קופסה קטנה. שינוי דרמטי

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

רן,

אנחנו לא מדברים על מרדף או תנועה מאוד מהירה.
אפילו בתנועת הליכה איטית היה קשה לי לראות את ההבדל.
לדוגמא בסצינה באווטאר שבה מיד לאחר הנחיתה הבוס נותן הסברים.
כאשר עצרנו את התמונה על הבוס ראינו בפירוש הבדלים משמעותיים אך כאשר המשכנו את הסרט למשך 30 שניות עם הדרבי על 60% וכאשר הוא כבוי לא הצלחנו לראות הבדלים משמעותיים אם בכלל.
לעומת זאת בכדרוגל בYESHD כאשר ראינו קטע של משחק והיתה בעיטה חופשית (מה שאומר שהשחקנים כמעט ולא זזים) בפירוש ראינו הבדל שעם הדרבי ראו את הפנים של השחקן בצורה ברורה.

אם אתה לוקח למשל את אפקט ה-FI הוא בפירוש מורגש (לטובה / לרעה) כמעט בכל תוכן.
אם אתה משווה מקרן כמו HD20 לאפסון 8500 אתה בפירוש רואה הבדל באיכות התמונה.

זה שאנשים שקנו מקרן ב-30,000 דולר מוכנים לשלם גם 10,000 ש"ח על שיפור כמו שמציע הדרבי (ואני מאמין שהוא דומה למה שאני הרגשתי) זה בכלל לא מפתיע.
אני אישית גם עם המקרן היה הופך כל תוכן SD ל-HD איכותי לא הייתי משקיע סכום כזה במקרן ולכן זה לא צריך להפתיע שמבחינתי השקעה של 1,500 ש"ח על מקרן שעלה לי 8,500 ש"ח זה לא משהו שאני מוכן לעשות ללא הרגשה שאני מקבל שיפור מורגש (בצפייה בפועל, לא בצפייה בהקפאת תמונה).

בשורה התחתונה אני עדיין מתלבט אבל נוטה לכיוון של ללכת בכל זאת על המכשיר (בעיקר כי הוא גם יכול לשמש אותי במקרן הבא + לא ראיתי שום בעיות בעבודה שלו למרות שהכבל שאני משתמש בו הוא באורך של 15 מ').

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

עידן בוקר טוב,

יש כאן שתי נקודות שונות בתכלית ואני מבקש להתיחס לשתיהן:

1. אני אומר זאת שוב, המכשיר שראית, ה- DARBEE מטרתו לא קשורה כלל לתנועה וזאת ביגוד למגנוני ה- FI, שנועדו במפורש להשפיע על סוג כזה של מצבים. אין הכוונה היא שהמכשיר פתאום מפסיק לעבוד.

באותו אופן, אם ניקח את מנגנון ה- FI של סוני, שנחשב לטוב מסוגו ונבדוק את השפעתו על תמונה סטטית (מצב PAUSE) או לחילופין בסצינה יחסית איטית, דיאלוג כלשהו, לא נבין מה כל כך מיוחד בו ובוודאי לא נבין למה משתמשים דווקא בוחרים את המקרנים של סוני בגלל מנגנון התנועה שלהם.

וכאן אנחנו מתחברים לדוגמה שננתי לגביי הסאב.
צריך להבין קודם כל מה המכשיר עושה, בין אם זה ה- DARBEE אן ה- FI או הסאב ורק לאחר שאנחנו מבינים נוכל לבחון אותו על הסצינות המתאימות אשר שם אמורה להיות להם השפעה.

עצם העובדה שאתה לא מבחין בשינוי קשורה לתפקוד העניים שלנו ולא למכשירים. נסה לדוגמא לשחק עם מנגנון ה- SHARPNESS במקרן שלך. באופן קיצוני, נגן שוב את אותו קטע ותיווכח לבד שמאוד קשה לאמוד על ההבדלים בסצינות עם תנועה. זה לא אומר שאין הבדל, הוא קיים, הוא מאוד גדול אבל בסצינה הספציפית הזו קשה להבחין בו.

לסיכום הנושא, אני מציע שתערוך את הבדיקה פעם נוספת על הסצינות שהפניתי אותך אליהן ותעדכן מה אתה רואה.

2. לגביי עלות- תועלת. אני מסכים איתך וכמובן שמדובר בסדרי עדיפויות.

חשוב רק לזכור שאנחנו בעידן טכנולוגי כל כך מתקדם שעל מנת לקבל 10% הבדל צריך להשקיע לא מעט, שלא לדבר על זה, שמאוד קשה "לקבל" את אותם ;10% הבדל, ממכשירים חיצוניים ולא מאמצעי התצוגה הבסיסי.

רן

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 514

שליחה

גם אני הייתי נוכח בהדגמה עם psibeast ו - idan309.
אני חושב שבשורה התחתונה, לפחות בשבילי, אני צופה בסרטים\סדרות\ספורט בשביל ההנאה והבידור. אם אני משווה את זה למעבר מ SD ל HD, אין ספק ש HD משפר את ההנאה וזה דבר שרואים בבירור את ההבדל שלו לעומת SD גם במבחן של 10 מתוך 10 או 100 מתוך 100.
לעומת זאת, עם הדרבי, כנראה שלא הייתי עומד במבחן הזה. בסופו של דבר אנחנו צופים בסרט רציף ולא עוצרים את התמונה בכל רגע ושמים לב לפרטים הכי קטנים. אין ספק שבקלוזאפים ההשפעה שלו מורגשת אבל אם מסתכלים על התמונה הכללית אז הוא פחות מורגש.
מבחינת תמורה למחיר, זה דבר סוביקטיבי לגמרי. כל אחד עם ההרגשה שלו והמצב הכלכלי שלו.
אני באופן אישי עדיין קצת מתלבט אבל כנראה שארכוש אותו, בעיקר בגלל השפעה פסיכולוגית (אבל זאת כבר דפיקה אישית שלי).

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505

שליחה

אני בחנתי את ה DARBEE של גיא עם האפסון 5000 וגם אני (כמו עידן) מצאתי את עצמי עושה PAUSE כל כמה שניות כדי להשוות את ההבדלים.

אבל אחרי זמן מסויים תוך כדי ניגון התחלתי לשים לב לשיפורים.
מאז שגיא לקח את ה DARBEE ונשארתי בלעדיו, כל הזמן שאני צופה במקרן אני רואה שוטים שאני יודע בוודאות שה DARBEE היה עושה מהם מטעמים.

הרושם הראשוני שאני קיבלתי ממנו, הוא שיפור גדול בעיקר ב pause.
הרושם השני שקיבלתי (במיוחד לאחר שהוא נלקח ממני) שברגע שמתרגלים לזה בלתי אפשרי לוותר על זה.

אני כמעט בטוח שאם אני אנטרל את המכשיר של רן (או של כל חבר אתר אחר גם אם הוא לא "וידאופיל") בלי ידיעתו הוא ישר ישים לב שמשהו חסר (כמובן אחרי תקופת הסתגלות קצרה).

מבחינתי הייתי רוכש את המכשיר בלי לחשוב פעמיים, אבל אני נמצא כרגע לקראת מעבר דירה אז כרגע אני חי בלעדיו. 8)
שחר

thom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

אני אתמול קניתי וחיברתי אותו ל TW2000 הישן והטוב שלי, טוב טוב אבל מה לעשות לא חד בכלל!
מה שהדארבי עשה זה לא פחות ממצווה לקראת החג לטעמי.
פשוט לקח את התמונה (שחשבתי תמיד שהיא לא חדה אבל לא ידעתי עד כמה) וחידד לה את הצורה. אני לא יודע איך ומה, אני לא מבין גדול, אני רק יודע שאני מת על זה.
ההבדלים נראים לעין אפילו של אשתי! אני לא מבין איך אפשר לוותר עליו.
אז תודה רבה לך רן, אשתי מעריכה את זה! עכשיו יש עוד קצת אוויר עד השידרוג :lol:

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

שחר,

בדיוק עלית על הנקודה. איפה היית לפני ששפכתי כל כך הרבה מלל....? :)

איתי ועידן, האכזבה שלכם נובעת מאי התאמת ציפיות בכל האמור לתפקיד של המכשיר ומה הוא מסוגל לעשות ויותר חשוב, מה הוא בכלל לא אמור לעשות.

יתרונות של אמצעי תצוגה צריכים להיות מאובחנים בסצינות ספציפיות, אם מישהו חושב שניתן להבחין בקונטרסט מאוד גבוה, או בחדות, או בדיוק של צבעים, או בבהירות גבוהה , בכל סצינה וסצינה - אז הוא טועה.

עידן, אין לי מושג מה זה אפסון 8500 או HD20, אבל אני יכול לומר לך בוודאות גמורה שאם תביא אליי שני מקרנים, את אותו מקרן שלך לדוגמא שעלה 8,000 ש"ח ונקח מקרן של סוני שעולה 40,000 ש"ח ואני אבחר את הסצינות הספציפיות (כאשר שניהם מכוונים באותו אופן) אני יכול לגרום לכך בקלות שלא תוכל לראות הבדל, או לכל הפחות לא תראה הבדל שיגרום לך להבין מדוע הסוני עולה 40,000 .

אם אנחנו נמשיך בהדגמה ועדיין תאפשר לי לבחור את הסצינות, אני אוכל להראות לך מאוד בקלות הבדלים דרמטיים ואז תבין למה סוני דורשים את המחיר שהם דורשים.

אם אתה מצפה למכשיר או אלגוריתם שיתן לך אפקט/יתרון כל הזמן ובכל רגע נתון, אז יש כאן בעיה שבכלל לא קשורה ל- DARBEE אלא שוב נוגעת לסדרי עדיפויות.

אגב, באותו אופן אין שום הצדקה לכך שאני מחזיק רמקולים של וילסון כי ב- 60% מהזמן אני בכלל צופה ב- YES ולצורך זה הוילסון תמיד בווליום נמוך, לאותו שימוש אפשר היה להסתפק ברמקולים של Logitech ב- 300 ש"ח.

השאלה איך ה- Logitech יתפקדו בפול ווליום שמתחיל גלדיאטור...

רן

thom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

אגב מיד אחרי הבדיקה אצלי לקחתי את הדארבי לחבר עם אפסון 9000 וכמובן שגם שם הייתה דרמה.

סטלנוני
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48

שליחה

thom כתב:אגב מיד אחרי הבדיקה אצלי לקחתי את הדארבי לחבר עם אפסון 9000 וכמובן שגם שם הייתה דרמה.
...
מלא דרמות
ואביב עדיין תקוע עם המכשיר שלו.....

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

סתם נקודה, לגבי השוואה של מכשירים.
אני חושב שמישהו שלא טורח לבצע השוואות ראש בראש בין מוצרים, יכול לחסוך לעצמו הרבה כסף.
הגענו היום למצב בתחום המקרנים, שהמקרנים הגיעו לרמה טובה מאוד והשיפורים משנה לשנה הם קטנים יותר.
מי שמבצע השוואה על סמך צפיה בתנאים שונים, כנראה לא יראה איזה הבדל עצום לעומת המקרן שהוא רגיל אליו.
לעומת זאת, השוואה של אחד מול השני, מראה שעדיין יש הבדלים גדולים בין הדגמים.
השנה למשל, נחשפתי למגוון די רחב של דגמים.
חוץ ממקרן אחד, שהיה חלש יחסית לכולם, כולם נראו מרשימים מאוד כאשר בחנתי אותם בפני עצמם.
רק כאשר ראיתי אותם באותה סצינה בהפרש של שניות, הלוך ושוב ע"י כיסוי העדשה של אחד המקרנים, ברוב המקרים יחד עם רן, נחשפתי להבדלים הגדולים מאוד בין הדגמים השונים.
No place like home.......... Theater

סטלנוני
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48

שליחה

מעל חודש עם דארבי הזה
ואף גורם -חנות או ייבואן כלשהו,לא סגר חוזה של ייבוא מיסחרי לארץ?
(ראו מקרה העולם הדיגיטלי בזמו עם דביקו)

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952

שליחה

רן,

האם אתה מסוגל להבחין בהבדל בין SD ל- HD בסצינות דינאמיות?

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

psibeast,
אומנם אני לא רן,
אבל לדעתי צריך להיות חצי עיוור כדי לא להבחין בהבדל בין SD ל HD על מסך גדול (או מסך קטן ממרחק מספיק קרוב).
אם תקח מסך 32" ותצפה בו ממרחק של 4 מטר אולי לא תראה הבדלים. אבל על גודל מסך גדול מזה אתה אמור לראות די בקלות.
אני ממרחק 4מטר צופה על מסך בגודל 92" ההבדל בין SD ל HD הוא תמוהה בעיני. בנוסף חד משמעית אני רואה הבדל גדול מאוד בין MKV של 10GB לבלוריי של 40GB+.
שחר

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

אני חושב ששאלה לא פחות מענינת היא,
האם רן או מישהו אחר, ידע להבחין בין סוני ES30 לסוני VW95 בסצינה מהירה.
לא הייתי ממהר להמר על התשובה.
No place like home.......... Theater

אופיר28
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1091

שליחה

טוב, אז גם אני אחרי קריאה של שני עמודים בפוסט הזה, לא עמדתי בפיתוי, הצטרפתי לעדר, והזמנתי את מכשיר הפלאים.
לפני יומיים הגיע המוצר וזאת ההתרשמות הראשונה שלי:
המכשיר חובר לפנסוניק 55" , VT50 שעל איכות תמונתה דובר פה הרבה. רב הבדיקות שלי בוצעו במוד של HD בערכים שבין 60-80%.
לאור מה שקראתי, הציפיות שלי היו מאד גבוהות, במיוחד כאשר הודגש שהאפקט הרבה יותר משמעותי במסכים גדולים ואיכותיים כמו ה- VT.
אז היות והמכשיר הגיע דקות לפני המשחק של הנבחרת (מה שלא שיפר את הזוועה שנצפתה...), זה בעצם היה התוכן הראשוני שנצפה על ידי בעזרת ה- Darbee.
אז כמו שנאמר ע"י חלקכם, גם אני לא הרגשתי שינוי משמעותי, לפחות בתוכן הזה. כמובן, כאשר עוצרים את התמונה ומתחילים לשחק עם ה- Darbee, ומכבים ומדליקים את מנגנון שיפור התמונה, רואים ללא ספק תמונה אחרת. פתאום עצמים קטנים כמו האוהדים ברקע או שלטי הפרסומות, מקבלים חדות שונה ויותר פרטים, אבל שוב, כאשר התמונה רצה בטבעיות, אני לפחות במקרה הזה לא נפלתי מהכיסא. השינוי קיים אבל לא משמעותי.
לגבי תכני SD ביס - מצטער, אבל גם פה קשה לומר שנפלתי. התמונה אכן קצת יותר חדה ובוהקת אבל לא בצורה משמעותית מבחינתי. מצד שני, בתכנים הנחותים האלה לא ציפיתי להרבה.
והסוף - תכני HD ובלוריי - פה ללא ספק ה-Darbee בא לידי ביטוי. האפקט הרבה יותר מורגש. לא מבין גדול בתחום, ולא יודע מה עושה המכשיר הזה, אבל יש תחושה שכאילו מישהו בא וחסך לך שעות ארוכות של ניסיונות כיול והפך את התמונה ליותר מפורטת , בוהקת וחדה. אני חייב לציין, שצריך להתרגל לעניין כי אני אישית אוהב יותר תמונה חלקה וטבעית. מה שאני ראיתי זה הרבה יותר קונטרסט, sharpness ובהירות שכנראה מצליחים להבליט פרטים נוספים בתמונה, אבל גם מוסיפים גרעיניות שלי לפחות בהסתכלות ראשונית קצת הציקה.
בשורה התחתונה - אני עדיין לא סגור מה לעשות אם ההמצאה הזאת. יכול להיות שאיכות המסך שלי מספקת אותי גם בלי ה- Darbee, מצד שני , חבל לפספס את מה שהוא כן עושה לתמונה. נרוץ איתו את הסוף שבוע הקרוב ונקבל החלטה סופית.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952

שליחה

כלומר לא נכון לומר באופן גורף שלא ניתן להבחין בשינויים בחדות/פירוט של תמונה כאשר התמונה היא דינאמית.
אם ההבדל מספיק גדול (נניח בין SD ל- HD) אז יראו את ההבדלים גם אם הסצנה היא דינאמית.

כל זאת לא בא לומר שהדארבי עושה הבדל זניח. רק שבניגוד לדברים כמו SD/HD, העוצמה שבה מרגישים את הדארבי תלויה בצורה חזקה מאוד בעד כמה האובייקט עליו אתה מביט הוא סטטי. יתכן שזה טריוויאלי עבור רן ואחרים, אבל זה משהו שרצוי להבהיר לטובת מי מאיתנו שלא מתעסק בתחום עד כדי כך לעומק.

אני שמח מהרכישה שלי, ואני בהחלט אשמור על הדארבי פועל ואהנה ממנו.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

spacedude כתב:מאז שגיא לקח את ה DARBEE ונשארתי בלעדיו, כל הזמן שאני צופה במקרן אני רואה שוטים שאני יודע בוודאות שה DARBEE היה עושה מהם מטעמים.
...
spacedude כתב:הרושם השני שקיבלתי (במיוחד לאחר שהוא נלקח ממני) שברגע שמתרגלים לזה בלתי אפשרי לוותר על זה.
...
נראה לי שאתה כועס עלי שלקחתי לך את המכשיר... :lol: :lol:

חוץ מזה (Y) (Y)
על שני המשפטים

בשני הסרטים האחרונים שראיתי קמתי לפחות פעם אחת כדי לקחת את השלט של הדרבי ולבדוק סצינה מסויימת שבוודאות ידעתי ש-"הדרבי עושה ממנה מטעמים" רק בשביל הכיף :)

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

גיא,
:בוכה:

כבר עלו לי מחשבות זדוניות איך להשאיר את המכשיר אצלי (אם רק היה לי מרתף שהייתי יכול לכלוא אותך בו ולהשאיר את הדארבי אצלי.... (6) חחח
שחר

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974

יוצאת גרסה חדשה?

שליחה

מכיוון שאני באירופה בקרוב שאלתי את עצמי מה המחיר באירופה כדי לחסוך עלות משלוח ומסים ומצאתי את הלינק הבא שאומר שיוצאת גרסה 3 בעוד מספר ימים ואז המחיר גם יעלה. יש לכם מושג מה ההבדלים?
http://www.chromapure.co.uk/details.asp ... e=products

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221

שליחה

ממה שבדקנו (אני ומכרים) באירופה יותר יקר מארה"ב אבל זה אמור להיות אותו מכשיר ,
אתה יכול לבדוק ב AVFORUMS לגבי מידע יותר קונקרטי:)

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

שחר,

אכן ההסבר שלך הוא בדיוק הסיבה מדוע אני כנראה מתכוון לרכוש את הדרבי.

רן,

"אם אתה מצפה למכשיר או אלגוריתם שיתן לך אפקט/יתרון כל הזמן ובכל רגע נתון, אז יש כאן בעיה שבכלל לא קשורה ל- DARBEE אלא שוב נוגעת לסדרי עדיפויות"

אני מצפה שבחלק מהתכנים (אפילו חלק קטן) אני ארגיש שיפור מבחינתי שיפור בתמונה קפואה זה לא שיפור.
בהדגמה שבוצעה לא הרגשתי שיפור בצפייה רגילה (לא הקפאת תמונה) בשום תוכן שהרצתי (פרט לקטע של הכדורגל שסיפרתי עליו).
כמובן שככל שביותר תכנים ארגיש את השיפור כך יהיה לי יותר קל להצדיק את התשלום.
מה שכן, נראה לי שבצפייה יותר ממושכת יש לזה סיכוי סביר שארגיש שיפור בלק כלשהו מהתכנים שאצפה בהם ולכן ברמת המחיר שלו אני נוטה לרכשו.

אני אנסה לתת דוגמא.
היתה לי התלבטות לפני שרכשתי את האפסון 8500 ביד שנייה האם לרכוש 8100 חדש במחיר דומה.
ההבדל שראיתי בשחורים ומנגנון מה-FI שכנוע אותי לוותר על רכישה של מקרן חדש וללכת על מקרן טוב יותר יד שנייה.
ההחלטה כנראה היתה שונה עם ה-8500 יד שנייה היה יקר ב-2,000 ש"ח או אם הבחור שקניתי מנו את המקרן לא היה עושה עליי רושם כל כך טוב.

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”