WINDOWS 7 נגד לינוקס?
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אני לא מבין אותך כאן. גם ב Windows אתה צריך להתקין Flash Player ו Java , שלא לדבר על קורא PDF כדי לספק חוויה מינימלית בגלישה באתרים.
אפקטים ויזואלים? פחות או יותר כמו ב Windows ששם גם לא תקבל חווית Aero מלאה עם הדרייברים שמגיעים במערכת ההפעלה ותצטרך להוריד אותם מהאתר של NVIDIA. זה שב Linux זה דורש גם איתחול מחדש זה בגלל שב Vista ו Windows 7 הדרייברים הגרפיים עברו ל user mode. ב XP זה דרש איתחול גם כן ולפני כן היית צריך לאתחל מחדש בגלל כל שטות - כמו שינוי שיטת קבלת IP ברשת למשל.
Shed אולי מגזים כשהוא מתאר את נפלאות ה Linux אבל זו לא מערכת הפעלה גרועה בכלל - היא רק לא מתאימה לי, לך ול 95% מהאוכלוסיה.
אפקטים ויזואלים? פחות או יותר כמו ב Windows ששם גם לא תקבל חווית Aero מלאה עם הדרייברים שמגיעים במערכת ההפעלה ותצטרך להוריד אותם מהאתר של NVIDIA. זה שב Linux זה דורש גם איתחול מחדש זה בגלל שב Vista ו Windows 7 הדרייברים הגרפיים עברו ל user mode. ב XP זה דרש איתחול גם כן ולפני כן היית צריך לאתחל מחדש בגלל כל שטות - כמו שינוי שיטת קבלת IP ברשת למשל.
Shed אולי מגזים כשהוא מתאר את נפלאות ה Linux אבל זו לא מערכת הפעלה גרועה בכלל - היא רק לא מתאימה לי, לך ול 95% מהאוכלוסיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
ניר,
המלצתי לך להתקין קובונטו, אני מניח שהתקנת אובונטו. לא נורא.
1. כאשר רכיב מאתר חיצוני מבקש להתקין את עצמו על המחשב שלך - אתה נדרש לתת סיסמא כדי לוודא שאתה יודע מה אתה עושה, ולהימנע ממצב שבו האח הקטן שיחק עם הרגי'סטרי ופתאום אין לך explorer.
אני מבקש: אל תכניס לי מילים לפה: לא אמרתי שאני סולד מהודעות אזהרה לגבי רכיבי תוכנה שעלולים להכיל קוד זדוני. אמרתי שבלינוקס מערכת ההרשאות חכמה, משוכללת ומפותחת שנות דור מהמקבילה בחלונות. ויסטה ניסתה לממש משהו דומה - ויצא לה משהו גרוע הרבה יותר.
אני מזכיר לך: אתה טענת ש"לא תקבל שום הודעת שגיאה כאשר תעשה rm -rf. אני טענתי שכן, ושתידרש להכניס סיסמא על מנת לעשות זאת.
כדי שלא תגיד שאני לא נחמד, הקלטתי עכשיו screen cast של המחשב שלי שמדגים איך מתקינים wireshark.
1. כאשר רכיב מאתר חיצוני מבקש להתקין את עצמו על המחשב שלך - אתה נדרש לתת סיסמא כדי לוודא שאתה יודע מה אתה עושה, ולהימנע ממצב שבו האח הקטן שיחק עם הרגי'סטרי ופתאום אין לך explorer.
אני מבקש: אל תכניס לי מילים לפה: לא אמרתי שאני סולד מהודעות אזהרה לגבי רכיבי תוכנה שעלולים להכיל קוד זדוני. אמרתי שבלינוקס מערכת ההרשאות חכמה, משוכללת ומפותחת שנות דור מהמקבילה בחלונות. ויסטה ניסתה לממש משהו דומה - ויצא לה משהו גרוע הרבה יותר.
אני מזכיר לך: אתה טענת ש"לא תקבל שום הודעת שגיאה כאשר תעשה rm -rf. אני טענתי שכן, ושתידרש להכניס סיסמא על מנת לעשות זאת.
כדי שלא תגיד שאני לא נחמד, הקלטתי עכשיו screen cast של המחשב שלי שמדגים איך מתקינים wireshark.
You are never fully dressed without a smile
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
קלוד,Catskinner כתב: Shed אולי מגזים כשהוא מתאר את נפלאות ה Linux אבל זו לא מערכת הפעלה גרועה בכלל - היא רק לא מתאימה לי, לך ול 95% מהאוכלוסיה....
סוף סוף, למרבה הצער אני חייב להסכים איתך במאת האחוזים
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אני יודע שזה כאב אבל כדאי שתתרגל כי אני רוב הזמן צודק - ועובדה, יש לי גם תעודה המאשרת זאת:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Shed
-
- גורו HTPC

osherov,
על מנת שלא תרגיש שאני לא משקיע בך, הקלטתי עכשיו עוד screen cast שבו אתה יכול להתרשם מהמהירות שבה אפליקציות של ms office עולות על המחשב שלי (מדובר בלפטופ עם מעבד T2390 @ 1.86GHz ).
אתה יכול להתרשם מהמהירות שבה האפליקציות עלו, בזמן שהמחשב היה עסוק גם בהזרמה של המופע של U2. נתתי גם טעימה של scale אשר מאפשר מעבר מהיר בין חלונות. שים לב, שגם כאשר חלון של אפליקציה מוקטן - החיווי הוא חיווי מלא של האפליקציה, וכך אתה ממשיך לראות את הוידאו של U2 זורם גם כאשר המחשב מציג על אותו מסך 9 אפליקציות שונות שפתוחות באותו רגע..
אגב, מעולם לא הקלטתי screencast עד היום, ולא היה לי שמץ של מושג איך עושים את זה בלינוקס. על מנת להקליט פתחתי את מנהל ההתקנות, היקשתי" screencast" בחלון החיפוש ובחרתי את האפליקציה הראשונה שהוא הביא לי (נקראת recordmydesktop).
על מנת שלא תרגיש שאני לא משקיע בך, הקלטתי עכשיו עוד screen cast שבו אתה יכול להתרשם מהמהירות שבה אפליקציות של ms office עולות על המחשב שלי (מדובר בלפטופ עם מעבד T2390 @ 1.86GHz ).
אתה יכול להתרשם מהמהירות שבה האפליקציות עלו, בזמן שהמחשב היה עסוק גם בהזרמה של המופע של U2. נתתי גם טעימה של scale אשר מאפשר מעבר מהיר בין חלונות. שים לב, שגם כאשר חלון של אפליקציה מוקטן - החיווי הוא חיווי מלא של האפליקציה, וכך אתה ממשיך לראות את הוידאו של U2 זורם גם כאשר המחשב מציג על אותו מסך 9 אפליקציות שונות שפתוחות באותו רגע..
אגב, מעולם לא הקלטתי screencast עד היום, ולא היה לי שמץ של מושג איך עושים את זה בלינוקס. על מנת להקליט פתחתי את מנהל ההתקנות, היקשתי" screencast" בחלון החיפוש ובחרתי את האפליקציה הראשונה שהוא הביא לי (נקראת recordmydesktop).
נערך לאחרונה על ידי Shed ב 26/10/2009 12:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
Shed כתב:ניר,
אני מבקש: אל תכניס לי מילים לפה: לא אמרתי שאני סולד מהודעות אזהרה לגבי רכיבי תוכנה שעלולים להכיל קוד זדוני. אמרתי שבלינוקס מערכת ההרשאות חכמה, משוכללת ומפותחת שנות דור מהמקבילה בחלונות. ויסטה ניסתה לממש משהו דומה - ויצא לה משהו גרוע הרבה יותר....
זה ציטוט שלך:
אלה דברים שכתבתעל חלונת בקשר לפורמט PDF. אותו דבר בדיוק תקף לגבי לינוקס עם פלאש פלייר. למה זה הודיע לי שזה מסוכן? למזה זה נותן לי להוריד את זה עם זה מסוכן?לאחר שהתוכנה ירדה, הרצתי אותה על ידי double click - קיבלתי הודעה שהתוכנה עשויה להיות מסוכנת. אן היא מסוכנת למה חלונות נתנה לי להוריד אותה מלכתחילה? התעלמתי מהאזהרה הזו והמשכתי. קיבלתי שם כמה מסכים שלא ממש טרחתי לקרוא ולחצתי על next עד שהכל נגמר (למה אני צריך לקרוא כל כך הרבה דברים רק בשביל להתקין תוכנה?). אחרי שכל התהליך הזה עבר, הצלחתי, סוף סוף, לראות את קובץ ה-PDF שנשלח אלי.
בלינוקס, אגב, התהליך הרבה יותר פשוט: ניגשים ל-gmail, לוחצים על הקובץ - ומיד רואים אותו. לא צריך לגעת/ להתקין כלום....
אתה כן אמרת את הדברים האלה, וכרגע הטיעון שלך התאפס.
צר לי לא שמתי לב שהתכוונת לקובנטו, לא שמעתי על זה, והתקנתי אובנטו.
לגבי RM-RF, אני מאמין לך שאתה צודק, אני לא אבדוק את זה בגלל שאם טעית (ובאמת, אני לא חושב לשניה שתגיד לי דבר כזה סתם כך, אבל זה פשוט מחיר יקר מדי) - זה ימחק לי הכל.
אני עדיין בלי יוטיוב, התקנתי אופן אופיס ואני אנסה לזרוק אליו מאוחר יותר קצת קבצי וורד.
- osherov
-
- גורו Android

יש לי כל כך הרבה דברים רעים להגיד על מיקרוסופט ועל השליטה והכפייה שלהם בשוק מערכות ההפעלה הביתיות,
אבל את הטענה הזאת שלינוקס היא הפתרון הטוב יותר למשתמש הביתי בגלל נוחות ופשטות יתר מול חלונות פשוט...
רק להדגיש את מה שרן רשם, שעל מנת להשתמש ב MS Office יש להתקין את ה crossover office, שזאת תוכנה מסחרית כלומר עולה כסף!
בנוסף יש לציין שה crossover office לא מבצעת אמולצייה מלאה לחלונות!! והעסק לא מושלם כמו שרן נוטה להציג:
שימו לב לרשימת התוכנות הנתמכות ויתרה מכך שימו לב למשמעות של המדליות (מצד ימין) שניתנות לכל תוכנה, ושימו לב לציון שניתן שם למוצרי ה MS Office:
http://www.codeweavers.com/compatibility/browse/name/
אה, אבל למה לא להשתמש במוצר ה built in שמגיע עם לינוקס הרי על פי רן יש תאימות של של 95 אחוז
אבל את הטענה הזאת שלינוקס היא הפתרון הטוב יותר למשתמש הביתי בגלל נוחות ופשטות יתר מול חלונות פשוט...
רק להדגיש את מה שרן רשם, שעל מנת להשתמש ב MS Office יש להתקין את ה crossover office, שזאת תוכנה מסחרית כלומר עולה כסף!
בנוסף יש לציין שה crossover office לא מבצעת אמולצייה מלאה לחלונות!! והעסק לא מושלם כמו שרן נוטה להציג:
שימו לב לרשימת התוכנות הנתמכות ויתרה מכך שימו לב למשמעות של המדליות (מצד ימין) שניתנות לכל תוכנה, ושימו לב לציון שניתן שם למוצרי ה MS Office:
http://www.codeweavers.com/compatibility/browse/name/
אה, אבל למה לא להשתמש במוצר ה built in שמגיע עם לינוקס הרי על פי רן יש תאימות של של 95 אחוז
- Shed
-
- גורו HTPC

ניר, אל תשווה תפוחים לעגבניות.
אני תיארתי תהליך התקנת תוכנה מתוך מערכת ההפעלה. אתה תיארת תהליך התקנת פלאגין מתוך דפדפן. אלו שני תהליכים שונים, עם flow שונה לגמרי. בראשון - המשתמש הוא זה שיוזם את ההתקנה, בשני, גורם חיצוני (אתר אינטרנט) יוזם את ההתקנה והיוזר נדרש להסכים.
אגב, אם היית פותח את מנהל החבילות/התקנות והיית רושם flash plugin היית מקבל את mozilla flash plugin ברשימה והיית יכול להתקין אותו משם. בלי אזהרות מיותרות.
osherov
אני תיארתי תהליך התקנת תוכנה מתוך מערכת ההפעלה. אתה תיארת תהליך התקנת פלאגין מתוך דפדפן. אלו שני תהליכים שונים, עם flow שונה לגמרי. בראשון - המשתמש הוא זה שיוזם את ההתקנה, בשני, גורם חיצוני (אתר אינטרנט) יוזם את ההתקנה והיוזר נדרש להסכים.
אגב, אם היית פותח את מנהל החבילות/התקנות והיית רושם flash plugin היית מקבל את mozilla flash plugin ברשימה והיית יכול להתקין אותו משם. בלי אזהרות מיותרות.
osherov
לי יש crossover חוקי, לא פרוץ, שלא עלה לי סנט אחד. החברה שיחררה אותו לעולם, וכל אחד רשאי להפיץ אותו בשנית. (אגב, הם הפיצו גם את crossover games).רק להדגיש את מה שרן רשם, שעל מנת להשתמש ב MS Office יש להתקין את ה crossover office, שזאת תוכנה מסחרית כלומר עולה כסף!...
בדיוק בשביל החמישה אחוז הנותרים. ישנם כל מיני פנאטים של לינוקס שחושבים שהם יכולים לחנך את העולם לשנות את דרכיו. אני לא כזה, וברור לי שכאשר אני שולח למישהו מצגת - הוא יפתח אותה ב-powerpoint.אה, אבל למה לא להשתמש במוצר ה built in שמגיע עם לינוקס הרי על פי רן יש תאימות של של 95 אחוז...
- Shed
-
- גורו HTPC

הטענה שלי ושל משה היתה שחלונות שולטת בשוק מערכות ההפעלה הביתיות בגלל שיווק, ולא בגלל עליונות מוצר.osherov כתב:יש לי כל כך הרבה דברים רעים להגיד על מיקרוסופט ועל השליטה והכפייה שלהם בשוק מערכות ההפעלה הביתיות,
...
לינוקס, לא היתה אלטרנטיבה ב-1995, וגם לא ב-2001. המוצר שהיה לה אז פשוט לא התאים.
מאז עברו הרבה מים מזוהמים בירקון ובקישון, והמצב השתנה. היום לינוקס, כמוצר, הוא מוצר איכותי יותר בלא מעט פרמטרים בהשוואה לחלונות. זה כמובן לא משפיע כהוא זה על השוק שנשלט ביד רמה בידי מיקרוסופט, ואני מעריך שהמצב הזה לא ישתנה בקרוב.
-
ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
וחבל...
השוק יתחיל לזוז כאשר תהיה אכיפה לסטנדרטיזציה של כלים נפוצים ושימושיים ביותר (כמו בתוכנות גלישה ובניית אתרים, כך גם למסמכים, מתגות וכד').
כיום, לינוקס "רודפת" אחרי התקנים של חלונות כאשר התאימות לעלום לא תהיה 100%.
ברגע שיהיה ישור קו כזה יהיה מה לדבר על תחרות בשוק מול MS.
עד אז, השוק ישאר בן ערובה לגחמות של MS (שהן לא ממש כאלה גרועות ורובינו די אדישים להן).
לי אישית די נמאס מהן וכמשתמש יומיומי בויסטה אני חייב לומר שבמשך יום עבודה אני מאוד לא נהנה מהמערכת (שיושבת על נייד עם INTEL DUO 2 CORE T9400 2.53GHz ו- 2GB זיכרון), זוחלת, מסורבלת וגם אחרי שיתוק מוחלט של כל האפקטים מראה סימני קשיים בלהחזיק יותר משתי מצגות, וורד ואאוטלוק עם תוכנת גלישה ברקע.
כאשר בבית מותקן אובונטו על IBM ישן (מאלה שעוד כתוב עליהם IBMמסדרת R עם 1GB זיכרון שהוספתי בעצמי, ומעבד CELERON ישן,
לא הצלחתי לגרום לו עדיין להתקשות בפעולות יומיומיות (גלישה, הזרמת מוסיקה/סרטים ברשת הביתית, צפייה בערוצי טלוויזיה עם דונגל וכו').
למען הסר ספק, אני משתמש סופר טרי בלינוקס (למרות שחויתי גרסאות החל מאובונטו 7.04), אני מאוד סולד משימוש בשורת קוד,
והדרישות שלי ממערכת הפעלה הן פשוטות - להפעיל את התוכנות שאני צריך תוך יציבות ומהירות תגובה.
וכן - השימוש בויסטה, והוירוס שחיסל את מערכת ההפעלה במחשב הנייד מבית IBM (XP אגב), דחפו אותי לנסות לינוקס בפעם הראשונה.
מלבד שידרוגים עם יציאת גירסא חדשה או עידכונים תקופתיים, לא מצאתי שום סיבה להתעסק עם נבכי המערכת.
SHED
מעולם לא שמעתי על ה- crossover הזה,
תוכל להוסיף קישור לאתר שלהם?
השוק יתחיל לזוז כאשר תהיה אכיפה לסטנדרטיזציה של כלים נפוצים ושימושיים ביותר (כמו בתוכנות גלישה ובניית אתרים, כך גם למסמכים, מתגות וכד').
כיום, לינוקס "רודפת" אחרי התקנים של חלונות כאשר התאימות לעלום לא תהיה 100%.
ברגע שיהיה ישור קו כזה יהיה מה לדבר על תחרות בשוק מול MS.
עד אז, השוק ישאר בן ערובה לגחמות של MS (שהן לא ממש כאלה גרועות ורובינו די אדישים להן).
לי אישית די נמאס מהן וכמשתמש יומיומי בויסטה אני חייב לומר שבמשך יום עבודה אני מאוד לא נהנה מהמערכת (שיושבת על נייד עם INTEL DUO 2 CORE T9400 2.53GHz ו- 2GB זיכרון), זוחלת, מסורבלת וגם אחרי שיתוק מוחלט של כל האפקטים מראה סימני קשיים בלהחזיק יותר משתי מצגות, וורד ואאוטלוק עם תוכנת גלישה ברקע.
כאשר בבית מותקן אובונטו על IBM ישן (מאלה שעוד כתוב עליהם IBMמסדרת R עם 1GB זיכרון שהוספתי בעצמי, ומעבד CELERON ישן,
לא הצלחתי לגרום לו עדיין להתקשות בפעולות יומיומיות (גלישה, הזרמת מוסיקה/סרטים ברשת הביתית, צפייה בערוצי טלוויזיה עם דונגל וכו').
למען הסר ספק, אני משתמש סופר טרי בלינוקס (למרות שחויתי גרסאות החל מאובונטו 7.04), אני מאוד סולד משימוש בשורת קוד,
והדרישות שלי ממערכת הפעלה הן פשוטות - להפעיל את התוכנות שאני צריך תוך יציבות ומהירות תגובה.
וכן - השימוש בויסטה, והוירוס שחיסל את מערכת ההפעלה במחשב הנייד מבית IBM (XP אגב), דחפו אותי לנסות לינוקס בפעם הראשונה.
מלבד שידרוגים עם יציאת גירסא חדשה או עידכונים תקופתיים, לא מצאתי שום סיבה להתעסק עם נבכי המערכת.
SHED
מעולם לא שמעתי על ה- crossover הזה,
תוכל להוסיף קישור לאתר שלהם?
- nir11
-
- חבר מביא חבר

גם בחלונות אם תתקין ממערכת ההפעלה לא תקבל שום אזהרה.Shed כתב:ניר, אל תשווה תפוחים לעגבניות.
אגב, אם היית פותח את מנהל החבילות/התקנות והיית רושם flash plugin היית מקבל את mozilla flash plugin ברשימה והיית יכול להתקין אותו משם. בלי אזהרות מיותרות....
ואתה באמת מצפה ממני, ברגע שאתר לא מציג כמו שצריך משהו, שאני אכנס למנהל חבילות הורדה, ועוד מספר לי שאתה אוהבאת לינוקס בגלל שקל יותר להתקין?
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

ufffnick רוב בעיות הביצועים של Vista מקורם ב GUI וב Windows Explorer. ה GUI ב Vista שומר בזכרון כל חלון שנפתח במערכת ובכך גורם לצריכה מסיבית של RAM ובשונה מ XP פניות ל GDI/GDI+ מאפליקציות ישנות יותר אינן מואצות חומרה. זה נפתר ב Windows 7 לעומת הבעיות של ה Explorer וה Shell שלו שמבזבזים יותר מידי זמן בסריקות לאיתור התקנים ברשת, חוסר יעילות מזעזע בביצוע פעולות של העתקת קבצים ופגיעות יתר מאפליקציות צד שלישי המשתלבות בתפריטים שלו - זה לא נפתר וכנראה לא ייפתר לעולם.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73432
- שם מלא: ערן
טוב, ריפרפתי על המאמר הבא:
http://arstechnica.com/microsoft/review ... iew.ars/14
למען האמת קראתי ברפרוף כשהתמקדתי רק בשני הדפים האחרונים שמשווים את 7 לויטסה, ובתור אחד שהשתמש בשניהם התוצאות לא מפתיעות אותי אבל יכולות להפתיע הרבה מכם:
The big question is, does Windows 7 p ... be anyway.
לסיכום, מי שיש לו ויסטה, בהחלט לא מומלץ לשלם שוב על 7, ומי שחושב שיקבל שיפור מורגש במעבר ל 7, כדאי שישאיר את החלום הזה מאחור.
http://arstechnica.com/microsoft/review ... iew.ars/14
למען האמת קראתי ברפרוף כשהתמקדתי רק בשני הדפים האחרונים שמשווים את 7 לויטסה, ובתור אחד שהשתמש בשניהם התוצאות לא מפתיעות אותי אבל יכולות להפתיע הרבה מכם:
The big question is, does Windows 7 p ... be anyway.
לסיכום, מי שיש לו ויסטה, בהחלט לא מומלץ לשלם שוב על 7, ומי שחושב שיקבל שיפור מורגש במעבר ל 7, כדאי שישאיר את החלום הזה מאחור.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 26/10/2009 14:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Shed
-
- גורו HTPC

אתה ממשיך להתעלם ממה שאני כותב. אל תכניס לי מילים לפה.nir11 כתב: גם בחלונות אם תתקין ממערכת ההפעלה לא תקבל שום אזהרה.
ואתה באמת מצפה ממני, ברגע שאתר לא מציג כמו שצריך משהו, שאני אכנס למנהל חבילות הורדה, ועוד מספר לי שאתה אוהבאת לינוקס בגלל שקל יותר להתקין?...
בשביל להתקין פלאש בחלונות, מתוך מערכת ההפעלה (ולא מתוך הדפדפן) אתה צריך קודם כל לפתוח את הדפדפן, לגשת לגוגל, לחפש פלאש פלאגין עבור חלונות, לגשת לאתר, להוריד אותו ולשמור אותו על הדיסק, להריץ אותו, לענות על כל מיני שאלות מעצבנות, ואז לקוות שעשית את כל זה נכון.
בשביל להתקין פלאש פלאגין מתוך לינוקס (ולא מתוך דפדפן) אתה נכנס למנהל התקנות, מקיש flash plugin ומתרווח בכיסא.
עכשיו אני שואל אותך: איזה תהליך יותר פשוט? האם הסתכלת בוידאו שהעליתי על התקנת wireshark?
בשתי מערכות ההפעלה, התקנה "מזדמנת" אשר הטריגר שלה הוא אתר שמבקש את הפלאגין מחייבת התערבות של המשתמש ואת אישורו.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
תמיד מדהים אותי, הpassion שאיתו אנשים מגנים על עמדתם בעינייני ... מערכות הפעלה 
כולם פה מביאים את הרצת Office כנקודת מבחן.
אז הנה עוד נושא שאפשר להתווכח עליו:
למרות שאני מריץ Windows של MS, אין לי MS Office כי העדפתי שהכסף יישאר בכיסי.
אני מריץ Open Office.
אין לי בעייה לקרוא מסמכים של MS Office או לכתוב כאלה בשביל לשלוח לאחרים.
נכון, קיימים הרבה פיצ'רים שיש ב MS Office שלי אין, אבל לא אני ולא אף אחד שאני מכיר אי פעם נזקק להם
כולם פה מביאים את הרצת Office כנקודת מבחן.
אז הנה עוד נושא שאפשר להתווכח עליו:
למרות שאני מריץ Windows של MS, אין לי MS Office כי העדפתי שהכסף יישאר בכיסי.
אני מריץ Open Office.
אין לי בעייה לקרוא מסמכים של MS Office או לכתוב כאלה בשביל לשלוח לאחרים.
נכון, קיימים הרבה פיצ'רים שיש ב MS Office שלי אין, אבל לא אני ולא אף אחד שאני מכיר אי פעם נזקק להם
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

moco, אם תרצה או לא, רוב האנשים משתמשים במחשבים אישיים לצרכים מאוד יומיומיים של כתיבת מכתבים ומילוי טבלאות מספרים והיישום ששולט בעולם המשרדי הוא Office של מיקרוסופט.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

פוסטה מלאה בשגיאת גסות.Catskinner כתב:אני לא מבין אותך כאן. גם ב Windows אתה צריך להתקין Flash Player ו Java , שלא לדבר על קורא PDF כדי לספק חוויה מינימלית בגלישה באתרים.
Shed אולי מגזים כשהוא מתאר את נפלאות ה Linux אבל זו לא מערכת הפעלה גרועה בכלל - היא רק לא מתאימה לי, לך ול 95% מהאוכלוסיה....
1) חלונות 7 מנגן יוטיוב מהקופסא, ללא שום התקנה של פלאגין כלשהו. כרגע בדקתי.
2) חלונות 7 מכיל את הדרייברים הכי עדכניים של NVIDIA, נכון לזמן היציאה שלו, הוא מפעיל AERO בלי שום הורדה. יתר על כן, חלונות מכיל דרייברים רלוונטים של NVIDIA החל מ XP. כבר 8 שנים זה ככה.
3) אינני יודע על מה אתה מדבר - שינוי IP ברשת לא דורש איתחול מחדש. אם זכרוני אינו מטעה אותי, זה היה נכון לגבי WIN NT, אבל ב WIN2K - כבר לא. אגב, אתה אומר שב XP התקנת דרייבר של כרטיס מסך דרשה איתחול, לדעתי זה לא נכון, אבל אתה יודע - נניח שכן - אני הורדתי *היום* את הגרסא הכי עדכנית של אובונטו, וב 2009 היא דורשת RESTART.
קצת חוויות נוספות:
1) היוטיוב הסתדר. לא יודע איך. פשוט פתחתי חלון חדש והוא עובד.
2) הכנסתי דיסק און קי, זוהה מייד, עובד יופי, רואים תמונות.
3) ניסיתי לראות מסמכי וורד (2003) באמצעות האופן אופיס, הוא פתח אותם, אבלכל מני תמונות ומסגרות זזו מהמקום. זה נראה זוועה.
4) אחרי רבע שעה בערך, הדיסקאונקי הפסיק להגיב, יצאה לי הודעת שגיאה למסך, הודעת DEBUG מגעילה, אני לא יכול לסגור אותה. זה מרגיש כל כךWIN98.
5) אני משתמש בשרות שנקרא LOGMEIN כדי לשלוט על מחשבים מרחוק. זה שרות WEB שעובר דרך כל פיירוול ובזה כוחו. ניסיתי לשלוט מהלינוקס על מחשבים אחרים (דרך פיירפוקס), עובד מצויין. אחרי כן ניסיתי להוסיףאת הלינוקס עצמו לרשימת המחשבים שאני יכול לשלוט עליהם. ידעתי שזה יותר מורכב, כי זה דורש התקנת AGENT על המחשב, ואני עדיין חושב שהתקנות הם לא בדיוק הצד החזק של לינוקס. זה הוריד לי קוץ MSI, והלינוקס לא יודע מה לעשות איתו. למה יש לי הרגשה שLOGMEIN לא תומך בהשתלטות על לינוקס גרפי מרחוק? אני בטוח ששד יימצא 800 שרותים שעושים את זה פי 800 יותר טוב מLOGMEIN, העניין שהוא שLOGMEIN נחשב לאפליקציה המובילה בתחום זה. אני אתקין עכשיו משהו אחר על כל מכונות החלונות שלי (ושל אבי, אחי, גיסי וכל הפזורה שנתמכת על ידי) רק בגלל הלינוקס האיזוטרי הזה?
מעבר לכך, יש ה-ר-ב-ה דברים טובים שאני יכול לומר על הלינוקס, מההתנסות המאוד קצרה שלי איתו, אך אין לי כוונה לעשות זאת, מכיוון שברור לי ששד עיוור לכל המגרעות, ויאחז בכל כוחו בכל מילה טובה שאומעל הדבר הזה.
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
נו, ברור.Catskinner כתב:moco, אם תרצה או לא, רוב האנשים משתמשים במחשבים אישיים לצרכים מאוד יומיומיים של כתיבת מכתבים ומילוי טבלאות מספרים והיישום ששולט בעולם המשרדי הוא Office של מיקרוסופט....
בדיוק בגלל שזה השימוש, אפשר להסתפק בתוכנה חלופית שעושה בדיוק אותו דבר בחינם ובלי בעיות תאימות.
זה בדיוק הסיפור עם לינוקס. הויסטה שלי בא עם MSOffice ל3 חודשים מותקן מראש, וכמה אנשים כבר שמעו על Open Office.
אצל רוב האנשים Word נחשב לחלק מהגדרת המחשב האישי, כלומר בלי זה , זה בכלל לא מחשב.
משה
- nir11
-
- חבר מביא חבר

בחיי, אתה בעל ראיי מעוות ברמות שזה לא יתואר. כל התפיסה שלך על חווית משתמש הפוכה לגמרי.Shed כתב:אתה ממשיך להתעלם ממה שאני כותב. אל תכניס לי מילים לפה.nir11 כתב: גם בחלונות אם תתקין ממערכת ההפעלה לא תקבל שום אזהרה.
ואתה באמת מצפה ממני, ברגע שאתר לא מציג כמו שצריך משהו, שאני אכנס למנהל חבילות הורדה, ועוד מספר לי שאתה אוהבאת לינוקס בגלל שקל יותר להתקין?...
בשביל להתקין פלאש בחלונות, מתוך מערכת ההפעלה (ולא מתוך הדפדפן) אתה צריך קודם כל לפתוח את הדפדפן, לגשת לגוגל, לחפש פלאש פלאגין עבור חלונות, לגשת לאתר, להוריד אותו ולשמור אותו על הדיסק, להריץ אותו, לענות על כל מיני שאלות מעצבנות, ואז לקוות שעשית את כל זה נכון.
בשביל להתקין פלאש פלאגין מתוך לינוקס (ולא מתוך דפדפן) אתה נכנס למנהל התקנות, מקיש flash plugin ומתרווח בכיסא.
עכשיו אני שואל אותך: איזה תהליך יותר פשוט? האם הסתכלת בוידאו שהעליתי על התקנת wireshark?
בשתי מערכות ההפעלה, התקנה "מזדמנת" אשר הטריגר שלה הוא אתר שמבקש את הפלאגין מחייבת התערבות של המשתמש ואת אישורו....
אני לא צריך פלאגין לפלאש, אני לא צריך כלום, אני לא רוצה לדעת על כלום! אני בחיים לא אתקין פלאגין למשהו מתוך איזה מנהל חבילות - כי אני בכלל לא יודע שאני צריך אותו!
אני רוצה לראות וידאו ביויטיוב. מעניין את הסבתא שלי, וגם את ה%$^ שלי, מה ריך כדי לראות אותו. למעןהשם- מדובר על משתמשים תמימים בבית - לא על מהנדסים. העובדה היא שחלונות ניגנו אותו מהקופסא,בהתקנה חדשה, ואובנטו לא. אם אתה ממשיך לטעון שהמשתמש הסביר יילך למנהל ההתקנות ויתקין שם מכל טוב, אז אתה פשוט טועה, ועיוור למציאות. ההזדמנות הראשונה שמישהו יגלה שהוא צריך משהו זה שניה אחרי שהוא הוריד קובץ לא מוכר מהרשת.
ראיתי את הקליפ שלך על וויאשארק, ראיתי איך מתקינם אופנאופיס, יש מעט מאוד אפליקציות שאני אתקין בדרך זו. את רובן אני אתקין מהרשת, רק אחרי שאני אדע שאני צריך אותן.
- osherov
-
- גורו Android

moco כתב:נו, ברור.Catskinner כתב:moco, אם תרצה או לא, רוב האנשים משתמשים במחשבים אישיים לצרכים מאוד יומיומיים של כתיבת מכתבים ומילוי טבלאות מספרים והיישום ששולט בעולם המשרדי הוא Office של מיקרוסופט....
בדיוק בגלל שזה השימוש, אפשר להסתפק בתוכנה חלופית שעושה בדיוק אותו דבר בחינם ובלי בעיות תאימות.
זה בדיוק הסיפור עם לינוקס. הויסטה שלי בא עם MSOffice ל3 חודשים מותקן מראש, וכמה אנשים כבר שמעו על Open Office.
אצל רוב האנשים Word נחשב לחלק מהגדרת המחשב האישי, כלומר בלי זה , זה בכלל לא מחשב....
ה Open Office עושה בדיוק אותו הדבר כמו ה MS Office! מאיפה זה מגיע?!
אגב, ל 95% שרן רשם שכחתי להוסיף את ה