[פוצל] דיבורים כללים על סרטים

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
dons
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 616
נתן תודות: 1447 פעמים
קיבל תודות: 334 פעמים

שליחה #921 

הוא מוצג בבתי קולנוע ? יש לי יכולת לצפות בין פגישות
התרשמיות אישיות✍

! Hurray for Dixie

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11450
נתן תודות: 1181 פעמים
קיבל תודות: 2397 פעמים

שליחה #922 

בהחלט. הסרט מופיע גם באמזון פריים.
https://www.lev.co.il/en/movies/%D7%9E% ... %9C%D7%99/

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #923 

molvy כתב: יש הרבה ביקורות על הסרט באתר ואף אחד לא אומר שזה סרט אימה.

The Housemaid (2025)

יש הרבה ביקורות על הסרט באתר ואף אחד לא אומר שזה סרט אימה

לדעתי יש בסרט יותר מידי מוטיבים של סרט אימה, דבר שגרם ל 2 חברים שצפו איתנו בסרט אתמול לפרוש לאחר כשעה

הסרט מגולל סיפור של עוזרת בית שנקלעת לסיטואציות שונות, משונות, מסוכנות, ומפתיעות. הסרט אורך יותר משעתיים ולדעתי זה החלק החלש שלו, אפשר היה לקצר אותו בחצי שעה לפחות. בניית סיפור המסגרת לוקח יותר מידי זמן ודי נמרח, הדרמה מתחילה להחשף בשעה השנייה של הסרט, אז הסרט מקבל קצב יותר טוב ומעניין

מדברים על טוויסט מפתיע שלעניות דעתי לא היה יותר מידי מפתיע אבל מסדר את כל חלקי הפאזל במקום

ובסוף הסרט יש רמז לסרט המשך

סה"כ סרט שווה צפייה בלי לצפות למאסטרפיס
6.5/10
...

מעניין מה היה קורה לחברים שלך עם הייתם רואים סרט אימה באמת... :)

בוא נעשה סדר, ראשית כל הסרט הנ"ל לא אימה, בשום שלב, אלא סרט מותחן (ככה הוא גם מוגדר).

יש הרבה קטגוריות לסרטי אימה, שבתוכם יש תת-סוגה נוספים.

1. סרטי אימה סלאשרים שמתמקדים ברוצחים מעורערים בנפשם, שיוצאים למסע הרג ללא הבחנה. כלומר כל מי שנמצא באזור שלהם
הם הורגים אותו בצורה אכזרית כולל הרג על יד גרזינים, סכינים ומסור חיתוך בו הם מבתרים את הגופה (פעם אהבתי, כיום פחות).

2. סרטי אימה מפלצות ויצורים מעוותים שיוצאים למסע הרג. בתוכם יש גם סרטי זומבים.

3. סרטי רוחות רפאים וישויות על טבעיות שמטרידים אנשים שחיים בתוכו. או בתים רדופים. זה ז'אנר יותר חביב עלי אך גם בתוכו יש
תתי זנים שלא תמיד מפחידים כי הם מבוססים על הפחדות שמבוססות על פסקול דרמטי זול להפחיד את הצופה. יש הרבה סרטים מוצלחים בז'אנר
כגון "לזמן את הרוע" "בלאק-פון" או סדרת האימה המוצלחת ביותר לטעמי "מי מתגורר בבית היל" שלא היה בה שום דבר על טבעי באמת כי הכול לכאורה, אך הסדרה הזו הצליחה להדיר שינה למי שצפה בה (הברקה של סדרה שגרמה לי נדודי שינה ללא טיפת דם).

ויש כאמור עוד תתי סוגה רבים (ציינתי את המרכזיים).

סרט שבחורה נעולה בתוך בית בלי יכולת לצאת, זה לא אימה אלא סרט מתח שלא מפחיד אף אחד, רק מטריד
כנראה אתם רגישים מידי, ומזל שלא נפלתם על סרט אימה אמיתי.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #924 

תודה לחבר Kondo10 על ההבהרה בקשר לסרט The Housemaid

אכן הוא לא מוגדר כסרט אימה ולכן צפיתי בו, אני אף פעם לא צופה בסרטי אימה פשוט כי אני לא נהנה מהם

מה שפיספסתי בסרט הזה זה שהוא מוגדר כ "מותחן פסיכולוגי" שלדעתי בסרטים כאלה יש מוטיבים של סרטי אימה כמו דמויות שצצות פתאום בלי אזהרה, פס קול מאיים ואירועים לא מציאותיים שמפזרים תחושה של פחד

דוגמא ישנה לסרט כזה זה הברבור השחור שאמנם לא הוגדר כסרט אימה אלא גם כ "מותחן פסיכולוגי" אבל עבורי הוא היה סרט אימה (רק להמחיש לך כמה הסרט הזה נצרב בזיכרוני בגלל הקטעים הלא מציאותיים שבו)

אז אתה צודק במאה אחוז שזה לא מוגדר כסרט אימה אבל עבורי זה היה סרט שלפחות בתחילתו לא היה לי נעים לצפות בו

כפי שאמרתי, בסיכומו של דבר נהנתי מהסרט (לא מהברבור השחור 😀)

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #925 

מבין את הרגישות שלך, עבורי אימה זה חלק נכבד מאהבתי לקולנוע. רק לחדד את זה, דווקא סרטי אימה
משחררים לחץ לאחר צפייה. אבל כיום אני יותר בררן לגבי ז'אנרי אימה, מעדיף אווירה על פני יצורים מפחידים שצצים משום מקום
לכן לא הצלחתי לשרוד פרק וחצי מהסדרה Welcome to Derry. תן לי תכנים כמו Them, אני צופה בהם ללא הפסקה.

אוריה
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2804
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #926 

10/02/2026 17:18  
אוריה כתב:
לראות סרט עם מבטא סקוטי ללא תרגום - לא קל להבנה
תודה !
...
יש תרגום שאתם מכירים ?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #927 

14/02/2026 15:45  
Kondo10 כתב:
מבין את הרגישות שלך, עבורי אימה זה חלק נכבד מאהבתי לקולנוע. רק לחדד את זה, דווקא סרטי אימה
משחררים לחץ לאחר צפייה. אבל כיום אני יותר בררן לגבי ז'אנרי אימה, מעדיף אווירה על פני יצורים מפחידים שצצים משום מקום
לכן לא הצלחתי לשרוד פרק וחצי מהסדרה Welcome to Derry. תן לי תכנים כמו Them, אני צופה בהם ללא הפסקה.
...
סרט זומבים או יצורים יכול להיות מעולה בפני עצמו וטוב יותר מסרט "אווירה" שיכול להיות בסוף משעמם ולא מוביל לשום מקום (קורה הרבה), וגם יכול להיות ההפך. תלוי בסרט.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #928 

בהחלט תלוי בביצוע כפי שאני אומר כל פעם. רק טוען שאיבדתי עניין מסרטי אימה מבוססים על מפלצות שיוצאות מתחת למיטה
זה משעמם אותי באופן גורף, בהחלט יכול להיות תוכן מוצלח בז'אנר. כן אוהב (בהרבה יותר) מותחני אימה מבוססים על סיפור מרתק
וכמעט ללא דם לא אווירה מותחת. את זה עשו היטב "מי מתגורר בבית היל" שהחזירה את הכבוד לז'אנר. מכיר כמה שלא ישנו בלילה ממתח
כולל אנוכי.

הייתי שמח ליותר מותחנים בסגנון הנ"ל שלא מחייבים ראשים חתוכים, דם ניגר, ויצורים זדוניים שיוצאים מקירות הבית.
שוב, בעבר אהבתי (מאוד) כיום ממש לא. ניסיתי לראות כמה תכנים בסגנון, לא שרדתי.

אוריה

אין תרגום רשמי בשום אתר, התרגום עדיין לא זמין (גם אני רוצה לצפות בו). רובם רואים ללא תרגום, או תרגום של גוגל טרנסלייט
כפי שעשה החבר Nba.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #929 

31/01/2026 22:55  
Kondo10 כתב:
הסיבה לדעתי כי הסרט לא תורגם עדיין. אני לא מפספס סרטים בכיכובה של Sydney Sweeney, ולא בגלל מה שאתם חושבים.
הסרט אגב משנת 2023 הוקרן בפסטיבל הסרטים של SXSW (ארצות הברית - טקסס) בחודש מרץ 2023. רק באוגוסט 2025
הוא הופץ לבתי הקולנוע. לכן, זה עניין של זמן שהסרט יתורגם.

חוץ מזה, אתה מוזמן לכתוב ביקורת, הגיע הזמן לחזור לכתוב, אתה הרי אוהב את התחום.
...
צפיתי היום בסרט I SWEAR. ראיתי שהרבה צפו בו. אכן סרט טוב אבל לא זה מה שרציתי לומר. אני לא מצאתי תרגום בעברית לסרט הזה.
אני מנסה להבין האם פיספסתי משהו או שאתה פיספסת בהערכה שאף אחד לא צפה בסרט אמריקנה כי אין לו תרגום בעברית?

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #930 

רק מעריך שבגלל שאין תרגום, הסרט פחות נצפה.
מעבר לזה, לא כולם אוהבים הורדות, לכן הזמינות היא חשובה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #931 

24/02/2026 22:18  
kingikra כתב:
צפיתי היום בסרט I SWEAR. ראיתי שהרבה צפו בו. אכן סרט טוב אבל לא זה מה שרציתי לומר. אני לא מצאתי תרגום בעברית לסרט הזה.
אני מנסה להבין האם פיספסתי משהו או שאתה פיספסת בהערכה שאף אחד לא צפה בסרט אמריקנה כי אין לו תרגום בעברית?
...
יצרתי ל- Americana תרגום, הפעם עם AI ולא גוגל טרנסלייט. עשיתי בדיקות מדגמיות ונראה אחלה. אמנם לא תרגום של אולפן, אבל לגמרי עושה את העבודה.
אם תרצה אשלח לך.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #932 

25/02/2026 11:07  
Nba כתב:
יצרתי ל- Americana תרגום, הפעם עם AI ולא גוגל טרנסלייט. עשיתי בדיקות מדגמיות ונראה אחלה. אמנם לא תרגום של אולפן, אבל לגמרי עושה את העבודה.
אם תרצה אשלח לך.
...
תודה רבה אבל אני כבר צפיתי בסרט. בטח בסרטים אמריקאים (ב I swear היה יותר מורכב בגלל שלא ניתן להבין מה הם אומרים 🙂) אין לי בעיה לצפות עם תרגום באנגלית. גם ככה אני לרוב מבין מה אומרים והתרגום זה רק לגיבוי.

שאפו שתרגמת. בטוח יש הרבה פה בפורום שישמחו להשתמש בתרגום שלך 🙏

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #933 

10/02/2026 11:58  
Nba כתב:
מישהו מצא כתוביות לסרט I Swear?
הסרט משודר באפל טי וי אבל לא הגיע לארץ.
...
לא מצליח למצוא אותו באיכות נורמלית..

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #934 

I Swear 2025 BluRay 1080p ReMuX AVC DTS-HD MA 5 1-RFX

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73178
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #935 

תגיד לי שהאמריקאים לא אחד העמים היותר מפגרים כיום? הבחור שעליו בוסס הסרט I Swear שמספר על בחור עם תסמונת טורט וההתמודדות שלו במהלך החיים עם המחלה, נאלץ להתנצל על מילים שהוא פלט בטקס - בגלל הטורט. רק לחדד, טורט זה נכות ואין להם שליטה על מה שהם פולטים, אז הוא נאלץ להתנצל על הנכות שלו.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #936 

תגיד לי שהאמריקאים לא אחד העמים היותר מפגרים כיום?
...
כל הווק והפוליטקלי קורקט הורגים אותם...

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #937 

04/03/2026 16:45  
Huber כתב:
במהלך החיים עם המחלה, נאלץ להתנצל על מילים שהוא פלט בטקס - בגלל הטורט. רק לחדד, טורט זה נכות ואין להם שליטה על מה שהם פולטים,
...
סליחה שאני לא מסכים איתך

יש בסרט קטע מאוד חזק שבו אומרים לו לא לנתנצל על מה שהוא אומר בדיוק בגלל הסיבה שאין להם שליטה על זה

גם בטקס לא אומרים לו להתנצל, אלא הוא ביוזמתו מתנצל, גם זו תגובה שאין לו שליטה כל כך עליה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73178
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #938 

molvy - יש לי תחושה חזקה שפספסת אותי. אני לא מדבר על הסרט. אני מדבר על האדם שעליו בוסס הסרט, John Davidson. הוא הוזמן לטקס בו זכה הסרט I Swear בפרס, ללא שליטתו קילל ומשום מה כולם שם מרגישים שמישהו צריך להתנצל על זה. שוב - וז נכות ולבחור אין שליטה על מה שקורה, אבל צריך להתנצל. מקווה שהבנת.

https://people.com/tourette-advocate-jo ... s-11917039

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #939 

שאלה - הסרט Marty Supreme משודר בסטרימינג? חיפשתי באמזון, נטפליקס ודיסני אבל לא מצאתי (מצאתי ב"מקורות אלטרנטיבים" אבל אין תרגום)

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #940 

06/03/2026 20:07  
oris74 כתב:
שאלה - הסרט Marty Supreme משודר בסטרימינג? חיפשתי באמזון, נטפליקס ודיסני אבל לא מצאתי (מצאתי ב"מקורות אלטרנטיבים" אבל אין תרגום)
...
העלתי את התרגום שלי ללינק, לא תרגמו את הסרט.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”