מערכות סטריאו - ורוק כבד
- יואלפלרמן
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 296
הגיגיי, מר ו., היו תוצר של כמה דברים שנכתבו במהלך השרשור. ממש לא התכוונתי לספר מה אני שומע אלא לומר את דעתי ביחס לסוגי מוזיקה שונים ולמעמדם. או בקיצור: יש מוזיקה טובה, בינונית ורעה בכל סוג שהוא (נושא אחד בשרשור זה).
לגבי מערכות ומוזיקה זה מאוד פשוט: מי ששומע מוזיקה שאין לה עוצמה גדולה, תדרים נמוכים וכו', יכול לחיות יותר בקלות עם רמקולים מוגבלים בתחומים אלו - וההפך. זה כל הסיפור - ומעבר לכך אין דבר (נושא אחר בשרשור זה).
בעניין האבוקדו: בלי ספק, לחלוטין ובאופן מובהק ואף גורף.
לגבי מערכות ומוזיקה זה מאוד פשוט: מי ששומע מוזיקה שאין לה עוצמה גדולה, תדרים נמוכים וכו', יכול לחיות יותר בקלות עם רמקולים מוגבלים בתחומים אלו - וההפך. זה כל הסיפור - ומעבר לכך אין דבר (נושא אחר בשרשור זה).
בעניין האבוקדו: בלי ספק, לחלוטין ובאופן מובהק ואף גורף.
- zy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2050
אם כבר אבוקדו- אז רק אטינגר
שנאמר- אין על אטינגר אין...............טוב, עכשיו בטח יקפצו חובבי האס

javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- nirses
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
אס , אטינגר - שניהם טובים . השאלה היא איך הם נשמעים...zy כתב:אם כבר אבוקדו- אז רק אטינגר![]()
...
לו הייתי רוטשילד ...
- KOOKE
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2262
סתם כקוריוז -
להקת אפוקלפטיקה - להקה המורכבת מארבעה נגני צ'לו עם הכשרה במוסיקה קלאסית המבצעים גירסאות כיסוי לשירים של מטאליקה בעיקר וגם של להקות רוק כבד אחרות כמו פנתרה וכו'.
היום שמעתי לראשונה את השיר one של מטאליקה בביצוע הלהקה הזו, מה אומר ומה אגיד, אין הרבה יצירות קלאסיות שמגיעות לכזו מורכבות ודורשות כזו וירטואוזיות מנגנים - פשוט מדהים. לכל אלו הסולדים מרוק כבד מומלץ לנסות את הלהקה הזו ואת ביצוע יצירות הרוק הכבד בכלים קלאסיים כמו צ'לו וכינור.
אחרי זה מעניין מה תהיה דעתם לגבי איכות המערכת הנדרשת להשמעת מוזיקה זו -
http://en.wikipedia.org/wiki/Apocalyptica
שלמה
להקת אפוקלפטיקה - להקה המורכבת מארבעה נגני צ'לו עם הכשרה במוסיקה קלאסית המבצעים גירסאות כיסוי לשירים של מטאליקה בעיקר וגם של להקות רוק כבד אחרות כמו פנתרה וכו'.
היום שמעתי לראשונה את השיר one של מטאליקה בביצוע הלהקה הזו, מה אומר ומה אגיד, אין הרבה יצירות קלאסיות שמגיעות לכזו מורכבות ודורשות כזו וירטואוזיות מנגנים - פשוט מדהים. לכל אלו הסולדים מרוק כבד מומלץ לנסות את הלהקה הזו ואת ביצוע יצירות הרוק הכבד בכלים קלאסיים כמו צ'לו וכינור.
אחרי זה מעניין מה תהיה דעתם לגבי איכות המערכת הנדרשת להשמעת מוזיקה זו -
http://en.wikipedia.org/wiki/Apocalyptica
שלמה
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
אורי_ו כתב: 1 - הפעם אנחנו לא מתגוננים ואין פה שום רגשי נחיתות אלא סוג של הצהרת כוונות, שאומרת "נמאס לנו שמזלזלים בנו ומניפים מולנו יד מזלזלת בכל פעם שאנחנו שומעים מוזיקה שלא מורכבת מ 3-4 כלים מופרדים, ומוקלטת שהמחט לא עוברת בהקלטה את ה 0dB".
2 -אגב המשפט "תגידו, יש לכם רגשי נחיתות? אתם צריכים להתגונן בגלל המוסיקה שאתם שומעים?" הוא התנשאות מוחלטת.
3 -הבעיה היא תסלח לי רמקול היא להפך והיא בכם, אתם לא מבינים שרוה הכותבים פה מקשיבים גם לזה וגם לקלאסית וג'אז וכו...
והם באים ואומרים גם מוזיקה כזו צריכה להשמע טוב במערכת , וגם המוזיקה ההיא. לעומת האסכולה השניה שאומרת :"רק שלנו"
4 - דעתי היא שרמקול טוב באמת שאין לו "יעוד" חייב לדעת לנגן בצורה סבירה מינימום את כל סוגי המוזיקה .
שלא יחנק בשום סוג. ככל שהוא יותר טוב הוא ינגן בצורה טובה יותר עד מעולה את שאר סוגי המוזיקה.
....
הרשיתי לעצמי להוסיף מספרים כדי שאוכל להגיב לכול הטענות
1 - כול טון הדיבור שלך הוא מתגונן
2 - זו לא התנשאות
3 - הבעיה היא בך , ברגע שאתה מתגונן אתה אומר שיש לך בעיה ובזה רמקול צודק
וזה שרוב הכותבים חושבים אחרת לא הופך את זה לאמת . לרוב אין שום מונופול על האמת . לא רק זה ,רוב הוא בד"כ טיפש כי הוא מתכנס למכנה המשותף הנמוך ביותר
4 - שטות מוחלטת - אין דבר כזה רמקול אול אראונדר שיכול לתת חוויה מושלמת לכול סוגי המוסיקה . יש רמקולים שמתקרבים לאול אראונדר אבל גם בהם יש דגשים מסויימים שגורמים להם להיות יותר טובים בסוג מוסיקה אחד או שניים . ובמקרה של הוויכוח הזה , רמקול שמיועד או מוכוון רוק כבד צריך שיהיה לו באס טוב ויורד לתדרים נמוכים מאוד , כאשר רמקול שמיועד לג'אז לא חייב לרדת לתדרים כ"כ נמוכים כדי להעביר את החוויה אבל הוא חייב דגשים אחרים
אני מסכים אתך בעיקרון , אבל לא לגמרי , כי מהרגע שבו הרוק הכבד ירד אצלי לכינור שני והג'אז עלה במקומו שמתי לב שרמקול עם וופר של 12" למשל הוא רמקול שמדגיש יותר מידי את הבאס , ורציתי כול פעם להוריד את המינון , אז החלפתי מערכתEyal_W כתב: וכמובן שנחזור לחומרה
מערכות שמוסגלות להעביר רוק בצורה איכותית (מנקודה סובייקטיבית שלי כלפי מה זו איכות ) כניראה שתעביר סגנונות אחרים בלי כל בעיה ומאמץ .
העניין הוא שהרוקיסט הממוצע מקשיב לליין הכללי , ולהרמוניות מבלי יכולת לבצע את ההפרדה שתיארתי ולכן רוב המערכות של רוקיסטים שפגשתי (הם לא הרבה , אני מתרשם דווקא מתגובות השרשור הזה ) הינם בינוניות ומטה .
אך אם תפגוש מערכת של רוקיסט מבין עניין עם יכולת מוסיקלית והבנה מוסיקלית גבוה לא תתאכזב בכל סגנון שתדחוף לטרנספורט.
....
המערכת צריכה להתמודד עם כול הסגנונות כי אצלי לפחות לכולם יש זמן האזנה , הוא לא שווה , ועכשיו זה עונת הג'אז , אבל גם עכשיו אני שומע רוק כבד , וכשהייתי מכור לרוק כבד שמעתי גם קלאסית , ואני יודע שיש כמה להקות כמו לד זפלין שהבלאדות שלהם משתמשות בהמון חומרים ממוסיקה קלאסית . מה שאני מנסה לומר זה שהסיפא של הדברים שלך אומרת שהיות והמערכת שלי אינה מותאמת לרוק כבד אני ציודופיל . וזו הטענה שלה התנגדת כשמישהו שאוהב ג'אז אמר את זה על המערכת שלךEyal_W כתב: אודיפילים אחרים ששמו כסף על מערכות סופר איכותית להגדרתם ומשקל השקלים כמשקל הציוד בבית לא מסוגלים להתמודד עם מוסיקה שונה מהרגלי המאזין כך שזה בסדר במחינתי .
המסקנה שהגעתי לאחר שנים רבות בתחום שרוב האודיופילים המושקעים באמת בציוד (מבחינה כספית ) הם בעצם ציודופילים מדופלמים בלי מושג ירוק מה זה באס ליין , מהם גרובים , אובר נוט , ווקינים , סליידים ואני יכול להמשיך.
ולכן אין להם יכולת אמיתית להגדיר מה באמת נידרש לרכוש בשביל להעביר רוק , רוק כבד באמת ....
אני חושב שכאן יש המון אי בטחון עצמי שלכם בטעם שלכם כי אתם צריכים להתגונן . אני לא צריך לחשוב שאם בא לי לשמוע ACDC (שאני חושב שזה רוק של רעש אבל לפעמים בא לי עליו ), אני צריך להרגיש רע/נבוך או משהו אחר לעומת האודיופיל ששלומע קולטריין ו/או מהאלר
אני כן חושב שאין דבר כזה מערכת שמתאימה מושלם לכול הסגנונות , ובוודאי לא במחירים שפויים . מי שיש לו עד 50K למערכת שלימה לא יוכל בחיים שלו למצוא מערכת שתהיה אול אראונדר אמתי בלי פשרות לכאן ולכאן . כך שהוא יאלץ לקבוע מה הז'אנר העיקרי שלו ולעשות פשרות הכי קטנות שם ופשרות יותר גדולות בסוגי מוסיקה אחרים . אני בטוח שאם ארצה לשמוע את הדיסק של לד זפלין , אז במערכת כמו של אייל או המערכת הקודמת שלי הם ישמעו יותר טוב , מאידך כמה זמרות ג'אז שאני נהנה מהן היום יותר והן יותר על הפליליסט שלי , נשמעות יותר טוב
כשאני הלכתי לשמוע רמקולים ומגברים הלכתי עם דיסק של פינק פלוייד , עם דיסק של לד זפלין וכמה דיסקים של זמרות , התוצאה הסופית הייתה לכיוון הזמרות ג'אז , אם הטעם שלי ישתנה סביר להניח שהפשרות שאעשה ישקפו את זה .
היגיע הזמן שתפסיקו להתנצל על המוסיקה שלכם ו/או על המערכות שלכם ותלמדו להנות מהן ללא קשר למה חושבים עלכם
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
truejoker,
שמעת פה מישהו מתנצל? הצחקת אותי.
שמעת פה מישהו מתנצל? הצחקת אותי.
Silence speaks louder than words
- nirses
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
MetalliJoe כתב:truejoker,
שמעת פה מישהו מתנצל? הצחקת אותי....
לו הייתי רוטשילד ...
- יואלפלרמן
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 296
ויכתוב הגו'קר האמיתי לאמור: "שטות מוחלטת - אין דבר כזה רמקול אול אראונדר שיכול לתת חוויה מושלמת לכול סוגי המוסיקה".
דווקא יש. מה שקובע זה לא סוג המוזיקה אלא הדרישות שהיא מעמידה בצד אחד של המשוואה, ומה המערכת (רמקול, בעצם) עושה עם זה בצד השני של המשוואה.
אם ניקח את הדרישות הקיצוניות ביותר - עוצמה עד 115 דציבלים, היענות תדר מלאה עם סטיות קטנות - ונוסיף להן עוד כמה דרישות אודיופיליות כגון חלל במה, מיקום כלים, מיקרו דינמיקה ושאר ירקות נקבל את הרמקול שעושה הכל.
עכשיו צריך רק לחפש ולראות כמה זה עולה. בלי קשר לטעם האישי של כל אחד, זה מה שעושים רמקולי ענק פול ריינג' כמו של ווילסון, אבאלון, MBL, JBL, ג'נסיס, נולה, אוואנגרד ועוד כמה. כאשר המהדורה מופעה בצמד בכל צד, עם יחידת נפרדת וגדולה לבסים - בוודאי ובוודאי.
הבעיה של רמקולים כאלו היא בממדים ובעיקר במחיר. הם לא באמת נפוצים אבל הם ישנם בגלל שהמתכון קיים ופשוט מאוד.
דווקא יש. מה שקובע זה לא סוג המוזיקה אלא הדרישות שהיא מעמידה בצד אחד של המשוואה, ומה המערכת (רמקול, בעצם) עושה עם זה בצד השני של המשוואה.
אם ניקח את הדרישות הקיצוניות ביותר - עוצמה עד 115 דציבלים, היענות תדר מלאה עם סטיות קטנות - ונוסיף להן עוד כמה דרישות אודיופיליות כגון חלל במה, מיקום כלים, מיקרו דינמיקה ושאר ירקות נקבל את הרמקול שעושה הכל.
עכשיו צריך רק לחפש ולראות כמה זה עולה. בלי קשר לטעם האישי של כל אחד, זה מה שעושים רמקולי ענק פול ריינג' כמו של ווילסון, אבאלון, MBL, JBL, ג'נסיס, נולה, אוואנגרד ועוד כמה. כאשר המהדורה מופעה בצמד בכל צד, עם יחידת נפרדת וגדולה לבסים - בוודאי ובוודאי.
הבעיה של רמקולים כאלו היא בממדים ובעיקר במחיר. הם לא באמת נפוצים אבל הם ישנם בגלל שהמתכון קיים ופשוט מאוד.
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
שאלה
ה truejoker הוא לא במיקרה הדרמבוי הישן ?
ה truejoker הוא לא במיקרה הדרמבוי הישן ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
[behave]
פנייה לגופו של אדם - מרטין
[/behave]
[/behave]
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

עפר כבר דיברנו על זה מספיק.
אין לי שום כח ורצון להתחיל זאת שוב בפרטי.
6 עמודי שרשור והיחיד שמקבל בראש [behave]
[/behave], בפניה אישית והתייחסות אישית שכוללת דיבור "מעניין" על טון הדיבור שלי? על הבעיות שלי? , היחיד בשרשור כזה.
[behave]
[/behave]
אין לי שום כח ורצון להתחיל זאת שוב בפרטי.
6 עמודי שרשור והיחיד שמקבל בראש [behave]
[/behave], בפניה אישית והתייחסות אישית שכוללת דיבור "מעניין" על טון הדיבור שלי? על הבעיות שלי? , היחיד בשרשור כזה.
[behave]
[/behave]
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
truejoker ואורי_ו,
אם יש לכם אי אילו עיניינים אישיים שאתם צריכים לפתור בינכם, נודה לכם אם תעשו את זה מחוץ לפורום (הדשא בפארק הלאומי, יום שישי, 15:00, אנחנו ניתן את הסיקור ב-HD
).
אם אתם לא יכולים להתמודד עם הטיעונים עצמם אלא רק עם האדם מאחוריהם, עדיף כי לא תגיבו כלל.
אם יש לכם אי אילו עיניינים אישיים שאתם צריכים לפתור בינכם, נודה לכם אם תעשו את זה מחוץ לפורום (הדשא בפארק הלאומי, יום שישי, 15:00, אנחנו ניתן את הסיקור ב-HD
אם אתם לא יכולים להתמודד עם הטיעונים עצמם אלא רק עם האדם מאחוריהם, עדיף כי לא תגיבו כלל.
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

מרטין מזה לא במקום.
חבל.
תטפל לשם שינוי בשני הצדדים.
חבל.
תטפל לשם שינוי בשני הצדדים.
- oferlaor
-
- מנהל

פספסתם את הפואנטה
אם יש בעיה ספציפית במה שמישהו אומר, אז תשלחו דיווח. לא קיבלתי עד רגע זה דיווח.
אישית לא פניתי לאף אחד - ביקשתי מכולם (!!) להירגע.
פניות אישיות לגופו של אדם לא מקובלות כאן, גם אם truejoker כתב כל מני דברים שאינם לטעמם של אנשים (כולל אותי).
כבר אמרתי בעבר - כל דעה ליגיטימית (כלומר, שאינה מחוץ לחוק...) יכולה להיאמר, כל עוד היא מנומקת וכל עוד הריב אינו אישי. תרבות דיון זה חלק בלתי נפרד מהאתר. זו הסיבה שאנחנו פרשנו ממקומות אחרים, נוח לנו לדבר בלי לצעוק לריב ולהרביץ (מילולית).
אם אי אפשר לקיים דיון בנושא מסויים בלי צעקות וריבים, אז לא נקיים אותו...
אם יש בעיה ספציפית במה שמישהו אומר, אז תשלחו דיווח. לא קיבלתי עד רגע זה דיווח.
אישית לא פניתי לאף אחד - ביקשתי מכולם (!!) להירגע.
פניות אישיות לגופו של אדם לא מקובלות כאן, גם אם truejoker כתב כל מני דברים שאינם לטעמם של אנשים (כולל אותי).
כבר אמרתי בעבר - כל דעה ליגיטימית (כלומר, שאינה מחוץ לחוק...) יכולה להיאמר, כל עוד היא מנומקת וכל עוד הריב אינו אישי. תרבות דיון זה חלק בלתי נפרד מהאתר. זו הסיבה שאנחנו פרשנו ממקומות אחרים, נוח לנו לדבר בלי לצעוק לריב ולהרביץ (מילולית).
אם אי אפשר לקיים דיון בנושא מסויים בלי צעקות וריבים, אז לא נקיים אותו...
- אורי_ו
-
- חבר מכור קשה

כן רק שהפניה אליי הייתה אישית ולגופי שלי.
הצעקה שלי הייתה שמשום מה רק לי חתכו את ההודעה ולא לו.
פשוט ככה.
מרטין הפעם השתמש ב shoot first than ask questions
- oferlaor
-
- מנהל

truejoker,
גם המכנה המשותף הנמוך מחזיק ידע בסיסי נכון. העולם הוא אמנם לא עגול (הוא כדור טיפה מעוך), אבל רוב האנשים יודעים זאת וזה עדיין אמת...
בכל מקרה, אבקש מכל המשתתפים להרגע.
לאף אחד מאיתנו אין מונופול על האמת (פרט לאלה שמחוברים בסלולרי לאלוהים עצמו).
מותר לך להיות טיפה פחות נחרץ...כול טון הדיבור שלך הוא מתגונן
זו לא התנשאות
הבעיה היא בך , ברגע שאתה מתגונן אתה אומר שיש לך בעיה ובזה רמקול צודק...
גם לך אין את האמת המוחלטת... מותר גם להסתייג ולומר "לדעתי" מדי פעם...וזה שרוב הכותבים חושבים אחרת לא הופך את זה לאמת . לרוב אין שום מונופול על האמת . לא רק זה ,רוב הוא בד"כ טיפש כי הוא מתכנס למכנה המשותף הנמוך ביותר
שטות מוחלטת...
גם המכנה המשותף הנמוך מחזיק ידע בסיסי נכון. העולם הוא אמנם לא עגול (הוא כדור טיפה מעוך), אבל רוב האנשים יודעים זאת וזה עדיין אמת...
בכל מקרה, אבקש מכל המשתתפים להרגע.
לאף אחד מאיתנו אין מונופול על האמת (פרט לאלה שמחוברים בסלולרי לאלוהים עצמו).
- Ozen
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2011
אבל חבל שכל דיון מעניין יינעל (ואני לא מדבר על הדיון פורנו הנוראי
) בגלל שאנשים לא מסוגלים לשמוע את דעתו של האחר.
לעניין,
לי אין מערכת יקרה בעשרות אלפים, אפילו דיי פשוטה - אבל אני נהנה מכל הסיגנונות שאני אוהב - מקלאסי וג'אז לפעמים, עד פולק ורוק כבד בד"כ.
אם אי פעם תהיה לי מערכת יקרה שנוטה לסגנון מסויים, אני לא אהיה מרוצה מכך.
לעניין,
לי אין מערכת יקרה בעשרות אלפים, אפילו דיי פשוטה - אבל אני נהנה מכל הסיגנונות שאני אוהב - מקלאסי וג'אז לפעמים, עד פולק ורוק כבד בד"כ.
אם אי פעם תהיה לי מערכת יקרה שנוטה לסגנון מסויים, אני לא אהיה מרוצה מכך.
נערך לאחרונה על ידי Ozen ב 30/12/2007 16:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
-
- מנהל

אורי_ו,
לא קראתי את החלק השני שמרטין מחק (את החלק הראשון דווקא לא הייתי מוחק, בעיקר ניסיתי להרגיע).
אנחנו תמיד פונים לאלה שעוברים באופן ברור על החוקים.
זה כמו שני הילדים שלי. אחד בועט בשניה מתחת לשולחן בלי שאף אחד רואה, ואז כשאחותו מחטיפה לו בומבה, צועקים עליה...
אין לנו דרך לדעת שהיא מקבלת בעיטות מתחת לשולחן, בשביל זה יש כפתור דיווח. אם משהו אינו לפי חוקי האתר, צריך לפנות לנו (השוטרים).
לא קראתי את החלק השני שמרטין מחק (את החלק הראשון דווקא לא הייתי מוחק, בעיקר ניסיתי להרגיע).
אנחנו תמיד פונים לאלה שעוברים באופן ברור על החוקים.
זה כמו שני הילדים שלי. אחד בועט בשניה מתחת לשולחן בלי שאף אחד רואה, ואז כשאחותו מחטיפה לו בומבה, צועקים עליה...
אין לנו דרך לדעת שהיא מקבלת בעיטות מתחת לשולחן, בשביל זה יש כפתור דיווח. אם משהו אינו לפי חוקי האתר, צריך לפנות לנו (השוטרים).