התלבטות לגבי מחשב לשימוש עיקרי כשרת SageTV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
IProgrammer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

אני חושב לשדרג את מחשב שרת ההקלטות שלי. כיום הוא לא כלכך עומד בעומס של הקלטות בכמה ערוצים במקביל וגם צפייה בלייב (מדובר בהקלטה דיגטלית של Yes).

חשוב לציין שהמחשב נועד לעבוד כשרת בלבד. אין צורך בכרטיס מסך מתוחכם או עבודה שקטה וכו'. הכי חשוב זאת גישה מהירה לדיסק, נפח דיסק גדול, ואולי גם כוח חישוב בשביל המרות פורמטים ברקע.

חשבתי ללכת על הדיסק הזה: Western Digital Caviar Black 1000GB WD1001FALS או זה Seagate 1000GB ST31000528AS בתור הדיסק למדיה (יש לי כבר דיסק נפרד עבור מערכת ההפעלה). מישהו יודע להגיד איזה עדיף ?

לגבי המעבד, חשבתי ללכת על משהו כמו Core 2 Duo E7500 עם 2GB זיכרון, לא נראה לי שאני צריך משהו יותר מזה.

לגבי motherboard, חשבתי ללכת על משהו קלסי כגון DG41RQ של אינטל. תומך ב- Sata2 ואני לא צריך הרבה יותר מזה (אני חושב). יש ללוח הזה RS232 on board שזה חשוב בגלל התקשורת לקורא כרטיסים (למרות שאין לו ממש את המחבר, ואני צריך לחבר לו כזה בנפרד אבל לא נראה לי קריטי).

מה אתם אומרים ? יש למישהו המלצה טובה יותר ?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

IProgrammer
שים לב שללוח יש הרבה יציאות SATA - לפחות 6
ובטח דאגת שהוא יהיה עם איזה כמה PCI .
אני חושב שהמעבד שבחרת יהיה מספיק.
אבל כבר תקח 4G זיכרון.

IProgrammer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

איזה chipset עדיף: Intel G31 או Intel G41 ?

tamos2009
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 480
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אישית אני לא אוהב בכלל את הלוחות של אינטל.
הם מגבילים אותך, אם כבר לך על אסוס או ג'יגהבייט.
תוכל לקחת גם עם בקר רייד פנימי ולחבר 2 כוננים או יותר בראיד0/5 וכמעט להכפעל את המהירות של הדיסקים שלך.
אם אתה בכל זא רוצה ראיד זה נושא שלם בפני עצמו וברוב המקרים הבקר המובנה על הלוח לא מי יודע מה, ועדיף לרכוש בקר חיצוני.
תקח 4 GB, גרושים היום.
מבחינת מהירות הFALS הוא מקום 2, אם כבר אתה רוצה מהירות ואחסון לך על סמסונג F3, גם שקט יותר וגם הכונן המהיר ביותר היום שרץ על 7200.
חשבת אולי על פלטפורמת AMD עם מעבד משולש ליבה, במחיר של הE7500?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”