעבור לאנלוגי. אם יש לך כבר חיבור אנלוגי והוא טוב, אין שום סיבה לעבור לדיגיטלי.

מקווה זה מעט מסביר יותר לעומק.

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

הצלחתי למצוא משהו פגום בתמונה
עכשיו אני צריך לצלם את התמונה במחשב ולשמור אותה בפורמט הכי כבד ולטעון אותה ב xtremer שיהיה מחובר ב HDMI
אם אני יראה את אותו הפגם אז זה המסך
אם לא אז אכן זה יוכיח לי שיש הבדל

והפגם הוא מריחת צבע מזערית אבל המריחה היא בתנאי שמציירים קוו לבן ודק ואופקי על רקע שחור/ כחול ..
לדוגמא
http://i48.tinypic.com/2ahiiqe.png

הקוו חייב להיות מוצג על המסך בעובי של פיקסל כשאין מסביב תאורה

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #20 

8O 8O 8O
GIL900 נראה כי אתה מבין טוב יותר מכולם....לא?
אז בשביל מה אתה שואל?
8O

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”