audio השוואה ... tvix 6500 מול sb3

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #81 

Catskinner כתב:ראשית למה אתה לא שואל את השאלות האלו בפורום HTPC או מפנה את הקושיה למפתחי ה VLC?

שנית לא אמרתי שרסיבר עם DAC Burr-Brown אמור להישמע טוב יותר. שאלתי רק את danlior מדוע הוא אומר שהם פחות טובים - יש כאן הבדל קטן בניסוח שאני בטוח שהוא ברור לך.

שלישית, לא אני אמרתי שכיוונתי עם האוזניים. דווקא יש לי מד SPL בבית כך שאני יודע שמוזיקה נשמעת שונה בהבדלים של כמה דציבלים YMMV
...
טוב, פעם ראשונה התעלמתי, פעם שניה גיכחתי ופעם שלישית גלידה!

אז שוב, מה שהתכוונתי לומר שהרמה של קבלת סיגנל דיגיטלי והפכתו למוסיקה ע"י כל רסיבר שניתקלתי בו עד היום נעשית ברמה כל כך בסיסית ולא מוסיקלית שכל הדיון על JITTER דרך HDMI לא רלוונטי.

אתה רוצה איכות טובה בסטריאו? דאג שהמקור שלך ימיר את המידע הדיגיטאלי לאנאלוג וחבר אותו ב"אנאלוג דיירקט" לרסיבר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #82 

danlior ואותי לימדו שאוסף אנקדוטות עדיין לא יוצר אוכלוסיה סטטיסטית. כך שהניסיונות שלך עם רסיברים לא ממש מעניינים אותי וגם לא תורמים לקידום הנימוק שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #83 

Catskinner כתב:danlior ואותי לימדו שאוסף אנקדוטות עדיין לא יוצר אוכלוסיה סטטיסטית. כך שהניסיונות שלך עם רסיברים לא ממש מעניינים אותי וגם לא תורמים לקידום הנימוק שלך.
...
:lol: :lol: :lol:

אתה צודק! מהיום אין צורך יותר טוב ב-DAC חיצוניים ובנגני CD איכותיים. מהיום כולם קונים רסיברים ק"ב ומחברים אליהם מקורות דיגיטלים דרך ה-HDMI

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

אז לכל מי שקורא ובאמת רוצה לדעת, מן הסתם השתמשתי בנסיוני רק כדוגמה. אין אח ואין רע בכל הקהילה האודיופילית או הסמי-אודיופילית של שמיעה מקור דיגיטלי ברסיבר דרך חיבור HDMI או כל חיבור דיגיטלי אחר לרסיבר. התוצאה תהיה במקרה הטוב בינונית מינוס חסרת פירוט ומוסיקליות.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #84 

Catskinner כתב:ראשית למה אתה לא שואל את השאלות האלו בפורום HTPC או מפנה את הקושיה למפתחי ה VLC?

שנית לא אמרתי שרסיבר עם DAC Burr-Brown אמור להישמע טוב יותר. שאלתי רק את danlior מדוע הוא אומר שהם פחות טובים - יש כאן הבדל קטן בניסוח שאני בטוח שהוא ברור לך.

שלישית, לא אני אמרתי שכיוונתי עם האוזניים. דווקא יש לי מד SPL בבית כך שאני יודע שמוזיקה נשמעת שונה בהבדלים של כמה דציבלים YMMV
...
1 - כי ניסיתי להבהיר לך שיש הבדל בין קידודים , ולא אני לא מדבר על טרנספורטר אלא על נגן שמשתמש בשבב המחשב לבצע את הקידודים והמחשב הוא חזק

2 - מה שניסיתי לומר שזה לא תמיד משנה השבב שלך לתוצאת האודיו שלך , אלא יותר המימוש שלו . ואם אתה רוצה את זה אחרת , אזי לך לקישור שפורסם כאן על רשימת הDACים , וראה כמה מהם משתמשים בדיוק באותם שבבים , ואני מבין שכולם נשמעים זהים לדעתך ?

3 , אני מבין שלך יש מד SPL , אבל גם בלעדיו אפשר לשמוע אם משהו יותר טוב או לא

4 - אני באמת לא כ"כ מבין על מה הוויכוח כאן . בסה"כ ניסיתי לתקן משהו שאמרת , וזהו . אני לא מאמין בסטרימרים ולכן אין לי אף אחד מהם , ואני לא יכול לחוות דיעה על איכותם הסונית לא של זה ולא של השני

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #85 

danlior כתב:
Catskinner כתב:danlior ואותי לימדו שאוסף אנקדוטות עדיין לא יוצר אוכלוסיה סטטיסטית. כך שהניסיונות שלך עם רסיברים לא ממש מעניינים אותי וגם לא תורמים לקידום הנימוק שלך.
...

אתה צודק! מהיום אין צורך יותר טוב ב-DAC חיצוניים ובנגני CD איכותיים. מהיום כולם קונים רסיברים ק"ב ומחברים אליהם מקורות דיגיטלים דרך ה-HDMI

אז לכל מי שקורא ובאמת רוצה לדעת, מן הסתם השתמשתי בנסיוני רק כדוגמה. אין אח ואין רע בכל הקהילה האודיופילית או הסמי-אודיופילית של שמיעה מקור דיגיטלי ברסיבר דרך חיבור HDMI או כל חיבור דיגיטלי אחר לרסיבר. התוצאה תהיה במקרה הטוב בינונית מינוס חסרת פירוט ומוסיקליות.
...
אז מה? גם לפני כמה שנים לא היה אח ורע לשמיעת מוזיקה דרך מחשב + USB.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #86 

YuvalBerger כתב:
danlior כתב:
...

...
אז מה? גם לפני כמה שנים לא היה אח ורע לשמיעת מוזיקה דרך מחשב + USB.
...
מתי בדיוק? תמיד דיברו על זה שליציאת USB יש רק יתרונות על קואקס. ודרך אגב, אל תשכח ש"דרך מחשב ו-USB" זה רק חצי המשוואה שהצד השני זה חיבור ל-DAC איכותי ולא לרסיבר.

לחבר מקור דיגיטלי ישרות לרסיבר זו התאבדות אודיופילית

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #87 

דנילאור , אני מסכים עם מה שאתה אומר לגבי לחבר לרסיבר , רק שאני חושב שהמינוח "התאבדות אודיופילית" הוא כ"כ מוקצן עד שהוא מזמין וויכוח

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #88 

רגע ...אז יש לי שאלה.
כולם מסכימים ש ה dac הפנימי של ה sb3 לא משהו... Jiter וכו' וכו'

אם אין לי dac חיצוני ! אז עדיין עדיף ש הsb3 יחובר אנלוגית לרסיבר (ואז ה sb3 יבצע המרה*) או שיחובר דיגטלית והריסבר יבצע המרה ?
או שאולי אין תשובה מוחלטת כי זה תלוי ברסיבר ?
שאלתי בתחילת השרשור שאלה שחשבתי שהיא פשוטה וראו לאיזה דיון הגענו.
:wink:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #89 

כפי שרשמת, זה תלוי רסיבר בשל צ'יפ ה DAC המובנה בו. חבר בעצמך ב 2 הדרכים ותגיע בעצמך למסקנה הנכונה עבור התצורה אצלך.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #90 

uris כתב:רגע ...אז יש לי שאלה.

אם אין לי dac חיצוני ! אז עדיין עדיף ש הsb3 יחובר אנלוגית לרסיבר (ואז ה sb3 יבצע המרה*) או שיחובר דיגטלית והריסבר יבצע המרה ?
...
זיו צודק! הכל תלוי באיכות ההמרה של הרסיבר שלך. לנסות לא עולה כסף. נסה את שניהם ותחליט בעצמך.

רק אל תשכח להשתמש באנטרקונקטים סבירים ומעלה ולא בחוטים השחורים הסטנדרטים שמגיעים עם המכשירים.

ואם תרשה לי להציע אלטרנטיבה שלישית:

http://www.fuse.co.il/products/139777

DAC חדש שקיבל ביקורות מדהימות בחו"ל ומוצע כאן במחיר חו"ל מה שלא קורה כל יום. עדיין לא שמעתי אותו בעצמי אך ממה שקראתי אין לי ספק שתקבל כאן שידרוג פראי לסאונד.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #91 

uris כתב:רגע ...אז יש לי שאלה.

...
אין קשר ל-DAC
jitter זה פרמטר של הטרנספורט הדיגיטלי

ו-DAC at-large זה לא ממש צ'יפ שעולה כמה גרושים

אם אני הבנתי נכון, השאלה המקורית הייתה בכלל מה עדיף SB3 או DVICO כ-transport, אז מה קשר ל-DAC?

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #92 

...
אם נתיחס רק לחלק ה-PRE של הרסיברים (שהוא כולל את ה-DAC) ובפרט לרסיבר דוגמת catskinner (דנון 43XX ומעלה), אז הוא לא כזה גרוע.
לא מדבר על ההגברה, רק PRE ספציפית ב-DENON

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #93 

michael123 כתב:
...
אם נתיחס רק לחלק ה-PRE של הרסיברים (שהוא כולל את ה-DAC) ובפרט לרסיבר דוגמת catskinner (דנון 43XX ומעלה), אז הוא לא כזה גרוע.
לא מדבר על ההגברה, רק PRE ספציפית ב-DENON
...
"לא כזה גרוע" - נכון

אם מה שאתה מחפש זו מערכת סטריאו שתהיה "לא כזו גרועה" אז תמשיך לחבר את המקור הדיגיטלי שלך לרסיבר עם HDMI

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #94 

נשמע מענין המכשיר שמוכרים בפיוז
מישהו התנסה בו?
העם דורש..... כל מיני דברים

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #95 

ב-stereophile בדקו את SB3 עם X-DAC (עולה פי-4 מה-V-DAC), ועדיין העדיפו את Transporter.
אולי לא בגלל הביצועים שך ה-DAC, אבל שוב, כטרנספורט דיגיטלי נטו

http://www.stereophile.com/mediaservers ... ndex1.html
[left]
Transports of joy
The more significant comparison was undoubtedly that between the Squeezebox 3 feeding an external DAC and the Transporter. While I'm sure the Transporter may convince some audiophiles of the legitimacy of networked music systems, the resistance to such systems that I've experienced in the audiophile community suggests that its more natural market might be the most discerning among the folks who already own the SB3.

I'd been using Musical Fidelity's X-DACV3 ($999) with the Squeezebox 3 ($299) in my dedicated small-speaker listening room downstairs, so I brought that combination up to the main listening room for the comparison. The X-DACV3 is no slouch—it incorporates Burr-Brown's latest chipset, the DSD1792/SRC4192/3, which upsamples to 24-bit/192kHz. Add a Stereovox XV2 digital interconnect ($149), and the Squeezebox-X-DACV3 system costs $1447—not exactly a giant step from the $1999 Transporter.

Actually, before I tried the SB3–X-DACV3 combo, I did a quick comparison between the unprocessed SB3 and the Transporter. That didn't last long—as remarkable as the SB3 is for $299, John Atkinson was correct in his assessment of both an aggressive edge and congested soundstage (September 2006). No, to really polish the Squeezebox, you have to pair it with a quality DAC.

I know I sound like an übergeeky audiophile when I say that the Transporter set the music against a darker background, but all the differences between the Transporter and the SB3-XDACV3 system sprang from that basic difference: everything from background to foreground had less grain and noise. The signal leaped from its backdrop with far more contrast and detail.

This, of course, meant that, on the Goldbergs, I heard Glenn Gould's humming and buzzing better, too. Fair enough—it's there, and if it's there, I want to hear it (I guess). I also heard more of the acoustic in Frankfurt's Jahrhundert Halle with the Grateful Dead, which means the Transporter was more like being there. And Robert Silverman's Beethoven sounded far more dynamic through the Transporter, which is to say it sounded much more like listening to Bob than listening to a recording.

Yes, the Transporter is worth the upgrade, even from an SB3 driving a high-end DAC. Most of the time, I would have to add a disclaimer like Of course, if you have multiple digital inputs, an outboard DAC may have more functionality—but the Transporter has extra digital inputs and convenient source switching to boot. [/left]

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #96 

michael123,
אני בטוח שאתה כבר יודע ש"דיגיטל" הינה מילת גנאי שלא בצדק בתחום האודיו. בדרך כלל הדבר נובע מבורות, ארכאיות, דעות קדומות או סתם פחד מדברים חדשים. אני מקווה שאתה לא מנסה למצוא עוד חיזוקים לטענה שלך, הנקודה ברורה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #97 

אני במיעוט באתר (וזה גם באמת מודגש בקטע שהבאתי) שמשתמש במחשב כמקור + NETWORK DAC ובונה סביב זה סטאפ היי-אנד (במושגים ישראליים).
כן אפשר לשפר את ה-DAC של SB3 (זה לא חוכמה גדולה) ע"י הוספה של DAC חיצוני, מאובזרבציה שלי אישית ושל אנשים אחרים התוצאה לא הכי נעימה.. זה תלוי בשאר רכיבים במערכת כמובן, יכולת הבדלה/שמיעה, טעם אישי, סוג המוזיקה, הקלטות.. בלה בלה בלה

ואני גם ממש חותם מאחורי האמירה זאת - John Atkinson was correct in his assessment of both an aggressive edge and congested soundstage

פשוט תמצאו מקור דיגיטלי טוב קודם (ומחשב + USB DAC חיצוני יכול להיות טוב מאוד)

אני לא רואה את עצמי עובר חזרה למדיה פיזית בתחום האודיו

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #98 

מיכאל, לא מאמין שאני אומר את זה אבל אני מסכים איתך ב- 100%. :)

SB3 + DAC בתצורתו המקורית (בלי שיפצורים ושיפורים) לעולם יתן תוצאה פחות טובה ממחשב מחובר עם DAC USB או FIREWIRE, או אולי גם כרטיס קול עם יציאת SPDIF.
למה? לא יודע.

ה- SB3 הוא בעיניי צעצוע, עם ביצועים בינוניים. חמוד בתור רדיו ותו' לא. לא הייתי מבסס עליו שום מערכת רצינית.
מה שמעניין בכל הסיפור הוא שיש DACים נפלאים שיישמעו איתו ***, ויש DACים נפלאים שישמעו איתו מצוין. למה? אין לי מושג. זה מזכיר לי תופעה מוזרה שנתקלתי בה לפני יותר מעשור, כשחיפשתי שידרוג DAC לטרנספורט ARCAM שלי. הבאתי ממירים מאד יקרים הביתה וזה היה נשמע פח אשפה.
אולי JITTER גבוה מצד אחד, ומצד שני טיפול קלוקל בג'יטר ב- DAC? אין לי מושג. לא יודע מה הגורמים הטכניים. מה שאני כן יודע הוא שהמחשב נתן ב- USB תוצאה משביעת רצון, ללא קשר ל- DAC שהוכנס אליו (ניסיתי שלושה), בניגוד ל- SB3 שהתנהג בצורה לא עקבית בעליל.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #99 

matanoosh כתב:מיכאל, לא מאמין שאני אומר את זה אבל אני מסכים איתך ב- 100%. :)
...
כי אני תמיד פולט שטויות? :D
לצורך העניין צדקת אז כאשר אמרת לפני כמה חודשים על יתרונות של USB DAC, אבל הייתי צריך לראות ולשמוע זאת בעצמי

aviwind
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #100 

שלום לכולם..

בשבוע האחרון רכשתי TVIX 6500 שיהווה את מקור המוזיקה שלי (הכל בלוסלס) שלפני זה המקור היה IPOD עם קבצי MP3 והייתי בטוח שכבר יהיה לי שיפור משמעותי בסאונד ו...אכזבה גדולה סאונד צעקני וצורם לא כיף בכלל. למה, לא יודע אולי המכשיר שרכשתי לא טוב או שאולי זה פשוט הסאונד של המכשיר..
כרגע הוא מחובר לרסיבר בכבל קואקסיאלי השאלה היא מה אני יכול לעשות על מנת לשפר את הסאונד בלי לקנות DAC חיצוני..??
למרות שבעתיד התכנון הוא לרכוש DAC חיצוני וגם מגבר סטריאו אבל כרגע רוצה לשפר בלי המרכיבים האלו. ....אשמח לתגובות וגם המלצות חמות לDAC חיצוני טוב..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”