אבטליון כתב:לאייל ווינדלר, טעות בידך, ידידי. אינני מעוניין בשום מחיאות כפיים על רשמיי. אני מעוניין בשיח אנושי אדיב, בסקרנות רבה, בשאלות מדויקות, ענייניות, ונוקבות, וברצון כן להבין, ללמוד ולהשכיל. כמו כן, ניכר שחלק מן הקוראים, ולרוב, החלק הרועש והבוטה יותר: א. לא קרא את דבריי, או, ב. קרא חלק מדבריי, או, ג. לוקה קשות בהבנת הנקרא.
הבנת אייל, אינני זקוק למחיאות כפיים, אני מעוניין בשיח ראוי לשמו בין אודיופילים בקיאים, סקרנים ואדיבים. כאלה שאשמח מאוד לפגוש ולארח גם בביתי או סתם כך ברחוב ובמקום אחר, ולשוחח בלהט על מה שאנחנו אוהבים, ותמיד בטיעונים מושכלים, בבקיאות, ובאדיבות.
לרונן, לא טענתי שאני בקיא במוזיקת רוק, טענתי שאתה לוקה בהבנתך את המוזיקה הקלסית. טענתי שאם רמקולים יודעים לעשות תזמורת של מאה נגנים ומאה זמרים בצורה משכנעת, הם לא ממש יתקשו במוזיקת רוק, ולצערי כל אחד בימינו נאלץ לשמוע מוזיקת רוק - ברחוב, בבית הקפה, באוטובוס, וכיו"ב. אז נכון שאינני בקיא בפרטי המוזיקה הזאת, אבל אני לא ממש מתקשה להבין מה היא מחייבת מבחינת המערכת, והיא מחייבת הרבה פחות ממוזיקה קלסית.
חוץ מזה, רונן, מנימת דבריך, ניכר שקצת נפגעת מדבריי. אם כן, לא היתה לי שום כוונה לפגוע בך. אני חוזר ומסביר למה אני סבור שהבזנדורפר שלי הם כלבויניקים. זה כל העניין. אין צורך לשמוע כל סוג מוזיקה עלי אדמות כדי לטעון טענה כזאת. צריך לתת דוגמה למשהו קשה במיוחד שהרמקולים מתמודדים איתו בהצלחה, ומכאן ללמוד שהם יוכלו להתמודד בהצלחה עם כל דבר אחר, או כמעט עם כל דבר אחר. מקובל עליך או לא?
...
היי שמעון,
תשמע אומר לך מה מפריע לי בעיקר- אני חש שאנשים לוקחים ברצינות רבה מידי את המערכת שלהם ולא יודעים לעשות דיפרנציאציה בינה לבין עצמם. כאילו אחד הם. כמו ילד שלא מבין בהתחלה את הנפרדות בינו ובין אימו.
שמעון אני פריק רציני של מוסיקה הרבה יותר משל מערכות סטריאו. אין לי בבית דיסק אחד שאתה יכול לשמוע ברחוב בבתי קפה ובאוטובוסים. רוב הדברים שמשמיעים במקומות כאלו נעים בין *** לזבל אורגני.
אני גם מנגן כ-15 שנה גיטרה ומאוד אוהב ג'אז ולקלאסי ונכנס לאט ובזהירות מכיוון שמדובר בעולם כה רחב ומסקרן שאני לא יודע היכן להתחיל. אז בינתיים אני בעיקר עם הרקוויומים.
אני חושב שמדובר בתפיסת עולם שונה שרמקול טוב יעשה הכל טוב מול רמקול טוב לסגנונות ספציפים ופחות לאחרים ונראה שאנחנו אוחזים בתפיסות שונות.
כל ניסיון לעקר דיון ואמירות כמו "אל תענה להם- יש להם רמקולים שעולים רבע. הם מקנאים" היא אמירה שאני מצפה לשמוע ממתבגר בן 16 לא מאנשים בוגרים.
בקיצור קראת נכון את המפה, יש משהו בסגנון הכתיבה שלך (פרגנתי לך בעבר על כתיבה מאוד יפה שלך) שעלב בי קצת.
אני מסכים עם כל מילה שאייל כתב בפוסט לפניי וחושב כמוהו. אלו דיונים מעניינים הרבה יותר משרשורי אצבעות למעלה.
יום נפלא,
רונן