קופסה קטנה. שינוי דרמטי

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #921 

תסכימו (או לא) אבל בסוף קובע מבחן התוצאה ולא התיאוריה שעומדת מאחורי. אני לא מגדיר עצמי כמקצוען בתחום וקראתי שוב ושוב את כל ההסברים על אופן פעולתו של הדרביי כדי לא לפתח ציפיות שווא.

אבל, ופה אני מסכים עם idan309, אם בצפייה בסצנות רנדומאליות באורכים שונים ובתכנים שונים אני צריך להקפיא את התמונה או לנחש בכדי לדעת אם הדרביי מחובר או לא אזי ללא קשר לעלותו, עבורי, אין טעם במכשיר .

אגב אני פועל באותה דרך גם באודיו. למרות שוידאו שונה מהותית ולכאורה אין ויכוח מהי תמונה נכונה עדיין היו לי מכשירים יקרים מאוד במערכת שלכאורה היו אמורים לשנות את הסאונד או את התמונה מקצה לקצה אבל, כמו שאמרתי, אם אני לא שומע או לא רואה אני פשוט לא קונה...

היה לי דרביי במשך שבועיים מחובר לאפסון 9000 ולבסוף, בצער, מכרתי אותו. אני אומר בצער כי אני לא יכול להשתחרר מההרגשה שמשהו אצלי לא בסדר... :(

שנה טובה ומתוקה לכולם (f)

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #922 

שנה טובה (Y)
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1091
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #923 

אני חייב לציין שגם אני, למרות שה-Darbee עשה את שלו, החלטתי למכור.
יכול להיות שזה השמרנות שלי או סתם "פחד" מהשינוי שהמכשיר עושה, אבל בכל מקרה החלטתי לחזור לתמונה הטבעית שהמסך מספק לי, לטוב ולרע...
אז לכל המעוניין, נא לפנות בפרטי....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78843
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #924 

אופיר28

לשם כך יש את לוחות האתר

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #925 

התגובות הקיצוניות מדהימות אותי כל פעם מחדש במהלך השירשור הזה.
לאו דווקא אותן תגובות שנעות בין "מדהים" , "שינוי של יום ולילה", לעומת - "שינוי מינורי", "מתקשים לראות את השינוי", של משתמשים עם אמצעי תצוגה שונים ומשונים , אלא במיוחד התגובות הקיצוניות של משתמשים עם אותו אמצעי תצוגה בדיוק.

אנשים, אשר לכאורה "הטעם" שלהם מאוד דומה והם בחרו משלל האפשרויות הקיימות, את אותו מקרן או את אותה טלויזיה.

יניב עם אפסון 9000 מדווח על שינוי "מדהים" ומאוהב במכשיר, לעומת אריאל שמחזיק את אותו מקרן בדיוק ומדווח שהוא לא ממש מבחין בשינוי.
באמת מרתק הסיפור הזה.

לאור כל התגובות הקיצוניות שיש כאן, הרעש העצום שהמכשיר הזה גרם כאן ובעולם, הוא ללא ספק מכשיר השנה מבחינתי.

רן

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #926 

רן ,

המכשיר מדהים !! ראיתי אתמול את הסרט battleship בבלו ריי ומעולם לא ראיתי כזאת איכות,פירוט וחדות.
אף אחד שיעשו לו הדגמה לא באמת יוכל לומר ש"אין כל שינוי".
מה שכן , אני חושב שהרבה שקנו פשוט לא מוכנים כל כך להפרד בקלות מה1500 ש"ח ששילמו ולכן משכנעים עצמם
שהשינוי כמו שאמרת מינורי על מנת להחזיר את הכסף במכירה.

אכן מרתק.. :wink:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #927 

dor8,
על הצד השני אפשר לומר שאנשים משכנעים את עצמם שהשינוי דרמטי על מנת להצדיק את מחיר הקנייה :)

Jacob44
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #928 

אפשר לסכם ולומר שכל אחד יחליט בשביל עצמו אם השינוי שהוא מקבל מצדיק את הקנייה הזו כנ"ל לגביי זה שכל אחד עושה עם הכסף שלו מה שהוא רואה לנכון לעשות.
רןמויאל-יש לך במקרה קשר כלשהו עם היצרן?

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2797
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #929 

אחרי חודש עם המכשיר, אני יכול לסכם שזוהי קניה מוצלחת ביותר.

איכות התמונה ועומקה בתכני HD השתפרה באופן שמחדד קונטרסטים, ומעמיק חדות לתמונות מורכבות(פנסוניק 50V10).
השיער, תוי הפנים, אגלי הזיעה של השחקנים מעולם לא היו ברורים יותר.

כיוונתי ל- 65% ב- HIDEF (ירוק).
שירשרתי אותו בין הרסיבר לטלויזיה.

רן, תודה רבה על ההמלצה.
אני מקווה שהתגובות המעורבות כאן לא ירפו את ידיך מלהמליץ על מכשירים נוספים בעתיד.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #930 

guyezra כתב:dor8,
על הצד השני אפשר לומר שאנשים משכנעים את עצמם שהשינוי דרמטי על מנת להצדיק את מחיר הקנייה :)
...
אין שום הגיון בטענה הזו.
הרי אם הייתי מקבל את המכשיר והוא לא היה עושה שיפור לטעמי
לפחות כזה שמצדיק את המחיר הייתי תוך דקה וחצי שם אותו בלוחות.
מה ההגיון מבחינתי להשאיר אותו ״ולשכנע״ את עצמי סתם שהוא טוב ??

בשבילי השיפור היה כל כך טוב שמיד הזמנתי עוד מכשיר !
האם אפשר לטעון שעשיתי כך כדי להצדיק את קניית המכשיר
הראשון ?? :lol:
לא ולא.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #931 

כן יוסי. יש לי קשר עם היצרן. ברור.

אתה לא באמת חשבת שאני ממליץ סתם כך לאנשים לרכוש משהו ולי באופן אישי לא ייצא מזה כלום?!
קצת נאיבי מצדך.

תכנס לאתר שלהם ותראה שאני מופיע שם כסמנכ״ל מכירות שמופקד על האזור של המזרח התיכון, שזה כולל מכירה לאנשים באזור שלך.

אגב, היות ואני עורך דין בהשכלתי ומקצועי אז אני אתייחס לשאלה/ רמיזה שלך כאיזו פליטת פה תמימה של בחור חדש שפשוט לא טרח לקרוא, לא טרח לשאול ולא טרח לחקור, כי הרי אתה בוודאי יודע את כוחה של המילה הכתובה וזריקת שטויות לאוויר.

רן

Jacob44
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #932 

מישהו כאן יכול להרים את הכפפה ולסדר ייבוא מסודר של המוצר עם אחריות וכד'?

teenet
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #933 

Jacob44 כתב:מישהו כאן יכול להרים את הכפפה ולסדר ייבוא מסודר של המוצר עם אחריות וכד'?
...
בדיוק הרגע רן כתב שהוא סמנכ״ל המכירות של המזה״ת... :D

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #934 

RanMoyal כתב:התגובות הקיצוניות מדהימות אותי כל פעם מחדש במהלך השירשור הזה.
לאו דווקא אותן תגובות שנעות בין "מדהים" , "שינוי של יום ולילה", לעומת - "שינוי מינורי", "מתקשים לראות את השינוי", של משתמשים עם אמצעי תצוגה שונים ומשונים , אלא במיוחד התגובות הקיצוניות של משתמשים עם אותו אמצעי תצוגה בדיוק.

אנשים, אשר לכאורה "הטעם" שלהם מאוד דומה והם בחרו משלל האפשרויות הקיימות, את אותו מקרן או את אותה טלויזיה.

יניב עם אפסון 9000 מדווח על שינוי "מדהים" ומאוהב במכשיר, לעומת אריאל שמחזיק את אותו מקרן בדיוק ומדווח שהוא לא ממש מבחין בשינוי.
באמת מרתק הסיפור הזה.

לאור כל התגובות הקיצוניות שיש כאן, הרעש העצום שהמכשיר הזה גרם כאן ובעולם, הוא ללא ספק מכשיר השנה מבחינתי.

רן
...
לדעתי הפער בין אלו שמתלהבים לאלו שכלל לא הוא כל כך גדול שחייבת להיות לכך סיבה מעבר לטעם אישי. מחר אני נפגש עם חבר שרואה אצלו הבדל גדול ונערוך אצלו מיני מבחן בשביל לבודד את נושא הטעם האישי.

אני אבדוק אם אצלו, עם הדרביי שלו, אני כן רואה את אותו הבדל גדול
אותה בדיקה עם דרביי אחר, כזה שלכאורה לא עשה הבדל גדול אצלי.
דרביי שלכאורה כן עושה הבדל רק בחיבור ישיר: מקור - דרביי - מקרן ולא דרך רסיבר / פרוססור

אני מאמין שאחרי הבדיקה הזו יהיה ברור יותר מהיכן נובעים ההבדלים בתגובות...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #935 

Jacob44 כתב:מישהו כאן יכול להרים את הכפפה ולסדר ייבוא מסודר של המוצר עם אחריות וכד'?
...
רעיון מצויין שצריך להפנות לחנויות המתמחות הגדולות. לא אמור להיות מסובך.
אחת מהן לדוגמה היתה בעבר יבואנית של dvico שזה לא פחות מלהיות יבואן של מוצרים של דארבי.
אני די בטוח שיש עוד חניויות מתמחות שמיבאות מוצרים לא מיוצגים בארץ מחו"ל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78843
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #936 

אני מעריך שההבדלים בהתרשמות נובעים מטעם אישי ולא מבעיות במכשירים. אני כידוע ראיתי את המכשיר, התרשמתי ממנו אבל פשוט לא אהבתי את האפקט הסופי.

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #937 

oferlaor כתב:אני מעריך שההבדלים בהתרשמות נובעים מטעם אישי ולא מבעיות במכשירים. אני כידוע ראיתי את המכשיר, התרשמתי ממנו אבל פשוט לא אהבתי את האפקט הסופי.
...
לא אהבת אומר שהבחנת באפקט בזמן צפייה והחלטת שלא לטעמך. אצלי הבעיה שונה, אני כן אוהב את האפקט פשוט לא מבחין בו בזמן צפייה.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #938 

אריאל,
יש כאן הבדל עצום בתגובות. אומנם הרוב המוחלט מאוד אוהב את המכשיר אבל מעניין דווקא המיעוט שלא רואה כמעט שינוי.

אני חייב לומר שאני עוקב אחר השרשור ב- AVS ושם לא נתקלתי בשני משתמשים עם אותו אמצעי תצוגה שמגיבים כל כך שונה. התגובות כאן לא נעות מ- "טוב" מצד אחד ל- "סביר"...מצד שני....
אלא נעות מ- "יום ולילה" ו- "דרמטי" מצד אחד ל- "לא רואים שינוי" מצד שני.... זה פשוט קיצוני.

מעניין אותי אריאל שאתה כותב שאתה רואה את האפקט אבל פשוט לא מבחין בו במהלך הצפייה.

אני לא מצליח להבין את ההערה הזו. היא בכלל לא קשורה למכשיר אלא קשורה יותר לדרך הבדיקה.
איך אתה בדיוק אמור להבחין בהבדל בזמן הצפייה?

לו היית אומר לי שהצבת שני מקרנים זהים לחלוטין, לאחר שכיילת את שניהם לאותה נקודה ושניהם עם אותה עוצמת הארה ואחד עם ה-דארבי והשני בלי ואז באותה נקודה ...אתה לא מצליח להבחין איזה מקרן הוא עם הדארבי - זו הערה שהייתי מבין ומקבל.

פשוט לא מבין את דרך הבדיקה. מה ה- refrence לבדיקה שלך שאתה צופה במכשיר עם הדארבי?

תסביר לי קצת יותר על דרך הבדיקה שלך ברשותך.

רן

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #939 

עופר,

אני לא יודע אם זה "טעם אישי" כמו הבנה מהי "דרמה" אמיתית בכל מה שקשור לשיפור התמונה.
אנשים מדברים על העובדה שהדארבי לא נותן להם את אותו אפקט שנתן להם המעבר מ- SD ל- HD. המעבר האמור היה קשור בכלל עם החלפת שיטה, משהו יסודי, תהומי, שעבד על כל האספקט של התמונה, ועם כל הכבוד זה משהו שקורה פעם ב- 50 שנה.
הדארבי לא מתיימר לעשות את זה

מצד שני עם כל הכבוד ל- HD, אני באופן אישי רואה HD כבר 7-8 שנים, ואני מנסה להזכר מה נתן לי שיפור גדול יותר מהדארבי במהלך ה- 8 שנים האחרונות regardless למחיר של אותו מוצר. אין מוצר כזה. לא היה.

רן

Arieldr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #940 

הי רן,
בחנתי את המכשיר בדיוק לפי ההוראות שלך ובהחלט ראיתי הבדל חיובי בתמונה שהתיאור הטוב ביותר שלו הוא זכוכית חלבית שירדה מהמסך (לא התחברתי ל"יום ולילה" או SD מול HD ) עד פה הכול טוב, יפה ומלהיב.

אבל עניין אותי לא מה אני רואה בזמן שאני מקפיא את התמונה אלה מה אני אראה בזמן צפייה רגילה. כמו שכתבתי לאחר התשובה שלך ל idan309 אני מבין ומקבל את הטענה שלך שהדרך הנכונה והמקצועית לבחון את המכשיר היא לא בתנועה אלה בהקפאת תנועה בגלל מגבלות העין שלנו וכו.

אותי פשוט יותר מעניינת "השורה התחתונה" ופחות התיאוריה שמאחורי. תסכים שלמכשיר יש גם אפקט פסיכולוגי. עצם העובדה שראית שיפור שהתמונה קפואה גורם לכך שהמוח שלנו "ישכנע" אותנו שהשינוי שם כל הזמן ולכן שאלתי את עצמי שאלה:

אם אחרי צפייה במשך מספר ימים בסרטים שונים מסוגים שונים אני מסיר את הדרביי מהשרשרת.
האם אני אחוש הבדל?
האם ארגיש כאילו החזירו את הזכוכית החלבית?

בינתיים אצלי התשובה היא לא. לא חוויתי הבדל ולא הרגשתי שחסר לי משהו. גם בבדיקה של סצנות אקראיות באורכים שונים עם ובלי לא הצלחתי לדעת מתי הדרביי מחובר.

מחר, אחרי שאראה את התמונה אצל istarmini אדע יותר ממה נובע ההבדל...
Honey , just one more upgrade, I promise !!!

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”