1. מה הקשר בדיוק בין העובדה שCryengine 2 נראה טוב מאד בגייפליי, לבין העובדה שהסרטון שראינו הוא פשוט לא מתוך גיימפליי ולכן לא יכול לייצג גיימפליי? שיהיה סרטון גיימפליי יהיה על מה לדבר. בינתיים אין פה כלום.
רק כדי שניישר קו על ההבדל בין gameplay לסתם הדגמה טכנולוגית. הנה הדגמה טכנולוגית שעשו המפתחים למנוע cryengine 2 ומציג שחזור של פרסומת לBravia שנעשית במנוע בזמן אמת:
http://www.gametrailers.com/video/gdc-2 ... ine2/30965
אתה ראית פעם משחק כלשהו במנוע הזה או כל מנוע אחר שמסוגל להציג עשרות אלפיי אובייקטים כאלו בו זמנית עם collision detection? אני אשמח אם תראה לי משחק
אחד שבאמת מציג משהו כזה.
2. אתה באמת מביא לי קישורים לויקיפדיה *העברית* ולוקח ברצינות את מה שכתוב בה!? ויקיפדיה העברית היא לא מקום לבדוק שום דבר כזה שמתעסק בטכנולוגיה, כי אין אף אחד שבאמת מבין בתחום הזה ויטרח לעדכן את זה בעברית - ולראייה אין שם שום רפרנס, ציטוט או קישור רציני להתבסס עליו. בלי זה הערך לא שווה כלום.
יצא לך פעם לקפוץ לאתר המקביל באנגלית שנחשב ל*קצת* יותר רציני?
http://en.wikipedia.org/wiki/GPGPU
שם אתה לא תמצא שטויות כאלו על טרהפלופים בלי ביסוס כמו שיש בויקיפדיה העברית. למעשה, אתה תמצא את ההיפך תחת סעיף Misconceptions:
While GPGPU can achieve a 100-250x speedup vs a single CPU, only embarrassingly parallel applications will see this kind of benefit[citation needed]. A single GPU processing core is not equivalent to a single processing core found in a desktop CPU. Also note that issues like bus speed might limit the performance improvement.
...
אני ממליץ לך בחום רב לא להיכנס לנושאים שבהם אתה בעיקר מסתמך בקריאה של ויקיפדיה העברית, ועוד יותר ממליץ לך לא להתבסס על זה כשאתה אומר לאנשים אחרים שהם טועים על סמך זה.
3. לגבי הכיוון שאליו מובילה תעשיית המשחקים, מדהים שאתה מעלה את זה בדיוק עכשיו:
הנה ההרצאה מכנס GDC שנערך החודש, ובה טים סוויני, המנכ"ל והמייסד של חברת אפיק (שבמקרה היא גם חברת מנועי המשחק המובילה בעולם היום) נושא דברים. אני מניח שהוא יודע קצת יותר ממך וממני מהו הכיוון של תעשיית המשחקים, וממש במקרה הוא גם מדבר בדיוק בהרצאה הזו על התעשייה בשנים 2012-2020!
ונחש מה החזון שלו? בין היתר החזון הוא שבכלל לא יהיו יותר כרטיסי מסך כמו שאנחנו מכירים אותם - התפקיד היחיד של הכרטיס יהיה לחבר את המחשב עם HDMI למסך וכל שאר החישובים יהיו חישובים כלליים בCPU שידע לבצע גם את תפקיד הGPU, ולא להיפך כפי שהקונספט של הGPGPU עובד כיום.
הוא גם מסביר מצויין למה מקביליות בצורה שהיא נעשית היום היא דבר מסובך ויקר, ושלמרות שהחומרה תתפתח פי 20 וכך גם העלויות שצריך בשביל לנצל אותה, תקציבי המשחקים יעלו רק פי 2 בתקופה הזו - ולכן המפתחים יצטרו בכלל להקריב ביצועים לטובת תועלת:
http://graphics.cs.williams.edu/archive ... PG2009.pdf
Lessons learned:Today’s hardware is too hard!
If it costs X (time, money, pain) to develop an efficient single-threaded algorithm, then…
Multithreaded version costs 2X
PlayStation 3 Cell version costs 5X
Current “GPGPU” version is costs: 10Xor more
Over 2Xis uneconomical for most software companies!
This is an argument against:
Hardware that requires difficult programming techniques
Non-unified memory architectures
Limited “GPGPU” programming models
...
אז תטרח בבקשה לקרוא את המצגת של טים סוויני, ואז לקרוא קצת את הגרסה האנגלית של ויקיפדיה על GPGPU. אחרי שתעשה את זה בשביל לקבל קצת רקע כללי, אתה מוזמן לחזור לדיון על הדברים שאני אומר "ומנוגדים לעובדות ידועות" ולכיוון אליו מובילה תעשיית המשחקים.