Reference במחיר שערורייתי: Mystere ca21

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
נעול
ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #81 

אבטליון כתב:רונן, איך לומר, הדברים שלך קצת מיתממים. א. לא שאלו אותי, נבחו עליי. וכשנובחים, זאת לא הטריטוריה שלי. ב. לטעון שקלסי וג'ז זה מספר סגנונות מצומצם מצביע על ליקוי קל בהבנת התחומים האלה: רמקולים שיודעים לעשות סימפוניה של מהלר או את ה-Dies Irae מן הרקוויאם של ורדי (שמעת פעם? אם לא, כדאי לך לשמוע: 1. כי זה נפלא. 2. כי זה ישנה לך אחת ולתמיד את התפיסה שלך לגבי "מספר סגנונות מצומצם") יעשו בקלות כל להקת רוק. איך אני יודע? פשוט מאוד. 1. היגיון וניסיון. 2. לצערי, יש לי חבר צעיר שמגיע אלי מפעם לפעם עם תקליטי רוק וכיו"ב, וממש מתעקש להניח אותם על הפטפון שלי. איך לומר, כל כולו מתמוגג ומקפצץ מזה, המערכת משועשעת מן האתגר הקליל, ואני... נו, אני נושא על כתפיי את צער העולם.
...
קלטתי את העניין- אתה מתנשא ואפילו לא יודע. מציע לך לחקור מעט את התאוריה של ג'ו והארי להלן "החלונות של ג'והארי" יכול לפתוח לך אפיקי חשיבה חדשים ואולי לערער מעט את הביטחון שאתה שרוי בו.

לא אמרתי שקלאסי הוא מצומצם אלא שמתוך שלל סגנונות מוסיקה לשמוע רק 2 זה מצומצם גם אם קלאסי הוא עולם ענק.

ההיגיון שלך סבבה אבל כמו שאי אפשר להגיד כל דבר קלאסי לא ניתן לומר "כל להקת רוק".
בורות היא לא מילה גסה. וכנראה שהבורות שלך בדברים שהם מחוץ לקלאסי וג'אז אינה פחותה מהבורות שלי במוסיקה קלאסית (מעולם לא טענתי אחרת).

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #82 

מאחר ואני שומע בעיקר מוסיקה קלאסית וג'אז, אבל גם הרבה סוגי מוסיקה אחרים, כולל רוק, מוסיקה ישראלית, מוסיקה הודית ועוד – נוכחתי לדעת שאת הדרישות הגבוהות ביותר למערכת שמע מציבה מוסיקה קלאסית.

רמקולים שנשמעים טוב במוסיקה קלאסי, בהכרח יישמעו טוב עם כל סוג מוסיקה אחר.
מאידך, רמקולים שנשמעים נהדר עם רוק, למשל, לא בהכרח יישמעו טוב עם מוסיקה קלאסית.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #83 

ronensud כתב: בורות היא לא מילה גסה. וכנראה שהבורות שלך בדברים שהם מחוץ לקלאסי וג'אז אינה פחותה מהבורות שלי במוסיקה קלאסית (מעולם לא טענתי אחרת).
...
מאחר ואתה מודה בבורותך באשר למוסיקה קלאסית, אין לך כל אפשרות לקבוע באיזו מידה מוסיקה כזאת יכולה לשמש כנקודת התייחסות לאיכותה של מערכת שמע.
בברכה,
יהושע גומא

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 300
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #84 

לאייל ווינדלר, טעות בידך, ידידי. אינני מעוניין בשום מחיאות כפיים על רשמיי. אני מעוניין בשיח אנושי אדיב, בסקרנות רבה, בשאלות מדויקות, ענייניות, ונוקבות, וברצון כן להבין, ללמוד ולהשכיל. כמו כן, ניכר שחלק מן הקוראים, ולרוב, החלק הרועש והבוטה יותר: א. לא קרא את דבריי, או, ב. קרא חלק מדבריי, או, ג. לוקה קשות בהבנת הנקרא.
הבנת אייל, אינני זקוק למחיאות כפיים, אני מעוניין בשיח ראוי לשמו בין אודיופילים בקיאים, סקרנים ואדיבים. כאלה שאשמח מאוד לפגוש ולארח גם בביתי או סתם כך ברחוב ובמקום אחר, ולשוחח בלהט על מה שאנחנו אוהבים, ותמיד בטיעונים מושכלים, בבקיאות, ובאדיבות.

לרונן, לא טענתי שאני בקיא במוזיקת רוק, טענתי שאתה לוקה בהבנתך את המוזיקה הקלסית. טענתי שאם רמקולים יודעים לעשות תזמורת של מאה נגנים ומאה זמרים בצורה משכנעת, הם לא ממש יתקשו במוזיקת רוק, ולצערי כל אחד בימינו נאלץ לשמוע מוזיקת רוק - ברחוב, בבית הקפה, באוטובוס, וכיו"ב. אז נכון שאינני בקיא בפרטי המוזיקה הזאת, אבל אני לא ממש מתקשה להבין מה היא מחייבת מבחינת המערכת, והיא מחייבת הרבה פחות ממוזיקה קלסית.
חוץ מזה, רונן, מנימת דבריך, ניכר שקצת נפגעת מדבריי. אם כן, לא היתה לי שום כוונה לפגוע בך. אני חוזר ומסביר למה אני סבור שהבזנדורפר שלי הם כלבויניקים. זה כל העניין. אין צורך לשמוע כל סוג מוזיקה עלי אדמות כדי לטעון טענה כזאת. צריך לתת דוגמה למשהו קשה במיוחד שהרמקולים מתמודדים איתו בהצלחה, ומכאן ללמוד שהם יוכלו להתמודד בהצלחה עם כל דבר אחר, או כמעט עם כל דבר אחר. מקובל עליך או לא?

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #85 

Joshua_G כתב:
ronensud כתב: בורות היא לא מילה גסה. וכנראה שהבורות שלך בדברים שהם מחוץ לקלאסי וג'אז אינה פחותה מהבורות שלי במוסיקה קלאסית (מעולם לא טענתי אחרת).
...
מאחר ואתה מודה בבורותך באשר למוסיקה קלאסית, אין לך כל אפשרות לקבוע באיזו מידה מוסיקה כזאת יכולה לשמש כנקודת התייחסות לאיכותה של מערכת שמע.
...
הבנת הנקרא:

לא כתבתי בשום מקום האם מוסיקה כזו יכולה לשמש כנקודת התייחסות לאיכותה של מערכת שמע ואם כן באיזו מידה. כמובן שאני חושב שזו מוסיקה נהדרת ומאתגרת למערכת שמע.

אגב בורות היא עניין יחסי.

גם צניעות.

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #86 

אה, כן, אייל, ברור. ניפגש, ודאי שניפגש. אני אשמע את המוזיקה שלך, אתה תשמע את שלי - ושנינו נסבול לנו במידה שווה... אני מבין שאין לך פטפון, נכון?

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #87 

קאטו הזקן נהג לסיים את נאומיו בסנט הרומי במילים "Carthago delenda est" (יש להחריב את קרתגו!).
וברוח הדברים האלה, הרשו לי להזכיר:
גיבור הרשימה הזאת הוא Mystere ca21, קדם-מגבר שפופרתי מצוין!

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #88 

אבטליון כתב:לאייל ווינדלר, טעות בידך, ידידי. אינני מעוניין בשום מחיאות כפיים על רשמיי. אני מעוניין בשיח אנושי אדיב, בסקרנות רבה, בשאלות מדויקות, ענייניות, ונוקבות, וברצון כן להבין, ללמוד ולהשכיל. כמו כן, ניכר שחלק מן הקוראים, ולרוב, החלק הרועש והבוטה יותר: א. לא קרא את דבריי, או, ב. קרא חלק מדבריי, או, ג. לוקה קשות בהבנת הנקרא.
הבנת אייל, אינני זקוק למחיאות כפיים, אני מעוניין בשיח ראוי לשמו בין אודיופילים בקיאים, סקרנים ואדיבים. כאלה שאשמח מאוד לפגוש ולארח גם בביתי או סתם כך ברחוב ובמקום אחר, ולשוחח בלהט על מה שאנחנו אוהבים, ותמיד בטיעונים מושכלים, בבקיאות, ובאדיבות.

לרונן, לא טענתי שאני בקיא במוזיקת רוק, טענתי שאתה לוקה בהבנתך את המוזיקה הקלסית. טענתי שאם רמקולים יודעים לעשות תזמורת של מאה נגנים ומאה זמרים בצורה משכנעת, הם לא ממש יתקשו במוזיקת רוק, ולצערי כל אחד בימינו נאלץ לשמוע מוזיקת רוק - ברחוב, בבית הקפה, באוטובוס, וכיו"ב. אז נכון שאינני בקיא בפרטי המוזיקה הזאת, אבל אני לא ממש מתקשה להבין מה היא מחייבת מבחינת המערכת, והיא מחייבת הרבה פחות ממוזיקה קלסית.
חוץ מזה, רונן, מנימת דבריך, ניכר שקצת נפגעת מדבריי. אם כן, לא היתה לי שום כוונה לפגוע בך. אני חוזר ומסביר למה אני סבור שהבזנדורפר שלי הם כלבויניקים. זה כל העניין. אין צורך לשמוע כל סוג מוזיקה עלי אדמות כדי לטעון טענה כזאת. צריך לתת דוגמה למשהו קשה במיוחד שהרמקולים מתמודדים איתו בהצלחה, ומכאן ללמוד שהם יוכלו להתמודד בהצלחה עם כל דבר אחר, או כמעט עם כל דבר אחר. מקובל עליך או לא?
...

היי שמעון,

תשמע אומר לך מה מפריע לי בעיקר- אני חש שאנשים לוקחים ברצינות רבה מידי את המערכת שלהם ולא יודעים לעשות דיפרנציאציה בינה לבין עצמם. כאילו אחד הם. כמו ילד שלא מבין בהתחלה את הנפרדות בינו ובין אימו.
שמעון אני פריק רציני של מוסיקה הרבה יותר משל מערכות סטריאו. אין לי בבית דיסק אחד שאתה יכול לשמוע ברחוב בבתי קפה ובאוטובוסים. רוב הדברים שמשמיעים במקומות כאלו נעים בין *** לזבל אורגני.

אני גם מנגן כ-15 שנה גיטרה ומאוד אוהב ג'אז ולקלאסי ונכנס לאט ובזהירות מכיוון שמדובר בעולם כה רחב ומסקרן שאני לא יודע היכן להתחיל. אז בינתיים אני בעיקר עם הרקוויומים.

אני חושב שמדובר בתפיסת עולם שונה שרמקול טוב יעשה הכל טוב מול רמקול טוב לסגנונות ספציפים ופחות לאחרים ונראה שאנחנו אוחזים בתפיסות שונות.

כל ניסיון לעקר דיון ואמירות כמו "אל תענה להם- יש להם רמקולים שעולים רבע. הם מקנאים" היא אמירה שאני מצפה לשמוע ממתבגר בן 16 לא מאנשים בוגרים.

בקיצור קראת נכון את המפה, יש משהו בסגנון הכתיבה שלך (פרגנתי לך בעבר על כתיבה מאוד יפה שלך) שעלב בי קצת.

אני מסכים עם כל מילה שאייל כתב בפוסט לפניי וחושב כמוהו. אלו דיונים מעניינים הרבה יותר משרשורי אצבעות למעלה.

יום נפלא,

רונן

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #89 

נו, רונן, אז אם עברנו לשלב ההומור (כי מערכת היא אכן עסק רציני מאוד, עם זקן, שפם וסיגר עבה), יש לך פטפון?

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #90 

אבטליון כתב:אה, כן, אייל, ברור. ניפגש, ודאי שניפגש. אני אשמע את המוזיקה שלך, אתה תשמע את שלי - ושנינו נסבול לנו במידה שווה... אני מבין שאין לך פטפון, נכון?
...
נכון , אני מקווה שיש לך CDP .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

שמעוןב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #91 

יש לי כרגע רק CDP נייד, שמיועד לחמם את המערכת לפני כל SESSION של האזנה.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #92 

אבטליון כתב:לאייל ווינדלר, טעות בידך, ידידי. אינני מעוניין בשום מחיאות כפיים על רשמיי. אני מעוניין בשיח אנושי אדיב, בסקרנות רבה, בשאלות מדויקות, ענייניות, ונוקבות, וברצון כן להבין, ללמוד ולהשכיל. כמו כן, ניכר שחלק מן הקוראים, ולרוב, החלק הרועש והבוטה יותר: א. לא קרא את דבריי, או, ב. קרא חלק מדבריי, או, ג. לוקה קשות בהבנת הנקרא.
...
לא התכוונתי שאתה מעוניין במחיאות כפיים , להפך אני יודע אתה מדיף דיון ענייני .
ההערות \ הארות שלי בנושא היו באופן כללי ובעיקר לאלו ששואלים למה חלק מהתגובות הם נוקבות .

פרטים

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #93 

Joshua_G כתב:מאחר ואני שומע בעיקר מוסיקה קלאסית וג'אז, אבל גם הרבה סוגי מוסיקה אחרים, כולל רוק, מוסיקה ישראלית, מוסיקה הודית ועוד – נוכחתי לדעת שאת הדרישות הגבוהות ביותר למערכת שמע מציבה מוסיקה קלאסית.

...

טעות בידך ....

רמקולים \ סטים אפילו כאלו שמנגנים סימפוניות (ולא קאמרי ) ניפלא ... קורסים בMETAL .
שוב אם אתה מכיר סט שעושה את מה שאתה טוען אשמח להתרשם בעצמי ובמידה וכך יהיו הדברים אני מתחייב לאכול כובעים ולפרסם את טעותי .

פרטים

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #94 

Eyal_W כתב:
Joshua_G כתב:מאחר ואני שומע בעיקר מוסיקה קלאסית וג'אז, אבל גם הרבה סוגי מוסיקה אחרים, כולל רוק, מוסיקה ישראלית, מוסיקה הודית ועוד – נוכחתי לדעת שאת הדרישות הגבוהות ביותר למערכת שמע מציבה מוסיקה קלאסית.

...

טעות בידך ....

רמקולים \ סטים אפילו כאלו שמנגנים סימפוניות (ולא קאמרי ) ניפלא ... קורסים בMETAL .
שוב אם אתה מכיר סט שעושה את מה שאתה טוען אשמח להתרשם בעצמי ובמידה וכך יהיו הדברים אני מתחייב לאכול כובעים ולפרסם את טעותי .
...
גם אני לא מבין מאיפה הקביעה הזאת, שקלאסית כוללת הכל. מישהו מאלה שאמרו את זה שמע פעם גיטרה מטאלית? או שמבחינתם גיטרה עם דיסטורשן היא ממילא מעוותת (distorted), אז מה זה משנה עוד כמה אחוזי THD...
Silence speaks louder than words

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #95 

Eyal_W כתב:

...

טעות בידך ....

...
בשום אופן אין מצב שרמקול יוכל לנגן סימפוניה עוצמתית של ברליוז או סטרוינסקי (לא בארוק) ויקרוס במטאל.

No way!

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #96 

Eyal_W כתב:

...

טעות בידך ....

...
אתה מוזמן לבקר אצלי, עם המוסיקה שלך.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #97 

MetalliJoe כתב:
Eyal_W כתב:

...

טעות בידך ....

...
גם אני לא מבין מאיפה הקביעה הזאת, שקלאסית כוללת הכל. מישהו מאלה שאמרו את זה שמע פעם גיטרה מטאלית? או שמבחינתם גיטרה עם דיסטורשן היא ממילא מעוותת (distorted), אז מה זה משנה עוד כמה אחוזי THD...
...
אני שומע גם וגם.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #98 

danlior כתב:
Eyal_W כתב:

...

טעות בידך ....

...
בשום אופן אין מצב שרמקול יוכל לנגן סימפוניה עוצמתית של ברליוז או סטרוינסקי (לא בארוק) ויקרוס במטאל.

No way!
...
(Y)
בברכה,
יהושע גומא

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #99 

Joshua_G כתב:
Eyal_W כתב:

...

טעות בידך ....

...
אתה מוזמן לבקר אצלי, עם המוסיקה שלך.
...
תודה יהושע ניראה לי שקבעו כבר ,ננצל את המפגש ההוא גם לנצל ולבאר את הסוגייה הזו .

פרטים

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #100 

Joshua_G כתב:הכינור שלי מתחיל להישמע כמו טרומבון וצינור המפלט במכונית שלי מתחיל להישמע כמו חליל רועים.
מה עושים?
...
:lol:
כינור שנשמע כמו טרומבון - זה סתם בעיית כיוון.
אבל צינור מפלט שנשמע כמו חליל רועים זה חידוש מרענן.
נסה לחבר את צינור המפלט להגברת מנורות ולהגברת SS ושתף אותנו ברשמיך בבקשה.... :lol:

נעול

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”