לכבוד ולעונג לי לארח לצד המחרשה RPM5 :kiss:
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
שלום חברה,
כדי שתקבלו רושם יותר מוחשי אני מפנה אתכם לדוגמית שהקלטתי.
Sample.wav - 8.62MB
שימו לב שההקלטה כוללת את סיום צד א' הכולל את רעש רקע התקליט בסופו, את השקט לאחר הרמת הזרוע, הנחת הזרוע על צד ב' והשמעת צד ב' מתחילתו כולל רעש רקע התקליט עד לתחילת הרצועה הראשונה.
כמובן שההקלטה היא של הפטפון לאחר השיפור שביצעתי.
בחרתי בכוונה בתקליט קלסי כי הם אמורים (חייבים) להיות בעלי רעש רקע נמוך במיוחד. כך יותר קל להבחין ברעשי HUM ו-RUMBLE. במקרה דנן לא ניתן לזהות אף אחד מהרעשים הנ"ל.
לדעתי לא קיים RPM5 שמנגן ברמות רעשי RUMBLE הללו. ההאזנה במערכת במצב הזה היא חוויה אמתית ואנלוגית.
כדי שתקבלו רושם יותר מוחשי אני מפנה אתכם לדוגמית שהקלטתי.
Sample.wav - 8.62MB
שימו לב שההקלטה כוללת את סיום צד א' הכולל את רעש רקע התקליט בסופו, את השקט לאחר הרמת הזרוע, הנחת הזרוע על צד ב' והשמעת צד ב' מתחילתו כולל רעש רקע התקליט עד לתחילת הרצועה הראשונה.
כמובן שההקלטה היא של הפטפון לאחר השיפור שביצעתי.
בחרתי בכוונה בתקליט קלסי כי הם אמורים (חייבים) להיות בעלי רעש רקע נמוך במיוחד. כך יותר קל להבחין ברעשי HUM ו-RUMBLE. במקרה דנן לא ניתן לזהות אף אחד מהרעשים הנ"ל.
לדעתי לא קיים RPM5 שמנגן ברמות רעשי RUMBLE הללו. ההאזנה במערכת במצב הזה היא חוויה אמתית ואנלוגית.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
חנן,
נהנתי לשמוע את הדוגמית, איזו הנאה מהשקט
נהנתי לשמוע את הדוגמית, איזו הנאה מהשקט
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

דגימות וספקטרום השוואתיים של הRPM5 לפני ואחרי השינוי
בהמשך לדוגמית הקודמת החלטת לחזור לקונפיגורציה המקורית של הצפת המנוע ולהקליט את אותו הקטע בשני המצבים. האחד המקור והשיפור כדי שתוכלו להשוות. כמו כן מצורפים גרפים של שני הספקטרומים של דגימת קצה התקליט לפני הרצועה הראשונה וניתן לראות בברור את ההבדלים כמו גם לשמעם בדגימות. על מנת להאזין ולהבחין בהבדל בין הדגימות צאלצו להשתמש במעט יותר ווליום ואולי אזניות ולהאזין לקטעים מספר פעמים. חדי האוזן יבחינו בהבדל מיד.
דגימה ראשונה של הסאונד עם הצפת המנוע המקורית
RPM5_Genuine_motor_suspension.wav - 2.18MB
דגימה שניה היא של הסאונד כאשר הצפת המנוע משופרת
RPM5_Improved_motor_suspension.wav - 2.18MB
ה-RUMBLE הבעייתי ב-50Hz הועלם לחלוטין ונכנס לתחום רצפת הרעש הכללית. לעומתו ההרמוניה ב-100Hz עדיין "שורדת" אם כי מונחתת במינוס 5dB נוספים. אני עדיין לא אמרתי את המילה האחרונה לגבי ה-100Hz על אף שלא ניתן לשמוע את ההפרעה. אני מאמין שגם את המזיק הזה אני אצליח לחסל (K300 יעזור כאן?)
דגימה ראשונה של הסאונד עם הצפת המנוע המקורית
RPM5_Genuine_motor_suspension.wav - 2.18MB
דגימה שניה היא של הסאונד כאשר הצפת המנוע משופרת
RPM5_Improved_motor_suspension.wav - 2.18MB
ה-RUMBLE הבעייתי ב-50Hz הועלם לחלוטין ונכנס לתחום רצפת הרעש הכללית. לעומתו ההרמוניה ב-100Hz עדיין "שורדת" אם כי מונחתת במינוס 5dB נוספים. אני עדיין לא אמרתי את המילה האחרונה לגבי ה-100Hz על אף שלא ניתן לשמוע את ההפרעה. אני מאמין שגם את המזיק הזה אני אצליח לחסל (K300 יעזור כאן?)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

חיסלתי את הרמוניית ה-100Hz (בלי K300) :lol:
הערב הצלחתי לחסל את ההרמוניה של ה-100Hz. על אף שהיא לא נשמעת תוך כדי נגינה, לא יכולתי להשאיר את המצב כך.
כרגע המצב הוא שעבודת המחקר שלי ממש על סף סיום ושיטת הצפת המנוע "סגורה" ופועלת לעילא ולעילא.
מתוך "שוטטות" בפורומים בחו"ל מסתבר שעוד משתמשי פטפונים של פרוג'קט (גם דגמים אחרים) "סובלים" כנראה מאותה הבעיה. גם הם מחפשים פתרון לבעיה. כפי שציינתי בחלקים קודמים, ה-RUMBLE הזה כנראה נשמע במערכות אודיו יותר תובעניות ורגישות ולכן לא כולם מבחינים בבעיה.
לעניות דעתי ניתן בהחלט לשפר את הפטפונים של פרוג'קט לרמה שהם יוכלו "להתמודד" עם אותן מערכות רגישות. העובדה היא שעשיתי את זה.
אני כנראה איישם את שיטת הצפת המנוע על המחרשה שלי (לא בטוח שאפשר, זה עדיין דורש בדיקה).
הוספתי את גרף הספקטרום של המצב המושלם.
ידידי ראובן, אם אתה מגיע אלי, אתה נשאר עם "הלסת על הרצפה"
אני פשוט הולך לישון כל לילה מאוחר בגלל הפטפון הזה, אני לא מסוגל להפסיק להאזין לתקליטים, הפכתי "חולה".
כרגע המצב הוא שעבודת המחקר שלי ממש על סף סיום ושיטת הצפת המנוע "סגורה" ופועלת לעילא ולעילא.
מתוך "שוטטות" בפורומים בחו"ל מסתבר שעוד משתמשי פטפונים של פרוג'קט (גם דגמים אחרים) "סובלים" כנראה מאותה הבעיה. גם הם מחפשים פתרון לבעיה. כפי שציינתי בחלקים קודמים, ה-RUMBLE הזה כנראה נשמע במערכות אודיו יותר תובעניות ורגישות ולכן לא כולם מבחינים בבעיה.
לעניות דעתי ניתן בהחלט לשפר את הפטפונים של פרוג'קט לרמה שהם יוכלו "להתמודד" עם אותן מערכות רגישות. העובדה היא שעשיתי את זה.
אני כנראה איישם את שיטת הצפת המנוע על המחרשה שלי (לא בטוח שאפשר, זה עדיין דורש בדיקה).
הוספתי את גרף הספקטרום של המצב המושלם.
ידידי ראובן, אם אתה מגיע אלי, אתה נשאר עם "הלסת על הרצפה"
אני פשוט הולך לישון כל לילה מאוחר בגלל הפטפון הזה, אני לא מסוגל להפסיק להאזין לתקליטים, הפכתי "חולה".
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
הסאונד האנלוגי הוא מחלה,אבל מחלה מהנה בטירוף... 
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
ווא לפי הגרפים רצפת הרעש שלך היא כמעט לא קיימת . כול הכבוד
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

עדכון מהערב
1) ביצעתי שיפור נוסף ברצפת הרעש של ה-RPM5 ע"י שינוי נוסף (פעוט ממש מבחינת הקונספט) כך שה-RUMBLE ב-50Hz הונחת בעוד 2dB- וזה המון ברמות הרעש הללו (הפטפון נמצא כנראה בקצה גבול היכולת שלו במבנה הנוכחי אם לא למעלה מכך. בסעיף מס' 2 תבינו על מה אני מדבר. אני יכול לומר כמעט בוודאות שכעת הוא אפילו ברמה של פטפונים מליגה אחרת ללא ציון שמות מותגים. את השיפור ניתן לראות בגרף הספקטרום המצורף.
2) כאן ההפתעה
תוך כדי שאני עובד על "המחקר" שלי כיצד להוריד את רמות הרעש של ה-RPM5 אני פתאום מגלה בכל הספקטרומים של השיפורים האחרונים שני פיקים מעניינים. האחד שאפשר לומר שהוא לא בולט במיוחד והוא נמצא בתדר 60Hz והשני אפילו בולט מאחיו והוא ב-120Hz. כידוע, בארץ הקודש ובאירופה תדר רשת החשמל הוא 50Hz ובארה"ב הוא 60Hz. התקליט שממנו ביצעתי את הדגימה הספקטרלית הוא של חברת RCA VICTOR מסדרת RED SEAL וכפי הנראה ההקלטה או החריטה על המאסטר בוצעה בארה"ב. ה-HUM בתדר 60Hz וכפולתו ב-120Hz תתכן אך ורק תחת פעולה ברשת אמריקאית.
יש הסבר הגיוני מדוע שני התדרים הללו מופיעים (אמנם נמוכים ולא נשמעים, רק נראים). ה-60Hz נובע כפי הנראה כתוצאה מסיכוך ללא כיסוי 100% או לולאת הארקה (וכמעט תמיד היא קיימת במכלולים מרובי מעגלים כמו אולפן הקלטות או מערכת חריטת מאסרטים). הכפולה של 120Hz יכולה לנבוע משתי אפשרויות, אחת מהן או שתיהן גם יחד. האפשרות הראשונה זאת ההרמוניה השניה של 60Hz מכיוון שהסינוס של תדר הרשת אינו סינוס טהור, הוא מורכב מהרמוניות של התדר הזה והן עלולות לזלוג דרך לולאות הארקה או סיכוך ללא כיסוי מלא. האפשרות השניה והסבירה יותר היא הופעת ה-120Hz מתוך האדווה (ripple) של מעגלי היישור והסינון באספקות שהוא בדרך כלל יישור דו דרכי ותדר האדווה הוא 120Hz (התדר הבסיסי לאחר יישור החלק החיובי והשלילי של הסינוס). מכיוון שההקלטה די ישנה וכנראה התבצעה בעזרת הגברת מנורות שבהן בדרך כלל ייצוב המתח פחות איכותי ממערכות אספקה טרנזיסטוריות או מעגלים משולבים. כדי להתגבר על אדוה היו בדרך כלל משתמשים בקבלים בעלי קיבול רב, אך עדיין לא ניתן להיפטר מהאדווה בצורה מושלמת. עלי להדגיש שה-HUM הזה שגליתי נמוך מאוד בכל קנה מידה ולא נשמע תוך כדי האזנה. אפשר רק לראות אותו דרך אנליזה ספקטרלית. גם כאן תוכלו להתבונן בגרף הספקטרום המצורף.
בעצם, מה אני רוצה להגיד כאן? אני בעצם עשיתי לפטפון הזה לידה מחודשת מבחינת הביצועים של רצפת הרעש. אם אני מסוגל לגלות "תקלות" הקלטה על תקליטים והרעש העצמי של הפטפון לא "בולע" זאת, הרי זה משובח.
אני מעריך שכבר בשבוע הבא אני אצור קשר עם יצרן שיספק לי את המרכיב העיקרי של קיט השדרוג על מנת שאוכל לייצר אצווה של מספר קיטים לבדיקת חזרתיות והתפלגות איכות באצווה לפני "הטבעת החותמת הסופית". אני מנסה להפוך את הקיט לגנרי כדי שאפשר יהיה להתקינו בכל הפטפונים של משפחת פרוג'קט המשתמשים באותו המנוע ושיטת ההצפה שלו.
2) כאן ההפתעה
תוך כדי שאני עובד על "המחקר" שלי כיצד להוריד את רמות הרעש של ה-RPM5 אני פתאום מגלה בכל הספקטרומים של השיפורים האחרונים שני פיקים מעניינים. האחד שאפשר לומר שהוא לא בולט במיוחד והוא נמצא בתדר 60Hz והשני אפילו בולט מאחיו והוא ב-120Hz. כידוע, בארץ הקודש ובאירופה תדר רשת החשמל הוא 50Hz ובארה"ב הוא 60Hz. התקליט שממנו ביצעתי את הדגימה הספקטרלית הוא של חברת RCA VICTOR מסדרת RED SEAL וכפי הנראה ההקלטה או החריטה על המאסטר בוצעה בארה"ב. ה-HUM בתדר 60Hz וכפולתו ב-120Hz תתכן אך ורק תחת פעולה ברשת אמריקאית.
יש הסבר הגיוני מדוע שני התדרים הללו מופיעים (אמנם נמוכים ולא נשמעים, רק נראים). ה-60Hz נובע כפי הנראה כתוצאה מסיכוך ללא כיסוי 100% או לולאת הארקה (וכמעט תמיד היא קיימת במכלולים מרובי מעגלים כמו אולפן הקלטות או מערכת חריטת מאסרטים). הכפולה של 120Hz יכולה לנבוע משתי אפשרויות, אחת מהן או שתיהן גם יחד. האפשרות הראשונה זאת ההרמוניה השניה של 60Hz מכיוון שהסינוס של תדר הרשת אינו סינוס טהור, הוא מורכב מהרמוניות של התדר הזה והן עלולות לזלוג דרך לולאות הארקה או סיכוך ללא כיסוי מלא. האפשרות השניה והסבירה יותר היא הופעת ה-120Hz מתוך האדווה (ripple) של מעגלי היישור והסינון באספקות שהוא בדרך כלל יישור דו דרכי ותדר האדווה הוא 120Hz (התדר הבסיסי לאחר יישור החלק החיובי והשלילי של הסינוס). מכיוון שההקלטה די ישנה וכנראה התבצעה בעזרת הגברת מנורות שבהן בדרך כלל ייצוב המתח פחות איכותי ממערכות אספקה טרנזיסטוריות או מעגלים משולבים. כדי להתגבר על אדוה היו בדרך כלל משתמשים בקבלים בעלי קיבול רב, אך עדיין לא ניתן להיפטר מהאדווה בצורה מושלמת. עלי להדגיש שה-HUM הזה שגליתי נמוך מאוד בכל קנה מידה ולא נשמע תוך כדי האזנה. אפשר רק לראות אותו דרך אנליזה ספקטרלית. גם כאן תוכלו להתבונן בגרף הספקטרום המצורף.
בעצם, מה אני רוצה להגיד כאן? אני בעצם עשיתי לפטפון הזה לידה מחודשת מבחינת הביצועים של רצפת הרעש. אם אני מסוגל לגלות "תקלות" הקלטה על תקליטים והרעש העצמי של הפטפון לא "בולע" זאת, הרי זה משובח.
אני מעריך שכבר בשבוע הבא אני אצור קשר עם יצרן שיספק לי את המרכיב העיקרי של קיט השדרוג על מנת שאוכל לייצר אצווה של מספר קיטים לבדיקת חזרתיות והתפלגות איכות באצווה לפני "הטבעת החותמת הסופית". אני מנסה להפוך את הקיט לגנרי כדי שאפשר יהיה להתקינו בכל הפטפונים של משפחת פרוג'קט המשתמשים באותו המנוע ושיטת ההצפה שלו.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
וואו , אני חושב שאם הייתי מנהל בחברת פטיפונים הייתי נותן לך פטיפון במתנה כדי שתשפר אותו . כול הכבוד 
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

truejoker,
אתה לא מתאר לעצמך כמה למדתי על פטפוניה דרך המחרשה ודרך ה-RPM5 כמו גם דרך מחרשות אחרות שהיו לי בעבר. מה שטוב עכשיו זה שיש לי כלי מדידה והיכולת להבין מהיכן הבעיות נובעות כתוצאה מהשימוש בכלי המדידה (וגם הכילים לא "בשמיים").
תאמין לי שמגרד לי באצבעות לפתוח איזה סטרטאפ לפטפוניה ואפשר לעשות פטפונים טובים בלי "להפליץ" (סליחה על הביטוי) מחירים מופקעים. כל הפטפון הזה אין בו מרכיבים רבים ומסובכים. צריך רק לתכנן אותו ולייצר אותו נכון ואפשר גם מחומרים פשוטים (האמן לי).
truejoker, אני מרים את הכפפה "שלך". אני מוכן לקבל לאנליזה כל פטפון של כל חברה ולבצע לו AUDIT אובייקטיבי ובמידת האפשר לתת להם פתרונות לבעיות.
נ.ב.
בעצם דרך השרשור הזה אני מנסה להעביר לקוראים על קצה המזלג שיעור על בעיות בפטפונים - "ושלא יעבדו עליכם"
אתה לא מתאר לעצמך כמה למדתי על פטפוניה דרך המחרשה ודרך ה-RPM5 כמו גם דרך מחרשות אחרות שהיו לי בעבר. מה שטוב עכשיו זה שיש לי כלי מדידה והיכולת להבין מהיכן הבעיות נובעות כתוצאה מהשימוש בכלי המדידה (וגם הכילים לא "בשמיים").
תאמין לי שמגרד לי באצבעות לפתוח איזה סטרטאפ לפטפוניה ואפשר לעשות פטפונים טובים בלי "להפליץ" (סליחה על הביטוי) מחירים מופקעים. כל הפטפון הזה אין בו מרכיבים רבים ומסובכים. צריך רק לתכנן אותו ולייצר אותו נכון ואפשר גם מחומרים פשוטים (האמן לי).
truejoker, אני מרים את הכפפה "שלך". אני מוכן לקבל לאנליזה כל פטפון של כל חברה ולבצע לו AUDIT אובייקטיבי ובמידת האפשר לתת להם פתרונות לבעיות.
נ.ב.
בעצם דרך השרשור הזה אני מנסה להעביר לקוראים על קצה המזלג שיעור על בעיות בפטפונים - "ושלא יעבדו עליכם"
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

לפני כשעה הגיעה אלי החבילה של דוגמת חומר הגלם לייצור קיט השדרוג
. אני אכין מספר קיטים לצורך הניסוי וסטטיסטיקת האפיון. שלב ניסויי החזרתיות יהיה מן הסתם בימים הקרובים ובשבוע הבא. לאחר ייצוב המערכת והקיט על הפטפון אני מתכונן לבחון את יציבות הקיט למשך כחודש על מנת לוודא שאין נסיגה בביצועים ותפקוד תקין לאורך זמן (הכוונה להגיע לאורך חיים של הקיט במשך מספר שנים).
מתעניינים בקיט הזה בחו"ל.
מתעניינים בקיט הזה בחו"ל.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

אתמול בלילה הכנתי קיט נוסף בייצור ידני והרכבתי אותו על ה-RPM5.
הביצועים של מספר 2 כמעט זהים לביצועים של מספר 1 בהתקנה ראשונית. בכל מקרה הם טיפונת פחות טובים (אני צריך לתחקר את זה) אך בהחלט לא ניתנים לשמיעה דרך המערכת וגם בווליום מכסימלי. הדגמים הבאים יבהירו יותר טוב את התמונה עד כמה יש חשיבות לטולרנסים וחזרתיות הייצור. בכל מקרה התוצאות של מספר 1 ומספר 2 הרבה יותר טובות מהמקור של פרוג'קט.
מצאתי כבר מתנדב להתקנה על RPM4 בתור גרסת ביתא תוך התחייבות לספק משוב משתמש על פשטות ההתקנה ואיכות ההאזנה לאורך זמן (מישהו מאנגליה).
הביצועים של מספר 2 כמעט זהים לביצועים של מספר 1 בהתקנה ראשונית. בכל מקרה הם טיפונת פחות טובים (אני צריך לתחקר את זה) אך בהחלט לא ניתנים לשמיעה דרך המערכת וגם בווליום מכסימלי. הדגמים הבאים יבהירו יותר טוב את התמונה עד כמה יש חשיבות לטולרנסים וחזרתיות הייצור. בכל מקרה התוצאות של מספר 1 ומספר 2 הרבה יותר טובות מהמקור של פרוג'קט.
מצאתי כבר מתנדב להתקנה על RPM4 בתור גרסת ביתא תוך התחייבות לספק משוב משתמש על פשטות ההתקנה ואיכות ההאזנה לאורך זמן (מישהו מאנגליה).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

האם בעיית ה-RUMBLE אינהרנטית?
מתוך שוטטות באינטרנט נתקלתי במסמך http://www.sumikoaudio.net/project/awar ... N_9-08.pdf העוסק ב-PROJECT6 PERSPEX.
בדף האחרון של המסמך (בצד ימין למטה על רקע תכלת ניתן לראות גרף ספקטרלי של התפלגות תדר ה-RUMBLE של המנוע כאשר ישנם פיקים ב-50Hz, 100Hz ו-150Hz. על אף שהמנוע הוא כביכול "מחוץ לפלטה" הוא עדיין ניצב על אותו הפלינט ולכן ישנה זליגת רעש RUMBLE. המאמר טוען שזהו רעש המסבים. אני לא יודע על סמך מה הטענה הזאת כי מתוך אנליזה של הפיקים זה ברור כשמש שהרעש מגיע מהמנוע מכיוון שהוא הרכיב היחידי שניזון מ-50Hz. מה גם שמסבי הפלטה לא מסוגלים לייצר תדר כזה כי היא מסתובבת הרבה יותר לאט מ-50 סיבובים בשנייה.
הגרפים במסמך מאמתים את הממצאים הספקטרליים שאני גיליתי ב-RPM5 על אף שהוא פטפון שונה.
מכיוון שאיני יודע באיזו שיטת הצפה נקטו ב-PROJECT6 PERSPEX, אני לא יכול להצביע היכן הבעיה. אם ההצפה היא ע"י אותה הגומייה אזי אין סיבה שיהיה הבדל מהותי בביצועים אם שני המנועים הם מנועי AC סינכרוניים.
האם הבעיה היא אינהרנטית? אם להיות זהיר, נראה לי שכן. הייתי שמח אם יכולתי לבחון פטפונים נוספים של פרוג'קט כדי לאשש או לסתור הנחה זו.
בדף האחרון של המסמך (בצד ימין למטה על רקע תכלת ניתן לראות גרף ספקטרלי של התפלגות תדר ה-RUMBLE של המנוע כאשר ישנם פיקים ב-50Hz, 100Hz ו-150Hz. על אף שהמנוע הוא כביכול "מחוץ לפלטה" הוא עדיין ניצב על אותו הפלינט ולכן ישנה זליגת רעש RUMBLE. המאמר טוען שזהו רעש המסבים. אני לא יודע על סמך מה הטענה הזאת כי מתוך אנליזה של הפיקים זה ברור כשמש שהרעש מגיע מהמנוע מכיוון שהוא הרכיב היחידי שניזון מ-50Hz. מה גם שמסבי הפלטה לא מסוגלים לייצר תדר כזה כי היא מסתובבת הרבה יותר לאט מ-50 סיבובים בשנייה.
הגרפים במסמך מאמתים את הממצאים הספקטרליים שאני גיליתי ב-RPM5 על אף שהוא פטפון שונה.
מכיוון שאיני יודע באיזו שיטת הצפה נקטו ב-PROJECT6 PERSPEX, אני לא יכול להצביע היכן הבעיה. אם ההצפה היא ע"י אותה הגומייה אזי אין סיבה שיהיה הבדל מהותי בביצועים אם שני המנועים הם מנועי AC סינכרוניים.
האם הבעיה היא אינהרנטית? אם להיות זהיר, נראה לי שכן. הייתי שמח אם יכולתי לבחון פטפונים נוספים של פרוג'קט כדי לאשש או לסתור הנחה זו.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- MASTERMIX
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
אהלן חנן
אני חושב שזקוקה לפה הדבקת לינק נוספת..., ולמה הכוונה?
לאחר כל ההשידרוגים והתהפוכות שעבר הפטיפון מתחילתו "במקור" אני חושב שניזדקק לעוד דגימה נוספת,
רצוי אם אפשר קצת יותר ממוקדת ,
(אני מתכוון להתחלה לפני שידרוג אם יש לך בידך כזו? ונכונה להיום לנקודה העכשיו ) .
כל זאת בכדי לחוש את נקודת ה-G .
אני חושב שזקוקה לפה הדבקת לינק נוספת..., ולמה הכוונה?
לאחר כל ההשידרוגים והתהפוכות שעבר הפטיפון מתחילתו "במקור" אני חושב שניזדקק לעוד דגימה נוספת,
רצוי אם אפשר קצת יותר ממוקדת ,
(אני מתכוון להתחלה לפני שידרוג אם יש לך בידך כזו? ונכונה להיום לנקודה העכשיו ) .
כל זאת בכדי לחוש את נקודת ה-G .
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
http://mastermix-production.blogspot.com/
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

היום הגיעו אלי חלפים חדשים ומקוריים של פרוג'קט. גומיית הצפת המנוע ורצועת ההנעה מהמנוע לפלטה.
רציתי לוודא שאין בפטפון בעיה של חלפים ישנים ומשומשים. התקנתי את החלפים החדשים אחר כבוד במקום הישנים. אכן הורגש שיפור מה בהשוואה לחלפים הישנים אך עדיין ניתן היה להבחין בהאזנה ב-RUMBLE של המנוע.
זה מוביל אותי למסקנה ומאמת את הנחתי שהבעיה היא אינהרנטית כפי הראה. נכון, החלפים החדשים מנחיתים מעט את ה-RUMBLE, אבל חדי האוזן יוכלו להבחין בו שלא לדבר על האבחנה דרך הספקטרום אנלייזר.
אני מניח שיש לי את ההסבר לשורש הבעיה.
רבים מכם ודאי זוכרים מילדותם את טלפון חוט הדייג ושתי קופסאות שימורים בקצותיו (פחיות וכו'). שני המשתמשים בטלפון החוטי הזה נדרשו למתוח את החוט כמיתר כאשר האחד דובר לתוך הקופסה בצידו והשני מקרב את אזנו לקופסה מבעבר השני כך שהוא יכול להאזין בקלות לדובר. המיתר שימש בעצם לנשא של גלי קול (רעידות דופן קופסת הדובר עברו דרך המיתר אל דופן קופסת המאזין).
כך גם שיטת הצפת המנוע בפטפון. המנוע תלוי על גומייה העגונה ע"י 4 ברגים המהודקים לפלינט. משקל המנוע בעצם מותח את הגומייה (היא גם מתוחה ללא מסת המנוע מסביב לברגים). כך נוצרים 4 מיתרים המעבירים את רעידת המנוע ב-50Hz שהוא תדר הרשת כמו גם את ההרמוניות של תדר זה (100Hz). התנודות עוברות אל הפלינט ומשם הדרך קצרה אך בסיס הזרוע והזרוע וגם אולי לפלטה המסתובבת. לפיכך אין שום סיבה שגם המחט לא תחוש ברעידות הנ"ל ותפיק את ה-RUMBLE.
אני מצרף את גרף הספקטרום עם החלפים החדשים בהשוואה לגרף עם החלפים הישנים. ניתן לראות שישנו שיפור של 4dB- ב-50Hz ושיפור של 7dB- ב-100Hz. אך עדיין זה לא יורד לסף של 80dB- ב-50Hz ו-86dB- ב-100Hz בשיפור שאני ביצעתי תוך שיפור שיטת ההצפה של המנוע.
אני מניח שהפטפון עם החלפים החדשים הוא כעת במצב כפי שהוא יוצא מהמפעל. לדעתי יש עדיין מקום לשיפור הביצועים על המרכב הקיים ללא שינויים מכניים. השינוי אינו מסובך, פשוט ברמה שמשתמש ממוצע יכול לבצע אותו בתוך 15 דקות (עם המון רזרבת זמן). דומני שהעלויות הן שוות לכל נפש (מבלי לנקוט בסכומים).
אני כרגע בהתאמת פתרון דומה ל-RPM4 הנמצא בחו"ל וה"סובל" מאותה תופעה של RUMBLE. לצערי אני לא יכול לאבחן "גרפית-ספקטרלית" את הבעיה ואת עצמתה אך יש לי שיתוף פעולה עם "מתנדב" נחמד.
תודה מיוחדת לאיל פור מאודיו פידליטי עבור החלפים המקוריים והטרחה לשלוח אותם אלי

רציתי לוודא שאין בפטפון בעיה של חלפים ישנים ומשומשים. התקנתי את החלפים החדשים אחר כבוד במקום הישנים. אכן הורגש שיפור מה בהשוואה לחלפים הישנים אך עדיין ניתן היה להבחין בהאזנה ב-RUMBLE של המנוע.
זה מוביל אותי למסקנה ומאמת את הנחתי שהבעיה היא אינהרנטית כפי הראה. נכון, החלפים החדשים מנחיתים מעט את ה-RUMBLE, אבל חדי האוזן יוכלו להבחין בו שלא לדבר על האבחנה דרך הספקטרום אנלייזר.
אני מניח שיש לי את ההסבר לשורש הבעיה.
רבים מכם ודאי זוכרים מילדותם את טלפון חוט הדייג ושתי קופסאות שימורים בקצותיו (פחיות וכו'). שני המשתמשים בטלפון החוטי הזה נדרשו למתוח את החוט כמיתר כאשר האחד דובר לתוך הקופסה בצידו והשני מקרב את אזנו לקופסה מבעבר השני כך שהוא יכול להאזין בקלות לדובר. המיתר שימש בעצם לנשא של גלי קול (רעידות דופן קופסת הדובר עברו דרך המיתר אל דופן קופסת המאזין).
כך גם שיטת הצפת המנוע בפטפון. המנוע תלוי על גומייה העגונה ע"י 4 ברגים המהודקים לפלינט. משקל המנוע בעצם מותח את הגומייה (היא גם מתוחה ללא מסת המנוע מסביב לברגים). כך נוצרים 4 מיתרים המעבירים את רעידת המנוע ב-50Hz שהוא תדר הרשת כמו גם את ההרמוניות של תדר זה (100Hz). התנודות עוברות אל הפלינט ומשם הדרך קצרה אך בסיס הזרוע והזרוע וגם אולי לפלטה המסתובבת. לפיכך אין שום סיבה שגם המחט לא תחוש ברעידות הנ"ל ותפיק את ה-RUMBLE.
אני מצרף את גרף הספקטרום עם החלפים החדשים בהשוואה לגרף עם החלפים הישנים. ניתן לראות שישנו שיפור של 4dB- ב-50Hz ושיפור של 7dB- ב-100Hz. אך עדיין זה לא יורד לסף של 80dB- ב-50Hz ו-86dB- ב-100Hz בשיפור שאני ביצעתי תוך שיפור שיטת ההצפה של המנוע.
אני מניח שהפטפון עם החלפים החדשים הוא כעת במצב כפי שהוא יוצא מהמפעל. לדעתי יש עדיין מקום לשיפור הביצועים על המרכב הקיים ללא שינויים מכניים. השינוי אינו מסובך, פשוט ברמה שמשתמש ממוצע יכול לבצע אותו בתוך 15 דקות (עם המון רזרבת זמן). דומני שהעלויות הן שוות לכל נפש (מבלי לנקוט בסכומים).
אני כרגע בהתאמת פתרון דומה ל-RPM4 הנמצא בחו"ל וה"סובל" מאותה תופעה של RUMBLE. לצערי אני לא יכול לאבחן "גרפית-ספקטרלית" את הבעיה ואת עצמתה אך יש לי שיתוף פעולה עם "מתנדב" נחמד.
תודה מיוחדת לאיל פור מאודיו פידליטי עבור החלפים המקוריים והטרחה לשלוח אותם אלי
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

היי חנן,
איזה יופי לראות שנציג בחברה בארץ, קם לסייע.
איזה יופי לראות שנציג בחברה בארץ, קם לסייע.
- MASTERMIX
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2297
מחזק בהחלטbarvfr כתב:היי חנן,
איזה יופי לראות שנציג בחברה בארץ, קם לסייע....
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .
המשך גלישה נעימה ..
המשך גלישה נעימה ..
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

היום שלחתי גרסת "בטא" למתנדב אנגלי כולל הוראות התקנה מצולמות. הקיט ששלחתי הותאם עבור פטפון פרוג'קט RPM4. ה-RPM4 דומה ל-RPM5 בכל הקשור למנוע והתקנתו על הפטפון כך שהבעיה היחידה היתה התאמת המידות המכניות (פה ושם) ועיקרון ההצפה נותר בעינו.
אני בציפייה לשמוע משוב מהבחור.
אני בציפייה לשמוע משוב מהבחור.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

עדכון חם מהתקנת קיט השדרוג על RPM4
לפני שעה קלה קיבלתי משוב מהבחור האנגלי שהתקין את קיט הצפת המנוע על ה-RPM4 שלו. הבנאדם מתמוגג.
ציטוט מתוך CHAT שהיה לנו (השמטתי קטעים שאינם רלוונטיים):
Henk (11:53 AM): good morning sir
Henk (11:54 AM): received and fitted your kit
Henk (11:55 AM): can't believe how well it worked
Henk (11:56 AM): the difference is quite amazing
HANAN (12:01 PM): Hello Henk
Henk (12:02 PM): The kit is fantastic
HANAN (12:02 PM): WOW
HANAN (12:02 PM): thank you
HANAN (12:02 PM): are you enjoying?
.
HANAN (12:10 PM): were the dimensions good?
Henk (12:11 PM): the dimension were spot on perfect and looking at the pdf you rpm5 is pretty much identical in the motor seat area
HANAN (12:11 PM): ok
HANAN (12:11 PM): can you observe any rumble? even a slight?
Henk (12:11 PM): the motor is slightly different, as yours is newer and has the pro-ject label, mine has litovel factory marking
Henk (12:12 PM): the rumble is gone, if i crank the amp i can hear a very faint bit but it is hard to to separate from vinyl surface noise
HANAN (12:12 PM): good
Henk (12:13 PM): it is quite a difference
HANAN (12:13 PM): I'm happy for you
Henk (12:13 PM): i think also because of this, the midband bass from a bout 200hz to 400hz is cleaner
HANAN (12:13 PM): yes
HANAN (12:14 PM): this mes the whole difference of the turntable
HANAN (12:14 PM): makes
.Henk (12:14 PM): i was staggered how good vinyl can sound now
HANAN (12:15 PM): Your RPM4 plays now in a higher ligue
Henk (12:15 PM): it soujnds like a 1500 £ table now
HANAN (12:15 PM): it is comparable to a 4-5 digit TT
Henk (12:16 PM): i am fitting my goldring cartridge in january, getting a a new stylus for birthday
HANAN (12:16 PM): you must try the AT440MLa cartridge and you get a clarity of sound almost precise as recorded
HANAN (12:17 PM): I cannot stop listening to my TT
Henk (12:17 PM): i am buying pretty much only vinyl
Henk (12:17 PM): it's cheap and there is so much good stuff about
Henk (12:17 PM): people just don't know
.
HANAN (12:22 PM): ok, enjoy your vinyled weekend
Henk (12:23 PM): i will drop you a mail with the feedback on the fitting etc
Henk (12:23 PM): take care!
HANAN (12:23 PM): thanks
HANAN (12:23 PM): bye
נתתי למילים לדבר בעד עצמן.
ציטוט מתוך CHAT שהיה לנו (השמטתי קטעים שאינם רלוונטיים):
Henk (11:53 AM): good morning sir
Henk (11:54 AM): received and fitted your kit
Henk (11:55 AM): can't believe how well it worked
Henk (11:56 AM): the difference is quite amazing
HANAN (12:01 PM): Hello Henk
Henk (12:02 PM): The kit is fantastic
HANAN (12:02 PM): WOW
HANAN (12:02 PM): thank you
HANAN (12:02 PM): are you enjoying?
.
HANAN (12:10 PM): were the dimensions good?
Henk (12:11 PM): the dimension were spot on perfect and looking at the pdf you rpm5 is pretty much identical in the motor seat area
HANAN (12:11 PM): ok
HANAN (12:11 PM): can you observe any rumble? even a slight?
Henk (12:11 PM): the motor is slightly different, as yours is newer and has the pro-ject label, mine has litovel factory marking
Henk (12:12 PM): the rumble is gone, if i crank the amp i can hear a very faint bit but it is hard to to separate from vinyl surface noise
HANAN (12:12 PM): good
Henk (12:13 PM): it is quite a difference
HANAN (12:13 PM): I'm happy for you
Henk (12:13 PM): i think also because of this, the midband bass from a bout 200hz to 400hz is cleaner
HANAN (12:13 PM): yes
HANAN (12:14 PM): this mes the whole difference of the turntable
HANAN (12:14 PM): makes
.Henk (12:14 PM): i was staggered how good vinyl can sound now
HANAN (12:15 PM): Your RPM4 plays now in a higher ligue
Henk (12:15 PM): it soujnds like a 1500 £ table now
HANAN (12:15 PM): it is comparable to a 4-5 digit TT
Henk (12:16 PM): i am fitting my goldring cartridge in january, getting a a new stylus for birthday
HANAN (12:16 PM): you must try the AT440MLa cartridge and you get a clarity of sound almost precise as recorded
HANAN (12:17 PM): I cannot stop listening to my TT
Henk (12:17 PM): i am buying pretty much only vinyl
Henk (12:17 PM): it's cheap and there is so much good stuff about
Henk (12:17 PM): people just don't know
.
HANAN (12:22 PM): ok, enjoy your vinyled weekend
Henk (12:23 PM): i will drop you a mail with the feedback on the fitting etc
Henk (12:23 PM): take care!
HANAN (12:23 PM): thanks
HANAN (12:23 PM): bye
נתתי למילים לדבר בעד עצמן.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

נו חנן, ממש עונג שבת לקבל פידבק כזה
מעניין מתי PJ יתעוררו ויבינו שיש כאן
פוטנציאל שידרוג-טוב, פשוט טכנית, וזול
שיכול להיות מופץ כקיט שלהם לצרכנים....
מעניין מתי PJ יתעוררו ויבינו שיש כאן
פוטנציאל שידרוג-טוב, פשוט טכנית, וזול
שיכול להיות מופץ כקיט שלהם לצרכנים....
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
מרשים מאוד חנן, לצערי אני לא תולה תקוות ברצון של חברת פרוג'קט.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים