כמה אודיופילים?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #81 

ziv_r כתב: itzo,
אני מתעסק עם האנשים הללו ללא הפסקה.
...
אתה מתעסק אתם מנקודת המבט האישית שלך.
ziv_r כתב: אין לי שום בעיה עם ההגדרה שיש לכל אחד מאיתנו, אך צריך להבין (והנה פעם שישית), שאין הגדרה מדוייקת, כל אחד מגדיר אך שבא לו וחושב שההגדרה שלו הכי טובה.
...
קיימות הגדרות מילוניות ואנציקלופדיות.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #82 

ziv_r כתב: itzo,
זה שיש לך בעיה עם ההגדרה שלי, לא ממש משנה לי, זוהי ההגדרה שלי, אל תסכים לה וזהו.
...
אתה מתעלם מהגדרות מקובלות כאשר נוח לך.
כעורך ראשי של האתר, נראה לי לא נכון ולא ראוי שתתעלם מהגדרות קיימות מקובלות ותתבע הגדרות אישיות משלך, הגדרות הרחוקות כמזרח ממערב מכל הגדרה קיימת אחרת.
ziv_r כתב: אתה לא רואה אותי מנסה להיאבק עם שינוי דעות של אנשים פה, נכון?
...
אני רואה שזה בדיוק מה שאתה מנסה לעשות – לבטל אנשים שדעתם אינה תואמת את דעתך.
בברכה,
יהושע גומא

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #83 

האמת, רק עכשיו שמתי לב שהוא עורך הראשי של האתר. 8O
מצטער, אבל לאור עומק הדיון איתו...., וההתבטאויות רוויות הסטיגמות ודיעות מוקדמות, שהציג - זאת דעתי.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #84 

חברים:

1. זיו הוא העורך הראשי, אך ככל אדם הוא ראוי לדעותיו ולא מסנן אותם לפי דרישת הקהל או לפי הדעה הפופולרית הרווחת. לא טוב לכם עם זה, תחיו עם זה...

2. תרגיעו, זה בכלל לא מה שחיפשתי להגיע אליו בשרשור הזה וחבל שהוא הדרדר לכדי צעקות.

(n)

לצורך העניין שיניתי את הניסוח והשרשור הזה ידון על אודיופילים לפי ההגדרה הבאה:
אדם אשר תחביבו הוא בתחום האודיו (קרי: סטריאו, קולנוע ביתי, אוזניות) והפקתו באיכות הגבוהה ביותר באמצעים ביתיים.
...

shlomi2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #85 

shurvitz כתב:מתוך מילון וובסטר:
[left]

Main Entry: au·dio·phile
Pronunciation: \ˈȯ-dē-ō-ˌfī(-ə)l\
Function: noun
Date: 1951

[]: [a person who is enthusiastic about high-fidelity sound reproductio[/size]n[/size

הדגש הוא על התלהבות.
ותגובתך עופר אכן מצננת אותה.
...
נערך לאחרונה על ידי shlomi2 ב 29/07/2009 21:36, נערך 3 פעמים בסך הכל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #86 

shlomi2,

נא ערוך את הודעתך. אין שום סיבה לצעוק.

שוב, הדיון אינו על ההגדרה של "אודיופיל". כפותח השרשור יש לי את הפריבילגיה להגדיר את המונח כפי שרק מתחשק לי, וכך גם עשיתי.

אם יש למישהו רצון לדון על מהות המונח והגדרתו, במטוטה ממנו שיפתח לעצמו שרשור לנושא זה. היו הגדרות שהייתי מסכים איתם (אני לא מסכים עם ההגדרה של זיו) אבל כאמור, זו לא שרשור על הגדרות.

אני מתעניין במספרים.

אני חושב שהמספר היחיד (שהוא שרירותי לחלוטין) שנזרק כאן הוא משהו כמו 1000. לדעתי זה מספר גבוה ממה שאני חושב עליו...

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #87 

oferlaor כתב: חברים:

1. זיו הוא העורך הראשי, אך ככל אדם הוא ראוי לדעותיו ולא מסנן אותם לפי דרישת הקהל או לפי הדעה הפופולרית הרווחת.
...
הוא בהחלט רשאי להביע את דעותיו הפרטיות ללא כחל ושרק.
העניין הוא שבהיותו עורך ראשי, דעותיו גם מייצגות את האתר, או לפחות את הלך הרוח השולט באתר.
כאשר הוא מציג דעות חריגות וקיצוניות – ודעות אלה מייצגות את הלך הרוח השולט באתר, או נראות ככאלה – זה נראה לא טוב.

לתשומת לבך.
oferlaor כתב: לא טוב לכם עם זה, תחיו עם זה...
...
ניסיון לכפות דעות חריגות וקיצוניות נראה מאד לא טוב.
oferlaor כתב: לצורך העניין שיניתי את הניסוח והשרשור הזה ידון על אודיופילים לפי ההגדרה הבאה:
אדם אשר תחביבו הוא בתחום האודיו (קרי: סטריאו, קולנוע ביתי, אוזניות) והפקתו באיכות הגבוהה ביותר באמצעים ביתיים.
...
...
ניסוח טוב.
אישית, הייתי משנה "באיכות הגבוהה ביותר" ל: "באיכות גבוהה". הסיבה היא שהפקת שמע באיכות הגבוהה ביותר היא מעל ומעבר לתקציבם של מרבית בני התמותה.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #88 

oferlaor כתב: אני חושב שהמספר היחיד (שהוא שרירותי לחלוטין) שנזרק כאן הוא משהו כמו 1000. לדעתי זה מספר גבוה ממה שאני חושב עליו...
...
אכן זה מספר שרירותי לחלוטין – כמו כל מספר אחר שמישהו ינקוב.
כבר כתבתי כאן, הדרך היחידה לדעת באופן עובדתי היא לערוך סקר מקצועי של האוכלוסייה.
בברכה,
יהושע גומא

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #89 

oferlaor כתב:חברים:

1. זיו הוא העורך הראשי, אך ככל אדם הוא ראוי לדעותיו ולא מסנן אותם לפי דרישת הקהל או לפי הדעה הפופולרית הרווחת. לא טוב לכם עם זה, תחיו עם זה...

2. תרגיעו, זה בכלל לא מה שחיפשתי להגיע אליו בשרשור הזה וחבל שהוא הדרדר לכדי צעקות.

(n)

לצורך העניין שיניתי את הניסוח והשרשור הזה ידון על אודיופילים לפי ההגדרה הבאה:
...
...
אין ויכוח על זכותו של כל אחד לדיעה אישית, ואפילו חובתו של אדם לאמר את דעתו.
אבל, כעורך ראשי, נדרש לדעתי קצת יותר עומק באופן הדיון מזה שמפגין זיו.
ואני בטוח שלא הייתי נותן לצמחוני לנהל פורום של קרניבורים, או לתתרן לנהל פורום גורמה.
לצערי נתקלתי מספר פעמים לא קטן בהודעות של זיו אשר מבטלות אמונות ודיעות של העוסקים התחום בשם דיעותיו "ו"ידיעותיו" האישיות.

ד"א, שמחתי מאוד לקרוא את הכתבה של מרטין לגבי הכבלים, שהיא קפיצת דרך למיטב זכרוני מימים עברו, כשטען שאינו מבחין בהבדלים בין כבלים.
לעומת זיו, מרטין מעולם לא ביטל את את דיעותיהם של אחרים שלכאורה כן טענו שהם שומעים הבדלים.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #90 

itzo כתב: לעומת זיו, מרטין מעולם לא ביטל את את דיעותיהם של אחרים שלכאורה כן טענו שהם שומעים הבדלים.
...
גם עופר לאור מעולם לא ביטל את דעותיהם של אחרים.
בברכה,
יהושע גומא

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #91 

חבר'ה, אני שמח מאוד שאתם מראים כזאת התלהבות לשוחח עלי, הלוואי והייתם מגלים כזאת התלהבות בנושאים אחרים. אני בהחלט לא מצטער שאתם חושבים שהדעה שלי מי הוא "אודיופיל" לא תואמת לדעה שלכם, טבעי הוא שהדעה שלי תהיה שונה משלכם.
אין פה שום נסיון מצידי לשלול דעה שלכם, תעברו שוב על ההודעות שלי ותראו בעצמכם.

אחרי המשפט האחרון שרשמתי למעלה, אני בטוח שמישהו כבר ידאג להעלות פה פוסט ארוך עם של ציטוטים ומתן ולתת פרשנויות לדברים שלי, משום מה כפתור הציטוט עובד פה חזק.

ההגדרה במילון יפה מאוד, אבל גם עליה אפשר להתווכח עוד הרבה (אני סומך עליכם):
person who is enthusiastic about high-fidelity sound reproduction
Enthusiastic - נלהב, מה זה בדיוק נלהב? ואם מישהו מתרגש ולא מראה את זה? ואם מישהו נלהב בקטנה? ואם מישהו צורח בהתלהבות - זה עושה אותו "אודיופיל"? ברור שלא, זה מונח לא מדוייק.
High-Fidelity - מה זה בדיוק? מאיזה ערך של מערכת? $10, $10K? ולמה אתם חושבים שאם תתנו פה מספר מדוייק הוא מחייב? זה עוד מונח מעורפל.
Sound Reproduction - שחזור קול, יש כאלו שמשחזרים אותו עם אוזניות ויש כאלו עם רמקולים למחשב, הם לא נחשבים ל"אודיופילים"? ואם האוזניות שלהם מאוד יקרות? ואם לא? ואם הם שומעים mp3, אבל בקצב נתונים גבוה? ואם... ואם... ואם...

חבר'ה, משום מה נדמה שאתם מקבלים פיק ברכיים כאשר מישהו מעיז להכניס למועדון הבלעדי של ה"אודיופילים" אנשים שלא מתאימים להגדרה שלכם, אני בהחלט לא מבין מה אתם מתרגשים.

נ.ב
אני בטוח שאם הייתי רושם ש"אודיופיל" הינו בחור מבוגר שהוציא את כל הפנסיה שלו על המערכת, אישתו עזבה אותו, הילדים כבר לא מדברים איתו וכל היום הוא יושב בחושך ומחפש הבדלים בין כבלים - פה לא היה שום ויכוח :)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #92 

ziv_r כתב: אין פה שום נסיון מצידי לשלול דעה שלכם, תעברו שוב על ההודעות שלי ותראו בעצמכם.
...
טחו עיניך מראות.
אחסוך את הציטוטים.
ziv_r כתב: אני בטוח שאם הייתי רושם ש"אודיופיל" הינו בחור מבוגר שהוציא את כל הפנסיה שלו על המערכת, אישתו עזבה אותו, הילדים כבר לא מדברים איתו וכל היום הוא יושב בחושך ומחפש הבדלים בין כבלים - פה לא היה שום ויכוח :)
...
יש הבדל בין ניסוח שונה מהמקובל לבין ניסוח השולל מכל וכל את קיומם של אודיופילים – שזה מה שעשית.

אגב, שאלתי אותך כמה שאלות ישירות וענייניות. בחרת לא לענות להן.
בברכה,
יהושע גומא

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #93 

ziv_r כתב:חבר'ה, אני שמח מאוד שאתם מראים כזאת התלהבות לשוחח עלי, הלוואי והייתם מגלים כזאת התלהבות בנושאים אחרים. אני בהחלט לא מצטער שאתם חושבים שהדעה שלי מי הוא "אודיופיל" לא תואמת לדעה שלכם, טבעי הוא שהדעה שלי תהיה שונה משלכם.
אין פה שום נסיון מצידי לשלול דעה שלכם, תעברו שוב על ההודעות שלי ותראו בעצמכם.

אחרי המשפט האחרון שרשמתי למעלה, אני בטוח שמישהו כבר ידאג להעלות פה פוסט ארוך עם של ציטוטים ומתן ולתת פרשנויות לדברים שלי, משום מה כפתור הציטוט עובד פה חזק.

ההגדרה במילון יפה מאוד, אבל גם עליה אפשר להתווכח עוד הרבה (אני סומך עליכם):
person who is enthusiastic about high-fidelity sound reproduction
Enthusiastic - נלהב, מה זה בדיוק נלהב? ואם מישהו מתרגש ולא מראה את זה? ואם מישהו נלהב בקטנה? ואם מישהו צורח בהתלהבות - זה עושה אותו "אודיופיל"? ברור שלא, זה מונח לא מדוייק.
High-Fidelity - מה זה בדיוק? מאיזה ערך של מערכת? $10, $10K? ולמה אתם חושבים שאם תתנו פה מספר מדוייק הוא מחייב? זה עוד מונח מעורפל.
Sound Reproduction - שחזור קול, יש כאלו שמשחזרים אותו עם אוזניות ויש כאלו עם רמקולים למחשב, הם לא נחשבים ל"אודיופילים"? ואם האוזניות שלהם מאוד יקרות? ואם לא? ואם הם שומעים mp3, אבל בקצב נתונים גבוה? ואם... ואם... ואם...

חבר'ה, משום מה נדמה שאתם מקבלים פיק ברכיים כאשר מישהו מעיז להכניס למועדון הבלעדי של ה"אודיופילים" אנשים שלא מתאימים להגדרה שלכם, אני בהחלט לא מבין מה אתם מתרגשים.

נ.ב
אני בטוח שאם הייתי רושם ש"אודיופיל" הינו בחור מבוגר שהוציא את כל הפנסיה שלו על המערכת, אישתו עזבה אותו, הילדים כבר לא מדברים איתו וכל היום הוא יושב בחושך ומחפש הבדלים בין כבלים - פה לא היה שום ויכוח :)
...
כתבתי את זה כבר עבורך:
תקרא לו איך שאתה רוצה, אבל עד מציאת כינוי אחר - אודיופיל הוא מי שמשקיע חלק ניכר מזמנו ומכספו בהאזנה למערכת שעלותה גבוהה באופן ניכר מהעלות של מערכת ממוצעת בשוק.

כמובן שלעלות המערכת יש חשיבות, כי מי ששומע 10 שעות ביום בבום בוקס של 300 ש"ח אינו אודיופיל, אלא "רק" אוהב מוסיקה.

האודיופיל (כינוי זמני) שומע יחסית לשאר הציבור הרבה מוסיקה, ומשקיע יחסית לשאר הציבור הרבה הרבה מאוד כסף בציוד לשמיעת מוסיקה
.

מצטער שהכנסתי את המספר 300.
ותזכור שהכל יחסי.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #94 

itzo

זיו מתנגד לעצם הרעיון שקיימת קבוצה השונה מהקהל הכללי של בעלי אוזניים.
בברכה,
יהושע גומא

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #95 

אני עקשן אופטימי.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #96 

itzo כתב:אני עקשן אופטימי.
...
:)
בברכה,
יהושע גומא

אור265
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #97 

...
[/quote]
שמעתי על כמה כאלה ואם זה באמת המצב אז לדעתי הם לא אודיופילים הם טונוטופילים שום מערכת בעולם לא שווה לדעתי משפחה

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #98 

אור265 כתב:
...
...
שמעתי על כמה כאלה ואם זה באמת המצב אז לדעתי הם לא אודיופילים הם טונוטופילים שום מערכת בעולם לא שווה לדעתי משפחה[/quote]

אל דאגה, מכיוון שלא קימים אודיופילים כל המשפחות מאוחדות ומאושרות.

לילה טוב

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #99 

ההגדרה שלי היא:

כל מי שאכפת לו איך הוא שומע ולא רק מה הוא שומע.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #100 

הגדרה טובה. (Y)
השאלה מה הוא עושה באיכפתיות הזאת.