[פוצל] דיבורים כללים על סרטים
- dons
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 616
- נתן תודות: 1447 פעמים
- קיבל תודות: 334 פעמים
הוא מוצג בבתי קולנוע ? יש לי יכולת לצפות בין פגישות
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
! Hurray for Dixie
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11453
- נתן תודות: 1181 פעמים
- קיבל תודות: 2397 פעמים
- Kondo10

molvy כתב: יש הרבה ביקורות על הסרט באתר ואף אחד לא אומר שזה סרט אימה.
מעניין מה היה קורה לחברים שלך עם הייתם רואים סרט אימה באמת...
בוא נעשה סדר, ראשית כל הסרט הנ"ל לא אימה, בשום שלב, אלא סרט מותחן (ככה הוא גם מוגדר).
יש הרבה קטגוריות לסרטי אימה, שבתוכם יש תת-סוגה נוספים.
1. סרטי אימה סלאשרים שמתמקדים ברוצחים מעורערים בנפשם, שיוצאים למסע הרג ללא הבחנה. כלומר כל מי שנמצא באזור שלהם
הם הורגים אותו בצורה אכזרית כולל הרג על יד גרזינים, סכינים ומסור חיתוך בו הם מבתרים את הגופה (פעם אהבתי, כיום פחות).
2. סרטי אימה מפלצות ויצורים מעוותים שיוצאים למסע הרג. בתוכם יש גם סרטי זומבים.
3. סרטי רוחות רפאים וישויות על טבעיות שמטרידים אנשים שחיים בתוכו. או בתים רדופים. זה ז'אנר יותר חביב עלי אך גם בתוכו יש
תתי זנים שלא תמיד מפחידים כי הם מבוססים על הפחדות שמבוססות על פסקול דרמטי זול להפחיד את הצופה. יש הרבה סרטים מוצלחים בז'אנר
כגון "לזמן את הרוע" "בלאק-פון" או סדרת האימה המוצלחת ביותר לטעמי "מי מתגורר בבית היל" שלא היה בה שום דבר על טבעי באמת כי הכול לכאורה, אך הסדרה הזו הצליחה להדיר שינה למי שצפה בה (הברקה של סדרה שגרמה לי נדודי שינה ללא טיפת דם).
ויש כאמור עוד תתי סוגה רבים (ציינתי את המרכזיים).
סרט שבחורה נעולה בתוך בית בלי יכולת לצאת, זה לא אימה אלא סרט מתח שלא מפחיד אף אחד, רק מטריד
כנראה אתם רגישים מידי, ומזל שלא נפלתם על סרט אימה אמיתי.
The Housemaid (2025)
יש הרבה ביקורות על הסרט באתר ואף אחד לא אומר שזה סרט אימה
לדעתי יש בסרט יותר מידי מוטיבים של סרט אימה, דבר שגרם ל 2 חברים שצפו איתנו בסרט אתמול לפרוש לאחר כשעה
הסרט מגולל סיפור של עוזרת בית שנקלעת לסיטואציות שונות, משונות, מסוכנות, ומפתיעות. הסרט אורך יותר משעתיים ולדעתי זה החלק החלש שלו, אפשר היה לקצר אותו בחצי שעה לפחות. בניית סיפור המסגרת לוקח יותר מידי זמן ודי נמרח, הדרמה מתחילה להחשף בשעה השנייה של הסרט, אז הסרט מקבל קצב יותר טוב ומעניין
מדברים על טוויסט מפתיע שלעניות דעתי לא היה יותר מידי מפתיע אבל מסדר את כל חלקי הפאזל במקום
ובסוף הסרט יש רמז לסרט המשך
סה"כ סרט שווה צפייה בלי לצפות למאסטרפיס
6.5/10...
מעניין מה היה קורה לחברים שלך עם הייתם רואים סרט אימה באמת...
בוא נעשה סדר, ראשית כל הסרט הנ"ל לא אימה, בשום שלב, אלא סרט מותחן (ככה הוא גם מוגדר).
יש הרבה קטגוריות לסרטי אימה, שבתוכם יש תת-סוגה נוספים.
1. סרטי אימה סלאשרים שמתמקדים ברוצחים מעורערים בנפשם, שיוצאים למסע הרג ללא הבחנה. כלומר כל מי שנמצא באזור שלהם
הם הורגים אותו בצורה אכזרית כולל הרג על יד גרזינים, סכינים ומסור חיתוך בו הם מבתרים את הגופה (פעם אהבתי, כיום פחות).
2. סרטי אימה מפלצות ויצורים מעוותים שיוצאים למסע הרג. בתוכם יש גם סרטי זומבים.
3. סרטי רוחות רפאים וישויות על טבעיות שמטרידים אנשים שחיים בתוכו. או בתים רדופים. זה ז'אנר יותר חביב עלי אך גם בתוכו יש
תתי זנים שלא תמיד מפחידים כי הם מבוססים על הפחדות שמבוססות על פסקול דרמטי זול להפחיד את הצופה. יש הרבה סרטים מוצלחים בז'אנר
כגון "לזמן את הרוע" "בלאק-פון" או סדרת האימה המוצלחת ביותר לטעמי "מי מתגורר בבית היל" שלא היה בה שום דבר על טבעי באמת כי הכול לכאורה, אך הסדרה הזו הצליחה להדיר שינה למי שצפה בה (הברקה של סדרה שגרמה לי נדודי שינה ללא טיפת דם).
ויש כאמור עוד תתי סוגה רבים (ציינתי את המרכזיים).
סרט שבחורה נעולה בתוך בית בלי יכולת לצאת, זה לא אימה אלא סרט מתח שלא מפחיד אף אחד, רק מטריד
כנראה אתם רגישים מידי, ומזל שלא נפלתם על סרט אימה אמיתי.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
תודה לחבר Kondo10 על ההבהרה בקשר לסרט The Housemaid
אכן הוא לא מוגדר כסרט אימה ולכן צפיתי בו, אני אף פעם לא צופה בסרטי אימה פשוט כי אני לא נהנה מהם
מה שפיספסתי בסרט הזה זה שהוא מוגדר כ "מותחן פסיכולוגי" שלדעתי בסרטים כאלה יש מוטיבים של סרטי אימה כמו דמויות שצצות פתאום בלי אזהרה, פס קול מאיים ואירועים לא מציאותיים שמפזרים תחושה של פחד
דוגמא ישנה לסרט כזה זה הברבור השחור שאמנם לא הוגדר כסרט אימה אלא גם כ "מותחן פסיכולוגי" אבל עבורי הוא היה סרט אימה (רק להמחיש לך כמה הסרט הזה נצרב בזיכרוני בגלל הקטעים הלא מציאותיים שבו)
אז אתה צודק במאה אחוז שזה לא מוגדר כסרט אימה אבל עבורי זה היה סרט שלפחות בתחילתו לא היה לי נעים לצפות בו
כפי שאמרתי, בסיכומו של דבר נהנתי מהסרט (לא מהברבור השחור
)
אכן הוא לא מוגדר כסרט אימה ולכן צפיתי בו, אני אף פעם לא צופה בסרטי אימה פשוט כי אני לא נהנה מהם
מה שפיספסתי בסרט הזה זה שהוא מוגדר כ "מותחן פסיכולוגי" שלדעתי בסרטים כאלה יש מוטיבים של סרטי אימה כמו דמויות שצצות פתאום בלי אזהרה, פס קול מאיים ואירועים לא מציאותיים שמפזרים תחושה של פחד
דוגמא ישנה לסרט כזה זה הברבור השחור שאמנם לא הוגדר כסרט אימה אלא גם כ "מותחן פסיכולוגי" אבל עבורי הוא היה סרט אימה (רק להמחיש לך כמה הסרט הזה נצרב בזיכרוני בגלל הקטעים הלא מציאותיים שבו)
אז אתה צודק במאה אחוז שזה לא מוגדר כסרט אימה אבל עבורי זה היה סרט שלפחות בתחילתו לא היה לי נעים לצפות בו
כפי שאמרתי, בסיכומו של דבר נהנתי מהסרט (לא מהברבור השחור
)- Kondo10

מבין את הרגישות שלך, עבורי אימה זה חלק נכבד מאהבתי לקולנוע. רק לחדד את זה, דווקא סרטי אימה
משחררים לחץ לאחר צפייה. אבל כיום אני יותר בררן לגבי ז'אנרי אימה, מעדיף אווירה על פני יצורים מפחידים שצצים משום מקום
לכן לא הצלחתי לשרוד פרק וחצי מהסדרה Welcome to Derry. תן לי תכנים כמו Them, אני צופה בהם ללא הפסקה.
משחררים לחץ לאחר צפייה. אבל כיום אני יותר בררן לגבי ז'אנרי אימה, מעדיף אווירה על פני יצורים מפחידים שצצים משום מקום
לכן לא הצלחתי לשרוד פרק וחצי מהסדרה Welcome to Derry. תן לי תכנים כמו Them, אני צופה בהם ללא הפסקה.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
סרט זומבים או יצורים יכול להיות מעולה בפני עצמו וטוב יותר מסרט "אווירה" שיכול להיות בסוף משעמם ולא מוביל לשום מקום (קורה הרבה), וגם יכול להיות ההפך. תלוי בסרט.14/02/2026 15:45Kondo10 כתב: מבין את הרגישות שלך, עבורי אימה זה חלק נכבד מאהבתי לקולנוע. רק לחדד את זה, דווקא סרטי אימה
לכן לא הצלחתי לשרוד פרק וחצי מהסדרה Welcome to Derry. תן לי תכנים כמו Them, אני צופה בהם ללא הפסקה....
- Kondo10

בהחלט תלוי בביצוע כפי שאני אומר כל פעם. רק טוען שאיבדתי עניין מסרטי אימה מבוססים על מפלצות שיוצאות מתחת למיטה
זה משעמם אותי באופן גורף, בהחלט יכול להיות תוכן מוצלח בז'אנר. כן אוהב (בהרבה יותר) מותחני אימה מבוססים על סיפור מרתק
וכמעט ללא דם לא אווירה מותחת. את זה עשו היטב "מי מתגורר בבית היל" שהחזירה את הכבוד לז'אנר. מכיר כמה שלא ישנו בלילה ממתח
כולל אנוכי.
הייתי שמח ליותר מותחנים בסגנון הנ"ל שלא מחייבים ראשים חתוכים, דם ניגר, ויצורים זדוניים שיוצאים מקירות הבית.
שוב, בעבר אהבתי (מאוד) כיום ממש לא. ניסיתי לראות כמה תכנים בסגנון, לא שרדתי.
אוריה
אין תרגום רשמי בשום אתר, התרגום עדיין לא זמין (גם אני רוצה לצפות בו). רובם רואים ללא תרגום, או תרגום של גוגל טרנסלייט
כפי שעשה החבר Nba.
זה משעמם אותי באופן גורף, בהחלט יכול להיות תוכן מוצלח בז'אנר. כן אוהב (בהרבה יותר) מותחני אימה מבוססים על סיפור מרתק
וכמעט ללא דם לא אווירה מותחת. את זה עשו היטב "מי מתגורר בבית היל" שהחזירה את הכבוד לז'אנר. מכיר כמה שלא ישנו בלילה ממתח
כולל אנוכי.
הייתי שמח ליותר מותחנים בסגנון הנ"ל שלא מחייבים ראשים חתוכים, דם ניגר, ויצורים זדוניים שיוצאים מקירות הבית.
שוב, בעבר אהבתי (מאוד) כיום ממש לא. ניסיתי לראות כמה תכנים בסגנון, לא שרדתי.
אוריה
אין תרגום רשמי בשום אתר, התרגום עדיין לא זמין (גם אני רוצה לצפות בו). רובם רואים ללא תרגום, או תרגום של גוגל טרנסלייט
כפי שעשה החבר Nba.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
צפיתי היום בסרט I SWEAR. ראיתי שהרבה צפו בו. אכן סרט טוב אבל לא זה מה שרציתי לומר. אני לא מצאתי תרגום בעברית לסרט הזה.31/01/2026 22:55Kondo10 כתב: הסיבה לדעתי כי הסרט לא תורגם עדיין. אני לא מפספס סרטים בכיכובה של Sydney Sweeney, ולא בגלל מה שאתם חושבים.
הסרט אגב משנת 2023 הוקרן בפסטיבל הסרטים של SXSW (ארצות הברית - טקסס) בחודש מרץ 2023. רק באוגוסט 2025
הוא הופץ לבתי הקולנוע. לכן, זה עניין של זמן שהסרט יתורגם.
חוץ מזה, אתה מוזמן לכתוב ביקורת, הגיע הזמן לחזור לכתוב, אתה הרי אוהב את התחום....
אני מנסה להבין האם פיספסתי משהו או שאתה פיספסת בהערכה שאף אחד לא צפה בסרט אמריקנה כי אין לו תרגום בעברית?
- Kondo10

רק מעריך שבגלל שאין תרגום, הסרט פחות נצפה.
מעבר לזה, לא כולם אוהבים הורדות, לכן הזמינות היא חשובה.
מעבר לזה, לא כולם אוהבים הורדות, לכן הזמינות היא חשובה.
יצרתי ל- Americana תרגום, הפעם עם AI ולא גוגל טרנסלייט. עשיתי בדיקות מדגמיות ונראה אחלה. אמנם לא תרגום של אולפן, אבל לגמרי עושה את העבודה.24/02/2026 22:18kingikra כתב: צפיתי היום בסרט I SWEAR. ראיתי שהרבה צפו בו. אכן סרט טוב אבל לא זה מה שרציתי לומר. אני לא מצאתי תרגום בעברית לסרט הזה.
אני מנסה להבין האם פיספסתי משהו או שאתה פיספסת בהערכה שאף אחד לא צפה בסרט אמריקנה כי אין לו תרגום בעברית?...
אם תרצה אשלח לך.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
תודה רבה אבל אני כבר צפיתי בסרט. בטח בסרטים אמריקאים (ב I swear היה יותר מורכב בגלל שלא ניתן להבין מה הם אומרים25/02/2026 11:07Nba כתב: יצרתי ל- Americana תרגום, הפעם עם AI ולא גוגל טרנסלייט. עשיתי בדיקות מדגמיות ונראה אחלה. אמנם לא תרגום של אולפן, אבל לגמרי עושה את העבודה.
אם תרצה אשלח לך....
) אין לי בעיה לצפות עם תרגום באנגלית. גם ככה אני לרוב מבין מה אומרים והתרגום זה רק לגיבוי.שאפו שתרגמת. בטוח יש הרבה פה בפורום שישמחו להשתמש בתרגום שלך

- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לא מצליח למצוא אותו באיכות נורמלית.....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73183
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
תגיד לי שהאמריקאים לא אחד העמים היותר מפגרים כיום? הבחור שעליו בוסס הסרט I Swear שמספר על בחור עם תסמונת טורט וההתמודדות שלו במהלך החיים עם המחלה, נאלץ להתנצל על מילים שהוא פלט בטקס - בגלל הטורט. רק לחדד, טורט זה נכות ואין להם שליטה על מה שהם פולטים, אז הוא נאלץ להתנצל על הנכות שלו.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
סליחה שאני לא מסכים איתך04/03/2026 16:45Huber כתב: במהלך החיים עם המחלה, נאלץ להתנצל על מילים שהוא פלט בטקס - בגלל הטורט. רק לחדד, טורט זה נכות ואין להם שליטה על מה שהם פולטים,...
יש בסרט קטע מאוד חזק שבו אומרים לו לא לנתנצל על מה שהוא אומר בדיוק בגלל הסיבה שאין להם שליטה על זה
גם בטקס לא אומרים לו להתנצל, אלא הוא ביוזמתו מתנצל, גם זו תגובה שאין לו שליטה כל כך עליה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73183
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
molvy - יש לי תחושה חזקה שפספסת אותי. אני לא מדבר על הסרט. אני מדבר על האדם שעליו בוסס הסרט, John Davidson. הוא הוזמן לטקס בו זכה הסרט I Swear בפרס, ללא שליטתו קילל ומשום מה כולם שם מרגישים שמישהו צריך להתנצל על זה. שוב - וז נכות ולבחור אין שליטה על מה שקורה, אבל צריך להתנצל. מקווה שהבנת.
https://people.com/tourette-advocate-jo ... s-11917039
https://people.com/tourette-advocate-jo ... s-11917039
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
שאלה - הסרט Marty Supreme משודר בסטרימינג? חיפשתי באמזון, נטפליקס ודיסני אבל לא מצאתי (מצאתי ב"מקורות אלטרנטיבים" אבל אין תרגום)
העלתי את התרגום שלי ללינק, לא תרגמו את הסרט.06/03/2026 20:07oris74 כתב: שאלה - הסרט Marty Supreme משודר בסטרימינג? חיפשתי באמזון, נטפליקס ודיסני אבל לא מצאתי (מצאתי ב"מקורות אלטרנטיבים" אבל אין תרגום)...