קופסה קטנה. שינוי דרמטי

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

dor8 כתב:
guyezra כתב:dor8,
על הצד השני אפשר לומר שאנשים משכנעים את עצמם שהשינוי דרמטי על מנת להצדיק את מחיר הקנייה :)
...
אין שום הגיון בטענה הזו.
הרי אם הייתי מקבל את המכשיר והוא לא היה עושה שיפור לטעמי
לפחות כזה שמצדיק את המחיר הייתי תוך דקה וחצי שם אותו בלוחות.
מה ההגיון מבחינתי להשאיר אותו ״ולשכנע״ את עצמי סתם שהוא טוב ??

בשבילי השיפור היה כל כך טוב שמיד הזמנתי עוד מכשיר !
האם אפשר לטעון שעשיתי כך כדי להצדיק את קניית המכשיר
הראשון ?? :lol:
לא ולא.
...
זו הייתה דוגמה נגדית כללית, לא ספציפית.
המכשיר אצלי בכיף :)

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

הבנתי אריאל. מדובר כאן חד וחלק בבעיה בדרך הבדיקה ולא בפעולה של המכשיר, במיוחד שאתה מתאר את האפקט כ- "מלהיב"..

אני חוזר ואומר כי אם אתה מבקש לבדוק את העניין בתנועה ולא מסתפק באופציית ה- "מגב"...אין כל אפשרות לעשות זאת ללא מקרן שני זהה לחלוטין.

בוא ניקח את זה ברשותך לתחום אחר, בעייתי הרבה יותר, תחום האודיו.

איך אתה יודע במהלך צפייה בסרט שאתה עובר מ- DTS רגיל ל- DTS HD MASTER שבוודאות יש כאן הבדל?
איך אתה יודע, בזמן שאתה שומע את הפורמט החדש, איך אותו קטע נשמע בפורמט הישן?
האם אתה שומע מספר דקות בפורמט הישן....ואז מריץ את הסרט אחורה ושומע בפורמט החדש ומסיק מסקנה כלשהי....?
(בהנחה שאתה עושה את זה...) אתה יודע כמה בעיות יש עם שיטה כזו...?!

אנשים כאן מתארים הבדל מאוד גדול בין הפורמטים ואני תמיד מתאמץ לא לשאול, איך בדיוק הם קבעו את זה?
בניגוד ל- דארבי ששם ההבדלים הרבה יותר קלים להדגמה...אין אפשרות ל- pause בסאונד תוך הדגמה של יתרון הפורמטים החדשים...ולמרות זאת ...אנשים מכנים זאת כ-מהפכה בסאונד....

אני מבקש אריאל שתבחן את היציאה של טום קרוז מהחלון מהמגדל ב-"משימה בלתי אפשרית 4"
.
קטע עמוס בפרטים כאשר הסצינה היא "איטית".
תפעיל את מצב ה- "מגב" ב- דארבי ותסתכל איך נראה האלומיניום במגדל, תווי הפנים של קרוז, הנוף הרחוק והקרוב.

אני אהיה המום אם לא תראה הבדלים אדירים, ללא קשר כרגע אם אתה אוהב את האפקט, או לא אוהב את האפקט.

רן

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505

שליחה

אריאל,
אני חושב שהדרך הקלה ביותר להעריך את המכשיר היא דווקא בסצנות סטטיות ולא דינמיות, כי כמו שרן אמר באחת התגובות לפני כמה עמודים, בסצנה דינמתי (ע"ע רובוטריקים 2) כמעט בלתי אפשר לשים לב להבדלים עם דארבי וללא דארבי (אסתכן ואגיד שאפילו עם שני מקרנים זהים אחד ליד השני, אחד עם דארבי והשני בלי, כמעט ולא אפשרי לראות הבדל).

צריך לזכור שסרט לא מורכב מ 100% תנועה תזזיתית (פיצוצים לכל אורכו) אלה גם מהרבה סצנות של פנים, דיבורים, נופים וכדמ'...
אפשר להקביל את זה לסאונד, אני בטוח שבזמן דיאלוג בלתי אפשרי (או כמעט) להרגיש הבדלים בין DTS ל DTS-HD.

כמו שציינתי לפני כמה עמודים, המכשיר היה אצלי כמה שעות ומאותו רגע שהחזרתי אותו לבעליו אני הבנתי בדיוק איפה הוא חסר לי יותר ואיפה פחות.
שחר

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem

שליחה

אתמול יצא לי לחבר לראשונה את הדרבי ובמילה אחת – מדהים,
קשה שלא להבחין בשינוי של התמונה ולדעתי באופן חיובי ביותר,

מזמן התרשמות לא ארוך, הבחנתי בחידוד של התמונה בצורה מדהימה שאני מאוד אהבתי גם על הקורו (6090) וגם על המקרן (אפסון 5000)
כמובן שמשורשר גם לרסיבר 3010

הבחנתי שבשמוש עם המקרן (מסך 114") השינוי נראה הרבה יותר משמעותי אבל ללא ספק שזה עושה פלאים גם עם מסך הקורו,

בדיוק כמו שרן כתב - קופסה קטנה, שינוי דרמטי.

פשוט תענוג,

חג שמח ושנה טובה לכולם.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

טוב,
הגיע.
חיברתי ולהלן התרשמותי.
ראשית החיבור הוא למקרן hd20. לא הייאנד אבל בהחלט מקרן חד מאוד.
על הפלזמה לא ניסיתי.

שידורי יס - אז בספורט לא ממש רואים הבדלים. צריך ממש לחפש וזה לא משנה את החוויה.
בתכנים כמו סרטים וסדרות השינוי ניכר ובולט.
קלוז אפים על פנים ושיער בהחלט נותנים את האפקט
חיפשתי לראות שינוי בכיתוב בתפריטים, לא מצאתי הבדלים ניכרים.
רואים יותר הדגשות באזורים עם אפקטים של הצללה.

עברתי לתכנים מהסטרימר ומנגן הבלוריי , אין ספק האפקט ניכר
פרטים מתווספים וטום קרוז צריך גילוח
החדות עולה וכן הקונטרסט
המדהים בעיני שמצד אחד נראה שהעבודה היא ממש מקומית על אזורים מסוימים.
מצד שני, הורדת הדרבי נותנת תחושה של cast על התמונה כולה
האפקט מזכיר לי מצבים בפוטושופ בהם הייתי משתמש בlevels על מנת לקבוע נקודה לבנה ונקודה שחורה בתמונה על מנת להוריד מיסוך צבע, לאזן צבעים ולהגביר את הקונטרסט.

מבחינת מצבים ובאמת ממשחק קצר ולא מעמיק אני על pop 70. לא בטוח שזה האידיאלי ויכול להיות שצריך פחות או לבחון מצב אחר
צריך זמן לבחון את זה
מחובר דרך רסיבר של ימהה, לא היתה שום בעיית תאימות.
כבל של חצי מטר מהרסיבר לדרבי ומשם 15 מטר למקרן
הכל עובד ולא מרגיש איטיות

בקיצור, מומלץ מבחינתי. לפחות למקרינים שביננו.
אני משער שזה יעשה אפקט דומה על פלזמה.
מאוד תמוהה בעיני העובדה שאנשים לא רואים את האפקט
אפשר לאהוב או לא, קשה להתעלם
הסיבה היחידה שאני יכול לשער היא כיול עם חדות וקונטקסט גבוהים מלכתחילה שמורידים את אפקט הדרבי. וכאן נשארת השאלה, איזה מעבד יעשה את זה יותר טוב

תודה רבה לרן מויאל על שהעלה את הענין. (Y)
וסליחה על ההברזות (רן)
העם דורש..... כל מיני דברים

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

sam22 כתב:טוב,
הגיע.
חיברתי ולהלן התרשמותי.
ראשית החיבור הוא למקרן hd20. לא הייאנד אבל בהחלט מקרן חד מאוד.
על הפלזמה לא ניסיתי.

שידורי יס - אז בספורט לא ממש רואים הבדלים. צריך ממש לחפש וזה לא משנה את החוויה.
בתכנים כמו סרטים וסדרות השינוי ניכר ובולט.
קלוז אפים על פנים ושיער בהחלט נותנים את האפקט
חיפשתי לראות שינוי בכיתוב בתפריטים, לא מצאתי הבדלים ניכרים.
רואים יותר הדגשות באזורים עם אפקטים של הצללה.

עברתי לתכנים מהסטרימר ומנגן הבלוריי , אין ספק האפקט ניכר
פרטים מתווספים וטום קרוז צריך גילוח
החדות עולה וכן הקונטרסט
המדהים בעיני שמצד אחד נראה שהעבודה היא ממש מקומית על אזורים מסוימים.
מצד שני, הורדת הדרבי נותנת תחושה של cast על התמונה כולה
האפקט מזכיר לי מצבים בפוטושופ בהם הייתי משתמש בlevels על מנת לקבוע נקודה לבנה ונקודה שחורה בתמונה על מנת להוריד מיסוך צבע, לאזן צבעים ולהגביר את הקונטרסט.

מבחינת מצבים ובאמת ממשחק קצר ולא מעמיק אני על pop 70. לא בטוח שזה האידיאלי ויכול להיות שצריך פחות או לבחון מצב אחר
צריך זמן לבחון את זה
מחובר דרך רסיבר של ימהה, לא היתה שום בעיית תאימות.
כבל של חצי מטר מהרסיבר לדרבי ומשם 15 מטר למקרן
הכל עובד ולא מרגיש איטיות

בקיצור, מומלץ מבחינתי. לפחות למקרינים שביננו.
אני משער שזה יעשה אפקט דומה על פלזמה.
מאוד תמוהה בעיני העובדה שאנשים לא רואים את האפקט
אפשר לאהוב או לא, קשה להתעלם
הסיבה היחידה שאני יכול לשער היא כיול עם חדות וקונטקסט גבוהים מלכתחילה שמורידים את אפקט הדרבי. וכאן נשארת השאלה, איזה מעבד יעשה את זה יותר טוב

תודה רבה לרן מויאל על שהעלה את הענין. (Y)
וסליחה על ההברזות (רן)
...
היי

גם אני על פופ וקיבלתי תחושה של שיפור משמעותי בקונטרסט אבל לפני מספר דקות היה אצלי אריאל ובחנו את הדרבי שוב.
הפופ מכניס שובלים. ניתן לראות זאת במשימה בלתי אפשרית האחרונה. שים קטע 10 ,שקרוז מטפס על הבנין. לאחר שהוא נכנס חזרה הוא מתחלק החוצה ומושכים אותו חזרה. לאחר מכן יש קטע שמראים שני מסמכי נייר ,האחד ליד השני (בכל אחד מהמסמכים יש טבלה). המלל מעל הטבלאות הוא , נדמה לי, top secret. שים לב שיש שובל בין האותיות במצב POP . במצב HD (לא חשוב על איזה אחוז) השובל לא קיים.

אומנם ממרחק של 4.5 מטר מהמסך העסק לא ממש בולט ובמידה וה POP נראה לך טוב יותר אז עדיף להשאירו אבל כדאי לדעת שהבעיה נמצאת שם. :)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

טוב.
פלזמה
פנסוניק58 v10.
ההבדל ניכר ולטובה
ולא רק ממרחק עשרה ס״מ
בחיי לא מבין איך לא רואים את זה.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952

שליחה

אולי האנשים שאמרו שהם לא רואים את זה הסתכלו על תמונה נעה?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

לא מאמין.
ברור שהענין בולט יותר בתמונה סטטית.
אבל לאור ההמלצות הראשונות היה ברור שהבחינה צריכה להעשות בתמונה סטטית יחסית.

לאחר שמכוונים עליה ועוברים לתנועה, ניתן לראות את ההבדל על כל התמונה.

כנראה לדרבי חוקים משלו, ענין של טעם

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

הדרבי נותן את את האפקט שלו, לדעתי על זה אין חילוקי דעות.
גם בתמונה נעה וגם בתמונה ססטית, ברור שמי שמצפה לראות שינוי ברור בתמונה נעה, בא עם ציפייה לא סבירה.
מדובר בשיפור של משהו קיים שמלכתחילה מגיע באיכות גבוהה, לא מעבר משחור-לבן לצבע ואפילו לא SD ל-HD

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263

שליחה

RanMoyal כתב:אני מבקש אריאל שתבחן את היציאה של טום קרוז מהחלון מהמגדל ב-"משימה בלתי אפשרית 4"
.
תפעיל את מצב ה- "מגב" ב- דארבי ותסתכל איך נראה האלומיניום במגדל, תווי הפנים של קרוז, הנוף הרחוק והקרוב.

אני אהיה המום אם לא תראה הבדלים אדירים, ללא קשר כרגע אם אתה אוהב את האפקט, או לא אוהב את האפקט.

רן
...
בקרתי אתמול אצל istarmini שהסכים לארח אותי בערב החג רק בכדי שאוכל לראות אצלו את המכשיר בפעולה. נתחיל בעובדה הכי חשובה - בסט-אפ שלו, ההשפעה של הדרבי על אותם תכנים חזקה ברבה מאשר אצלי.

במקרן שלו ההבדל בתמונה הוא בהחלט דרמטי. כאשר הדרביי עובד התמונה מקבלת חדות, קונטרסט ועומק שלא קיימים שם ללא הדרביי.סוף סוף הבנתי מדוע רן והאחרים מתלהבים מהנכשיר ולמרות כל התיאוריות על כך שלא ניתן לבחון את המכשיר בתנועה, אצל יואב, ההבדל כל כך ניכר לעיין שבקלות אפשר להבחין בו גם בזמן תנועה.

כמובן שבכדי לפסול את אפשרות שמדובר בהבדל בין מכשירים חיברנו את הדרביי שהיה אצלי והתוצאה זהה (האמת אני חושב שהמכשיר שלי טוב יותר משלו :D )

לסיכום, יצאתי מבולבל שכן אין לי מושג למה אצלי האפקט חלש ברבה ורחוק ממה שרואים אצל istarmini. ההבדלים שקיימים בינו לביני הם: מקרן, מקור, כבלים וחיבור ישיר בין מקור למקרן לעומת חיבור דרך פרוססור.

רעיונות?

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

תתחיל לצפות אצל istarmini :lol:

וברצינות, נו זה מה יש, אצלו הסטאפ מפרגן יותר לעבודה של הדרבי ואצלך פחות, לא ביג דיל.
שי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

כן. ערכי הגדרות הקונטרסט והחדות הראשוניים שלך כנראה גבוהים משלו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78960
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הארטיפקט של השובלים במצב pop תועד בביקורת שלי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

oferlaor כתב:הארטיפקט של השובלים במצב pop תועד בביקורת שלי.
...
ברור רק חידדתי את הנושא.

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263

שליחה

זהו ״ הנבואה״ התגשמה ומיום ראשון המחיר הרשמי של הדרביי עלה ל 350$

http://shop.avscience.com/DarbeeVision- ... _351.html
Honey , just one more upgrade, I promise !!!

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

Arieldr כתב:זהו ״ הנבואה״ התגשמה ומיום ראשון המחיר הרשמי של הדרביי עלה ל 350$

http://shop.avscience.com/DarbeeVision- ... _351.html
...
315$
www.amazon.com/gp/aw/d/B007S08XBS/ref=m ... 491&sr=8-1

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

Arieldr כתב:
RanMoyal כתב:אני מבקש אריאל שתבחן את היציאה של טום קרוז מהחלון מהמגדל ב-"משימה בלתי אפשרית 4"
.

רן
...
בקרתי אתמול אצל istarmini שהסכים לארח אותי בערב החג רק בכדי שאוכל לראות אצלו את המכשיר בפעולה. נתחיל בעובדה הכי חשובה - בסט-אפ שלו, ההשפעה של הדרבי על אותם תכנים חזקה ברבה מאשר אצלי.

במקרן שלו ההבדל בתמונה הוא בהחלט דרמטי. כאשר הדרביי עובד התמונה מקבלת חדות, קונטרסט ועומק שלא קיימים שם ללא הדרביי.סוף סוף הבנתי מדוע רן והאחרים מתלהבים מהנכשיר ולמרות כל התיאוריות על כך שלא ניתן לבחון את המכשיר בתנועה, אצל יואב, ההבדל כל כך ניכר לעיין שבקלות אפשר להבחין בו גם בזמן תנועה.

כמובן שבכדי לפסול את אפשרות שמדובר בהבדל בין מכשירים חיברנו את הדרביי שהיה אצלי והתוצאה זהה (האמת אני חושב שהמכשיר שלי טוב יותר משלו :D )

לסיכום, יצאתי מבולבל שכן אין לי מושג למה אצלי האפקט חלש ברבה ורחוק ממה שרואים אצל istarmini. ההבדלים שקיימים בינו לביני הם: מקרן, מקור, כבלים וחיבור ישיר בין מקור למקרן לעומת חיבור דרך פרוססור.

רעיונות?
...
אריאל,
כמו שאמרתי ליואב, אצלו השינוי היה הרבה יותר משמעותי מאצלי למרות שהציוד שלנו כמעט זהה. :?

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

Yarino,

תפרט קצת יותר למה אתה מתכוון שאתה אומר שאצל יואב השינוי גדול יותר, למרות שהציוד כמעט זהה. אתם עם אותו אמצעי תצוגה?

בכלל, כבר ציינתי את זה מספיק פעמים במהלך השירשור שלא סביר בעיני שיהיו תגובות שונות בתכלית השינוי בין שני משתמשים עם אותו אמצעי תצוגה, עם כל הכבוד לתיאורית ״ על טעם ועל ריח״.

הגיוני ששניהם יאמרו שהם רואים את האפקט/שינוי , אבל אחד המשתמשים יציין שהוא לא אוהב את מה שהוא רואה.
פחות הגיוני שאחד יאמר שהשינוי הוא דרמטי והשני יאמר שהשינוי הוא מינורי, כאשר שניהם עם אותה טלויזיה.

ההבדל לטעמי לאמור יכול לנבוע מערכים שונים שהוזנו בפרמטרים של כיוון התמונה ולפיכך הם רק לכאורה עם אותו אמצעי תצוגה....

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

רן

בהנחה שיש אותו אמצעי תצוגה כלומר מקרן+מסך ואחד מבחין בשינויים דרמטיים והשני לא האם זה יכול להיות בגלל כיוון ערכי כיול שונים במקרן?
במידה וכן זה קצת סותר את הענין שהוסבר פה בתחילה שלא ניתן להגיע לתוצאות של הדרבי, בעזרת שינוי הפרמטרים באמצעי תצוגה.
אומנם לא מקבלים 100 דרבי אבל במידה וניתן לשנות ערכי התצוגה וכתוצאה מזה להקטין את השיפור המורגש של הדרבי למינימום זה אומר ששינוי הערכים כן מסוגל לשפר את איכות התמונה לא רחוק מהדרבי.

אצל קובי חוץ מהפרוססור( שהדרבי מחובר בינו לבין המקרן), שהוא כמו שלי והפופקורן, כלום לא דומה.
אצל אריאל בכלל כל הציוד שונה והמכשיר לא מחובר בכלל דרך פרוססור. אצלו ישר מהנגן אופו לדרבי וממנו למקרן.

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”